Disse kæmpemæssige byer vil blæse dig omkuld!

Flere og flere mennesker flytter fra landet til byerne. Denne urbanisering foregår ikke bare i Danmark, men over hele verden – i et noget større målestoksforhold. Nu bor flere mennesker i byer end på landet. Konsekvensen: millionbyer. Her vil jeg vise dig de største byer i verden!

Som vores byer vokser sig større og større, får vi naturligvis brug for mere og mere boareal. Især i Asien synes antallet af indbyggere i større byer at eksplodere. Hvis vi tænker på kæmpebyer som Tokyo eller Beijing, hvor der bor mere end 20 millioner mennesker, kan vi næppe forestille os, hvordan livet i en sådan storby kan se ud. Lad mig male et mere præcist billede for dig af 9 af de største byer i verden. Jeg tror, ​​du vil opdage, at hver enkelt af dem er et besøg værd!

1. Tokyo, Japan

Jeg er sikker på, at du har hørt om Japans hovedstad. Men vidste du, at Tokyo-området er det mest folkerige storbyområde i verden? “Kun” 10 millioner mennesker bor i selve byen. Imidlertid består området på 14.000 kvadratkilometer af fire megabyer, Tokyo, Yokohama, Kawasaki og Saitama. Det betyder, at næsten 38 millioner mennesker er registreret i disse byer på Stillehavskysten.

Boligpladser i Tokyo-området er så begrænset, at nogle mennesker er nødt til at bo i meget små lejligheder eller med deres forældre hele deres liv. Lejepriserne er enorme. Befolkningstætheden påvirker også i høj grad trafikken, for her er det normalt at sidde i kø i trafikken i flere timer på de 8-sporede motorveje. For overhovedet at kunne købe en bil, skal ejeren bevise, at han/hun har en parkeringsplads, der kan koste op mod 3100 kr. om måneden. Der er virkelig pladsmangel i denne mega-metropol!

Shibuya Tokyo iStock_000046992124_Large

2. Delhi, Indien

Mange mennesker kommer til at tænke på Indien, når snakken falder på overfyldte byer og gader – og med god grund! I øjeblikket bor omkring 25 millioner mennesker i Delhi-regionen, som er hjemsted for den indiske hovedstad, New Delhi. Her bor 19% af indbyggerne i byens fattige slumområder, der for de fleste turister ligner vildt kaos. Den konstante dytten fra biler på gaderne er en del af det daglige liv, da man, som i Tokyo, ofte som bilist sidder fast i trafikpropper. Der er dog en stor forskel – trafikken her er meget mere kaotisk og meget farligere. I Delhi er der dødsfald på vejene næsten hvert fjerde minut.

Old Delhi Street Scent

3. Seoul, Sydkorea

Når det kommer til de største byer i verden, tager Asien helt sikkert føringen. Vores næste storby er også i Fjernøsten. Over 25 millioner mennesker bor i Seoul, Sydkorea og de omkringliggende satellitbyer. De udgør næsten 50% af hele Sydkoreas befolkning. Dette gør Seoul, eller mere præcist Sudogwon, som hovedstadsområdet er kendt som, til det mest tætbefolkede storbyområde i hele verden. Da udvandringen fra landdistrikterne begyndte i 1960’erne, blev mange beboelsesejendomme bygget ulovligt i byen, fordi de eksisterende boliger ikke gav nok boligareal overhovedet. I dag vokser storbyen endnu mere, da regeringen konstant bygger nye skyskrabere i forstæderne. Dette er meget presserende, da forudsigelser siger, at mange flere mennesker vil flytte til hovedstaden.

Seoul Skyline

4. Beijing, Kina

Du har sikkert spurgt dig selv, hvornår Kina ville dukke op på min liste over de største byer i verden. Indtil videre har jeg kun vist dig byer, der hører til listen over de største byer i verden på grund af deres satellitbyer og forstæder. Beijing er imidlertid i en kategori for sig. I alt bor over 21 millioner mennesker i hovedstadsområdet, hvilket gør Beijing til den største by i verden. Men det er ikke stort nok til den superlativ-elskende kineser! Fra 2017 vil Beijing og de omkringliggende provinser blive del af Jing-Jin-Ji storbyområdet (JJJ), som herefter vil omfatte ca. 130 millioner indbyggere. For at opnå dette projekt skal de administrative grænser først afskaffes. Herefter vil JJJ være blandt de største storbyområder i verden.

5. New York City, USA

En meget kendt megacity er New York. Med 20 millioner indbyggere er det populære feriemål den ottende største by i verden. Hvis du nogensinde har været i tri-state-området, ved du allerede, hvad der venter dig her. Mange feriegæster nævner det uendelige virvar af sirener og horn, der ledsager hverdagen her og synes endnu højere om natten. Det er ikke underligt, at New York er byen, der aldrig sover. Metropolen nyder godt af sit ry som et af de vigtigste handelscentre i verden. Ved siden af ​​de mange turistattraktioner er der også hovedkvarterer for de mest magtfulde virksomheder og organisationer. New York er et ægte center for økonomisk magt, og byen skinner på grund af det. Men huslejen i mange dele af byen er blevet praktisk talt uoverkommelig for almindelige mennesker.

iStock_000063144293_Large

6. Mexico City, Mexico

Nu bliver vi på det amerikanske kontinent og tager et nærmere kig på storbyområdet Mexico City. Hovedstaden i Mexico har noget at tilbyde kulturelt, da aztekerne grundlagde den så tidligt som i 1325 under navnet Tenochtitlan. Selv da var byen en af ​​de største i verden med 100.000 indbyggere. Levevilkårene for de nuværende 20 millioner indbyggere kunne ikke være mere forskellige. Politikere og aristokrater bor i den sydlige del af byen, men i øst finder du det fattigste samfund i hele Mexico. Her rystes området stadig af alvorlige infektionssygdomme, og arbejdsløsheden er høj. For dem er drømmen om et bedre liv i byen desværre ikke gået i opfyldelse.

7. Moskva, Rusland

Naturligvis har Europa også nogle få kæmpebyer. Det største storbyområde på vores kontinent ligger i den europæiske del af Rusland – mere præcist Moskva. Næsten 16 millioner mennesker bor i hovedstaden i det største land på jorden. Det faktiske antal beboere i Moskva kunne dog være meget større, da 16 millioner kun svarer til antallet af registrerede borgere. Mange bor ulovligt i byen, så folketællingen tager ikke dem i betragtning. Frem for alt er Moskva berømt for Det Røde Plads og Kreml, som er et UNESCO World Heritage Site. Levestandarden i metropolen er nu så høj, at Moskva er blevet en af ​​de dyreste byer i Europa. Dette afspejles især i leveomkostningerne, som er steget enormt siden 90’erne. Moskva er stedet for rige russere og udlændinge.

8. Kairo, Egypten

Den næste storby på min liste er kendt af mange mennesker i den arabiske verden som Moloch. Dette er Kairo, hovedstaden i Egypten, som ifølge skøn er hjemsted for mindst 15 millioner indbyggere. Hvis du lige har spurgt, hvorfor den samlede befolkning kun kan estimeres, svarer jeg straks det spørgsmål! I Egypten er der ingen obligatorisk registrering, så antallet af personer, der bor i hovedstadsområdet i Kairo, er baseret på skøn.

I modsætning til andre hovedstæder over hele verden er lejepriserne her ikke eksploderet, de har været på samme niveau siden 50’erne. På trods af dette har mange af Kairos beboere ikke noget hjem og bor i den største slum i verden, Imbaba-kvarteret. Det store antal gamle og nye boliger, der er ledige, skyldes det korrupte system for udlejning af ejendomme. På grund af de lave huslejer, der er fastsat af regeringen, kræver mange ejendomsejere en ulovlig ekstrabetaling, inden der flyttes ind. For mange mennesker fra Kairo er en permanent bolig en uopnåelig luksus. Ikke desto mindre bør du virkelig besøge denne storby, hvis du nogensinde tager til Egypten. Kairos gamle bydel er et UNESCO World Heritage Site på grund af sin smukke, islamiske arkitektur.

9. Istanbul, Tyrkiet

Istanbul – denne varierede og fascinerende by, der strækker sig over Bosporus-strædet, charmerer mange turister. Det er ikke så underligt, at den mest folkerige by i Tyrkiet er en af ​​de mest besøgte i verden. En rejse til Istanbul er som en lille rejse gennem tiden. Fra bygninger fra den græsk-romerske oldtid og byzantin til moderne skyskrabere, der giver plads til de 13 millioner indbyggere i metropolen – du finder det hele, også berømte landemærker som Hagia-Sophia og Topkapi-paladset. I de sidste par år er befolkningstallet steget på en sådan måde, at ulovlige bosættelser er opstået uden for bygrænsen, hvor de fattige, arbejdsløse indvandrere oftest bor.

Heavy Evening Traffic in Istanbul, Turkey

Jeg håber, du kunne lide min liste over de største byer i verden. Har du besøgt en eller flere af byerne? Ellers kan du finde vores tilbud til storbyferier her.