Er du klar til at tage surfbrættet under armen og springe ud i en livsstil som surfer? Find her de bedste surferbølger i verden. Om det er langt væk eller tæt på – jeg har fundet de bedste slaraffenlande for ægte surfere, samt et par hemmelige tips!

Jeg har ledt efter nogle af de bedste surfing spots, så det behøver ikke at vare længe, før du kommer op på den første bølge. Hvem vil ikke gerne dyrke den afslappede livsstil med solskin, sandstrande og surfbræt? Hvis man vil lære at surfe, finder man nogle steder i Europa, hvor man kan prøve sin “hang loose”-mentalitet af. Jeg har også fundet to gode destinationer, hvis man vil leve sin indre surfer ud på fjerne verdenshave.

At lære at surfe – Du finder de bedste steder her

Morocco | Costa Rica | Spanien | Bali

Surf 1

Morocco – Taghazout

Kun nogle timers flyvetur adskiller Morocco fra Danmark. Mens du trættes af det danske vind og vejr, kan man forvente minimus 20 grader året rundt i Nordafrika. Man kan nemt komme til Agadir ved at flyve over London. En halv times kørsel nord for Agadir finder man Taghazout, en lille fiskerby, syd for Marokko. Den er forblevet uopdaget af de store turistmængder, men er velkendt blandt surfere. Her finder man flere surferlejre, som kan introducere dig til, hvordan havet opfører sig, og hurtigt hjælpe dig til at blive stående på brættet. Tro mig. At forstå bølgerne er en videnskab, og man vil blive glad for at have hørt efter instruktøren, når den første bølge knækker bag dig og brættet! I surferlejrene er der altid cool mennesker, med hvem man kan udveksle historier fra dagen over en øl.

Surf 2

Banana Point er et godt sted at lære brættet og bølgerne bedre at kende. På Magicseaweed kan man altid finde de nyeste surf-rapporter ogseneste vejrudsigter for surferdestinationer i hele verden. Banana Point er også et godt sted for begyndere, fordi man surfer på et såkaldt “beach break”. Det betyder, at bølgerne knækker over sandbankerne, og risikoen for ulykker er meget mindre end på et “reef break”. Få mere information om de tekniske termer længere nede i artiklen.

Surf i Marokko?

Her finder i mine aktuelle Marokko-deals

Surf 3

Costa Rica – Tamarindo und Jaco

Hvis man gerne vil lidt længere væk, er den smukke kyst i Costa Rica det perfekte udgangspunkt for de første erfaringer på et surfbræt. “Pura Vida” så langt øjet rækker – denne talemåde, som betyder “rent liv” eller “stort liv”, bærer en speciel betydning for de lokale, og man føler sig velkommen med det samme. Tamarindo er et af de begeyndervenlige surfingsteder i Costa Rica. Her finder man surf-skoler, hvor man bliver guidet ud i bølgerne.

Tre timer syd for Tamarindo finder man Jaco. Det er også et supergodt sted for alle typer surfere, med den smukke lavastrand, hvor man for en rigtig “Robinson Crusoe”-fornemmelse. Tortuga Surf School i Jaco er højt anbefalet, hvis man vil have nogle surf-lektioner.

Surf 4

For dem har flere kræfter efter at padle, bør man helt sikkert tage på en tur med svævebanen gennem Costa Ricas skove. Det er en unik oplevelse at flyve over de høje trætoppe i regnskoven.

Spanien – El Palmar

Hvis man ikke vil så langt væk, og ikke vil lære at surfe ved de klassiske kyster i Portugal, kan man give sig i kast med det i Andalusien. El Palmar er en lille landsby med hvide sandstrande. Det er endnu ikke overrendt af turister. Bølgerne i El Palmar knækker over en sandbanke, og den brede kyst giver stort spillerum til at fange de bedste bølger. Her er også mulighed for at se delfiner, som kommer forbi af og til.

Hvis man vil slendre rundt i en gammel lille by efter surfing, bør Conil de la Frontera helt sikkert med på listen. Conil tilhører “Ruta de los Pueblos Blancos” og er derfor også en “hvid landsby”. Den lille fiskerby har beholdt sin charme, fordi alle de store hoteller er placeret uden for byen. De bedste tilbud på hoteller i regionen er meget varieret, og man kan finde overnatning i enhver prisklasse.

Surf 5

Bali – Canggu

Bali er stedet når det kommer til surfing. Det er ikke kun paradis for rutinerede surfere, for man finder også masser af gode begynderbølger. I Canggu, er afslappet livsstil kombineret med surf, og man bliver passet godt på af sine medsurfere. For begyndere er det bedst at tage til Batu Bolong Beach (Old Man’s) og spørger de lokale om lektioner. Der er som regel tale om en til en-lektioner, så man kan hurtigt lære at begå sig på et surfbræt. Canggu bliver mere og mere populært. Derfor er det en god idé, på forhånd at undersøge, på hvilket tidspunkt det er bedst at tage en lektion, så man kan undgå bølgernes myldretid. På Batu Bolong Beach surfer man på et rev – så værd forsig med ikke at ramme tidspunktet for lavvande.

Surf 6

Bali har de smukkeste drømmehuse. Hvis man rejser i en større gruppe, kan det helt sikkert betale sig, at leje en villa med pool. Det bliver ikke ret dyrt pr. mand.

I Canggu spiser man også rigtig godt. Udforsk området på scooter (advarsel – tag hjelm på!). Man kan spise morgenmad i verdensklasse på Milk & Madu, som ligger mellem rismarker. Eller tag til Deus om aftenen og fest til livemusik om søndagen.

At lære at surfe i korte træk

Her er de vigtigste begreber inden for surfing. Lær dem, hvis du gerne vil kunne snakke med, med de seje surf-dudes om aftenen:

  • White Wash – “White water-bølger” er dem, der allerede er knækket, og bedst er egnet for begyndere.
  • Drop-In – Hvis man gerne vil hænge ud med sine surf-buddies om aftenen, skal man undgå et ‘Drop-In’. Det betyder nemlig, at man ignorerer den vigtigste regel inden for surfing, ved at padle ind i en bølge, som en anden allerede surfer på.
  • Padling – Er nok det ord, som man vil høre allermest, når man er kommet i vandet. Lige meget hvornår, hvor og hvem man er, kan man ikke padle nok. Det er en god idé at lave nogle armbøjninger hjemmefra, så man har kræfter nok i vandet.
  • Beach Break – Bølgerne knækker over en sandbanke. Velegnet for begyndere, da risikoen for ulykker er lavere.
  • Reef Break – Bølgerne knækker over et rev, med sten og koraller. Her skal man tage forbehold for tidevandet, så vandstanden ikke er for lav. Nogle steder er der søpindsvin, men frygt ej. I tilfælde af uheld, er redningsbåde klar med hjælp.
  • Leash – Er snoren, der sidder fast på surfbrættet, så man ikke mister det, når man falder i vandet (og det gør man).
  • Finne – Findes på undersiden af brættet, og bruges til at kontrollere sejlretning. Der findes den berømte “single finne”, hvor man surfer med én stor finne. Det er mest almindeligt, at brættet har tre finner.
  • Højvande og lavvande – Tiden er ens bedste ven, når man er ude at surfe. Man skal være særligt opmærksom på høj- og lavvande, når man surfer på “reef breaks”.
  • Green Wave – Man glemmer ikke sin første green wave. Det betyder nemlig, at man har forladt “White Wash”, og nu er medlem den klub, der kan surfe på uknækkede bølger. Hurra!
  • Barrel – At være i en barrel er enhver surfers drøm. Det er billedet på nethinden, når man tænker på surfing. En barrel er en kæmpestor bølge, som knækker i én retning, men på en måde, så en åbning former sig i siden, hvorpå man kan surfe.

Tips til fly og hoteller: