Har du hørt om Tropical Islands? En helt ekstraordinær indendørs vandpark, hvor du næsten kommer til at tro, at du er på en tropisk ferieø? Dette tyske vandland har efterhånden opnået stor popularitet hjemme i lille Danmark. Og her kan du læse meget mere om dette tropiske paradis, som kun ligger ca. 6 timers kørsel fra den dansk-tyske grænse. 

Så du ved, hvad Tropical Islands ved Berlin handler om, vil jeg her dele alle de vigtige fakta om Europas største tropiske ferieverden med dig og vise, hvad den har at tilbyde.

Bortset fra svømning og afslapning i et tropisk klima lover dette sted også masser af sjov og eventyr for hele familien. Tropical Islands ligger bare 60 kilometer fra Tysklands hovedstad, Berlin, midt i Brandenburg. Det er omgivet af et par smukke søer og frem for alt; alle former for natur. Hvis du følger motorvejen mod Tropical Islands, vil du blive forbløffet over, at dette tropiske paradis ligger midt i “ødemarken”.

Grunden til dette er enkel. For 10 år siden var det eneste, der var her en kæmpe hangar, der blev brugt til at bygge luftskibe, der blev brugt til at transportere forskellige tunge materialer. Men det firma, der byggede denne enorme kuppel måtte indgive konkursbegæring, og hangaren forblev ubrugt. Efter en intensiv periode med planlægning og genopbygning åbnede Tropical Islands dørene i 2004 til besøgende fra hele verden. Badelandet er gigantisk – hangaren måler 66.000 m², er 260 meter lang, 210 meter bred og mere end 100 meter høj. Det svarer til 9 fodboldbaner! Næsten en million mennesker kommer her hvert år bare for at slappe af og få fornemmelsen af at være i troperne.

ti_acc_juniorsuite_waterfall7_rgb-copy

Rejsen til og parkering ved Tropical Islands ved Berlin

Den nøjagtige adresse er: Tropical Islands-Allee 1 i 15910 Krausnick. Der er masser af parkeringspladser, så selv på travle dage er der ikke fyldt – og parkering er naturligvis gratis! Det er også muligt at komme med autocamper eller campingvogn, og der er nok plads til dem omkring ferieparadiset. På denne måde er du tæt ved, hvor det sker, men du kan også trække dig tilbage et par timer om aftenen og få helt fred og ro i dit eget lille helle. Den efterfølgende dag vågner du op frisk og udhvilet – klar til endnu en dag i det tropiske paradis.

Tropical Islands åbningstider

Åbningstiderne i Tropical Islands er ideelle: kuplen er åben 24/7. Den eneste dag stedet lukker ved middagstid er den 24. december, men hvem kan bebrejde dem? Medarbejderne bør også have mulighed for at fejre jul. For dem, der vil, kan de være tilbage liggende på den tropiske strand allerede kl. 09:00 den 25. december. Du kan også fejre nytår i Tropical Islands! Du kan booke et Gallashow, et wellness-program eller en oplevelses-voucher.

ti_acc_zimmer-premium_tortuga6_rgb

Tropical Island priser

Prisen varierer afhængigt af, om du ønsker at besøge kun Tropical Islands og/eller saunaområdet. Derudover er der ‘Short-Time Tickets’, som bare er gyldige i specifikke tidsrum – de tidlige timer om morgenen og om aftenen. Derefter kan du vælge imellem et udvalg af overnatningsmuligheder. Men mere om det senere. En dagsbillet til voksne til saunaen og svømmekomplekset koster 49€. Børn betaler 39,50 €. Der er forskellige rabatter og vouchers, så for at få den bedste idé om tallene kan du finde en prisliste for Tropical Islands her.

Vouchers/gavekort

Andet end adgangsbilletter er det også muligt at købe gavekort. Så næste gang du ikke ved, hvad du skal give en af dine kære i fødselsdags- eller julegave, bør du helt sikkert overveje dette tilbud. Udvalget er stort: du kan enten vælge et specifikt beløb at give til brug på en tur til Tropical Islands, eller du kan vælge imellem forskellige typer overnatninger m.m.

Jeg søger også altid efter gode deals og tilbud til Tropical Islands. Hold øje med bloggen her for at sikre dig, at du ikke går glip af næste billige tilbud!

Tropical Islands højdepunkter

Ved første øjekast er det praktisk taget umuligt at få et overblik over alting på grund af hangarens størrelse. Men meget naturligt er der i centrum den buede South Sea swimmingpool, som er omgivet af en meget autentisk strand. I samme område finder du også rigtige palmer og imponerende tropisk vegetation. På stranden kan du slappe af på liggestole og føle, at du er i Asien med temperaturer på 26 grader. Hvis du har fået nok af svømning, kan du spadsere en tur gennem den dejlige regnskov og opdage et par dyr – du kan se flamingoer, papegøjer og skildpadder. Det er også muligt at spotte en lille ananasplante, de vokser nemlig også i det tropiske paradis. Det bliver ikke meget mere autentisk, vel? Gå på jagt – måske kan du finde endnu flere eksotiske blomster og planter.

ti_acc_juniorsuite_waterfall8_rgb

Et kæmpe højdepunkt for vandhunde er Bali-lagunen, som består af Tysklands højeste vandrutsjebane, et vandfald og et soppebassin til de små. Selvfølgelig er underholdning og eventyr ikke en mangelvare. Du kan komme 22 meter op i luften i en varmluftsballon, tage en tur i forlystelsen African Jungle Lift eller se nogle store shows på Wygang-scenen. Spredt over hele området kan du finde autentiske tropiske huse og genstande fra forskellige tropiske lande. Borneo Long House for eksempel er en nøjagtig kopi af et hus i Malaysia. Du vil også finde Fale (typisk runde huse) fra Samoa og ting og sager fra Bali, mens du går rundt.

Tropisk sauna

I saunaområdet på 10.000 m² med 6 sektioner i alt vil du finde fred og ro og være i stand til at slappe helt af. Ud over sten- og urtesaunaer er der også en stor træsauna i trætoppene i junglen. Dampbade med æteriske olier hjælper til at rense luftvejene og åbne lungerne. Lad dig forkæle af stedets wellness-team og slap af med en massage eller behandling. Denne service er ikke inkluderet i entréprisen, men priserne er temmelig rimelige. Forskellige kropspeelinger koster eksempelvis kun € 15. Hvis du er til sport og fitness, kan du træne i fitnessklubben og bagefter afspænde dine muskler i spabadet.ti_spa_angkor-wat4_rgb

Mad og drikke i Tropical Village

Efter at have tilbragt dagen med svømning og afslapning får du oparbejdet en solid sult. Restauranten Tropino i Tropino Club er perfekt til børn. Her kan de små løbe frit rundt og bagefter nyde noget fra børnemenuen. I kuplen er der i alt 13 restauranter og barer at vælge imellem. Så der er noget for enhver smag – da der ikke kun er de typiske pommes frites ved swimmingpoolen, men også asiatisk mad og en grill. Masser af variation. Hvis du ønsker at forkæle dig selv med en cocktail i en af barerne eller lounges, så kan du gøre det i Thai House for eksempel.

Hoteller i og omkring Tropical Islands

Du kan overnatte mange fine steder i det tropiske paradis. Tropical Islands tilbyder eksempelvis hyggelige, møblerede telte, eksotiske lodges og værelser i asiatisk stil. En masse af indkvarteringen tilbyder en fantastisk udsigt over komplekset og de eksotiske omgivelser. Forestil dig, hvordan det vil være at sidde på din terrasse om aftenen og se dyrene eller se ud over vandet Sea. Nyd et glas vin og lad hverdagens stress glide væk.

Overnatningsmulighederne inde i kuplen er naturligvis noget dyrere end campingpladserne, feriehusene og partnerhotellerne. Men i disse steder kommer du ikke til at opleve den tropiske følelse, der gør et ophold her så specielt. Det er nu også muligt at bo i en dejlig mobile home-park lige uden for Tropical Islands. Disse mobile homes er moderne, praktisk indrettet og perfekt egnet til familier. Det bedste ved det er, at indgangsprisen til Tropical Islands allerede er inkluderet i lejeprisen. Du kan også bo på et af partnerhotellerne eller i et sommerhus i nærheden.

Tilbud på storbyferie i Berlin og Tropical Island

Uanset hvilken overnatningsmulighed, du vælger, er det fornuftigt at planlægge et par dage, så der er tid til at opleve alle de eventyr, Tropical Islands har at tilbyde. Du kan se alle vores gode tilbud til Tropical islands her.

Er du på udkig efter en billig storbyferie til Berlin, nu du alligevel besøger Tropical Island blot 70 km syd for Tysklands hovedstad? Så tag et kig på min tilbudsside “Rejer til Berlin – Holidayguru.dk“.