Skal du snart ud på en længere flyvetur? Det er fantastisk at rejse, men det kan godt være anstrengende at komme igennem de helt lange flyvinger om på den anden side af Jorden. Jeg har samlet mine bedste tips til, hvordan du gør turen lidt lettere og måske endda rarere!

Er du også en af dem, der bare plejer at sætte sig i flysædet, snuppe en sovepille og håbe de mange timer i luften er hurtigt overstået? Eller som altid ender med at boarde flyet uforberedt og sidder i sædet, mens timerne snegler sig af sted? Jeg har lavet denne liste med tips, så du ikke behøver kede dig alt for meget eller ty til medicin for, at rejsen bliver tålelig. Her er mine tips til en bedre langdistanceflyvning!

Hvis du skal bruge en flybillet først, så tjek min tilbudsside med billige flybilletter.

Sådan overlever du – tips til lange flyveture

  • Det første tip ville naturligvis være at opgradere… Det er dog ikke altid en mulighed, for måske vil du hellere bruge penge på alt det, du skal lave, når du endelig når frem til din drømmedestination. Men det kan rent faktisk betale sig for dig at tilmelde dig nogle frequent flyer-programmer, og hvis du flyver ofte, kan du på et tidspunkt bruge dine optjente “miles” på en opgradering 😉
  • Når du checker ind, så sørg for at komme til at sidde ved midtergangen og meget gerne i den midterste af flyets tre rækker af sæder. På den måde kan du let rejse dig, hvis du har brug for at strække benene eller komme på toilettet, og du slipper for at skulle vække en sovende sidemand – på samme tid slipper du for selv at blive vækket af en anden flypassager, som skal forbi dig, da det ofte vil være muligt for dem at smutte ud til den anden side.
  • Generel forberedelse: Lad op! De fleste bruger gerne deres telefon, tablet eller andet elektronisk udstyr under en flyvetur, så sørg for at de har masser af strøm. Især en form for musikafspiller med støjreducerende høretelefoner er en god idé – gå ikke ned på udstyr!
great music in the airplane
  • Det er som regel ikke det mest behagelige at sidde i timevis på et fly, så en ægte life-saver ar altså en af det knap så kønne nakkepuder. Køb den på forhånd, så du ikke behøver betale en formue for den i en butik i lufthavnen!
  • Påklædning: Det er aldrig helt til at forberede sig på, hvordan temperaturen vil være ombord på et fly, men den generelle tendens er, at det kan blive ret køligt – især efter et stykke tid på flyet, hvor du måske har været så heldig at blunde lidt. Derfor – klæd dig på i lag! Det kan godt være, at du er på vej til Thailand, men der er ikke 30 grader på flyet, så sørg for behagelige bukser, en t-shirt og en varm cardigan. Allerhelst en hættetrøje, for det er din bedste ven, når du rejser (alene). Når du gerne vil sove, tager du bare hætten op og har dermed en lille “afskærmning” til resten af flyets passagerer. Du kan slutte af med en sovemaske også, så er du godt forskanset i din egen lille puppe.
  • Slip væk! Det er ikke alle, der kan falde i søvn ombord på fly, hvor man måske sidder lidt klemt og ikke kan falde ordentligt til ro. Derfor er det en rigtig god ting at have underholdningen planlagt. Hvis du ved, at der på din flyvning vil være individuelle skærme med et godt udvalg af film og serier, skal du bare huske gode høretelefoner for at kunne drømme dig væk i et godt stykke tid. En bog eller e-reader er også højt på listen over underholdning, så du kan skabe adspredelse. Glem alt om at arbejde!
Young smiling man flirting with beautiful woman in airplane.
  • Hold dig hydreret. Alkohol er ikke den bedste idé, hvis du gerne vil træde frisk ud af flyet. Sørg for at drikke vand, det vil helt sikkert også føles bedre både under og efter flyveturen.
  • Og nu jeg nævner, at det er vigtigt at holde sig hydreret… Din hud vil takke dig, hvis du også snupper en lille fugtighedsgivende ansigtscreme med i håndbagagen. Den tørre luft i flyet kan få ens ansigt til at tørre ud, og så er det rart at kunne smøre lidt førstehjælp på.

Jeg håber, du kan bruge mine tips til, hvordan du får en bedre flyvetur, så du kan lande frisk, udhvilet og klar til nye eventyr og oplevelser. Hvad er dine egne rejseråd?