Hogmanay, nytår i Edinburgh

Oplev den tre dage lange fejring af nytåret i den skotske hovedstad

  • Hotel The West End
  • Luftfartsselskab Ryanair
  • Måltider No Catering
p.p. from kr. 3990,50

Jaah, det er måske ikke lige Edinburgh dine tanker falder på som det første, når du tænker over, hvor nytårsaften skal fejres. Lad mig prøve at overbevise dig om, hvorfor du og dine venner skal til den skotske hovedstad og fejre Hogmanay, som det kaldes på disse kanter. Skotterne kan nemlig ikke nøjes med en festdag, og derfor starter de allerede den 30. december og slutter først den 1. januar.

Hvad er Hogmanay?

Nytår i Edinburgh er en oplevelse for livet, hvis du er til den skotske kultur med alt, hvad det indebærer. Fredag aften, den 30. december, skydes Hogmanay igang med et langt fakeloptog, hvor over 40.000 mennesker deltager. Det hele afsluttes med fyrværkeri omkring Edinburgh Castle. Dagen aften, den store nytårsdag, er der gadefester og koncerter samt traditionelle danse, mad og drikke rundt omkring i byen.

Når tømmermændene er ved at have lagt sig kan i vågne op med en dukkert i den iskolde flod, Forth, sammen med alle de andre festende fra dagene før. Hvis I ikke er til så iskolde oplevelser, sker der også andre ting i løbet af dagen. I den gamle bydel vil der være kunstnere, der repræsenterer den skotske kultur, både musik, dans og teater.

Om aftenen vil The Final FlingGrand Hall Museum afrunde nytårsfesten med mere traditionel skotsk musik og dans.

Læs meget mere om Hogmanay i Edinburgh på deres offcielle hjemmeside, der kan du også se til hvilke events, det er nødvendigt at købe billetter.

 

deal-screenshot