Den ligger i den nordøstlige del af Spanien direkte ved det smukke Middelhav og er den næststørste by i landet. Vi taler naturligvis om den fortryllende spanske by Barcelona, der ofte omtales som “Gaudis by”. Mange turister drages mod denne unikke destination, da Barcelonas seværdigheder er talrige.

Fra historie og kultur over strande og gastronomi til shopping og fester – Barcelona er en by med endeløse muligheder. Førstegangsbesøgende ved normalt ikke, hvor de skal kigge hen, fordi nye, fascinerende syn venter rundt om hvert et hjørne. Hvis du også planlægger en rejse til Barcelona, har jeg nogle fantastiske tips til dig. Men for at være helt ærlig er der så meget at se i denne by, at en enkelt tur til Barcelona simpelthen ikke er nok. Hver gang jeg tager på storbyferie i Barcelona, bliver jeg fascineret af noget nyt. Hver gang jeg er af sted, opdager jeg en ny, skjult perle.

Tips til Barcelona – Mulighedernes by

Ankomst og hoteller | Sightseeing i Barcelona | Shopping i Barcelona

Afslapning på stranden | Barcelonas Mount Montjuic | Barcelona på en dag

Catalansk gastronomi | Natteliv i Barcelona

Ankomst og hoteltips

Det er ganske nemt at holde ferie i Barcelona. Du kan nemlig ofte få billige flybilletter til Barcelona både fra København, Billund og Aalborg. Der er billige hoteller i Barcelona på hvert gadehjørne, så indkvartering bliver heller ikke et problem. Kan du godt lide at have lidt mere plads og at kunne lave din egen mad, kan du i stedet leje en lejlighed i Barcelona. Tag for eksempel et kig her på AirBnB. Her kan du nyde livet og slappe af i “din egen” lejlighed efter din sightseeing i Barcelona og beundre den storslåede udsigt over byens tage.

Guru-tip: Med så meget at se og opleve i Barcelona er det perfekt at kunne springe køerne over ved at bestille billetter til dine udflugter hjemmefra!

Se mine tilbud på billige rejser til Barcelona

Attraktioner i Barcelona – byens højdepunkter

I Barcelona møder historiske bygninger moderne, futuristiske bygninger. Hvad der i første omgang lyder meget kontrastfuldt, giver denne magiske by en helt særlig stemning. Når du smutter fra en af Barcelonas attraktioner til den næste, skal du bare være afslappet. Hvis du slentrer gennem byen, suger du mange flere indtryk til dig og nyder det bare mere.

Det bedste sted at starte din ferie i Barcelona er på den berømte Placa de Catalunya. Dette er forbindelsen mellem Barcelonas gamle bydel og den nye by. Et godt tip for at se mest muligt af byen på kort tid er, at anskaffer dig et Barcelona Card. Dette kort giver nemlig gratis offentlig transport i Barcelona, gratis adgang til forskellige seværdigheder og rabatter på udvalgte restauranter, barer og butikker. Hermed sparer du både tid og penge! Jeg vil nu vise dig hvilke seværdigheder, du absolut ikke må gå glip af i den næststørste by i Spanien!

Book din billet til Barcelonas seværdigheder via Tiqets.com

Antoni Gaudis Barcelona | Museer i Barcelona | Det magiske springvand Montjuïc | Camp Nou | Gotisk kvarter

Park Guell in Barcelona, Spain shutterstock_174454670 EDITORIAL ONLY Luciano Mortula-2
Foto: Shutterstock / Luciano Mortula

Antoni Gaudís Barcelona

Sagrada Familia, Casa Batlló og den farverige Parc Güell. De fleste af os tænker nok på disse tre attraktioner, når vi tænker på Barcelona. De karakteriserer byen som intet andet. Og hvad er så egentlig det specielle ved disse attraktioner? Alle disse seværdigheder stammer fra den berømte catalanske arkitekt og designer Antoni Gaudí, som er en af ​​de mest berømte repræsentanter for det 19. århundredes modernisme. Disse, såvel som fire andre af Gaudís bygninger, har været UNESCO verdensarvsliste i flere år nu.

Først og fremmest er selvfølgelig den verdensberømte Sagrada Familia. Dette er det mest berømte vartegn i byen, som du umuligt kan gå glip af under dit ophold i Barcelona. Dette fabelagtige arkitektoniske mesterværk er en af ​​Gaudís mest imponerende bygninger og uden tvivl en af ​​de mest besøgte seværdigheder i Barcelona – på trods af, at den blev bygget for mere end 130 år siden. Kirken har ikke kun en fortryllende front med udførlige detaljer. Den er også imponerende indefra. Prisen for at komme ind i Sagrada Familia er i skrivende stund 19€ pr. person (uden guide).

Nativity facade of Sagrada Familia cathedral in Barcelona

Også meget populær er Casa Batlló, som bestemt også hører under til en af ​​de mest berømte og arkitektonisk interessante bygninger i Barcelona. Den blev rekonstrueret af Gaudí fra 1904 til 1906 for at overholde modernismens stil. Hans håndskrift er tydeligt genkendelig, især i den nederste del af huset.

Hvis du har brug for en kort pause efter at have besøgt disse to bygninger, er der ikke noget bedre sted end den vidunderlige Park Güell, som OGSÅ blev bygget af Gaudí. I denne farverige park møder du andre turister, såvel som mange musikere og kunstnere. Gaudís tidligere bolig, hvor han levede fra 1906 til 1925, er nu blevet omdannet til et museum. Besøgende kan beundre Gaudís møbler og tegninger. Entré til Park Güell koster 9 € pr. person, og en tur i Gaudís hus koster omkring 5,50€. Foruden den imponerende arkitektur med sine farverige, fantasifulde keramiske mosaikker, som du kan beundre i parken, har du også en fantastisk udsigt over hustagene i Barcelona. Det er nu tid til at slentre, beundre og nyde. Vidunderligt!

Picasso & Co. – Museer i Barcelona

Ikke alene vil du finde et væld af verdensberømte seværdigheder, men du finder også mange berømte museer. Et af disse museer er for eksempel Museu Picasso, der hovedsageligt udstiller værker fra Pablo Picassos tidligere dage, da han tilbragte flere år af sin ungdom i Barcelona. Et andet populært museum er Museu de la Ciutat, der viser byens historie på i alt tre etager. Andre skønne museer, der bestemt er værd at se, er Museu Nacional d’Art de Catalunya og Museu del Futbol Club Barcelona.

National Museum in Barcelona,Placa De Espanya,Spain shutterstock_223012147-2

Det magiske springvand ved Placa Espanya

Hvad er der at lave om aftenen i Barcelona? Et besøg ved det magiske springvand Montjuïc, selvfølgelig! Fra kl. 21.00, afhængigt af årstiden, vil du kunne nyde et betagende smukt show ved dette springvand – helt gratis. Stå af på Placa Espanya og gå mod museet for catalansk kunst. Du kan ikke undgå at se springvandet herfra. Når det begynder at skumre, vil et show af farver, musik og vand fortrylle dig. Vær der i god tid, så du er sikker på at få en god plads, for showet ved Magic Fountain er meget populært blandt turister!

night view of Magic Fountain light show in Barcelona, Spain shutterstock_213349747-2

Mestrenes hjem – Camp Nou tips

Denne klub behøver vel ingen introduktion. Hvis der er fodboldfans blandt jer, har jeg nok ikke brug for at fortælle, at et besøg på det berømte fodboldstadion, Camp Nou, er et absolut must! Det betyder ikke, at du nu skal bruge en masse penge på en billet for at se fodbold i Barcelona. Det kan du naturligvis vælge at gøre, men et kig ‘bag scenen’ på det største fodboldstadion i Europa er bestemt også det værd. Og glem ikke en tur på museet, som tidligere nævnt. Du kan besøge spillernes omklædningsrum, gå ned ad gangen og se ind i presserummet, hvor pressekonferencer for managere m.fl. afholdes. For at få disse oplevelser, skal du blot bestille en ‘Camp Nou Stadium Tour‘ online. Denne billet omfatter et museumsbesøg samt et audioguide. Billetterne koster 25€ for voksne og 20€ for børn i alderen 6-13.

Se mit tilbud på en fodboldferie i Barcelona

The largest stadium of Barcelona from helicopter shutterstock_221573320-2 (1) (1) (1) (1) (1)

Det gotiske kvarter

Tilbage til byens museer. Mange af Barcelonas mest populære museer ligger i Barri Gòtic, også kendt som Barcelonas gotiske kvarter. Hvis du besøger et af disse museer, såsom Museu Frederic Marès, bør du helt sikkert tage dig tid til at se nærmere på Barcelonas ældste bydel. Her kan du slentre gennem mange smalle, snoede gyder, der karakteriserer det gotisk kvarters bybillede. Du kan også beundre Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia og andre historiske bygninger. Eller om aftenen kan du besøge et par af de utallige barer og pubber, som vil lokke dig til at snuppe en drink eller to.

Panorama of Barcelona Cathedral. Spain. Barri Gothic

Shopping i Barcelona – først indkøb, så afslapning

Ja, især de kvindelige læsere blandt jer bliver sikkert spændte nu. Selvfølgelig kan man også shoppe i Barcelona. Men frygt ikke, d’herrer! Man kan tage et smut til den fantastiske fire kilometer lange sandstrand i Barcelona efter shoppingturen! Eller alternativt kan du lade din kæreste shoppe og vente på hende på stranden, mens du nyder solskinnet. Der er også mange smukke barer at fordrive tiden på. Men tilbage til emnet ‘shopping i Barcelona’: En shoppingtur i Barcelona er unik. Fra den gamle havn i Barcelona, ​​Port Vell, kan du gå langs Las Ramblas, Barcelonas mest berømte strandpromenade, mod Placa de Catalunya.

BARCELONA, SPAIN – MAY 2: Las Ramblasl on May 2, 2014 in Barcelo
Foto: peresanz / iStock

Men jeg advarer dig på forhånd – denne 1,3 kilometer lange strækning er fantastisk. Det er nemt at bruge mange penge her. Dette område i Barcelona har alt fra små og store butikker samt gadeartister til farverige og historiske bygninger. Du vil også passere det berømte marked, Mercat de la Boqueria, som tilbyder alle former for friske råvarer og mad. Det er et sted, hvor turister kolliderer med hverdagens travlhed. Der foregår altid noget i denne del af Barcelona.

Et lille tip forresten: vær meget opmærksom på dine værdigenstande! Der kan være lommetyve i dette område.

Afslapning på stranden

Nå, efter al den sightseeing og shopping kan lidt afslapning ikke skade. Som nævnt har denne geniale by ikke blot mange fantastiske seværdigheder, men også en fire kilometer lang sandstrand, som er opdelt i flere sektioner. Strandafsnittet Barceloneta er særligt populært. Du kan nå det fra slutningen af Ramblas til fods på omkring 25 minutter. Alternativt kan du tage den gule L4 metrolinje, som er mere komfortabel men ikke nødvendigvis hurtigere.

Mit personlige tip: en hop-on-hop-off tour i Barcelona anbefales stærkt. Du kan stå på og af bussen så ofte, som du vil ved diverse stoppesteder i byen. På denne måde kan du hurtigt komme fra A til B og udforske byens største attraktioner. Alternativt, hvis vejret er godt, vil jeg anbefale en dejlig guidet cykeltur gennem Barcelona. Du vil se byens vigtigste seværdigheder på en sund og frisk måde, der er god for helbreddet!

Barcelona strand

Storslået udsigt fra Montjuic og Tibidabo

De af jer, der gerne vil beundre den fascinerende by ovenfra, har muligheden for at gøre det fra Barcelonas berømte 173 meter høje bjerg, Montjuic. Ud over den fantastiske udsigt over byen har du mulighed for at besøge spændende museer eller slappe af i en af ​​de stille parker. Endnu engang er det tid til at slentre, beundre og nyde! Hvis du ikke ønsker at klatre til fods, kan du også tage ‘Funicular de Montjuic’ eller alternativt bus 55.

Du kan få en anden sublim udsigt over byen fra det 520 meter høje bjerg, Tibidabo, som er det højeste bjerg i Collserola-bjergkæden. I godt vejr kan du endda se det berømte Montserrat-kloster, der ligger på det formidable 1.236 meter høje bjerg Montserrat. Det er også et meget populært udflugtsmål, som ligger kun 75 minutter fra centrum af Barcelona i bil. Du kan nå Tibidabo via metro L7, som tager dig til Avinguda del Tibidabo. Herfra kan du tage busslinje 192 eller svævebanen. Fra Playa de Catalunya tager det omkring tre kvarter afhængigt af forbindelsen.

Barcelona på en dag

Jeg har for nylig testet, om det er muligt at opleve alle seværdighederne i Barcelona på bare én dag. Min konklusion: ja det er muligt, men du bør virkelig tage dig tid til rigtigt at nyde alle seværdighederne. To dage er mere rimeligt for få et godt overblik over denne alsidige by og dens største attraktioner.

Giv dig hen til det catalanske køkken

Der er så meget at foretage sig i Barcelona – du vil aldrig løbe tør for ting at lave. Denne by er unik og tiltrækker turister hele året rundt med sine imponerende bygninger og en fantastisk beliggenhed ved stranden. Men hvis du virkelig vil nyde byen til fulde, bør du fordybe dig i det catalanske køkken. Ikke overraskende er spansk tapas altid øverst på menuen: små forretter i form af fisk og skaldyr, kød og grøntsager. Som akkompagnementer er der normalt lækre brød, dips og olivenolie samt en lækker spansk vin. Uanset om det er en snack mellem måltider eller i større mængder til middag, kan du ikke gå galt i byen med tapas. Populære tapasbarer omfatter La Txapela, en kæderestaurant, som findes flere steder i Barcelona, samt ​​Irati Taverna Basca og Quiemet & Quimet. Malamén-Bendita Bodega er også et besøg værd. Det er en lille, ubemærket tapasbar med en meget venlig atmosfære omkring 20 minutters gang syd for Placa de Catalunya.

Spanish dinner cooked and served on the table

Hvis du foretrækker et lidt større og mere mættende måltid, så sving forbi det gotiske kvarter! Der er mange restauranter her med traditionelle catalanske- og Middelhavsretter. Det er bedst at bestille fra dagens menukort eller se, hvad de lokale bestiller. På den måde får du mulighed for at prøve traditionelle catalanske fødevarer. For eksempel sort ris med blæksprutte, grillet pølse med hvide bønner eller endda catalansk cannelloni fyldt med hakkekød og bagt i béchamelsauce. Min mund begynder allerede at løbe i vand!

Hvis du leder efter lidt underholdning om aftenen, bør du helt sikkert besøge en af ​​de berømte Flamenco-shows i Barcelona. De kan bestilles fra kun 44€  og inkluderer også middag. Hvis du vil gå en tur efter dit måltid, vil jeg anbefale den populære Parc de la Ciutadella. Det er et sandt paradis for alle, der ønsker lidt afslapning.

Natteliv i Barcelona – dit livs bedste aften

Vi kommer nu til sidste, men for mange det vigtigste, aspekt af ferien: Barcelonas natteliv. Hvis du har tid nok på ferien, må du helt sikkert ikke gå glip af en bytur i farverige Barcelona. Vigtigt at vide: De fleste klubber i Barcelona åbner ikke før midnat, men de er normalt fulde omkring kl. 02.00. Det betyder, at du bør give dig selv god tid til at gøre dig klar og nyde en drink (eller to).

Espit Chupitos er en meget populær bar i det gotiske kvarter. Den tiltrækker mange festglade mennesker på grund af sit enorme udvalg af shots. Her kan du prøve diverse skøre shots for kun 2€! Hvis du foretrækker cocktails, vil Negroni Cocktail Bar eller Bloody Mary Cocktail Lounge falde mere i din smag. En ting er sikker: det er ligegyldigt, hvor du går hen, da Barcelona har lige så mange gode barer, som den har imponerende seværdigheder.

Guru-tip: Hvis du planlægger at besøge Barcelona om sommeren, kan du kombinere din tur med et besøg på musikfestivallen Festival Internacional de Benicàssim, forkortet FIB. Den finder sted fra den 13. til den 16. juli i år. Benicàssim ligger på kysten mellem Barcelona og Valencia – den optimale placering øger feriefaktoren for musikfestivalen med indie, alternativ og elektronisk musik. Line-up’et er heller ikke dårligt med Red Hot Chili Peppers, The Weeknd og Kasabian på plakaten.

Så hvis du stadig er i humør til at feste efter midnat og vil indtage dansegulvet, kan du tage til party-hotspottet Port Olimpic. Den trendy klub, Pacha, med sine populære DJs og Ibiza-temafester ligger her. Stemningen får dig til at føle, at du er på Balearerne! Sutton Club er noget smartere og mere ekstravagant. Det er lidt dyrere, men klubben har en unik atmosfære og musik, der passer til enhver smag. Og hvis du ikke ønsker at feste langt væk fra centrum, er Otto Zutz Club anbefalelsesværdig. Her kan du forvente god musik på to etager, en stilfuld atmosfære og en venlige mennesker. Det er en klub, der er velegnet til alle musiksmage såvel som alle aldersgrupper.

Som du kan se, er Barcelona utvivlsomt en af de mest populære byer i verden. Uanset om du er på jagt efter kultur, historie eller gastronomi er hovedstaden i Catalonien både fascinerende og betagende i enhver forstand – den er altid et besøg værd! Naturligvis kan alle byens seværdigheder ikke opsummeres med blot et par ord. Ikke desto mindre har jeg forsøgt at give dig de bedste tips til Barcelona, så du kan få et overblik over den farverige by! Hvis du vil dele nogle af dine egne tips eller oplevelser, skal du selvfølgelig som altid være meget velkommen til at kontakte os!