Når vejret er koldt, og dagene er mørke, dagdrømmer jeg altid om at rejse til Spanien. Grunden? Landet er forskelligartet, dynamisk, smukt – og varmt! Men det handler selvfølgelig ikke kun om Spaniens lækre strande. Spanien er fyldt til bristepunktet med kultur og tradition, og i Rioja-regionen i det nordlige Spanien er vin i særdeleshed en stor del af den lokale kultur og kogekunst. Vin er blevet dyrket i Rioja-regionen i århundrede – Rioja rødvninen er berømt over hele verden! Det er derfor kun naturligt, at der ville blive bygget et hotel i Rioja, der fejrer områdets vin. Og jeg har fundet det. Og det er endda et hotel, at det virkelig fanger dit øjes opmærksomhed. Dette hotel er lige noget for jer, der elsker vin! Læs mere om dette spændende hotel i Baskerlandet i min artikel.

Besøg i Baskerlandet: Gode vine og fantastisk arkitektur

vin

Hotel Marqués De Riscal***** lever og ånder vin. Men dette luksushotel er måske mere kendt for dets meget usædvanlige arkitektur. Hotellet er designet af Frank Gehry, arkitekten, der designede Guggenheim-museet i Bilbao, og så ved du allerede, at det her hotel er noget helt særligt. Hotellets usædvanlige design skiller sig i sandhed ud blandt landskabets grønne vinmarker og dramatiske bjerge. Og bare vent – hvis du synes, at hotellet ser utroligt ud udefra, skal du glæde dig til at se det indefra også!

rioja

Selv hvis artikekturen ikke er din stil, må du indrømme, at der en imponerende bygning.

bib

Biblioteket på hotellets øverste etage er et hyggeligt sted at nyde en cocktail og læse op på det spændende område.

ri

Selv hvis du booker en af de mindre rum, er du stadig garanteret utroligt lys og rummelige værelser takket være bygningens skøre design

mam

Marmorbadeværelserne er nok nogle af de fineste, jeg nogensinde har set på et hotel.

roed

Rødvinen er ikke kun for syns skyld – i vinbaren kan du deltage i vinsmagninger, og der er et bredt udvalg af vin til salg.

vin

Og på Hotel Marqués De Riscal tager de altså vin helt alvorligt. Prøv lige at se en vinkælder!

spaaa

Hotellets faciliteter inkluderer, foruden en rødvinsbar og et bibliotek med en fantastisk tagterrasse, også en spaafdeling med en indendørs pool. Denne spaafdeling er enormt luksuriøs og, med behandlinger som rødvinsbade, meget speciel. 

spa

Faktisk tager mange af spaafdelingen behandlinger udgangspunkt i vin og druer. Hvad med et rødvins-bad i en tøndeformet jacuzzi? 

uhu

Hotellet ligger op til Marqés De Riscal vingården, som producerer nogle fantastiske vine. Det er også muligt at booke en guidet udflugt hertil!

bryl

Drømmer du om at blive gift blandt historiske bygninger og smukke vinmarker, kan Hotel Marqués De Riscal også klare det.

Book Hotel Marqués De Riscal

Hotel Marqués De Riscal er et interessant hotel, synes du ikke? Det er ikke kun på grund af det iøjefaldende arkitektur, men også fordi alt omkring hotellet drejer sig om vin – i en særdeles smagfuld manér! Selvfølgelig er der andre tema-hoteller, men dette er en smule mere underspillet med de dybe vinrøde farver og de interessante spabehandlinger! Hvis du er interesseret i at se dette spændende hotel med egne øjne for dig selv, kan du bestille et ophold på Hotels.com

Det er dog ikke billigt at overnatte her. 1 nat i dobbeltværelse koster fra 3.278 kroner. Men selv hvis dette ikke helt passer ind i dit rejsebudget, kan du stadig tage forbi hotellet, næste gang du befinder dig i Rioja. Baren har nemlig rigeligt med vin til salg, og du er altid velkommen til at deltage i en vinsmagning. Måske kunne du også prøve et rødvinsbad i spaafdelingen.

rodrigo-abreu-566581-unsplash

Transport til Hotel Marqués De Riscal

Det er meget ligetil at komme til hotellet fra lufthavnen i Bilbao. Den ligger nemlig kun 1½ times kørsel fra hotellet. Du kan flyve til Bilbao fra København til meget rimelige priser. Returbilletter starter typisk fra 850 kroner og indebærer ofte en enkelt mellemlanding på vejen. Tag et kig på min side med billige flybilletter for at finde billige flybilletter til Spanien.

Derudover anbefaler jeg at leje en bil, når du er på ferie i disse kanter. Så kommer du nemlig nemt fra lufthavn til hotel, og du kan frit køre rundt i det smukke område og udforske de forskellige vinmarker. Du kan leje en bil i Spanien her.

 

Så der er det! Hvis du leder efter en luksustur til Spanien på et hotel, der er lidt anderledes, kan jeg klart anbefale Hotel Marqués De Riscal. Hotellet vandt Tripadvisors “Traveller’s Choice Award” i luksuskategorien tilbage i 2013 og har også fået et udmærkelsescertifikat. Du kan derfor være sikker på at have et fantastisk ophold her.

Kender du nogle andre fantastiske temahoteller? Eller har du været på fantastiske vinsmagninsture? Fortæl endelig i kommentarfeltet herunder!