I lørdags, den 24. marts 2018, fløj Qantas’ Boing 787 for første gang den nye non-stop rute mellem Perth i Australien til London Heathrow. Dermed blev verdens mest isolerede storby, Perth, forbundet med en af Europas mest travle og spændende hovedstæder. I anledningen har jeg skrevet denne artikel om de længste direkte flyruter i verden. Fordi hvor langt kan et fly egentlig flyve uden at stoppe for at tanke brændstof? Læs med lige her.

Verdens længste flyruter

Perth – London

Denne rute blev indviet i lørdags, da det australske flyselskab Qantas vendte næsen mod London. Flyet lettede fra Perth på Australiens vestkyst og landede i London Heathrow. Med denne flyvning kan passagerer for første gang flyve direkte mellem Europa og Australien. Flyruten sætter derfor en ny standard for passagerflys brændstofforbrug. Kun 200 passagerer var ombord på flyet for at gøre flyet så let som muligt. Flyet blev fløjet af 4 piloter, der alle skiftedes til at fly, spise og sove. Første-kaptajnen Lisa Norman udtalte, at hun, dengang hun startede sin karriere som pilot, aldrig havde troet, at sådan en flyvetur en dag kunne lade sig gøre.

I løbet af flytiden på 17 timer og 20 minutter tilbagelagde Lisa Norman og Qantas flyet over 14.500 kilometer, hvilket ikke er så lidt! Men faktisk er dette kun verdens 2. længste direkte flyrute. Qatars non-stop rute mellem Doha og Auckland i New Zealand er nemlig 20 kilometer og 20 minutter længere.

Kunne du tænke dig at flyve direkte fra London til Perth? Så klik lige her. Prisen for en returbillet starter fra omkring 8.000 kroner.

Airplane flying in the sky at sunset with vapor trails

Doha – Auckland

Verdens længste flyrute er mellem Doha og Auckland. Denne flytur fra Qatar til New Zealand varer 17 timer og 40 minutter og strækker sig over 14.535 kilometer. I flyet krydser man ikke bare ækvator men hele 10 tidzoner.
Flyturen blev indviet i februar 2017 og har siden været verdens længste direkte flyrute. Det er dog ikke sikkert, hvor længe ruten bliver ved med at have rekorden. Singapore Airlines har nemlig udtalt, at de har i sinde at oprette en ny, direkte rute mellem New York og Singapore. Denne tur vil tage op til 19 timer og er noget, jeg skal se, før jeg tror på det. Det er meget lang tid for passagerer at skulle sidde ned i et fly, og meget lang tid for et fly at være i luften uden at kunne genoptanke brændstof.

Når man skal flyve så langt, må det gerne være lidt luksus, ikke? En returbillet på business class starter fra 44.000 kroner. Så er det vidst også betalt!

Auckland – Dubai

En anden lang tur fra New Zealand til Mellemøsten. Denne tur flyves af luftfartselskabet Emirates og tilbagelægger over 14.200 kilometer i løbet af 17 timer. Når du flyver fra New Zealand flyver du over havet i 4 timer, før du når Australiens østkyst. Derefter går turen over det sydlige Indien, inden du når frem til ørkenstaten i De Forenede Arabiske Emirater. Denne rute var verdens længste direkte flyvning, indtil Qatar overhalede med deres rute fra New Zealand til Doha.

Ruten kan købes her fra omkring 11.000 kroner.

Little girl using smart phone in airplane.

Los Angeles – Singapore

Amerikanske United Airlines startede med at flyve denne rute mellem Los Angeles og Singapore i oktober 2017. Flyveturen er den længste rute, der flyves til eller fra USA. Det kan dog ændre sig, hvis Qantas holder ord og starter deres længeventede direkte flyvning mellem Melbourne i Australien og San Francisco.

Det tager 17 timer at flyve direkte fra Los Angeles til Singapore, og turen tilbagelægger over 14.275 kilometer.

Seat Rows inside an Airplane

Houston – Sydney

United Airlines startede denne langdistance-flyvning for et par måneder siden – i januar 2018. Ruten går mellem Sydney i Australien og Houston i Texas. Det meste af ruten forgår højt over det dybe Stillehav, da man ikke flyver over land, før man er når over Mexico. Turen tager 17 timer og 30 minutter og tilbagelægger over 13.800 kilometer.

Vilde flytilbud hos Momondo

Det var nogle lange flyveture. Den længste non-stop rute, jeg har fløjet, var fra Dubai til Melbourne, hvilket tog lige over 13 timer. Herefter var jeg godt øm i kroppen, og jeg kan slet ikke forestille mig at skulle sidde i et fly i op mod 17 timer! Kan du?

Hvor lang tid er det længste, du har fløjet? Skriv gerne en kommentar herunder.