Her får du et blik på Thailands øer – hvilken passer dig bedst? Med over 500 øer er der noget for enhver smag i Thailand.

Thailand får os altid til at længes efter at rejse – krystalklart vand, blå himmel og palme-indrammet sandstrande oplyst af solen. Det kommer ikke bag på nogen, at alle vil opleve de paradisiske øer i Thailand mindst én gang i livet!

Der er næsten uendeligt mange øer i Thailand: Over 500 små øer ligger spredt udover golfen i Thailand og Adamanerhavet. Det ville selvfølgelig være for meget at opremse dem alle, derfor har jeg lavet min top 10 liste over øer, som jeg tror kan opfylde alle slags feriebehov. Hvilken af Thailands øer passer dig bedst?

 

Mine udvalgte øer i Thailand er

Koh Samui | Koh Phangan | Koh Tao | Koh Phi Phi | Koh Lanta

Phuket | Koh Phayam |Koh Phra Thong | Koh Muk | Koh Tarutao

Koh Samui – The all-rounder

Sammen med Phuket så er Koh Samui en af de mest berømte og populære øer – næppe nogen overraskelse når du ser strandene og havet. Infrastrukturen på øen er ganske udviklet, og der er endda en international lufthavn. Hvis du aldrig har været på en thailandsk ø før, så vil du helt sikkert føle dig tilpas hjemme på Koh Samui. Sammen med gode hoteller er der himmelske strande og mange steder at lave udflugter til, så du får et godt indblik i, hvor smukke de thailandske øer er.

Det er muligt at booke billige hoteller og ressorts på øen, hvis man er i god tid. Se eksempelvis dette trestjernede Baan Samui Resort tæt på lufthavnen, hvor du i øjeblikket kan spare over 80% af prisen og overnatte for under 100 kroner om natten.

Thailands øer - hvilken passer dig bedst

 

Koh Phangan – Stedet for de Full Moon-festende personer

Denne ø kan beskrives ret præcist med bare ét ord: Fest! Så snart der er fuldmåne stiger antallet af besøgende på øen drastisk, da de drager til stranden på Haad Rin Beach for Full Moon Party og fester hele natten lang. Men selv når der ikke er udsigt til fuldmåne, er der stadig masser af fester. Der er; the Half-Moon Party, Shiva Moon Party… Ja, den røde tråd er lidt, at månen skal være en del af festen. Som du har regnet ud på baggrund af det spirituelle festklientel, så er der også muligheder for seriøs afslapning og genopladning på Koh Phangan, eksempelvis via en Cosmic Energy massage eller Transcendent yoga.
Du kan komme til denne festø ved blot at tage en færge fra Koh Samui.

Hvilken thailandsk ø skal du rejse til?

Koh Tao – For dykkerne

Denne naboø til Koh Phangan er et mekka for dykkere. Det velbevarede undervandsmiljø tiltrækker massevis af vandhunde hvert eneste år. Dit dykkercertifikat er nærmest overflødigt på denne ø, da Koh Tao er det perfekte sted for begyndere at lære at dykke. Bugterne ved Tanote og Hun Wong er ideelle til snorkling, mens Sairee Beach er øens mest berømte strand.

Jeg kan helt klart anbefale jer at bo i de skønne bambushytter lige ud til vandet og tæt på byen!

Dykkerferie i Thailand

Koh Phi Phi – Med de Hollywood-egnede strande

Koh Phi Phi består faktisk af to små øer. Den største ø, Koh Phi Phi Don, tilbyder et stort udvalg af steder at overnatte – lige fra superbillige hoteller for backpackere til familiebungalows og luksus resorts. Øen blev desværre hårdt ramt af tsunamien i 2004, men er efterfølgende genopstået i en endnu bedre udgave.
På den mindre ø Koh Phi Phi Leh blev der optaget scener på Maya Beach i 1999 til filmen The Beach med Leonardo DiCaprio i hovedrollen. I dag er lokationen for filmoptagelserne et utroligt populært turistmål, så du skal forsøge at komme dertil i de tidlige morgentimer, hvis du vil have chancen for at have stranden for dig selv.

Og hvis I virkeligt vil forkæle jer selv og krydre ferie med lidt luksus, så er Phi Phi Island Village Beach Resort måske steder for jer?

Se The Beach stranden i Thailand på Ko Phi Phi

Koh Lanta – For familier

Øen Koh Lanta ligger i den sydlige del af det Andamanske Hav og er helt perfekt til ferier for familier med børn takket være de brede og lavvandede strande. Svenskerne har allerede opdaget dette lille hjørne af Verden – der er sågar en svensk skole på øen!
Aktiviteterne på øen er utroligt børnevenlige. I kontrast til andre thailandske øer, så er Koh Lanta meget stille, og de få strandbarer, der er på øen, lukker omkring kl 23:00.
Du kan komme til øen med båd fra både Phuket og Krabi.

Måske er et ophold på Rawi Warin Resort & Spa noget, der virkeligt kan lade jeres batterier op igen?

Thailands øer er perfekt til familier med små børn

Phuket – For begynderne

Hvis du aldrig har været i Thailand før, og ikke helt har den store lyst til livet som backpacker, så er Phuket det rette sted for dig! Her på Thailands største ø er der utal af hoteller, som lever op til de vestlige standarder. Og rejsen hertil er ganske nem via den internationale lufthavn. På Phuket kan du møde både pensionister, familier og backpackere hele året rundt. Mange backpackere undgår dog helst øen, da de synes den er for overrendt af turister. Men selvom øen i de sidste 25 år primært har henvendt sig til masseturisme, så er der stadig et par bugter på øer, der giver dig den autentiske thai-oplevelse.
De mest populære strande på øen er Patong, Karon og Ka.

Phuket er øen i Thailand som har noget at byde på for alle

Koh Phayam – For hippierne

Denne lille ø ligger i det Andamanske Hav og er en perfekt ø for dig, hvis du bare vil smække fødderne op og slappe af. Tiden går langsomt på Koh Phayam, når du ligger i hængekøjen under skyggerne fra palmetræet. Især backpackere og hippier føler sig hjemme og tilpas på denne ø mellem plantagerne af kokos- og cashew nødder.

Du kan helt sikkert møde andre backpackere på det billige og hyggelig B&B Le Ranong Bistro

Slap helt af på denne ø i Thailand

Koh Phra Thong – For naturelskere

Naturen er det primære tiltrækningsplaster på Koh Phra Thong. Hvis du er på jagt efter et luksus ressort her, så må jeg skuffe dig. I stedet for hoteller og pools finder du uberørt natur med masser af makak-aber og skildpadder. Hvis du vil opleve mere af junglen, så anbefaler jeg dig helt klart at arrangere en tur med en professionel guide.

Oplev den uberørte natur på øerne i Thailand

Koh Muk – For dem der søger absolut ro

Hvis du ikke er i humør til at feste og hellere vil tilbringe dagen på en afsides strand, så er Koh Muk øen for dig. Denne lille ø tæt på kysten ved Trang, har stadig ikke åbnet sig for turisme i samme grad som sine naboøer, og selv dens strande er knapt nok besøgt. På Ko Muk er der kun et par ressorts, ingen pengeautomater og heller ingen supermarkeder. Der er simpelthen ikke andet at lave end at koble helt fra og bare lytte til lyden fra havet.

Hvis du alligevel vil have et afbræk fra afslapningen, så er en svømmetur i lagunen ved grotten Tham Morakot og dens tilhørende mini-strand ganske enkelt bare smukt!

Charlies Beach Resort ligger, som navnet nok også ret kraftigt antyder, lige ud til stranden. Og hvis du vil leve simpelt, billigt og fint er dette et sted for dig.

Find din indre ro på øerne i Thailand

Koh Tarutao – For dig der vil være Robinson Crusoe

Denne lille ø, Koh Tarutao med sin Tarutao National Marina Park, er ikke ligefrem velegnet til turisme, da dens tykke jungle og landskab gør det svært at bevæge sig rundt – heldigvis! Mangroveskovene og de tomme strande er simpelthen hverdagskost på øen, og du kan tilbringe din nat omgivet af naturen i de små bungalows. Hvis du vil opleve det virkelige og uberørte Thailand, så er Koh Tarutao helt sikkert stedet, du skal besøge!

Leg Robinson Crusoe på en thailandsk ø

Thailands øer er simpelthen så forskellige, hvilket betyder, at der er noget for enhver rejsendes smag! Ved du allerede hvilken ø, du vil besøge næste gang? Nu har du fået et blik på Thailands øer – hvilken passer dig bedst?

Hold øje med Momondo.dk for billige flybilletter, hvis du booker tidligt, kan du få dem til næsten halv pris. Vær opmærksom på, at der ligger flere forskellige lufthavne omkring Bangkok, men ellers er der også muligt at flyve direkte til de store øer som eksempelvis Phuket.