Hvordan sparer du penge på rejsen til Bahamas. Læs teorierne om hvordan grisene er endt på en ubeboet ø. Og se de mange fede boliger, som du kan bo i.

Hvide sandstrande, caribisk solskin, turkisblåt hav… og en gruppe velopdragne svin! Et utroligt billede. At svømme med grisene i Bahamas – det er da en drøm!

At svømme med grise på Bahamas

Rejsen til Bahamas | Ankomst til Big Major Cay | Grisestranden |  Hvordan er de endt der? |
Forholdsregler | Svøm med hajer | Hoteller på Bahamas

Swimming pigs of Exumas

Rejsen til Bahamas

Så du vil gerne svømme med grise? Så skal du først og fremmest rejse til Bahamas, den velkendte ø i det Caribiske Hav. Det kan være både dyrt og besværligt at flyve til Bahamas fra Danmark, men nu skal du bare høre et godt tip, der gør flybilletterne meget billigere. Returbilletter til Bahamas koster typisk næsten 5.000 kroner pr. person og indebærer en eller flere mellemlandinger. For at få billige flybilletter til Bahamas foreslår jeg, at du flyver til Miami eller Fort Lauderdale i stedet for til Bahamas.

Bahamas ligger nemlig ude ud for Floridas sydlige kyst, så der er gode transportlinks derimellem. SAS flyver direkte mellem Miami og København med returbilletter, der typisk ligger på omkring 3.000 kroner. Vil du spare flere penge, kan du flyve direkte med Norwegian til Fort Lauderdale fra København. Her ligger en returbillet typisk på 2.300 kroner. Fra havnen i Fort Lauderdale Miami kan du tage en færge til Freeport Bahamas. For fodpassagerer uden bil koster en returbillet typisk 1.000 kroner. Det er meget nemmere, og du sparer hurtigt et par tusinde kroner. Og så får du også oplevet Miami på rejsen!

 

Flybilletter til Ft Lauderdale

 

Sejlturen til Big Major Cay

Når du er nået så langt, skal du tage på en sejltur til øen Big Major Cay, der ligger ud for Bahamas. Den bedste måde at komme frem til den ubeboede ø, hvor grisene holder til, er via havnen i Great Exuma. Her kan du også besøge grotten fra James Bond filmen “Thunderball” samt en haj-avlingstation – foruden de svømmende grisebasser. En sejltur som denne kan gøre enhver i super humør og rigtig godt tilpas. Spænding og betagende øjeblikke venter dig – det er næsten svært at suge alle indtrykkene til sig på én gang, for der er så mange! Ved James Bond-grotten kan du snorkle og se store, farverige fisk, som du sikkert aldrig har set før. En oplevelse for livet!

Det absolutte højdepunkt: Grisestranden

Når først du ankommer til stranden Pig Beach, vil du blive mødt af et fantastisk syn. Man kan med det samme høre hvinene og gryntene, når man ankommer, og grisene vil løbe dig i møde, glade og fri. Det er muligt at fodre grisene, og det vil jeg klart anbefale, at du gør. Det er især populært at tage brød med til dem. Dog skal alt fodring ske med måde!

Grisene varierer i størrelse fra at være enorme til små, søde baby-grise. Grisene er enormt imødekommende (især hvis du medbringer godter til dem), men husk at de er frie. Så hvis de ikke har lyst til en svømmetur lige præcis den dag, du besøger, skal dette naturligvis respekteres. Men grisenes temperament (og søde tand) taget i betragtning, er der størst sandsynlighed for, at de kommer og hilser på. Og så kan du ellers bare bruge dagen på at hygge dig i solen med at svømme, tage billeder af grisene og sørge for at nyde denne enestående oplevelse! Klart en plads på bucket-listen værdig.

Skal du virkelig nyde ferien, kan du købe en guidet tur til Pig Beach. Så kan du nyde dagen til fulde, mens en guide tager sig af alt det praktiske. Der kan godt være fyldt på den lille del af stranden, hvor grisene færdes, hvis der er flere både i bugten på samme tid. Men der plejer trods dette at være tid til, at alle turister kan få kvalitetstid med de søde grise.

Grise2

Hvordan er grisene endt på Bahamas?

Dette spørgsmål er et næsten lige så stort mysterie som den nærliggende Bermuda-trekant. I over 30 år har det været kendt, at der har været svømmende grise ved Bahamas. De er ikke indfødte, og øen er ubeboet. Så hvorfor grisene er der, er yderst usikkert!
Spørgsmålet er faktisk også stadig ubesvaret. Men teorierne er mange. Lige fra at en gruppe sømænd skulle have glemt dem på øen eller til at de skulle være svømmet væk fra et sunket skib.

Fakta er i hvert fald, at der er lidt mere end 20 svømmende grise i Pig Bay på Big Major Cay.

Korrekt opførsel omkring grisene

I maj 2017 , kunne man læse de triste nyheder, at 7 af de 21 svømmende grise på mystisk var døde. Folk begyndte hurtigt at spekulere på, om mennesker kunne være skyld i, at dyrene døde. Det rygtedes, at en ukendt gerningsmand kan have givet dem alkohol. Men ifølge en officiel erklæring fra ministeren for landbrug og marine i Bahamas, står det nu klart, at menneskelig indgriben kan udelukkes. Grisene skulle være døde efter at have indtaget en stor mængde sand. 

Selvom der i dette tilfælde ikke er noget, der tyder på, at menneskelige forseelser var ansvarlig for de syv grises død, vil jeg stadig gerne give jer rådgivning om, hvordan man behandler dyrene. Desværre er det gang på gang hændt, at turister simpelthen ikke har behandlet dyrene med forsigtighed. 

Forholdregler, når man besøger Pig Beach ved Bahamas:

 • Vær opmærksom på, at grise er altædende og vil forsøge at spise hvad som helst.
 • Hvis du fodrer dem, skal maden være frisk – ikke rådden! Grisene elsker frisk vandmelon og kål. Undgå overfodring
 • Det er vigtigt at give dem frisk vand. Dette glemmer folk ofte.
 • Under ingen omstændigheder må du:
  • Chikanere eller jage grisene
  • Bære dem
  • Give dem dårlig mad
  • Smide plastaffald på stranden
Swimming pigs of Exumas

Svøm med hajer

I vandet ved grisestranden kan du være heldig at se nogle spændende fisk. For eksempel har besøgende tidligere spottet en to meter lang pilrokke, som fredeligt svømmede forbi turister og grise.

For at opleve endnu vildere ‘fisk’, er det også en mulighed, når du alligevel er på tur til grisestranden, at tage til en ‘haj-avlestation’. På dette sted kan man for omkring 10 dollars få mulighed for at svømme med hajer. Det giver gåsehud! Avlestationen er placeret i en lille havn, og fra en gangbro kan du kigge ned på omkring 20 hajer. Når først I tager mod til jer og går i vandet, vil du opleve, at hajerne faktisk er ganske fredelige (heldigvis!). Det er vildt at kunne svømme side om side med en flok hajer!

Hoteller på Bahamas

Jeg har fundet nogle helt fantastiske overnatningsmuligheder på Bahamas – nogle ligger lige ud til havet og andre i trætoppene. Lad og kigge engang på Bahamas’ lækreste ferieboliger og drømme os til de hvide sandstrande.

bahama

Harbour Mews

Denne store villa har plads til hele 7 gæster, og udlejeren har specialiseret sig i at arrangere dagsture til grisestranden for sine gæster. Villaen har 2 soveværelser, 5 senge, eget køkken, 2 badeværelser og en hyggelig udendørs terrasse. Pris pr. nat starter fra 878,- Se flere billeder på airbnb.dk

bha

Træhytte ud til havet

Drømmehytten! Denne villa er simpelt indrettet som en rigtig træhytte, og jeg er helt vild med den! Hytten har med 2 soveværelser, 2 badeværelser og eget køkken plads til 6 gæster. Og så ligger den lige ude til en privat strand med det smukkeste turkis hav. Prisen pr. nat starter fra 1.126,- Læs mere på airbnb.dk

hus

Tropisk junglehus

Så bliver det ikke mere traditionelt. Denne villa er smukt indrettet i den traditionelle kolonistil med antikke møbler og en stor, udendørs terrasse. Villaen har plads til 2 gæster, har 1 soveværelse samt eget badeværelse og køkken. Huset ligger omringet af palmetræer og har udsigt over havet. Pris pr. nat starter fra 643,- Se flere billeder på airbnb.dk

 

Flybilletter til Miami

Find hotelværelse på Bahamas

Hvornår er det din tur?

Jeg håber, at denne artikel har givet stof til eftertanke omkring dyr og turisme, og hvordan man bedst bærer sig ad, så alle er glade. Hvis du har fået lyst til at opleve de søde, lyserøde grise på Bahamas, kan du klikke herunder og se mine rejser til Caribien.

Rejser til Caribien

 

 

Swimming pigs of Exuma