Bliv fortryllet af den magiske og romantiske by.

Storslåede bygninger, smuk arkitektur, gondoler, som glider over vandet – dette er Venedig. Hvis du aldrig har været der, kan du lære Venedig at kende – og lære at elske den – i denne artikel.

Der er ikke en by i verden, der kan prale af flere klichéer end Venedig. Det er kærlighedsbyen, broernes by, gondolernes by… Det ser ud som om al romantik og skønhed er samlet i én by, og dette skaber et hypnotiserende image. Charmerende små øer er forbundet af ​​en række kanaler, der er dekoreret med mere end 400 broer. Fascinerende bygninger i smukke arkitektoniske stilarter står side om side og prikker til din fantasi. Åbn dit hjerte til byen og giv den en særlig plads der – med disse tips til en ferie i Venedig er du i hvert fald velinformeret.

Tips til en romantisk ferie i Venedig

Oplev Venedig | Top 10 Seværdigheder i Venedig 

Off the beaten track | Hoteller i Venedig 

Venetian gondolier punting gondola through green canal waters of Venice Italy shutterstock_267588308-2

Oplev Venedig

Efter min mening bør alle besøge dette skønne sted mindst én gang i deres liv – der siges så meget om Venedig, og den en by, der lover rigtig meget. Trods alt oplever du ting her, som du ikke kan opleve hver dag. Og vær sød ikke at bekymre dig om rygterne om, at der stinker i byen. Jeg har lige været i Venedig, og jeg blev på intet tidspunkt nødt til at holde mig for næsen. Bygningernes skønhed, som jeg bemærkede på afstand, da jeg ankom, gjorde et meget større indtryk på mig. Uanset hvordan du rejser til Venedig, skal du senest forlade fastlandet ved Piazzale Roma og tage en tur til centrum i en venetiansk vandbus eller vaporetto. Jeg kan tydeligt huske denne passage. De storslåede bygninger er allerede synlige langt væk, og klynger af mennesker samles her og der for at opleve Venedigs skønhed.

Venedigs top 10 seværdigheder

Canal Grande | Rialto Broen | Markus Pladsen | Campanile di San Marco

Doges Palads | Markus KirkenMurano, Burano og Torcello øerne

Leonardo da Vinci Museet | Casa dei Tre Oci | Det Jødiske Museum

Beautiful view of famous Canal Grande and Basilica di Santa Mari

1. Canal Grande

Det er umuligt at forestille sig Venedig uden Canal Grande. Den største vandvej er 4 km lang og snor sig i en S-form gennem Venedig, som den byder på det perfekte netværk af populære steder at nyde. Selvom det kan være en dyr fornøjelse kan jeg anbefale dig at tage en gondol tur gennem Venedig. Det er en smuk og sjov måde at se byen på, og ofte synger ens kaptajn italienske serenader mens man flyder afsted. Disse ture kan bookes på forhånd her.

2. Rialto broen

Venedig er også utænkelig uden den berømte Rialto-bro. Bygget i en vidunderlig arkitektonisk stil er det byens hovedattraktion, og den er stort set altid pakket med turister med kameraerne og mobilerne fremme. Selvfølgelig udnyttes det af de omkringliggende caféer, souvenirbutikker og gondolførere – priserne her er svimlende.

ven 2

3. Markus Pladsen

La Piazza San Marco, eller Markuspladsen, er lige så berømt som Rialto-broen. Piazzaen er ligeså berømt for sine duer, som det er for dens historie og kultur. Piazza San Marco den uofficielle hovedstad i den flydende by Venedig. Med et væld af attraktioner, herunder det tårnhøje Campanile, og transportforbindelser til resten af ​​byen, er det det perfekte sted at orientere dig, eller bare for at tage en pause og observere det kontrollerede kaos i bylivet. Jeg anbefaler, at du påbegynder din sightseeingtur her. Sid for eksempel på en af pladsens mange fortovs cafeer og planlæg din tur gennem byen. 

4. Campanile di San Marco

Det eneste du mangler fra Markuspladsen er nu et fantastisk billede fra Campanile di San Marco. Det blågrønne tag på klokketårnet og de gyldne engle på basilikaen er ikke til at tage fejl af. Det, du kan se fra landjorden, overgås fuldstændigt af udsigten fra den 100 meter høje udsigtsplatform. Deroppe er der en fantastisk udsigt over tagene i den historiske gamle bydel. Desværre skal du også regne med høje mad- og restaurantpriser her. Uanset om du kun vil nyde en lille is eller en italiensk kaffe, skal du forvente høje priser overalt.

ven 1

Åbningstider:

Åbent dagligt 9:30 – 19:00

5. Doges Palads

Stående med ryggen til Canal Grande er Doges Palads til højre. Slottet plejede at være centrum for Venedigs regering og administration. Senere blev det en af ​​Napoleons boliger. Med en billet kan du snige dig til et kig på de hemmelige passager i Doges Palads, som engang var knyttet til statens fængsel. Du kan tage samme tur over Sukkenes Bro som tidligere fanger gjorde, da de gik fra retssalen over i fængslet. Navnet på broen er fuld af historie – da kriminelle marcherede lige fra Doges Palads til fængslet, sukkede de, da de så ud over Venedig og friheden for sidste gang. Nu kan du kigge på de tidligere fængselsceller og opleve fortiden på første parket. Du kan booke en rundtur i Doges Palads her, så slipper du også for at stå i kø. 

6. Markus Kirken

Markuskirken skinner imponerende på Markuspladsen. Med orientalsk indflydelse og fantastiske kupler og mosaikker forbløffer den turister fra hele verden. Af denne grund er der en frygtelig lang kø foran indgangen hver dag. Du kan dog købe din entrébillet online på forhånd og undgå at stå og vente i lang tid. Billetten, hvor du kan springe køen over, koster kun 2€ og sparer rigtig meget tid. Husk at der er strenge regler i den romersk-katolske kirke, og du skal dække dine skuldre. Mininederdele og shorts kan også medføre problemer ved indgangen.

ven 3

7. Murano, Burano og Torcello øerne

Historie, kunst og kultur hænger sammen i den venetianske lagune. Besøg øerne Murano, Burano og Torcello, se glasmagasinerne på arbejde, køb blonder og posér foran de farverige fiskernes huse. En fantastisk måde at se en anden side af Venedig på! Se Murano, Burano og Torcello på en dag og lær den fantastiske historie bag den venetianske lagune!

Murano er kendt over hele verden for sin glasfremstilling, en færdighed, som dens borgere har arbejdet på siden det 10. århundrede. På øen San Giorgio Maggiore, kan du blandt andet se en benediktiner kirke fra det 16. århundrede, de offentlige haver og den berømte badeby – Lido. Se hvordan man laver blonder i Burano. Eller nyd de lystmalede bygninger og blomster potter. Det er en fotografs paradis! Derefter kan du udforske den sparsomt befolkede ø Torcello og se de imponerende mosaikker i Basilica di Santa Maria Assunta. I kan også booke en guidet bådtur, hvor I kan besøge alle tre øer på en gang.

8. Leonardo da Vinci Museum

Leonardo da Vinci var en maler, ingeniør, arkitekt, billedhugger, designer, scenograf, anatomist, musiker, planlægger, botaniker og opfinder. (Forestil dig forvirringen i jobsamtaler). Oplev hans vidunderlige univers af opfindelser og kunst på Venedigs Leonardo da Vinci Museum.
Prøv selv modeller af hans værker som står i museet (som er over 500 kvadratmeter). Der er en samling af over 60 fungerende maskiner, fra hans kunst til hans tekniske projekter. Ved hver enkelt model finder du noter om, hvordan det er meningen at den skulle fungere. Du kan købe billet til at springe over køen her.

ven 4

Casa

9. Casa dei Tre Oci

Den imponerende Casa dei Tre Oci blev tegnet af kunstneren Mario De Maria (også kendt som Marius Pictor) i 1913, og er et godt eksempel på venetiansk arkitektur fra det 20. århundrede! Det er også en af ​​byens bedste udstillingsområder.

Rejs til Giudecca øen og udforsk denne neo-gotiske skat med egne øjne. Casa dei Tre Oci ligger hus til en omfattende permanent samling og regelmæssigt opdaterede udstillinger med nogle af verdens største fotografer. I kan købe billetter på forhånd her

ven 5

10. Det Jødiske Museum

Dyk ned i den jødiske kultur i to af byens mest imponerende (og gamle) synagoger fra det 16. og 19. århundrede. Se tekstiler, gamle manuskripter og andre genstande, der viser jødernes livsstil i Venedig gennem årene. Det Jødiske Museum er sammensat af to rum. I det første rum kan du lære om de ​​jødiske festligheder og højtidern. I det andet rum viser en serie billeder og genstande dig en rejse gennem historien om de venetianske jøder. Se værker af guldsmede samt tekstiler fra det 16. og 19. århundrede. Se på bøger og gamle manuskripter, og følg historien fra civile og religiøse artetakfer. Her kan du købe billetter på forhånd så du slipper for at stå i kø i varmen. 

Kort over seværdigheder i Venedig

Venedig tips – væk fra turistattraktionerne

Måske kommer du tilbage til Venedig for anden gang, eller har du planlagt et længere ophold? Hvis det er tilfældet, er det værd at tage et kig bag kulisserne i denne turistby. Vil du opleve det originale Venedig på tæt hold? Så vil jeg virkelig anbefale Dorsoduro-kvarteret. Her kan du få et indblik i venetianernes hverdag. Du kan se, hvordan de lykkeligt spiller fodbold i gaderne og nyde duften fra italienske køkkener. Du kan sagtens tilbringe et par stille timer i dette kvarter. Originale maskebutikker og kunstneres atelierer lokker dig til at gå tur hen ad gaderne, og caféerne og pizzeriaerne er her overkommelige i pris.

Strande i Venedig

Hvis du har lyst til en tur på stranden under din byferie i Venedig, kan du tage en ​​Vaporetto og smutte til en af ​​strandene ved Adriaterhavet nær Venedig, for eksempel Lido di Venezia. Om sommeren kan du nyde solen og give dine fødder en pause fra sightseeing. Især på dette tidspunkt af året er en langsom spadseretur langs stranden en velkommen pause fra byens hektiske travlhed.

Venedig by night

En særlig magisk stemning omslutter Venedig om aftenen. Det bliver virkelig romantisk i byen med de mange kanaler, når turister og krydstogtskibe er dampet af, og du ikke længere behøver at dele de smukkeste steder i byen med mængder af andre feriegæster. Find en lille, autentisk restaurant i byens utallige gårdspladser og gå derefter endnu en tur langs de oplyste kanaler. Her og der sejler en gondol stadig i vandet. I det hele taget ser Venedig ud til at have transformeret sig til en helt anden by.

shutterstock_300073067

Hoteller i Venedig – forkæl dig selv og nyd det!

En by, der oser romantik, bør naturligvis nydes fuldt ud. Dette kræver ikke kun en gondoltur, hvor man kan putte sig ind til hinanden lige så hyggeligt, mens gondolieren viser de smukkeste hjørner af Venedig, men også et fantastisk hotel. Bo på det luksuriøse 4-stjernede Hotel Liassidi Palace og lad det charme dig med sin udsøgte skønhed. En kombination af moderne og klassisk venetiansk stil venter dig på dette hotel. Nyd de udsøgte Bisazza mosaikfliser og slap af med et glas champagne i din egen jacuzzi. Sådan en aften i den yndefulde by bør være en del af din uforglemmelige rejse til Venedig, og fra dette hotel kan du næsten hoppe ud af badekarret og være ved Rialtobroen til middag på fem minutter.

Du kan overnatte et endnu mere udsøgt sted, hvis du beslutter dig for en suite på det 5-stjernede hotel The Westin Europa & Regina. Tilbring natten i det historiske slot fra det 17. århundrede i midten af ​​kunst- og teaterkvarteret. Nyd udsigten over Canal Grande, Markuskirken og andre vartegn – naturligvis fra din egen eksklusive terrasse. Efter en trættende dag med sightseeing kan du hygge i din fantastiske suite og nyde en spabehandling uden at skulle gå ud af dit værelse.

Hvis du foretrækker privatliv, er der også privat indkvartering i Venedig, hvor du kan bo. Du kan finde gode, overkommelige lejligheder på Airbnb for eksempel.

Fortryllet af denne betagende by

Bare billederne i denne artikel giver mig lyst til at rejse til Venedig endnu en gang. Denne gang måske på en anden måde? Som du kan se, er der forskellige måder at skabe dit eget billede af Venedig på – på et luksuriøst hotel, hvor du får alt, præcis som det passer dig, i privat indkvartering, hvor du kan komme tæt på venetianernes liv eller bare på en dagstur. Ét er sikkert – kærlighedens by vil også fortrylle dig.

 
Rejser til Venedig
 

09.04.19

Campingferie ved Venedig

1 uges ferie i mobile home i Italien ved stranden

Kører I ofte på kør-selv ferie til Italien om sommeren? Har I så prøvet at bo på campingpladsen Portofelice Camping Village, der ligger i byen Eraclea Mare lige ud til Adriaterhavet? Pladsen har en privat strand samt en forlystelsespark med masser af aktiviteter for både børn og voksne. Og lige nu kan I holde en billig […]

23.03.19

Storbyferie til Venedig

Miniferie i den spektakulære, flydende italienske by

Se Venedig og dø – sådan lyder den berømte sætning fra Lone Kellemanns sang ved samme navn. Venedig er en helt unik by, og det er klart en by, man skal se, før man dør. Venedig er en by bygget på vand. Rundt om byen ligger over 100 små øer spredt i Adriaterhavet, som gør Venedig, og området […]