Når I tager til Lissabon, har I masser af chancer for at skabe fantastiske minder. Jeg vil gerne vise jer, hvad der gør Lissabon så enestående, og hvordan I kan gøre jeres tid i byen virkelig speciel.

Hvis jeg skulle nævne en af ​​de europæiske hovedstæder, som har en kæmpestor plads i mit hjerte, så vil jeg helt sikkert sige Lissabon. Og jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan. Hvis I søger på internettet efter anmeldelser af den portugisiske hovedstad, vil I finde utallige beskrivelser af en karismatisk, vintage og tilbagelænet by, der overvinder enhver gæst med sin unikke charme. Overskrifter om nye spektakulære bygninger eller et særlig moderne og ekstraordinært stykke arkitektur er sjældne. I stedet vil I opdage en by, der har en fascinerende udsigt fra alle syv af sine bakker. De lokale er stolte af det faktum, at deres by kan prale med temperaturer på over 20 grader næsten hele året rundt. Ingen anden by i Europa kan matche dette klima, som er en åben invitation til at gribe surfboardet og vise jeres evner på Atlanterhavskysten.

 

De bedste tips til en storbyferie i Lissabon

Rejsen til Lissabon | Indkvartering | TransportSightseeing

Strande nær Lissabon | Kulinariske lækkerier | Natteliv

Rejsen til Lissabon

Fra København kan I flyve direkte til Lissabon på små fire timer for omkring 850,-. Hvis I vil flyve fra Billund skal I have et stop i eksempelvis Amsterdam, Frankfurt eller Bruxelles og her koster billetterne som regel omkring 1.300,-.

Lissabon lufthavn ligger kun knap 10 km fra byens centrum, og det er ganske let at komme derfra og så endda med offentlig transport. Hvis I ønsker at tage til det historiske centrum, har I to muligheder. Den første mulighed er at rejse med metroen. I Lissabon er der blå, gule, grønne og røde linjer. Så hvis I ønsker at komme fra lufthavnen til centrum, skal I tage den røde linje i retning São Sebastião. Hvis jeres hotel er beliggende i den gamle by, er I nødt til at tage den grønne linje i retning Cais do Sodré og stå af ved stoppestedet “Alameda”. En enkeltbillet koster € 1,40.

Det bliver lidt dyrere, hvis I tager lufthavnsbussen, som koster € 3,15 per rejse. Ikke desto mindre vil jeg anbefale at tage bussen, så I kan få et supergodt førstehåndsindtryk af byen på en måde, I ikke kan i undergrunden. Gør jer det behageligt og nyd den 20-minutters bustur langs “Avenida da Liberdade” til den smukke gamle by.

Tænker I, at en tur til Lissabon er noget for jer? Jeg synes, Portugal er smuk og en ægte perle ved Atlanterhavskysten. Tag et kig på de rejser til Lissabon.

10.02.19

Storbyferie i Lissabon

Storbyferie med hotel og fly tur-retur fra København

Leder I også efter en ny by at indtage på jeres næste storbyferie? Tag på storbyferie i Lissabon, Portugals hovedstad. Den bakkede by har masser at byde på. Lissabon har for eksempel en fantastisk forskelligartet arkitektur – gotisk, barok, moderne og postmoderne konstruktioner kan findes overalt, og man vrider næsten nakken af led for at få det hele […]

19.12.18

Billige flybilletter til Lissabon

Tag afsted til den portugisiske hovedstad med disse billige flybilletter fra København, Billund og Aarhus

Er du til smuk arkitektur og storslåede storbyer? Så er Portugals hovedstad Lissabon garanteret noget for dig! Her kan du nyde en lækker kop kaffe på en af de mange caféer, shoppe løs, gå på museer, eller tage en tur i den eneste bevægelige UNESCO seværdigheder – nemlig de smukke gule sporvogne, som kører i […]

Indkvartering i Lissabon

Hvis I får chancen for at bo på et af hotellerne i den historiske gamle bydel, så bør I helt sikkert gøre det. Kun her kan I bo i en af ​​de gamle bygninger og få førstehåndsoplevelsen af, hvordan “Lisboetas” bor. For resten – nogle af Lissabons hostels er valgt som værende blandt de bedste i verden. Så er der nogle billige og gode alternativer til hoteller, I kan overveje! Et par eksempler på gode hostels i Lissabon er Lisbon Lounge Hostel, Travellers House og Yes! Lisbon Hostel. I modsætning til hvad mange måske tror, er det altså ofte muligt at bestille et ene- eller dobbeltværelse med badeværelse på hostels. Så I har jeres privatliv, men på samme tid kan I også nemt falde i snak med andre rejsende i fællesrummet eller i køkkenet. Et andet godt og som regel billigt alternativ, som jeg stærkt vil anbefale, er Airbnb

Alfama Lisbon Cityscape

Oplev den portugisiske hovedstad

Lissabon ligger på syv høje, som gør det næsten umuligt at besøge alle de vigtige steder til fods. Men bare rolig – det betyder ikke, at I er nødt til at gå glip af ​​højdepunkterne. Alle attraktioner kan nås ved at tage den historiske sporvogn, de små og manøvredygtige busser eller metroen. Hvis I ønsker at få en generel fornemmelse for byen, så tag plads på sporvogn 28. Det lyder måske som et insidertip, men I vil hurtigt indse, at I ikke er de eneste turister, der har fået denne idé. Det betyder dog ikke, at det er mindre sjovt af den grund, og I vil blive overrasket over, hvor tålmodigt sporvognchaufførerne manøvrerer gennem de smalle gader. Selv når sporene smelter sammen til en enkelt vognbane, kører to tog stadig på samme spor. Og for at gøre tingene værre kan brandvæsenet komme flyvende rundt om hjørnet med deres blinkende blå lys på hvilket som helst tidspunkt. Man kan ikke andet end blive imponeret over deres kørefærdigheder!

I bør helt sikkert anskaffe jer et Lisbon Card. Med det kan I rejse med offentlig transport uden ekstra omkostninger, I får billigere adgang til mere end 20 museer og seværdigheder , og I kan også spare en euro eller to på mange restauranter og i butikker.

lissabon_86309014 (1)

Sightseeing – masser at opleve

Et lille tip på forhånd: hvis I ønsker at få et unikt overblik over den gamle by og ønsker at opleve, hvordan “Lisboetas” lever, så skal I deltage i en af Lissabon Explorer Tours. Her vil lokale fortælle jer alt om byen og udpege skjulte hjørner og fantastiske udsigtspunkter. Hvis I gerne vil snuse rundt og opleve alt på egen hånd, kan I heldigvis bare følge mine tips.

Min tour startede med en tur med sporvogn 28, som først tager jer gennem byen. I kunne også bare starte fra den gamle bydel og rejse i én retning til det sidste stop – I kan nemlig nyde udsigten i sidste ende, da begge endestationer er placeret på en af ​​de syv høje. I bør absolut stå af ved stoppestedet Castelo, for derfra er I bare et par minutter væk fra det smukke São Jorge-slot. Entréen er ikke gratis, men udsigten alene er det hele værd. Nyd det smukke syn af den gamle by, Ponte 25 de Abril og den berømte Cristo Rei-statue.

Efter en tur rundt på slottet, kan I gå tilbage til den gamle bydel og smutte mod Elevador de Santa Justa. Hvis I har anskaffet jer et Lisbon Card, kan I bruge elevatoren gratis. I skal blot gå fra den nedre bydel (Baixa) op til Bairro Alto og se byen fra et andet perspektiv.

Lisbon-Portugal-Skyline-and-Castle-iStock_000052129662_Large-2

Endnu et par højdepunkter…

Efter frokost kan I tage sporvogn 15E fra Praça da Figueira til Belém (stoppet hedder Belém Jerónimos). Dér venter der jer de næste imponerende højdepunkter. Når I står af sporvognen, ligger Jerónimos kloster lige foran jer. Smut ind og tag et kig på den smukke indre gårdhave. Klostret er stort set intakt efter det massive jordskælv i 1755. I dag er det et UNESCO World Heritage Site. Efter I har besøgt klosteret, kan I forkæle jer selv med en af ​​de berømte små “Pasteis de Nata” tærter. De små bagerier nær klosteret har bagt kager siden det 18. århundrede og er berømt over hele byen. Efter jeres forfriskning, kan I krydse vejen og tage en spadseretur gennem den lille park til Belém Tower. Dette lille vagttårn blev bygget i 1521 og har mødt indkommende skibe i årtier, før det blev omdannet til et fængsel i 1570. Fra vagttårnet er I kun få meter fra det berømte monument for opdagelser “Padrão dos Descobrimentos”. Portugiserne er meget stolte af deres maritime fortid og er ikke bange for at indrømme det.

DSC04610

Strande nær Lissabon

I kan sagtens kombinere en storbyferie i Lissabon med en tur på stranden. For eksempel kan I tage toget til det populære surfing hotspot Carcavelos strand på bare 20 minutter. I byerne Estoril og Cascais vest for Lissabon lige på Atlanterhavskysten, vil I finde nogle virkelig smukke badesteder. I kan nå begge byer ved at tage toget fra Cais do Sodré. Den smukke udsigt langs kysten er togrejsen værd.

Kulinariske lækkerier

Der er visse portugisiske specialiteter, som I simpelthen er nødt til at prøve. Ligesom i Belém, vil I finde små, søde og velsmagende kager over hele byen. Bare prøv lidt af hvert af, hvad de har at tilbyde. Portugiserne elsker at spise. Tag bestik af de steder, der er fyldt med mennesker i de mest travle perioder, så vil I vide, hvilke restauranter der serverer den bedste mad. Hvis I ønsker at spise god, men billig mad, så skal I et smut forbi en af de mange “Tascas” i den gamle bydel. Der finder I traditionel portugisisk mad. Særligt værd at anbefale – og et insidertip – er Clube de Jornalistas. Hold jer fra de typiske turistrestauranter. I vil være i stand til at genkende disse på menukortet, som normalt tilbydes på flere forskellige sprog.

DSC04673 (2)

Natteliv i Lissabon

Lissabon er ikke en by med mange klubber, men snarere en med mange udendørs feststeder. Selv i området med flest gå-i-byen-steder, Bairro Alto, kan I mageligt sidde udenfor og sludre med venlige “Lisboetas”. Bestil et godt glas portugisisk rødvin, noget tapas og måske en Ginjinha, som er en berømt kirsebærlikør.

Hvis I gerne vil lytte til typisk portugisisk musik, så vil jeg anbefale en af de mange fado-barer. Musikken komplimenterer denne specielle by. Hvis I er i humør til brasilianske rytmer, bør I tjekke Bali Bar i Bairro Alto. Her har de fremragende mojitos, og der er ofte livemusik, som I ikke vil være i stand til at sidde stille til – selv hvis I forsøger. Koncerter og events i Lissabon finder sted på det tidligere område for World Exhibition, Parque das Nações. Dette er også et besøg værd i løbet af dagen.

Min anbefaling

Sidst, men ikke mindst, har jeg et forslag til jer: igen, dette er ikke et insidertip som sådan, men det er absolut værd at gøre alligevel. Beliggende på Rua das Portas de Santo Antão 58 er det tidligere bypalads, Casa do Alentejo. Udefra ville I ikke tro, at en fantastisk perle venter jer derinde. Restauranten er naturligvis et besøg værd, men for mig var det nok bare at vandre rundt i den storslåede balsal og forestille sig de fantastiske fester, der engang fandt sted her. Det samme gælder her, som det gør i resten af ​​byen – lad jer blive overtaget af sindsroen, som de lokale “Lisboetas” udviser og snup en afslappet spadseretur gennem gaderne. I vil blive begejstret …

DSC04711 (1)