Hvide sandstrande, Caribisk solskin, turkisblåt hav… og en gruppe velopdragne svin! Et utroligt billede. At svømme med grisene i Bahamas – det er en drøm for mange.

At svømme med grise på Bahamas

Ankomst til Big Major Cay | Grisestranden | Forholdsregler | Svøm med hajer

Swimming pigs of Exumas

Sejlturen til Big Major Cay

Så du vil gerne svømme med grise? Så skal du først og fremmest rejse til Bahamas, den velkendte ø i det Caribiske Hav. Når du er nået så langt, skal du tage på en sejltur til øen Big Major Cay, der ligger ud fra Bahamas. Den bedste måde at komme frem til den ubeboede ø, hvor grisene holder til, er via havnen i Great Exuma. Her kan du besøge grotten fra James Bond filmen “Thunderball” samt en haj-avlingstation – foruden de svømmende grisebasser. En sejltur som denne kan gøre enhver i super humør og rigtig godt tilpas. Spænding og betagende øjeblikke venter dig – det er næsten svært at suge alle indtrykkene til sig på én gang, for der er så mange! Ved James Bond-grotten kan I snorkle og se store, farverige fisk, som du sikkert aldrig har set før. En oplevelse for livet!

Det absolutte højdepunkt: Grisestranden

Når først du ankommer til stranden Pig Beach, vil du blive mødt af et fantastisk syn. Man kan med det samme høre hvinene og gryntene, når man ankommer, og grisene vil løbe dig i møde, glade og fri. Det er muligt at fodre grisene, og det vil jeg klart anbefale, at I gør. Det er især populært at tage brød med til dem. Grisene varierer i størrelse fra at de enorme til små, søde baby-grise. Grisene er enormt imødekommende (især hvis du medbringer godter til dem), men husk at de er frie. Så hvis de ikke har lyst til en svømmetur lige præcis den dag, I besøger, skal dette naturligvis respekteres. Men grisenes temperament (og søde tand) taget i betragtning, er der størst sandsynlighed for, at de kommer og hilser på. Og så kan I ellers bare bruge dagen på at hygge jer i solen med at svømme, tage billeder af grisene og sørge for at nyde denne enestående oplevelse! Klart en plads på bucket-listen værdig.

Skal I virkelig nyde ferien, kan I købe en guidet tur til Pig Beach. Så kan I nyde dagen til fulde, mens en guide tager sig af alt det praktiske. Der kan godt være fyldt på den lille del af stranden, hvor grisene færdes, hvis der er flere både i bugten på samme tid. Men der plejer trods dette at være tid til, at alle turister kan få kvalitetstid med de søde grise.

Grise2

Korrekt opførsel omkring grisene

For et års tid siden, kunne man læse de triste nyheder, at 7 af de 21 svømmende grise på mystisk var døde. Folk begyndte hurtigt at spekulere på, om mennesker kunne være skyld i, at dyrene døde. Det rygtedes, at en ukendt gerningsmand kan have givet dem alkohol. Men ifølge en officiel erklæring fra ministeren for landbrug og marine i Bahamas, står det nu klart, at menneskelig indgriben kan udelukkes. Grisene skulle være døde efter at have indtaget en stor mængde sand. 

Selvom der i dette tilfælde ikke er noget, der tyder på, at menneskelige forseelser var ansvarlig for de syv grises død, vil jeg stadig gerne give jer rådgivning om, hvordan man behandler dyrene. Desværre er det gang på gang hændt, at turister simpelthen ikke har behandlet dyrene med forsigtighed. 

Forholdregler, når man besøger Pig Beach ved Bahamas:

 • Vær opmærksom på, at grise er altædende og vil forsøge at spise hvad som helst.
 • Hvis du fodrer dem, skal maden være frisk – ikke rådden! Grisene elsker frisk vandmelon og kål.
 • Det er vigtigt at give dem frisk vand. Dette glemmer folk ofte.
 • Under ingen omstændigheder må du:
  • Chikanere eller jage grisene
  • Bære dem
  • Give dem dårlig mad
  • Smide plastaffald på stranden
Swimming pigs of Exumas

Svømning med hajer?!

I vandet ved grisestranden kan du være heldig at se nogle spændende fisk. For eksempel har besøgende tidligere spottet en 2 meter lang pilrokke, som bare svømmede forbi turister og grise.

For at opleve endnu vildere ‘fisk’, er det også en mulighed, når du alligevel er på tur til grisestranden, at tage til en ‘haj-avlestation’. På dette sted kan man for omkring 10 dollars få mulighed for at svømme med hajer. Det giver gåsehud! Avlestationen er placeret i en lille havn, og fra en gangbro kan du kigge ned på omkring 20 hajer. Når først I tager mod til jer og går i vandet, vil du opleve, at hajerne faktisk er ganske fredelige (heldigvis!). Det er vildt at kunne svømme side om side med en flok hajer!

Hvornår er det din tur?

Jeg håber, denne artikel har givet dig lidt stof til eftertanke omkring dyr og turisme, og hvordan man bedst bærer sig ad, så alle er glade. Hvis du har fået lyst til at opleve de søde, lyserøde grise på Bahamas, har jeg lidt hjælp til dig her, så du kan planlægge ferien.

Find fly til Bahamas

Find hoteller på Bahamas

 

Swimming pigs of Exuma