Bodrum – en tyrkisk by med en græsk flair!

Under min research om de græske øer, faldt jeg over noget interessant: Kos ligger blot en halv time fra den maleriske by Bodrum. Og når alt kommer til alt, fortjener denne tyrkiske by, i det sydvestligste hjørne af Tyrkiet, også omtale. Denne feriedestination i den sydvestlige del af af landet fortryller med sin egen, unikke charme: hvide kalkstensfacader, krybende bougainvillea og det azurblå hav som synes at være kendetegn for Grækenland frem for Tyrkiet. Men disse er ikke desto mindre skønheder og seværdigheder, man møder i den tyrkiske by Bodrum. I denne artikel vil jeg vise dig, hvad denne by på den ægæiske kyst har at tilbyde.

Navigation

Bodrum – den hvide by – Afslapning på stranden – Seværdigheder i Bodrum – Byture i Bodrum – Insidertip til Bodrum – Ferietilbud til Bodrum

Bodrum – den hvide by

Nej, jeg har ikke opfundet et kaldenavn denne gang, Bodrum er faktisk kendt som “White City”. Som allerede nævnt er bybilledet kendetegnet ved hvide kalkstenshuse, som kun kan nå en højde på op til to etager på grund af faren for jordskælv. De smukke, lilla bougainvillea-planter klatrer på siderne af murene. Græsk flair på tyrkisk jord – Bodrum er klart et af ​​de smukkeste feriemål i Tyrkiet.

Og så er der også den storslåede yachtmarina – det er et virkelig imponerende syn, der tager sig rigtig godt ud på billeder, hvis du skal dokumentere din lækre ferie. Kysten måler hele 174 km og byder på utallige bugter. Mens den nordlige del er præget af klipper og skov, er vest og syd dækket af fantastiske strande. Hvor der er himmelske strande og flotte yachter, følger selvfølgelig billedskønne solnedgange.

Afslapning på stranden

Selvom stranden i Bodrum ikke nødvendigvis indbyder til en svømmetur, er strandene uden for byen til gengæld sindssygt smukke. Havet lokker ikke kun med krystalklart vand, men også med nogle behagelige, varme temperaturer. De let skrånende sandstrande synes at være perfekt egnet til familier med børn, der ønsker at tilbringe deres tid med at bade og brænde noget krudt af. Men snorklere og dykkere vil også nyde at udforske havet.

Seværdigheder i Bodrum

Hvis du ikke ønsker at tilbringe hele din ferie liggende på langs på en strand, kan du selvfølgelig udforske nogle af ​​Bodrums bedste seværdigheder også. Byens vartegn, St. Peter-slottet, rangerer allerøverst på listen over ting at opleve. Slotsbygningerne kan dateres tilbage til det 15. århundrede, og i dag huser de verdens største museum for undervandsarkæologi.

Bodrum er også berømt for at skjule et af ​​antikkens syv vidundere – Mausoleum. Gravpladsen blev bygget af hvid marmor til selveste kong Mausolus. Han overså opførelsen af ​sin grav i sin egen levetid, men den stod først færdig et stykke tid efter hans død. Desværre blev det storslåede mausoleum ødelagt af et jordskælv.

Byture og fest til den lyse morgen

Bodrum er også kendt for sit pulserende natteliv. Mens byens centrum omkring havnen tiltrækker festglade mennesker med liv og glade dage og mange lokaliteter, er promenaden også meget populær. Cumhurriyet Caddesi, i daglig tale kendt som Bar Street, er stedet at begive dig hen, hvis du leder efter underholdning og en chance for shopping. Fra souvenirbutikker til smykkeforretninger – dette sted lever op til alle forventninger, du måtte have. Du kan forvente en ganske cool atmosfære på gaden i løbet af dagen, men i de sene timer forvandles barer og caféer til hotte dansesteder. Hvis du ikke ønsker at nøjes med almindelige diskoteker på din ferie, kan du få lov at leve efter mottoet ‘se og bliv set’ på OpenAir Disco Halikarnas

Bodrum – et insidertip

Bodrum synes at være det ultimative insidertip til en uforglemmelig ferie, hvis du spørger mig. Maleriske landskaber og et pulserende natteliv er grunden til, at nogle mennesker proklamerede den Tyrkiets St. Tropez. Hvis du stadig ikke er overbevist om at gøre Bodrum til din næste feriedestination, bør du helt sikkert lægge vejen forbi på en lille smuttur, hvis du alligevel opholder dig på den nærliggende græske ø Kos. 

Ferietilbud til Bodrum

Hver dag kigger jeg efter gode ferietilbud til Bodrum, og når det lykkedes mig at finde et, så poster jeg dem her

TILBUDDET ER UDLØBET
Bodrum Turkey
23.03.19

Solferie med all inclusive på Bodrum-halvøen

Tag på lækker all inclusive ferie og bo på smukt hotel

Turgutreis er en moderne ferieby, som ligger på den vestlige del af Bodrum-halvøen, ca. 20 km fra Bodrum. Turgutreis er den andenstørste by på Bodrum-halvøen og har været besøgt af udenlandske feriegæster siden begyndelsen af 1970’erne. Og nu kan I tage på en lækker solferie til Bodrum-halvøen med dette tilbud fra Sunweb! Solferie på Bodrum-halvøen Hotel Mio […]

TILBUDDET ER UDLØBET
Gumbet, Bodrum_shutterstock_397345666
22.03.19

All inclusive ferie i Gümbet, Tyrkiet

7 dages all inclusive ferie i Gümbet, Tyrkiet med fly tur/retur og transfer

Gümbet er en dejlig ferieby, som tilbyder masser af oplevelser og aktiviteter. Gümbet-bugten har en af de bedste strande på Bodrum-halvøen. Her kan I prøve kræfter med vandski, bananbåd, dykning, windsurfing og meget andet. Stranden er desuden særligt velegnet til familier med børn, da man skal langt ud, før det bliver dybt. Gümbet har også et festligt […]