Jeg kender det godt. Hvis jeg ikke stopper mig selv, har jeg lige pludselig pakket hele mit hjem ned i kufferten – og det er dyrt i overvægt! Men man får nemt bildt sig selv ind, at man da helt sikkert får brug for modgiften til Malaria på sommerferien på Bornholm, men nej. Det gør du helt sikkert ikke. Så lad du den bare blive hjemme. Så er der også meget mere plads i kufferten til at købe sjove souvenirs.

Hvis du har samme pakke-problem som mig, så er her er en liste med alle de ting, du sagtens kan lade blive hjemme, når du rejser på ferie. Så slipper du for at betale overvægt, slæbe dig en pukkel til, og så er der mindre at pakke ud, når du er hjemme fra ferie igen. Fordi hvis der er noget, der er værre end at pakke ned, så er det da at pakke ud.

arnel-hasanovic-673679-unsplash – Copy

Medicin til enhver tænkelig dårligdom

Det er her, jeg fejler hver eneste gang, jeg rejser. Jeg insisterer på, at have håndkøbsmedicin med til det ene, det andet og det tredje. Og det er også, hvis jeg bare skal på sommerhus-tur til Nordsjælland. Men jeg vil da mene, at jeg er nogenlunde sund og rask, så hvorfor er det lige, jeg pakker 10 panodiler, 10 ibuprofener, en pakke Strepsils og allergi-piller. Jeg lider jo ikke engang af nogen allergier. Medmindre du skal på safari i Afrika, backpacke i Amazonas eller bo på en øde ø i Filippinerne, er det nemt at skrue ned for civil-apoteket. Tag et par hovedpinepiller med som backup – de kan klare det meste. Og hvis uheldet er ude, har de også apoteker på Bornholm, i London og ved Gardasøen – hvorend sommerferien går hen i år.

shutterstock_413201986 – Copy

Hårtørrer, glatte- og krøllejern

De fleste hotelbadeværelser har heldigvis en hårtørrer. Så der er ingen grund til at tage din egen med – også selvom det er en smart, lille rejse-hårtørrer. Den har nemlig stadig nogenlunde samme størrelse og form som et par sandaler. Og så er det da meget federe at bruge pladsen på at købe et par nye sko, som du kan tage med hjem fra ferien. Husk også på at dit hår tørrer rigtig hurtigt i den lune sommervind. Du har derfor slet ikke brug for en hårtørrer. Det er også meget sundere for dit hår og din hovedbund at lade håret lufttørre. Bliver du desperat, kan du højst sandsynligt låne en hårtørrer i hotellets reception.

Det samme gælder dine glatte- og krøllejern. Det er meget sundere for dit hår og dit mentale helbred, hvis du bare lader apparaterne blive hjemme og nyder din ferie, uden at skulle tænke på, om luftfugtigheden har gjort dit hår ekstra kruset. Det går nok, hvis det har. Det er alle de spændende oplevelser og afslapningen på stranden, der tæller mest, når du er på sommerferie.

Tøj til al slags vejr

Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr. Kun dårlig beklædning. Ja, ja. Men hvis man skal pakke til ethvert slags vejr, bliver det altså umuligt at lukke kufferten. Så overvej, hvor du skal hen på sommerferie. Rejser du til Island, kan du lade sandalerne og solhatten blive hjem. Skal du til Sydfrankrig, behøver du hverken regn- eller læderjakke. Mit tip er kun at pakke 4 hele sæt tøj samt 2 ekstra toppe eller t-shirts. 3 eller 4 sæt tøj er normalt rigeligt til en uges sommerferie – de fleste dage vil du alligevel hovedsageligt være iklædt en bikini, badebukser eller en sommerkjole. Du behøver desuden heller ikke meget mere end 2 par bikinier eller badebukser. De kan nemt vaskes i hånden og tørrer hurtigt, så du kan bruge dem igen.

Hvad angår undertøj og sokker, tager jeg altid det gamle og hullede med. Så bliver jeg nemlig ikke ked af det, hvis jeg bliver nødt til at smide noget af det ud for at gå plads til mine souvenirs. Du kan gøre det samme, hvis du har et par shorts eller t-shirts, der efterhånden har udtjent deres værnepligt.

victor-garcia-605537-unsplash

For mange sko

Meget i samme stil som ovenstående: Tænk over hvilken slags sko du rent faktisk får brug for. Du får sandsynligvis ikke brug for både klipklappere, sandaler, stiletter, vandrestøvler, løbesko og gummistøvler på den samme ferie. Skal du på vandretur, behøver du kun at tage et par vandrestøvler og et par gummisko med. Skal du på badeferie, får du sandsynligtvis  ikke brug for andet et par hurtige klipklappere og et par behagelige sandaler med. Sko er tunge at rejse med, og så fylder de rigtig meget. Så undgå at falde i fælden med at fylde halvdelen af kufferten med sko.

Skønhedsprodukter

Jep, den her kender jeg alt for godt til. Jeg overdriver ikke, når jeg skriver, at halvdelen af min kuffert altid ender med at være fyldt med diverse ansigtscremer, sollotion, aftersun, hårkure og fugtighedsmasker. Skal du sommerferie, er det selvfølgelig vigtigt at huske solcreme og aftersun lotion. Der må du ikke spare! Men er det virkelig nødvendigt at medbringe al din makeup? Du får alligevel ikke brugt det, hvis du regner med at skulle ligge ved poolen hele dagen.

Hvis du virkelig ikke kan undvære dine yndlingscremer, anbefaler jeg at købe et sæt genopfyldelige beholdere i rejsestørrelse. Så kan du altid hælde de vigtigste produkter over i dem og tage med dig. De fylder ikke så meget. Husk at beholderen skal indeholde 100ml eller derunder for at kunne være i din håndbagage.

annie-spratt-466734-unsplash – Copy

Skrammel og elektronik

Håndtasker, hatte, solbriller, smykker, bøger, din tablet, bærbare computer, høretelefoner, kamera og diverse opladere… På en eller anden måde ender disse ting altid i kufferten og fylder godt op.  Gør dig selv den tjeneste at lade noget af det blive derhjemme. Er du en læsehest, kan du med fordele samle alle dine bøger på e-bogs læser (for eksempel en Kindle). Har du en god smartphone, tager den ofte lige så gode billeder som dit kamera. Og så behøver du i virkeligheden heller ikke pakke mere end et enkelt par solbriller og en enkelt håndtaske. Så kan du altså spare meget plads i kufferten.

frau_koffer_voll_619834709 – Copy

Jeg håber, at denne artikel kan være behjælpelig næste gang, du skal ud at rejse. Har du din helt egen pakke-strategi? Hvad kan du slet ikke leve uden, og hvad er det faktisk okay ikke at tage med på ferie? Jeg ser frem til at høre jeres forslag.

Er du på udkig efter en billig sommerferie?

Se mine sommerferie-tilbud!