Jeg er sikker på, at de fleste allerede ved, hvor smuk og mangfoldig denne by er! Der er masser af skønne attraktioner i Prag at besøge og fotografere i den smukke storby. Vil du gerne udforske et par mere usædvanlige seværdigheder end de typiske turisthotspots? Så bør du helt sikkert være opmærksom nu. Usædvanlige seværdigheder i Prag er på dagsordenen i dag! Jeg har tænkt mig at præsentere min top 5 over attraktioner i Prag. Og der skal nok være noget, du ikke havde forventet af denne fortryllende by!

Øl- og vinbade – wellness i særklasse!

Overskriften siger det hele.  Wellness og spa-oplevelser, som tilbydes i Prag, har netop nået et helt nyt niveau. Selv om det er indlysende, at du kommer til at føle dig som født på ny og dybt afslappet bagefter. Og det er præcis, hvad du forventer af en ferie – standard spa-oplevelser hører gårsdagen til. Øl og Vin Spa i Lázně Pramen er sprunget ind på min førsteplads over anderledes ting at foretage sig i Prag.

Afhængig af dine præferencer kan du slappe af i en tønde fyldt med vand tilsat enten øl eller vin. Et såkaldt ølbad eller vinbad varer 20 minutter. Mens du slapper af i et behageligt varmt boblebad lavet af enten eg eller lærk, vil du ikke kun være aktivt bidrage til dit velbefindende men også hengive din krop og hud. Hvis du er en indædt øl-elsker, vil du helt sikkert vælge ølbadet, for med hvert bad har du ubegrænset adgang til Kynspersky Zajíc øl! Mens de æteriske olier, humlen indeholder, demonstrerer anti-inflammatoriske og anti-bakterielle virkninger på huden. Og ølgæret har høje niveauer af vitamin B, som fugter huden og hjælper på celleregenerering.

Ølspa i Polen

Spabehandling med lindrende effekt

Det er ikke underligt, at de Prags befolkning altid falder tilbage på disse opskrifter til at lindre psoriasis, akne, rygsmerter og andre skavanker. Hvis du er en person, som er mere til vin, så kan du se frem til et bad med vand, rødvin, vinblade og vindruer, vingær, honning, lavendel og æteriske olier. Nyd en flaske rød- eller hvidvin og slap af i badet i fred og ro, mens din krop forkæles og tager imod vinbadets næringsstoffer. Behandlingerne lover foryngende effekter samt bedre cirkulation, hvilket betyder, at denne type spa også bruges af folk, der er overvægtige, har gigt eller lider af mangel på søvn.

Efter et øl- eller vinbad er det så ud til en høseng til en hyggelig time-out, hvor du kan nyde den behagelige varme fra den flakkende pejs i hyggeligt samvær med din partner. Du kan endda bestille en behandling til op til 4 personer, hvis I er en gruppe venner eller veninder, der gerne vil prøve sådan en anderledes omgang selvforkælelse. Hvis du ønsker et endnu tættere kig på øl- og vin-spa, kan du få en virtuel rundvisning på pivnispa.cz med et kig ind i lokalerne. Hvis du stadig har brug for mere afslapning efter din anderledes spaoplevelse, har du også mulighed for at tilbringe 20 minutter i en saunatønde lavet af cedertræ og bagefter nyde en massage i en halv time. Efter et lille hvil på hø kan du smutte ud og fortsætte din ferie storbyferie helt afslappet.

Find billige og gode hoteller i Prag

Strahov Kloster

Selv hvis du ikke typen, der nyder at gå rundt og se dig om på klostre, er det stadig værd at aflægge Strahov Kloster et besøg. Det er nemlig i netop denne bygning, at du finder det traditionsrige Prag Bibliotek: Biblioteket indeholder et væld af manuskripter fra middelalderen. Klosteret blev bygget i 140, men over årene har det været nødvendigt at genopbygge det flere gange på grund af skader pådraget under krigen. Tro det eller ej, der er 50.000 manuskripter gemt væk i to sale. Der er 18.000 bøger og manuskripter dedikeret til religion i den teologiske sal, hvorimod der i filosofisalen er 42.000 bind. Inde i Strahov-klosteret er der også et “Chamber of Marvels”, som indeholder videnskabelige og arkæologiske skrifter.

I alt er en utrolig total på i alt 200.000 skrifter blevet skabt i denne samling, hvor omkring 3.000 håndskrevne bøger og 15.000 inkunabler er blevet gemt væk i sikkerhed.

Men det er ikke bare den utrolige mængde virkeligt gamle bøger, der gør Strahov Kloster til særligt højdepunkt i Prag. Bygningens barokstil fra det 17. og 18. århundrede er også værd at beundre. I den teologiske sal alene er der 25 kalkmalerier at kigge på. På klosterets område finder du også flere andre interesseområder, såsom klosterkirken og Strahov Galleri.

bibliothek-prag_157354382

Street Art – graffitikultur, når det er bedst

Har du allerede set den smukke og forskelligartede graffiti, som pryder byens mure? Under den kommunistiske æra var det strengt forbudt at udtrykke sine egne meninger, for slet ikke at nævne at udbasunere sine idealer til verden. Men selv dengang var der oprørere, der ikke ville holdes tilbage. ‘Lennonister’ ville male billeder af John Lennon overalt og var forløberne for ytringsfriheden, hvilket reflekteredes i deres kunst. Den klart mest berømte graffitimalede mur i Prag er John Lennon Wall, som er blevet dekoreret med sangtekster og kunstnerens inspiration.

Til folks store forbløffelse var det senere kommunisterne, der gjorde særlige mure til rådighed for unge kunstnere, hvor de kunne udvikle deres street art. Men det er ikke det hele. De bad endda folk om at dekorere udvalgte mure med motiver, for som vi alle ved, er der visse kunstnere, hvis kreativitet er værdsat, og nogle, som blot bruger graffiti til at hærge mure og andre objekter. Ikke desto mindre har nogle kunstnere formået at skabe sig et navn med deres graffitikunst. Pasta Oner er en af de mest eftertragtede kunstnere i Prag, når det kommer til at smukkesere en deprimerende og grim bygning.

emka74-shutterstock-com_67439950

Den Gamle Jødiske Kirkegård – dyk ned i historien

For at udforske Prags historie i dybden, vil du naturligvis ende i den gamle by – og de nysgerrige vil bevæge sig mod en kirkegård. Men selvfølgelig ikke bare hvilken som helst kirkegård – den gamle jødiske kirkegård. Navnet i sig selv antyder allerede tydeligvis historie, da det er faktisk en af de mest berømte jødiske kirkegårde i hele Europa. Denne gravplads har eksisteret siden det 15. århundrede. Oprindeligt i det tidligere jødiske kvarter Josejof i Prags gamle bydel.
Men hvis du forventer at se en enorm kirkegård, tager du helt fejl. Og det er præcis, hvad der gør dette sted så specielt: den jødiske kirkegård dækker et areal på en hektar, men der er over 12.000 gravsten og ligene tæller intet mindre end 100.000 mennesker.

Du undrer dig sikkert over, hvordan i alverden så mange mennesker kan passe i sådan et lille område! Svaret er desværre lidt makabert. Da der ikke var nogen måde at sikre mere plads til gravene, blev det besluttet at begrave dem i lag oven på hinanden. Jorden har svulmet op gennem årene, og du kan fornemme de åbenlyse stigninger samt depressioner. En yderligere kirkegård, den nye jødiske kirkegård, blev bygget i 1891 med henblik på at tilbyde de afdøde en passende begravelse.

jeweish-cemetery-prague-josef-hanus-shutterstock-com_167305865

Bryggeriture – fra bryggeproces til endeligt produkt

Hvad ville et ophold i Prag være uden en rundvisning på et bryggeri? Selv i dag brygges en af de mest populære øl stadig efter familietradition i Strahov klosterbryggeri. Prikken over i’et på din storbyferie kunne være et besøg på dette bryggeri, som omfatter en prøvesmagning! Dyk ned i historien om ølbrygning. De metoder, der stadig bruges her for at kreere St. Norbert hvedeøl stammer fra år 1505.
Du vil blive ført ind i de små bryggerum og lære, hvordan øllet bliver skabt af humle, malt, vand og gær. Til slut vil du selvfølgelig kunne nyde en god ølsmagning. Tip: Hvis du ønsker at opleve en rundvisning på bryggeri, er det bedst at reservere billetter online på forhånd. På den måde er du fri for at stå i lange køer, og du vil ikke have noget besvær med at forsøge at arrangere en tid. Du kan vælge imellem forskellige tilbud, så der er noget for enhver smag!

Ølsmagning er nærmest absolut must over attraktioner i Prag.

Usædvanlige attraktioner i Prag

Ølspa, vinbade, street art og en eksklusiv vinsmagning. Det lyder som en spændende tur til Prag, synes du ikke? Giv dig selv et par ekstra dage i Prag, så du har tid nok til at opleve disse højdepunkter samt mere typisk sightseeing. Jeg garanterer dig, at det vil være en uforglemmelig ferie!

Hvilke attraktioner i Prag SKAL du se nu? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Find fly til Prag her

Find et godt hotel i Prag her

Du kan også finde alle mine tilbud til den fantastisk storby Prag lige her “Rejser til Prag – Holidayguru.dk“.