Millioner af turister bliver hvert år fortryllet af Toscanas skønhed. De store turistmagneter er byerne Firenze og Pisa, som alle nok allerede har hørt om. Foruden disse byer, er Toscana kendt for sit bløde, bakkede landskab, store skove og vinregioner, og olivenlunde som du møder overalt. Toscana kan bedst udforskes i bil, da du på denne måde kan nå alle seværdigheder og smukke landskaber. Det gode ved Toscana er, at stedet ikke kun er en fryd for øjet – historieentusiaster vil også få en på opleveren, det lover jeg! Af denne grund, tror jeg vi skal starte turen rundt i Toscana i regionens fascinerende hovedstad Firenze.

Rejseguide: Rundtur i Toscana

Firenze | Den Etruskiske Kyst | Elba | Pisa | Siena |

Chianti | Parco della Maremma | Monte Prado |

toskana florenz

Firenze – Dolce Vita møder kysten Florence

Firenze, tidligere centrum for handel og det finansielle system, var det virkelige hjertet af italiensk kejserlige magt i middelalderen. Byen var hjemsted for den berømte Medici-familie, kunstnere som Michelangelo og Leonardo de Vinci, og videnskabsmanden Galileo Galilei, som var med til at gøre Firenze til renæssancens vugge. Den artistiske og økonomiske indflydelse fra disse prominente personer kan stadig ses den dag i dag. Om du besøger en af de mange katedraler, broer eller museer, er byens storslåede fortid altid mærkbar.

Toscanske tips – Den Etruskiske Kyst

Hvis du kommer til Toscana for lækre badestrande og lidt afslapning, så er den såkaldte Etruskiske Kyst noget for dig. Sand- og småstensstrande strækker sig i flere kilometer, så her man du altid finde en plads i solen!

Et meget populært resort findes i byen Castiglioncello, som er kendetegnet ved sin klippekyst og talrige bugter. Der er mange hoteller i Castiglioncello, samt små restauranter og barer hvor du kan tilbringe en aften i romantisk atmosfære.

Isola_d_elba

Det toscanske øhav – Øen Elba

Den berømte ø Elba ligger 10 km fra det italienske fastland, i midten af det toscanske øhav. For at komme til Elba kan man tage bilfærgen, som sejler til øen hver dag. Det giver dig fordelen ved at have din egen bil med derover til at udforske øen.

Foruden lækre strande med klart vand, har Elba også mange historiske steder at byde på, så som boligen og regeringenssædet for den franske kejser Napoleon, da han levede i eksil på Elba, eller ruiner fra romerske villaer.

Efter en tur rundt på øen, vil jeg anbefale en tur op på toppen af Monte Capanne, Elbas højeste punkt, som giver dig en fantastisk udsigt ud over øen. Hvis du ikke vil gå de cirka 1.000 meter til toppen, kan du komme derop med gondollift, som går flere gange om dagen fra april til oktober.

Pisa – Mere end bare et skævt tårn

Når man er i Toscana, skal man helt klar til Pisa! De fleste af jer, kender sikkert byen for dens velkendte landemærke, Det Skæve Tårn. Men vidste du at Pisa er en studieby? Pisas universitet og den mange elite gymnasier er grunden til, at næsten

pisa_toskana_italien
halvdelen af Pisas indbyggere er studerende. Igennem skoleåret er der derfor masser af liv og meget urbant natteliv i Pisa. Efter du har kæmpet dig gennem horden af mennesker og sikret dig et godt billede med det famøse tårn, er det på tide, at gå på opdagelse i de små gader i Pisa. De er stadig i deres originale, gamle form, og ret ukendt for mange turister. Med masserne samlet foran Det Skæve Tårn kan du gå rundt i den historiske by i fred og fx. se verdens ældste botaniske have eller se de gamle, smukke kirker Santa Maria della Spina og San Paolo a Ripa d’ Arno.

En anden interessant seværdighed i Pisa er Camposanto Monumentale, en enorm kirkegård, som overrasker andre end blot arkitektnørder med sin detaljerede, gotiske facade. Om aftenen kan du drage fordel af de forskelligartede udbud af restauranter og barer som Pisa har at byde på. Det er ligegyldigt, om du ønsker at krydre din aften med levende musik eller et glas italiensk vin – en aften i Pisa er simpelthen et must!

 

Aerial view over the medieval city of Siena, Italy including Il Campo_shutterstock_104433230

Siena – Gothic chic og galoperende heste

Den smukke by Siena ligger i midten af Toscana. Byen er ikke kun en af de smukkeste steder i Italien, den tiltrækker også stor opmærksomhed takket være dens middelalderlige bymidte. Og på grund af den velbevarede gotiske struktur er den også blevet tilføjet UNESCOs liste over verdens kulturarv. Det skulle efter sigende også være i Siena at de oprindelige “Romeo og Julie” boede, og ikke Verona, som Shakespeare skrev. Byen er kendt for sine game familier, som delte byen op i forskellige område. Disse områder kan du stadig se i dag – hold øje med våbenskjoldende på bygningernes hjørner. Foruden den gamle bydel, er Siena også kendte for hestevæddeløbet Palio di Siena som finder sted to gange om året. Denne konkurrence mellem de nærliggende området fandt allerede sted i middelalderen på den centrale plads ved Palazzo Pubblico, Sienas rådhus, midt i byen og det er stadig meget populært i dag. Den mest populære seværdighed i Siena, ifølge brugerne på Tripadvisor, er domkirken i Siena som bygget af sort og hvid marmor er noget så spetakulær! Den minder mig lidt om den stribede domkirke i Firenze – hvad synes du?

toskana_323659952

I søgen efter vin i Chianti

Når jeg nu taler om Toscana, så kan jeg da ikke glemme vinen som bliver produceret i denne region og udgøre næsten en tredjedel af provinsens. Det er indlysende, at vi vil tage en lille afstikker til de berømte bakkerne i Chianti for at inspicere vinfremstillingens kunst lidt nærmere!

Du finder mange små vinbyer i denne del af Toscana, som har specialiseret sig i kultivering og produktion af vin, og er meget glade for at dele deres viden om vin med turister. I byerne Castellina, Gaiole og Radda finder du gamle slotte og paladser som til dels er blevet lavet om til vingårde. Disse tilbyder de romantiske omgivelser som mange turister søger i Toscana.

Parco della Maremma naturreservat

Hvis du er interesseret i Toscanas flora og fauna, så anbefaler jeg en tur til naturreservatet Parco della Maremma. Her kan du komme på en lille italiensk safari, og se vildsvin og hjorte, eller gå en tur i den uforstyrrede natur eller langs stranden. Hvis du ikke vil gå rundt alene, kan du booke en guidet tur til vandreture eller specielle ture. Der er også mange præhistoriske huler og grotter, som blev brugt som nogle af de første bosættelser i regionen. Der er masser af opdage i Parco della Maremma.

Vandreture på Monte Prado

Med sine 2.054 meter er Monte Prado det højeste bjerg i Toscana. Fans at frisk bjergluft og lange vandreture vil elske dette sted. Foruden de smukke grønne dale som omringer bjerger, kan du også se sne her – en fantastisk smuk kontrast til resten af Toscanas landskab.

Hvis du er bidt af mere end bare Toscana, og vil på ferie i Italien, så kan du se mine bedste tilbud på ferier til Italien