På udkig efter en anderledes måde at være turist på, og ikke bare en af de sædvanlige sightseeingture? Tjek disse alternativer ud for en mere speciel ferieoplevelse!

En spændende bytur gennem vores vidunderlige hovedstad, en hop-on-hop-off tur gennem Berlin eller en sejltur på Seinen i Paris – disse og mange andre sightseeingture er eksempler på, hvad man som turist normalt finder i storbyer. Du kan bestille dem online på forhånd såvel som på stedet. Hvis du allerede har gjort alt det, man ’skal’, eller hvis du bare er på jagt efter en anderledes oplevelse og for en gangs skyld noget udsædvanlig sightseeing, så har jeg 6 usædvanlige sightseeingture til dig her. De er helt forskellige fra det, du normalt oplever, og du er garanteret et eventyr i en eller anden form!

„querstadtein“ – Berlin fra de hjemløses perspektiv

En rundvisning af en særlig art tilbydes af et samfund i Berlin kaldet ‘querstadtein‘, hvor du får en helt ny indsigt i den tyske hovedstad. På denne tur bliver du ledet af en tidligere hjemløs, som vil vise dig et noget mere usædvanligt syn på attraktionerne i Berlin. De vil fortælle dig om et liv uden permanent bopæl, om mange steder og husly for de hjemløse i Berlin samt interessante historier om Berlins gader, parker og berømte steder. Oplev Berlin på en anderledes måde! Og når du har set Berlin fra dette perspektiv, kan du også få en guidet rundvisning af en flygtning, hvor du får indsigt i, hvordan det er at leve som fremmed i Berlin med alle de udfordringer, som følger med.

Oplev Tjernobyl – guidet tour i en katastrofezone

Tjernobyl – Mange af os kender denne by i det nordlige Ukraine, men ikke på grund af dens skønhed og mange seværdigheder, snarere på grund af den tragiske katastrofe, der fandt sted den 26. april 1986, nær nabobyen Prypjat. Og nu spørgsmålet: Hvilke af jer ville turde bevæge sig ind i denne berømte radioaktive, menneskefri zone for at deltage i en rundvisning i Tjernobyl? Selvom det virker paradoksalt, er det faktisk tilgængeligt.

Usædvanlig sightseeing2
Foto: Tripadvisor

Katastrofezonen, der næsten er som en spøgelsesby, er nu blevet en sand turistattraktion, ligesom nabobyen Prypjat er det. Med i tasken er naturligvis altid en geigertæller. På denne tur kan turister bl.a. se reaktorkomplekser 3 og 4. Med et blik på disse komplekser kan man kun begynde at forestille sig, hvilken tragisk katastrofe der opstod her.

Sporene efter Bob Marley

Hvem kender ham ikke? Den verdensberømte reggaelegende Bob Marley ville være fyldt 72 i februar i år. De af jer, der ønsker at tilbringe en drømmeferie på Jamaica, og som også er Bob Marley-fans, bør absolut ikke gå glip af denne eksklusive tour. På den såkaldte ‘Bob Marley Experience‘ har du den enestående mulighed for at få et indblik i reggaelegendens liv. Du vil bl.a. besøge Bob Marley Museum i Nine Mile. Dette er huset, hvor han tilbragte sin barndom og en del af sin ungdom. Du kan også komme ind i hans tidligere urtehave og beundre hans vægmalerier, der er beregnet til at vise alt, hvad der engang var vigtigt for ham. Så af sted til Jamaica til noget jammin’!

Usædvanlig sightseeing3
Foto: Tripadvisor

Følg i Charles Mansons fodspor

Charles Manson er en af de mest berømte kriminelle i amerikansk historie. Serien af mord, som Charles Manson begik med sin såkaldte ‘hippie’familie i 1969 i det sydlige Californien, er kendt verden over. Det kostede syv mennesker livet, herunder den unge skuespiller Sharon Marie Tate, Roman Polanskis forlovede. På grund af Manson er den pulserende storby Los Angeles i det solrige Californien ikke kun kendt for sine farverige seværdigheder og berømtheder, men også for disse tragiske mord. Den såkaldte ‘Helter Skelter Tour‘ af Dearly Departed Tours fokuserer især på Manson-familien og dens berygtede mord fra 60’erne. En spændende og skræmmende tur venter dig!

Er I klar, piger: her er Sex and the City touren på Manhattan

Er du stor fan af den populære serie ‘Sex and the City’? Så skal du til New York! Der har du nemlig en enestående mulighed for at opleve de berømte hotspots fra den succesfulde serie på en guidet bustur. Du kan drikke en Cosmopolitan på Aidan og Steves Scout Bar, besøge Buddakan, hvor Carrie og Bigs prøvemiddag inden brylluppet blev afholdt, og endda besøge butikken, hvor Charlotte købte sin Rabbit 😉 Disse og mange flere steder venter dig på den 3,5-timer lange Sex and City tour i New Yorks Manhattan distrikt.

House Running i München, Berlin & Køln – Jochen Schweizer gør det muligt

Har du nogensinde ønsket at klatre langs murene på et hus og føle dig lidt som Spiderman? Så er Jochen Schweizer, Tysklands førende udbyder af oplevelser og eventyrgaver, det rette sted at gå til! Her kan du prøve såkaldt House Running. Når du er blevet tippet over kanten af ​​bygningen – selvfølgelig altid fastspændt! – står du ansigt til ansigt med frygten og kan kigge ned! Oplev ikke bare den bayerske hovedstad München med en tur gennem byens centrum – gør det fra et hotels mure, som er 40 meter høje.

Usædvanlig sightseeing1
Foto: Jochen Schweizer

Du kan også booke en sådan oplevelse i andre tyske byer som Berlin, Hamborg, Køln m.fl. Deltagelse er mulig fra 16 år og opefter, og der kræves, at du vejer mellem 50-110 kilo. Hvis denne tur ikke er nok, kan du også bestille andre talrige actionture med Jochen Schweizer. For eksempel en tur på veterantraktor ved Bodensøen (Bodensee) eller en grotteudflugt i Sachsen Schweiz. Du kan nemt lave en helt almindelig ferie om til en spændende og anderledes oplevelse!

Er der andre ture, som du gerne vil deltage i? Hvis du kender til nogle usædvanlige sightseeingture, måske som du allerede selv har prøvet, så lad mig høre om din oplevelse!