Hvilken ø i Thailand er din yndlingsø? Hvis du ikke har en, så kan du læse mere om dem her i min artikel

Thailand er en drømmedestination for mange af jer, men takket være mine mange tilbud har du ikke brug for kun at drømme meget længere. Nogle af Thailands smukkeste øer er Phuket og Koh Samui. Det er også nogle af de mest populære feriemål i Thailand, så hvis I vil undgå de mange turister, så skal I måske finde jer en anden ferieø. Og heldigvis er der rigtige mange øer i Thailand.

Som man kan forvente, er der i højsæsonen fyldt med turister fra hele verden. Hvis du leder efter mere isolerede strande og ren afslapning, så bliv væk fra turisternes hotspots og søg istedet for de mere ensomme og ukendte strande. Tro mig, der er mange gemte skønheder i Thailand! Jeg har været på jagt efter særligt kønne øer der stadigvæk er relativt urørte af turister. Jeg har også fundet de roligste strande væk fra stor-turismen på de mest populære øer. Grundet den gode infrastruktur i Thailand kan du komme til mange af disse perler på en nem og simpel måde, og bruge nogle afslappende timer uden strande fyldt til bristepunktet. Og husk på, at indenrigsfly i Thailand sjældent koster mere end et par hundrede kroner.

Har I styr på Thailands smukkeste øer?

Ellers kan du læse meget mere om dem herunder. Og husk, at du altid kan finde tilbud på ferier til Thailiand på vores tilbudsside med “Rejser til Thailand“.

Koh Mak |Ko Jum | Phuket | Koh Ngai | Ko Phangan

Ko Lanta | Ko Lipe | Koh Phi Phi | Ao Nang

Sun umbrellas and beach chairs on tropical coastline, Philippines, Boracay

Et lille paradis – Koh Mak

I det sydøstlige Thailand, tæt på grænsen til Cambodia finder du øen Koh Mak. Myldretid, stress og trafikpropper er ukendte koncepter for beboerne på denne drømme-ø, hvor du finder kun et par restauranter og et supermarked. Øen er endda så lille at du kan udforske det hele til fods. Strandede er primært uforstyret og naturlige, så du skal søge længe og uden held efter luksushoteller og resorts her. Hvis du kan klare dig uden et stort natteliv og en stor variation af restauranter er Koh Mak perfek til dig! Det er kun ren afslapning her. Hvis du keder dig, kan du fange færgen til Koh Chang, en af Thailands største øer, som størrelsen til trods stadig er urørt af turisme.

Artikelbild_thailand_Bucht_Traum_Meer_Boote

En uspoleret perle – Ko Jum

Har du hørt om Ko Jum før? Nej? Du er ikke den eneste – for mange turister er er denne lille perle i Andama havet øst for Phuket ofte overset til fordel for mere populære hotspots. Tiden syntes at have stoppet her. Du finder hurtigt ud af at strandede på den sydlige del af øen ikke har andre mennesker end dig, uanset hvor langt du kigger. Jeg nød især Andaman Beach, som kan blive fundet på den sydlige del af øen. Denne sektion af strand, som går ind under det populære og velkendte Golden Pearl Beach inviterer til intensive solbade og lange gåture kombineret med junglelandskabet. Efter en perfekt dag på stranden er der også et godt udvalg af restauranter og barer, hvor du kan forsøde din aften.

 bangtao_beach_thailand_phuket_224828896

En gammel flamme dør aldrig – Phuket

Thailands største ø, Phuket er et perfekt sted for de der besøger Thailand for første gang. Turist infrastrukturen er struktureret så godt at du ikke har nogle problemer at komme rundt på øen eller finde en fantastisk indkvartering. Sites så som Patong og Kamala er kendt som turisternes fæstningsværker – du kan virkelig se, at turismen er den primære indtægtskilde på øen grundet de mange store hotelkomplekser og vestlige restauranter. På trods af hotellerne, festgaderne og restauranter, der springer op som paddehatte over det hele, kan du selvfølgelig også finde nogle originale steder på Phuket, samt fredelige, isolerede strande.

En af disse strande er Mai Khao Beach i det nord-vestlige Phuket. Denne strand, næsten 11 kilometer lang, ligger i Sirinat National Park og tilbyder uberørt, ren sand til sine gæster. Freden og afsidesheden, du kan opleve her, er dog nogle gange forstyret af fly, der lander i Phuket lufthavn med en spektakulær lav indlfyvning. Måske er det ikke for alle, siden Mai Khao Beach, på den turistede ø Phuket, er alt andet end ordinær.

Du kan finde gode og billige rejser til Phuket på vores tilbudsside “Rejser til Phuket

thailand_coral_reff_tauchen_241571161

Betagende smukke strande – Koh Ngai

Drømmelignende bugter, krystalklart vand og en hel masse ro og fred. Strande fyldt med fint sand, der strækker sig fra kilometer efter kilometer er ligeså dejlige som de afsides bugte du finder på øen. Især om aftenen efter dagsturisterne har gået deres runde vil du være i stand til at oplevelse essencen af Thailand. Adskillige restauranter vil forkæle dig med lokale og internationale delikatesser. Fans af dykning med både maske og snorkel vil få valuta for pengene på Koh Ngai. Fascinerende koralrev med en forskelligartet undervandsverden venter på at blive udforsket af dig!

full_moon_party_thailand_koh_phangan_161907398

Mere end bare fuldmånefester – Ko Phangan

Ligesom Phuket er øen Ko Phangan meget kendt takket være sine fuldmånefester, der finder sted hver måned og tiltrækker festentusiaster fra hele verden. Men øen har så meget mere at tilbyde! Thong Nai Pan Yai Beach i den østlige del af Kho Phangang for eksempel. Indrammet i klipper og jungle kan den store bugt kun nås fra fastlandet via en smal sti. Du kan nå de uspolerede dele af stranden via en vandrute med en af langbådene (Ruea Hang Yao).

Du kan slappe af efter festnætterne her og få noget tiltrængt hvile og måske søvn før den næste søvnløse nat. Der er logi her til at tilfredsstille enhver smag – de koster ikke alverden og er tit placeret direkte på stranden. Hvis du bliver lidt træt af den konstante ro, kan du besøge søsterbugten Thaong Nai Pan Noi og undersøge nogle af de mange restauranter placeret der. Than Prawet vandfaldet er også virkelig interessant og kan nås til fods fra begge bugter.

ko lanta - thailand_85928983

Et populært feriested med rolige steder – Ko Lanta

Ko Lanta i det sydvestelige Thailand er en meget populær ø. Til trods for det kan du stadig finde den ene rolige strand efter den anden ved siden af de mere populære strande, og de vil garanteret få dit hjerte til at misse et slag – Tag Kantiang Bay i det sydlige Ko Lante for eksempel.

Kun et par hoteller blev bygget her så gæster kan stadig nyde snorkeldykning, svømning eller bare solbade i fred. Du behøver ikke undvære de sædvanlige goder som thaimassage, da det ofte også er et tilbud på strandene her. Ko Lanta kan nåes via daglige langbåde fra både Krabi og andre nabo-øer, så det er et perfekt sted for både dagsture eller længere ophold.

Og nu fik jeg lige sagt Krabi. Det er godt nok ikke en egentligt ø. Men det er her, man flyver til og tager på udflugt på til de mange øer i det klippefyldte farvand. Nærmest en miniudgave af Ha Long Bay i Vietnam, bare med bedre sandstrande!

Longtale boats at the beautiful beach, Thailand

Præcis som på billederne – Ko Lipe

I det sydligste Thailand gemmer øparadiset Ko Lipe. Det er svært at finde klarere vand og hvidere strande andetsteds i Thailand. Siden øen er placeret så tæt på Malaysia kan du endda se nabolandet på en klar dag! De to små øer kan findes direkte foran den sydlige kyst og er perfekt for en snorkel udflugt. Ko Lipe er en bil-fri ø, så du kan nå det hele på de klassiske langbåde. Øenm som tidligere kun var kendt som et insider-tipm er blevet mere og mere populær selvfølgelig, men du kan stadig finde nogle typiske restauranter, små hoteller og isolerede strande.

View of Maya Bay, Phi Phi island, Thailand

Afslapning på en lang strand – Koh Phi Phi

Koh Phi Phi – Det er en ø der er meget populær for turister og har alt der er brug for til den perfekte ferie, især til Thailands nybegynderne iblandt jer. Logi for et hvert budget, en bred vifte af restauranter, der serverer både Thai og Europæisk mad, mange barer og fantastiske strande, som dog for nogle er velkendte og dermed ret fyldte. Men hvis du leder efter en lidt mere rolig strand på Kho Phi Phi, så anbefaler jeg den dejlige “Long Beach”.

Det dejlige ved denne strand er at den kun er et par minutter væk fra den travle på Tonsai, men stadig er meget rolig og isoleret. Bare lej en af de mange langbåde som venter dig ved Tonsai Bay og du vil hurtigt finde dig selv på de hvide fine sand i Long Beach! Naturligvis har du ikke stranden til dig selv, men det vil ikke være ligeseå fyldt og travlt som Loh Dalam Bay, der er den primære strand på Koh Phi Phi. Du kan også slappe af før du dykker ned i det krystklare Andaman hav mens du beundrer de bizarre klippeformationer, som ligger foran stranden.

Thailands smukkeste øer

Rock Climbing eller afslapning – Railay Beach i Ao Nang

Der er selvfølgelig også nogle virkelig gode strande, der bare venter på at blive udforsket på Thailands fastland. I Ao Nang, placeret i Krabi regionen er Railay halvøen for ekspempel, også kendt som Rai Leh. Ao Nang er primært populært blandt klatrere da bizarre kalkstens klipper skyder up fra jorden i området og givet et perfekt miljø til alle typer rock-climbing aktiviteter.

Det er præcis disse kalkstensklipper, der omringer Railay Beach og gør et besøg på stranden en fryd for øjenene. Stranden på halvøen kan nås af vandruten så turister kommer ofte her på dagsture for at udforske kappen. Naturligvis kan du også finde mange typer indkvartering på Railay, så du kan nyde skønheden af den kalkstensindrammede strand, så meget du ønsker. Eller du kan tilmelde dig et rock climbing kursus, som tilbydes af adskillige skoler i stort antal.

Nogle fans af Thailand, der allerede har været på disse smukke øer? Eller har deres egen perle de ønsker at dele med os andre på Holidayguru? Så skriv i kommentarfeltet og fortæl om dine erfaringer. Jeg venter i spænding på at læse med om hvilken af Thailands smukkeste øer eller strande, du foretrækker.

 

Rejser til Thailand

 

17.04.19

Pakke- og afbudsrejser til Thailand

Flere forskellige tilbud til Thailand inklusiv fly fra København

Stoler I ikke helt på, at foråret og sommeren bliver tør og varmt? Og savner I efterhånden solen og varmen? Så kan jeg måske friste med en rejse til Thailand? Her er der både solrigt og varmt i forårs månederne med temperaturer omkring de 30 grader og op til 10 solskinstimer om dagen. Eksempelvis er […]

21.03.19

Ferie på Phuket

2 ugers ferie i starten af 2020, inkl 3*hotel og fly t/r

Phuket, Thailands største ø, er kendt for sine smukke sandstrande, flotte hoteller, unikke landskaber med mange klippeformationer og grønne natur. Og med denne sammensatte ferie kan I nyde livet på Phuket! Det tropiske klima sørger for en gennemsnitstemperatur på 30 grader og en badevandstemperatur på 28-30, og det er vel at mærke hele året rundt! Det […]