De fleste har hørt om Verdens 7 Vidundere, men hvorfor er disse steder så specielle? Og hvorfor er det kun 7 steder, som blev udvalgt? I denne artikel giver jeg dig alle detaljerne! Lad og dykke ned i historien!

De fleste ved nok sådan nogenlunde, hvad de syv vidundere er, men kan du komme i tanke om dem alle sammen? Det er ikke helt ligeså let, vel? Jeg var også i tvivl. Men bare rolig! I denne artikel har jeg samlet en liste over de antikke vidundere og de moderne vidundere. Så når du har læst denne artikel, ved du alt om de prestigefyldte vidundere i verden! God læselyst!

Verdens 7 vidundere i AntikkenDen moderne Verdens 7 vidundere

Den antikke Verdens 7 Vidundere

Jeg er sikker, på at alle har hørt om Verdens 7 Vidundere, men det er nok lidt mere vanskeligt at forklare forskellen på antikkens vidundere og på de moderne vidundere. Legenden om de 7 Vidundere går helt tilbage til antikken. Forfatteren Antipater de Sidón, en Fønisisk forfatter fra det 2. århundrede f.Kr., beskrev Gizas pyramider i et berømt pictogram, og dette har hjulpet med til at gøre pyramiderne til et populært turistmål. Og man kan stadig se dem den dag i dag, hvilket er helt fantastisk! For mange af antikkens andre vidundere er desværre gået tabt igennem historien. Fordi vidunderene er gået tabt, kan det være svært at forestille sig, hvor fantastiske de har været da de blev bygget.

 

Pyramiderne i Giza

Disse kæmpe grave ligger ca. 20 km fra Kairo i Egypten, og de kan besøges selv den dag i dag.

Du kan læse mere om Pyramiderne her. 

Halicarnassus Mausoleum

Dette imponerende mausoleum, bygget for Halicarnassus, skulle efter sigende have ligget i nærheden af Bodrum i nutidens Tyrkiet.

Kolossen på Rhodos

Dette vidunder skulle efter sigende have været en 30 m høj statue, som symboliserede den græske solgud Helios. Stauten skulle have stået ved havneporten ved Rhodos by, på Rhodos i Grækenland. Desværre er der den dag i dag ikke nogen mærkbare rester af statuen. Så vi må stole på de mundtlige og skriftlige overleveringer fra den tid.

Artemis Templet

Man siger, at dette tempel blev bygget for at ære den græske gudinde Artemis. Du kan se ruinerne af templet i nærheden af Izmir i nutidens Tyrkiet.

 

Zeus statuen i Olympia

Et imponerende tempel må også kunne prale med en imponerende statue. Og Zeustemplet i den græske by Olympia kunne efter sigende prale med en Zeus statue på 12 m! Desværre blev både templet og statuen ødelagt i en katastrofal brand, og der er ingen spor af den kæmpe konstruktion tilbage i dag.

Fyrtårnet i Alexandria

Den lille ø i Alexandrias bugt kunne en gang prale med at bære på en af Verdens 7 Vidundere. Det enorme fyrtårn var efter sigende bygget helt i hvid sten og er et af de mest berømte af antikkens 7 vidundere. Tårnet skulle efter sigende være blevet ødelagt af et jordskælv, og man kan ikke se ruiner fra det i dag.

Babylons Hængende Haver

Der er altid blevet sat spørgsmålstegn ved eksistensen af disse berømte haver – ligesom der er ved deres præcise placering. Men mon ikke man kan gætte sig til, at det nok var i nærheden af Babylon?

Den moderne Verdens 7 Vidundere

I 2007 blev der lavet en liste over den moderne verdens syv vidundere. Mere end 90 millioner personer gav deres mening til kende i en global rundspørge, og resultaterne blev offentliggjort ved en ceremoni 7. juli 2007. Du kender sikkert de fleste af de udvalgte vidundere, men måske er der også nogle, du ikke kender. Læs med her om den moderne Verdens 7 Vidundere.

Petra, Jordan

Petra i Jordan er en by, som er hugget ind i en kæmpe klippedal. Det er som en helt anden verden! Turister kan besøge byen og de forskellige monumenter, og det er helt klart et besøg værd!

Den Kinesiske Mur

Monumental og imponerende! Den største konstruktion mennesket nogensinde har lavet. Muren har en længde på mere end 21.000 km og omgiver det meste af Kina. Muren, som tidligere blev brugt en fæstning for at holde “hunnerne” ude, er i dag en af de mest besøgte monumenter i verden.

Chichen Itza, Yucatánm, Mexico

Mexicos historie er ligeså interessant, som den er varieret. Chichen Itza, en maya-by, var et af de mest berømte markedsbyer for mayaerne. Og i dag kan man besøge denne by i den smukke mexikanske natur.

Kristus Statuen,Río de Janeiro

Den 32 m høje statue af Kristus Frelseren er det mest ikoniske monument i Rio de Janeiro. Statuens kæmpe arme er som en omfavnelse for hele byen, og statuen er blevet en pilgrimsdestination for katolikker.

Colosseum i Rom

Lige i hjertet af Rom ligger det berømte Colosseum, der er et af verdens mest besøgte bygningsværker i verden. Ruinerne af det gamle amfiteater udstråler stadig en imponerende pragt som fra fordums tid. Colosseum er over 2.000 år gammelt.

Du kan læse mere om Colosseum her.

Machu Picchu, Peru

Byen Machu Pichu ligger højt oppe i Andesbjergene og gemmer sig i skyerne. Byen blev bygget af Inkaerne i omkring 1400. I dag er byen en meget populær turistattraktion for turister, der rejser igennem Peru. De besøgende har muligheden for at besøge de fantastiske ruiner i 2.350 meters højde. Selv den dag i dag hævder folk at stedet er fyldt med magi.

Taj Mahal, i India

Dette enestående mausoleum blev bygget af den store Mughal Shan Jahan, fordi han ville ære sin elskede hustru. Taj Mahal blev altså bygget som et symbol for kærlighed, og er det stadig den dag i dag. Det er desuden blev en af Indiens vigtigste og mest genkendelige turistattraktioner.