Drikker du vandet fra hanen, når du tager på ferie? Og hvor kan du drikke vandet fra hanen? I overraskende mange lande i verden, næsten hele Europa, er det faktisk risikofrit at drikke vandhane-vand.

Vi kender det jo alle. Når vi rejser ud i verden, og på eller andet tidspunkt efter få timer bliver tørstige, så spørger vi os selv “Kan jeg drikke vandet fra hanen?“.

I mange tilfælde vil svaret være nej. Og hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan drikke vandet fra hanen uden at frygte en forgiftning, så er svaret helt sikkert nej. Men, du bliver måske overrasket over, hvor mange steder i verden du faktisk kan drikke vandet fra hanen uden at skulle være nervøs for følgerne.

Naturligvis, det er ikke alle steder i verden at vandet smager lige så godt som her i Danmark. Vi danskere er prisgivet med, at vi kan hente vandet direkte fra undergrunden, hvor det er blevet filtreret af den store mængde kalk, som vi har. Netop kalkfiltreringen tilføjer også ekstra mineraler og en smule smag. Andre steder i verden er de bestemt ikke lige så heldige. Her skal vandet både renses, behandles kemisk og i ekstreme tilfælde endda tilføjes klor, før at det kan drikkes.

Klor i vandet fra hanen i USA

Eksempelvis i USA kan du opleve at vandet fra hanen lugter præcis som en pool. Da jeg var i Las Vegas i efteråret 2017 var det præcis den lugt, som slog mig, da jeg åbnede hanen. Vandet kan drikkes, men det smager bestemt ikke rart, når man er vant til dansk postevand.

Så hvis du vil have vand der ikke smager af pool, så skal du købe vand på flaske. Den slags er heldigvis heller ikke så dyrt i USA.

I disse lande kan du drikke vandet fra hanen

Det er primært i europæiske lande, at du kan drikke vandet fra hanerne uden at skulle frygte for dårlig mave eller ubehag. Men også enkle lande uden for Europa er det sikkert at drikke vandet.
I følgende lande kan du, uden risiko for sygdomme drikke vandet fra hanen i følge Just the Flight.

Her kan du drikke vandet fra hanerne

Det er dog med det forbehold, at vandet i mange af ovennævnte lande vil have en meget anderledes smag end den vi kender fra Danmark. Netop fordi det er renset vand som kan være tilsat klor.
Jeg vil ikke udelukke, at der kan være andre steder i verden, hvor du også med sikkerhed kan drikke vandet fra hanen.

Hvis du har nogen gode/dårlige erfaring med postevand fra dine ferie, må du gerne dele det i kommentarfeltet.

Dansk vandhandevand er det bedste i verden

Dansk vand er det bedste

Der er bestemt ikke for at skulle komme med den danske vinkel eller pudse vores glorie. Vi er jo også underlagt Janteloven. Men dansk vand fra hanen er altså bare noget af det bedste i verden. I hvert fald ifølge den tyske vandsommelier Martin Riese, som rent ud sagt lever af smage og sælge vand samt dele ud af sin viden herom. Det har han bl.a. gjort for den berlinske michelin-restaurant, First Floor.

Han fremhæver især den neutrale smag, som dansk vand her, hvilket han begrunder med, at det danske vand hverken har et for lavt eller højt mineralindhold.
Faktisk er Martin Riese så vild med dansk vand, at han har mere end 30 forskellige flasker med dansk vand stående i sit hjem.