Nu er der ikke lang tid til, at rumrejser for alvor bliver en realitet – og ikke kun for professionelle astronauter. Firmaet Orion Span Inc. er nemlig i fuld gang med at stable et rum-hotel på benene, der gør det muligt at holde ferie i rummet. Men det er en dyr fornøjelse. Og hvordan kommer det til at foregå? Læs med her, hvis du altid har drømt om at komme ud i rummet og tilfældigvis har 50 millioner kroner i overskud på bankkontoen.

Luksushotel i rummet

http_cdn.cnn.comcnnnextdamassets180406094610-3-aurora-station-interior

 

Nogle mennesker holder 2 ugers sommerferie på Gran Canaria. Andre er glade for storbyferier. Men hvad med rumrejser? Indtil nu har rummet været reserveret professionelle astronauter, der arbejder hårdt, imens de er udstationeret. Men fra år 2022 skulle det blive muligt for – mere eller mindre – hvem som helst at hive 2 uger ud af kalenderen og holde ferie i rummet. Rumrejsen vil nemlig vare 12 dage, og alle, der har råd og opfylder adgangskravene, kan komme med.

Aurora Station, som rumstationen/rum-hotellet bliver kaldt, er et lille og intimt hotel, der har plads til 4 heldige gæster samt 2 professionelle astronauter. Sammen med disse 2 professionelle astronauter vil hotellets gæster deltage aktivt i rumfarten. Gæster ved Aurora Station vil derfor få en enestående og autentisk rumfarts-oplevelse.

I løbet af rejsens 12 dage vil hotellets gæster befinde sig i over 300 kilometers højde, hvorfra de vil opleve solen stå op og gå ned over jorden næsten 400 gange. Det vil nemlig kun tage hotellet halvanden time at kredse én gang rundt om jorden. Udover at se 16 solopgange i døgnet, vil gæster blandt andet opleve at svæve uden tyngdekraft, se nordlyset fra rummet (hvis de er heldige) samt dyrke råvarer i rummet, som de bagefter kan tage med hjem som den ultimative souvenir. For dem, der ikke kan få det surrealistisk nok, byder hotellet på virtual reality-oplevelser på rumstationens holografidæk. Udover de mange, store vinduer, hvorfra gæster kan prøve at spotte deres hjemby, inkluderer luksushotellets faciliteter gratis wifi med høj hastighed, så hotellets gæster kan dele deres feriebilleder på Facebook på klassisk vis.

Med dette spændende hotel slipper man for at bekymre sig om larmende nabobarer og -hoteller. Hotellets gæster har (indtil andet er bevist) rummet helt for sig selv. Til gengæld er maden ikke noget at råbe hurra for. Der er desuden meget langt til nærmeste købmand og badestrand.

Kan jeg komme afsted?

Med stor sandsynlighed nej. Prisen for en 12 dages ferie ligger nemlig på over 57 millioner kroner. Én overnatning på Aurora Station løber derfor op i 4,8 millioner kroner. Men så får du også gratis wifi med i prisen. Udover de 57 millioner kroner for selve rejsen, skal du betale et depositum på næsten en halv million kroner, når du bestiller rejsen. Skulle du ikke selv være helt vild med rumskibe og rumrejser, gør Orion Span Inc., der udbyder rejsen, opmærksom på, at du kan forære rumrejsen i gave. Personligt kender jeg ikke nogen, der giver gaver for 57 millioner kroner, men måske kommer jeg i de forkerte kredse.

Men penge er jo ikke alt. Udover at skulle have en enorm disponibel indkomst, skal rumrejsende til Aurora Station bestå en række træningsforløb som forberedelse til rumrejsen. Tidligere tog dette træningsforløb 2 år, men med Orion Span Inc.’s eget træningsprogram tager det nu kun 3 måneder at kvalificere sig som astronaut. Forløbets første del kan gennemføres fra sofaen med Orion Span Astronaut Certification-appen. Forløbets næste del skal du rejse til Texas i Houston for at bestå. Denne del af forberedelserne består af praktiske øvelser i rumskibets computersystemer, håndtering af nødsituationer samt, hvordan man færdes uden tyngdekraft.

Til sidst skal du bestå et grundigt sundhedstjek for at være helt sikker på, at dit krop og sind kan klare en tur i rummet. Kroppen udsættes nemlig for ekstremer under både take-off og landing. Rumrejser er derfor ikke for sarte sjæle.

planet_sterne_352172702 – Copy

Orion Space Inc., der står bag rum-hotellet Aurora Station, har store forventninger til deres hotel. De forudser nemlig, at hotellet bliver så successful, at de inden længe kan udvide deres forretning med rum-lejligheder. Dette vil gøre det muligt at købe en rum-lejlighed og bosætte sig i rummet. Gad vide om man skal betale ejendomsskat på sådan en? Forestil dig lige at være formand for Boligforeningen for Rum-Lejligheder. Fedt nok.

Nå, hvad synes du? Går du straks i gang med at spare op til en rumrejse, så du kan være den første turist i rummet? Eller slår du lige koldt vand i blodet og venter på en god afbudsrejse? Hvis mindre end en rumrejse kan gøre det, er min side med afbudsrejser et godt sted at starte.