Hawaii er et tropisk paradis midt ude i Stillehavet. Men nogle gange bliver selv et paradis forvandlet til et mindre kaos. Og det er desværre, hvad der sker på Hawaii netop i øjeblikket. Tidligt i morges dansk tid, denne fredag den 4. maj, gik vulkanen Kilauea på Big Island i udbrud.

Det skete efter en række jordskælv, hvoraf de kraftigste blev målt til 5 på Richterskalaen.

Tusindevis af indbyggere af evakueret efter vulkanudbrudet

Som følger af vulkanudbrudet, hvor lavaen ifølge vidner er sprøjtet 45 meter op i luften og siden strømmet nedad bjerget, er op imod 10.000 mennesker i Puna-distriktet, tæt på vulkanen Kilauea, blevet opfordret til at forlade område hurtigst muligt.

I skrivende stund er der ingen meldinger om tilskadekommende i vulkanudbrudet.
Lavaen har spredt sig over et område på 125 km2 på Big Island i følge Reuters.

Vulkanudbrud på Hawaii maj 2018

Ikke første gang, heller ikke sidste

Det er langt fra første gang at Kilauea går i udbrud. Det er faktisk sket med jævne mellemrum de sidste tre årtier. Derfor regnes det bestemt heller ikke med, at det er sidste gang Kilauea går i et stort udbrud.
Kileuea er dog blot én af fem vulkaner på Big Island. Generelt er hawaii-øerne opstået netop på grund af vulkansk aktivitet, så de lokale er bestemt vant til det. Faktisk løber der tit lava fra den 1.222 meter  høje vulkan direkte ned i havet. Det sker dog i ubeboet områder

Men derfor er det alligevel noget særligt, at nu op imod 10.000 er blevet evakueret. Holidayguru.dk opfordrer naturligvis folk til ikke at besøge dette område på Hawaii, men vi fraråder på ingen måder rejser til paradisøerne i Stillehavet.

Du kan se vores ferietilbud til Hawaii herunder.