Thailand er en drømmedestination for mange af jer, men takket være mine mange tilbud har du ikke brug for kun at drømme meget længere. Øer som Phuket og Koh Samui er kendt af de fleste af jer siden disse øer er særligt populære iblandt turiste og er ofte velbesøgte.

Som man kan forvente er der i højsæsonen fyldt med turister fra hele verden. Hvis du leder efter mere isolerede strande og ren afslapning, så bliv væk fra turisternes hotspots og søg istedet for de mere ensomme og ukendte strande. Tro mig der er mange gemte skønheder i Thailand! Jeg har været på jagt efter særligt kønne øer der stadigvæk er relativt urørte af turistem. Jeg har også fundet de roligste strande væk fra stor-turismen på de mest populære øer. Grundet den gode infrastruktur i Thailand kan du komme til mange af disse perler på en nem og simpel måde, og bruge nogle afslappende timer uden strande fyldt til bristepunktet

 

Dette er Thailands smukkeste øer

 

Sun umbrellas and beach chairs on tropical coastline

Et lille paradis – Koh Mak

I det sydøstlige Thailand, tæt på grænsen til Cambodia finder du øen Koh Mak. Myldretid, stress og trafikpropper er ukendte koncepter for beboerne på denne drømme-ø, hvor du finder kun et par restauranter og et supermarked. Øen er endda så lille at du kan udforske det hele til fods. Strandede er primært uforstyret og naturlige, så du skal søge længe og uden held efter luksushoteller og resorts her. Hvis du kan klare dig uden et stort natteliv og en stor variation af restauranter er Koh Mak perfek til dig! Det er kun ren afslapning her. Hvis du keder dig kan du fange færgen til Koh Chang, en af Thailands største øer, som størrelsen til trods stadig er urørt af turisme.

Artikelbild_thailand_Bucht_Traum_Meer_Boote

En uspoleret perle – Ko Jum

Har du hørt om Ko Jum før? Nej? Du er ikke den eneste – for mange turister er er denne lille perle i Andama havet øst for Phuket ofte overset til fordel for mere populære hotspots. Tiden syntes at have stoppet her. Du finder hurtigt ud af at strandede på den sydlige del af øen ikke har andre mennesker end dig, uanset hvor langt du kigger. Jeg nød især Andaman Beach som kan blive fundet på den sydlige del af øen. Denne sektion af strand, som går ind under det populære og velkendte Golden Pearl Beach inviterer til intensive solbadnings sessioner og lange gårture kombineret med jungle landskabet. Efter en perfekt dag på stranden er der også et godt udvalg af restauranter og barer hvor du kan forsøde din aften.

 bangtao_beach_thailand_phuket_224828896

En gammel flamme dør aldrig – Phuket

Thailands største uge, Phuket er et perfekt sted for de der besøger Thailand for førrste gang. Turist infrastrukturen er struktureret så godt at du ikke har nogle problemer at komme rundt på øen eller finde en fantastisk indkvartering. Sites så som Patong og Kamala er kendt som turisternes fæstningsværker – du kan virkelig se at turisme er den primære indtægtskilde på øen grundet de mange store hotel komplekser og vestlige restauranter. På trods af hotellerne, fest gaderne og restauranter der springer op som paddehatte over det hele, kan du selvfølgelig også finde nogle originale steder på Phuket, samt fredelige, isolerede strande. En af disse strande Mai Khao Beach i det nord-vestlige Phuket. Denne strand, næsten 11 kilometer lang ligger i Sirinat National Park og tilybder urørt, ren sand til sine gæster. Freden og afsidesheden du kan opleve her er dog nogle gange forstyret af fly der lander i Phuket lufthavn med en spektakulær lav indlfyvning. Måske er det ikke for alle siden Mai Khao Beach på den turistede ø Phuket er alt andet end ordinær.

thailand_coral_reff_tauchen_241571161

Betagende smukke strande – Koh Ngai

Drømmelignende bugte, krystalklare vande og en hel masse ro og fred. Strande fyldt med fint sand der strækker sig fra kilometer efter kilometer er ligeså dejlige som de afsides bugte du finder på øen. Især om aftenen efter dagsturisterne har gået deres runde vil du være i stand til at oplevelse essencen af Thailand. Adskillige restauranter vil forkæle dig med lokale og internationale delikatesser. Fans af dykning med både mase og snorkel vil især få valuta for pengene på Koh Ngai. Fascinerende koralrev med en forskelligartet undervands-verden venter på at blive udforsket af dig!

 

full_moon_party_thailand_koh_phangan_161907398

Mere end bare fuldmåne fester – Ko Phangan

Ligesom Phuket er øen Ko Phangan meget kendt takket være sin fuldmåne fester som finder sted hver måned og er berygtet for fest entusiaster verden over. Og øen har så meget mere at tilbyde! Thong Nai Pan Yai Beach i den østlige del af Kho Phangang for eksempel. Indrammet i klipper og jungle kan den store bugt kun nås fra fastlandet via en smal sti. Du kan nå de uspolerede dele af stranden via en vand-rute med en af langbådene (Ruea Hang Yao). Du kan slappe af efter festnætterne her og få noget tiltrængt hvile og måske søvn før den næste søvnløse nat. Der er logi her til at tilfredsstille enhver smag – de koster ikke alverden og er tit placeret direkte på stranden. Hvis du bliver lidt træt af den konstante ro kan du besøge søster-bugten Thaong Nai Pan Noi og undersøge nogle af de mange restauranter placeret der. Than Prawet vandfalder er også virkelig interessant og kan nås til fods fra begge bugter.

ko lanta – thailand_85928983

 

Et populært feriested med rolige steder – Ko Lanta

Ko Lanta i det sydvestelige Thailand er en meget populær ø åben for turisme. Til trods for det kan du stadig finde den ene rolige strand efter den anden ved siden af de mere populære strande, og de er garanteret til at få dit hjerte til at misse et slag – Tag Kantiang Bay i det sydlige Ko Lante for eksempel. Kun et par hoteller blev bygget her så gæster kan stadig nyde snorkeldykning, svømning eller bare solbade i fred. Du behøver ikke undvære de sædvanlige goder som Thai massage heller da de ofte også er tilbud på strandene her. Ko Lanta kan besøgt dagligt fra Krabi og andre nabo-øer, så er perfekt for både dagsture eller længere ophold.

Longtale boats at the beautiful beach, Thailand

Præcis som på billederne – Ko Lipe

I det sydligste Thailand gemmer øparadiset Ko Lipe. Det er svært at finde klarere vande og hvidere strande anetsetds i Thailand. Siden øen er placeret så tæt på Malaysia kan du endda se nabolandet på en klar dag! De 2 bitte øer kan findes direkte foran den sydlige kyst og er perfekt for en snorkel udflugt. Ko Lipe er en bil-fri ø så du kan nå det hele på de klassiske langbåde. Øen som tidligere kun var kendt som et insider-tip er blevet mere og mere populær selvfølgelig, men du kan stadig finde nogle typiske restauranter, små hoteller og isolerede strande.

View of Maya Bay, Phi Phi island, Thailand

Afslapning på en lang strand – Koh Phi Phi

Koh Phi Phi – Det er en ø der er meget populær for turister og har alt der er brug for til den perfekte ferie, især til Thailands nybegynderne iblandt jer. Logi for et hvert budget, en bred vifte af resutanter der serverer både Thai og Europæisk mad, mange barer og fantastiske strande, som dog for nogle er velkendte og dermed ret fyldte. Men hvis du søger på en lidt mere rolig strand på Kho Phi Phi så anbefaler jeg den dejlige “Long Beach”. Det dejlige ved denne strand er at den kun er et par minutter væk fra den travle på Tonsai, men stadig er meget rolig og isoleret. Bare lej en af de mange langbåde som venter dig ved Tonsai Bay og du vil hurtigt finde dig selv på de hvide fine sand i Long Beach! Naturligvis har du ikke stranden til dig selv, men det vil ikke være ligeseå fyldt og travlt som Loh Dalam Bay der er den primære strand på Koh Phi Phi. Du kan også slappe af før du dykker ned i det krystklare Andaman hav mens du beundrer de bizarre klippeformationer som ligger foran stranden.

 

Thailands smukkeste øer

Rock Climbing eller afslapning – Railay Beach i Ao Nang

Der er selvfølgelig også nogle virkelig gode strande der bare venter på at blive udforsket på Thailands fastland. I Ao Nang, placeret i Krabi regionen er Railay halvøen for ekspempel, også kendt som Rai Leh. Ao Nang er primært populært blandt klatrere da bizarre kalkstens klipper skyder up fra jorden i området og givet et perfekt miljø til alle typer rock-climbing aktiviteter. Det er præcis disse kalkstens klipper der omringer Railay Beach og gør et besøg på stranden en fryd for øjenene. Stranden på halvøen kan nås af vandruten så turister kommer ofte her på dagsture for at udforske kappen. Naturligvis kan du også finde mange typer indkvartering på Railay så du kan nyde skønheden af den kalksten indrammede strand så meget du ønsker. Eller du kan tilmelde dig et rock climbing kursus som er tilbud af adskillige skoler i stort antal.

shutterstock_271622318

Nogle fans af Thailand der allerede har været på disse øer? Eller har deres egen perle de ønsker at dele med os andre på Holidayguru? Så skriv i kommentarfeltet og fortæl om dine erfaringer. Jeg venter i spænding på at læse med om hvilken af Thailands smukkeste øer eller strande, du foretrækker.