Cykeltur på savannen, dykke med hvidhajer, gynge højt over junglen eller måske en helikoptur over Manhattan?

Vil du gerne ud at rejse og mærke adrenalinet pumpe? Bliver du helt vild ved tanken om at skydive, lave et bungee jump, surfe, bestige bjerge eller dykke med hajer? Især grupperejser og adventurerejser for unge er populære for tiden – men man behøver skam ikke at være ung for at tage på en adventurerejse. Det eneste du skal beslutte dig for er, hvor du gerne vil rejse hen, og hvad du gerne vil prøve af spændende aktiviteter. Men så er det jo heldigt at jeg har 10 gode forslag lige her.

Top 10: Adventurerejser

Bungee jump i New Zealand | Skydive i Dubai | Hvalhajer på Filippinerne | Vulkan indefra på Island |
Helkoptertur over New York | Kayak og spækhuggere i Canada | Cykeltur på savannen |
Gynge over Balis jungle | Dyk med hajer i Australien | Glasbroen i Kina |

nicolas-tissot-435976-unsplash

Bungee jump i New Zealand

New Zealand er bungee jumpets fødested, eftersom ekstremsporten blev opfundet af new zealænderen AJ Hackett. Så hvis du drømmer om at springe et bungee jump, er dette da stedet at gøre det. The Nevis Bungy er en hård nyser. Du bliver hentet i en firehjulstrækker, kørt ud af byen Queenstown, og så går turen ellers bare op, op, op ad bjerget Nevis. Hvis ikke du allerede her ryster i bukserne, vil den grusomme sandhed gå op for dig, når du ser det lille skur, der med jerntråd er spændt ud mellem to klippesider. Det er dette skur, 134 meter over jorden, du skal hoppe fra.

Et enkelt hop koster lige over 1.100 danske kroner, men så får du også en t-shirt og en videooptagelse af hoppet med som minde – skulle du nogensinde glemme oplevelsen.

Vil du starte blødt ud, kan du starte med at hoppe fra broen Kawarau, der ligger lidt udenfor New Zealand. Dette hop er “kun” 43 meter højt og foregår i smukke omgivelser over en flod. Dette hop koster fra 763 danske kroner.

God fornøjelse.

KawarauBridge_shutterstock_671269168-Copy

Skydive i Dubai

At flyve er en helt essentiel del af at rejse, men det nu alligevel de færreste rejsende, der frivilligt hoppe ud af flyet. Hvis du er en af dem, der bliver helt vild ved tanken om at skydive, så giv dig tid til at overveje, hvor du gerne vil skydive. Hvis du er i frit fald fra en flyver, kan det lige så godt være med en smuk udsigt under dig. Der findes heldigvis mange smukke steder, hvor du kan prøve at skydive. Udsigten over Queenstown i New Zealand eller over alperne i Schweiz er begge helt fantastiske. Men udsigten over Dubai er nu alligevel min yndlings. Når du skydiver over Dubai, har du en helt fantastisk udsigt over det blå hav, de menneskeskabte øer som palmen og verdenskortet, og Burj Khalifa, verdens højeste bygning, kommer pludselig til at se ganske lille ud.

Et tandem skydive over Dubai koster næsten 3.000 kroner, men så er det også en oplevelse for livet. Du kommer til at se Dubai fra en helt unik vinkel, og du får billeder og en lille video af springet med som minde.

Rejser til Dubai

19.03.19

Drømmerejse til Dubai

Spar 61%: 5* luksushotel inkl. morgenmad eller halvpension

Hvis du troede, du havde set det meste, så vent til du oplever Dubai! Denne drømmerejse tager dig til De Forenede Arabiske Emiraters paradis.

11.03.19

Billige flybilletter til Dubai

Flyv billigt til Dubai fra København i foråret og efteråret

Jeg er altid på udkig efter gode rejsetilbud. Og da jeg så, at det var muligt at skaffe sig billige flybilletter til Dubai, blev jeg helt glad! Glæd jer til sol, strand, shopping i verdensklasse og imponerende skyskrabere. Har I lyst til det, kan I fra Dubai tage på heldagstur ind i ørkenen. Abu Dhabi er […]

Hvalhajer på Filippinerne

Hvalhajer er enorme men ganske fredelige. Det giver dog et sus i maven, når en af disse kæmper svømmer imod dig. Hvalhajen er typisk omkring 12 meter lang, men der findes beretninger, om hvalhajer med en længde på hele 18 meter.

Du kan svømme med hvalhajer flere steder i verden, men kæmperne trives især på Filippinerne – der udover hvalhajer, er et enormt spændende rejsemål med både paradisstrande, regnskov og storby. På Filippinerne kan du blandt andet svømme med hvalhajer ved Puerto Princesa på øen Palawan. Dette område er dog efterhånden blevet meget turistet, så hvis du vil have hvalhajerne for dig selv, kan jeg anbefale at lede efter dem ved øgruppen Leyte i stedet. Går du meget op i størrelsen, kan du dykke ved Donsol, hvor hvalhajerne skulle være en del større end nogle andre steder på Filippinerne.

En guidet svømmetur med hvalhajerne koster typisk omkring 200 danske kroner.

Ferie på Filippinerne

shutterstock_77005684-Copy

Kravl ned i en vulkan på Island

Der venter masser af action og adventer på Island. Geotermiske kilder, der lugter af rådne æg, sprudlende geysere og iskolde gletsjere. Også selvfølgelig vulkaner – og massere af dem. Nogle af vulkanerne er aktive, andre er ikke. Men ingen er helt som vulkanen Thrihnukagigur, der muligvis er den mest spændende af dem alle. Har du mod på det, kan du nemlig komme ned i Thrihnukagigurs krater.

Thrihnukagigurs krater er nemlig hult, og du kan derfor blive hejst ned i det og gå rundt inde i vulkanen. Dette er en helt særlig – men fysisk krævende – aktivitet, der byder på 3 kilometers gåtur hen over en ujævn lavamark, lavasten i alverdens farver og en åben lift – meget i samme stil, som vinduespudsere bruger udenpå højhuse. Jeg har skrevet meget mere om denne udflugt i min rejseartikel om Islands vulkaner.

Rejser til Island

10.03.19

Smuk ferie på Island

5 - 8 nætter på Island inklusiv centralt hotel og fly t/r fra København

Et eventyrligt landskab venter på Island. Gejsere, fjelde, vulkaner, får og vandfald i massevis. Og ikke mindst chancen for at se det magiske nordlys (OBS! Kan stadig ses i marts). Island er virkelig en ø, der kan noget og gang på gang fascinerer sine besøgende. Og lige nu kan I rejse til den fantastiske ø […]

22.02.19

Billige flybilletter til Island

Oplev nordlyset, vandfaldene og den smukke natur. Afgange fra marts - maj

Så er det nu, I skal slå til. Der er billige flybilletter til Island. Afgangene er fra Københavns Lufthavn til Reykjavik. I kan lige nu få en returbillet fra bare 874,-, men bestil nu, fordi priserne stiger hurtigt! Island er et land af ekstremer. Island er sol, regn, sne, storm og så sol igen – […]

Helikoptertur over New York

Har du nogensinde prøvet at flyve i helikopter? Det har jeg, og selvom jeg er vant til at flyve, var det en stor oplevelse. Det er helt anderledes at flyve i helikopter end i passagerfly – og noget mere nervepirrende. Til at starte med, letter en helikopter næsten lodret, så det føles, som om I bliver suget direkte til himmels. Derudover fik jeg også fornøjelsen af at sidde på forsædet, ved siden af piloten. Heroppe runder helikoptorens vindue en smule, så du faktisk kan se, jorden under dig. Det kan godt få adrenalinen til at køre lidt.

Der findes masser af fantastiske steder, man kan flyve i helikopter over, men en helikoptertur over New York tiltaler mig nu mest. Så kan i zig-zagge mellem højhusene i ren Mission Impossible-stil og holde øje med det travle netværk af gule taxaer under jer. Det er noget helt særligt at opleve New York fra en helikopter.

En helikoptertur over New York koster fra 2.000,- pr. person.

Rejser til New York

19.03.19

Storbyferie i New York City

Fed storbyferie i New York City med fly t/r og fedt hotel

Rejs til New York med Expedia! The City of Dreams, The Big Apple, Byen, der aldrig sover — Kært barn har mange navne, men den har endnu flere seværdigheder! Manhattan er en en sammenkogning af forskellige kulturer og historier. Og byen er fyldt med fede butikker! Alligevel er byens ikoniske gader ekstremt hyggelige. Se Manhattan […]

15.03.19

Billige flybilletter til New York City

Flyv billigt t/r til The Big Apple fra København, Billund eller Aalborg

New York City. Behøver jeg at sige meget mere? Hvis I allerede har besøgt byen, så ved I, hvad jeg taler om. Atmosfæren, oplevelserne, maden – det hele! New York City er en helt speciel by, og den skal opleves. I foråret kan I finde flere billige flybilletter til New York City fra både København, […]

Kajak og spækhuggere i Canada

Kom helt tæt på hvalen med det frygtindgydende ry. På engelsk kalder de den “killer whale”, men i Danmark kalder vi den bare “spækhugger”. Fordi der har altså ikke været nogen rapporterede tilfælde af vilde spækhuggere, der er gået til angreb på mennesker i naturen. Jeg er nu ikke helt sikker på, om jeg tør tage chancen alligevel. Er du mere modig end jeg, kan du leje en kajak og sejle ved siden af de store fisk i Johnstone Strait, der ligger på Canadas vestkyst – tæt på Vancouver. Denne kanal er kendt for sit rige dyreliv og er et af de bedste steder i verden at se vilde spækhuggere i deres naturlige omgivelser. Det er bedst at se spækhuggere i perioden juni til oktober, hvor kanalen får besøg af op til 200 flokke. Foruden den drabelige hval, er der også store chance for at støde på den ikoniske hvidhovede havørn, den amerikanske sortbjørn, pukkelhvaler, sæler, søløver og masser af laks. Og alt sammen med snedækkede bjerge som baggrund.

Dette er i sandhed en drømmedestination for dig, der er vild med natur og at sove i telt.

shutterstock_225271345-Copy

Cykeltur på savannen

Er det lidt for mainstream at tage på safari i jeep? Hvad så med en frisk cykeltur igennem savannen? Organisationen Ride Africa er lige nu ved at arrangere en 500 kilometer lang cykeltur igennem Kenya. Turen finder sted i februar 2019 og varer 6 dage. På de 6 dage kører I fra Nairobi til byen Meru. Turen er udfordrende og går opad meget af vejen, men til gengæld kommer du til at opleve Thomson Falls vandfaldene, Mount Kenya og selvfølgelig alle dyrene på savannen. Ved at deltage i cykelturen, er du med til at samle penge til nødhjælpsorganisationen Child.org.

Det koster omkring 13.500 danske kroner at komme med på turen, men så inkluderer prisen også flybilletter fra London til Nairobi, en cykel af høj kvalitet, transfer og ophold på hotel eller B&B.

Rejser med safari i jeep 

17.01.19

Drømmerejse med Safari i Kenya

14 nætter i Kenya på 4* hotel og 5 dages safari i fodsporene på Karen Blixen

Har du altid drømt om at opleve det vilde Afrika, men med hint af luksus? Så skal du læse med her! Jeg har nemlig fundet et super tilbud til dig fra Bravotours! Du og en du elsker kan nemlig komme på en 14 dages drømmerejse til Kenya, hvor du skal på 5 dages safari, bo […]

17.01.19

Billige flybilletter til Kenya

Flyv fra København i vinteren - mange datoer

Drømmer I om savanna så langt øje rækker, et rigt dyreliv, høje bjerge og en helt anden kultur? Så er det måske på tide at booke flybilletterne til Kenya, hvor I kan finde mange forskellige dyreparker, gode badestrande og nogle af de højeste fritstående bjerge, der findes i verden. I dag faldt jeg over et […]

Gyngetur over Balis jungle

Der er masser af action på Bali – her kan du dykke med alverdens tropiske fisk og rokker, du kan klatre på klipper, sige hej til de vilde aber i Monkey Forrest, og du kan vandre i de smukkeste vulkanlandskaber. Men en af de mest populære adventureaktiviteter er en gyngetur over Balis regnskov. Der findes flere foreskellige junglegynger i området omkring Ubud, så det er bare med at finde et godt tilbud og en gynge, der passer dig. Gyngerne varierer nemlig fra at være 10 til 78 meter over jorden. 78 meter! Det giver et sug i maven.

artem-bali-537982-unsplash-Copy

Dyk med hvidhajer i Australien

Har du mod på at iføre dig dykkerudstyr, kravle ned i et metalbur og blive hejst ned under havets og sige hej til en hvidhaj – verden største kødædende fisk? Så skal du rejse til Australien. Især i delstaten South Australia kan du cage dive med den hvide haj. Udover monstrene i farvandet er South Australia kendt for sin spændende hovedstad Adelaide, sine gode vine og den smukke Kangaroo Island.

Det koster typisk fra 2.000 danske kroner at cage dive med hvidhajer. Hvis du ikke har et dykkercertifikat, kan du typisk få lov til at scuba drive med hvidhajen i stedet for at dykke. De fleste hajture består af mindre grupper på 5-10 personer og har en erfaren marinebiolog med ombord, der fortæller jer om den hvide haj. Turene afgår typisk fra Port Lincoln, der ligger ved Adelaide.

Du kan også dykke med hajer i Sydney. Der vil det dog typisk være tigerhajen og tyrehajen, du kan møde. Disse hajer udgør, sammen med den hvide haj, de tre farligste hajer for mennesker. Tigerhajen og tyrehajen er typisk mindre end den hvide haj – selvom de nu begge er store nok til, at det løber dig koldt ned ad ryggen – men især tyrehajen er kendt for sit voldsomme temperament.

cave-shark-diving-_166341503-Copy

Verdens højeste glasbro i Kina

Hvis du har mod på at udfordre din højdeskræk, skal du rejse til Kina. Midt i Kina, i Hunan-provinsen, finder du Zhangjiajie Grand Canyon, der er et fantastisk naturskønt område med frodige, grønne bjerge og dybe dale – og nå ja, verdens højeste glasbro. Volvehalse kan her krydse dalen over en 380 meter lang bro, der (naturligvis) har en gennemsigtig glasbund. Broen hænger 300 meter over jorden (Eiffeltårnet kan derfor lige akkurat stå nedenunder), og du kan kigge direkte under dig. Så kan man altså mærke, at man lever.

Er en gårtur over broen ikke nok, kan du også hoppe ud fra den. Med 300 meter under dig er dette verdens højeste bungee jump.

Rejser til Kina

16.02.19

Billige fly til Chengdu

Flyv til midten af Kina og kom tæt på pandaerne - afgange i feb - april

Midt inde i Kina ligger byen Chengdu. For en dansker er bynavnet måske ukendt, men det er faktisk Kinas femte mest befolkede by med tæt på 18 millioner indbyggere, hvis man tæller oplandet med. Chengdu er primært en industriby, men ironisk nok er den også kendt for at være en af Kinas grønneste byer. Det […]

15.11.18

Billige fly til Beijing

Oplev den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og alt det bedste fra Kinas hovedstad

At se den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og måske også Den Himmelske Fredsplads er nok på manges bucketlister. De rangerer i hvert fald højt på min bucketliste. Men i dag har jeg fundet billige fly fra vores danske hovedstad til den kinesiske hovedstad. Så billigt at det er svært at finde på undskyldninger for […]

Så er vi nået til vejs ende. Hvilken adventurerejse er du mest til? Jeg er selv så klar på at rejse til Canada og sejle ved siden af spækhuggere og pukkelhvaler.

Hvad er den mest actionprægede rejse, du har været på? Del gerne din erfaringer i en kommentar herunder. Og så husk naturligvis at holde øje her på bloggen, hvor du finder de bedste og billigste rejsetilbud til indland og udland.