Så er det for alvor nu, I skal til at bestille jeres sommerferie, hvis I skal være sikker på at finde et godt sommerferietilbud. Jeg har holdt lidt ekstra øje med kør-selv ferierne her i foråret, og jeg kan allerede se, at mange af campingpladserne er ved at være fyldt op. Har I holdt jer tilbage, fordi I ikke er sikre på, hvor I vil holde sommerferie i 2018? Så er denne rejseartikel et rigtig godt sted at starte. Jeg har nemlig samlet en liste over nogle af mine yndlings sommerferiedestinationer. Det kan forhåbentligt inspirere, så I får bestilt sommerferien, inden rejserne bliver alt for dyre.

I er som altid velkommen til at holde øje med min side med sommerferier, hvor I vil finde de bedste og billigste sommerferier.

Kroatien | Østrig | Sicilien Sydengland | Bornholm |Lefkas |
San Sebastian | Norge  | Toscana Santorini |

Back view of large group of friends running into sea.

Sommerferie 2018

Kroatien

Jeg er rigtig glad for at holde sommerferie i Kroatien. Her finder man de fineste strande med turkisblåt vand og hyggelige middelalderbyer. Og så er det billigt at rejse til Kroatien. Flyselskabet Norwegian flyver direkte fra København til 3 forskellige steder i Kroatien: strandparadiset Split, middelalderbyen Dubrovnik samt hovedstaden Zagreb. En returbillet til en af disse byer ligger typisk på omkring 1.000 kroner, afhængigt af om du rejser i højsæsonen.

Jeg har selv været på kør-selv ferie til Kroatien, hvor jeg holdt ferie på halvøen Istrien i det nordlige Kroatien. Køretiden hertil er cirka 15 timer. Mit yndlingssted på disse kanter er den historiske by Rovinj, der er bygget helt ud til havet på en lille, bakket halvø.

Er du ikke helt solgt på Kroatien, er Montenegro et godt alternativ. Her får man også masser af sol og sandstrande for pengene.

Se mine rejser til Kroatien.

Østrig

Findes der noget mere idyllisk end at holde ferie i en træhytte i alperne? Østrigs smukke, grønne landskaber er den perfekte base for en romantisk kærestetur eller en aktiv familieferie. Her er I nemlig aldrig langt fra klare søer, grønne marker samt smukke vandre- og cykelruter med udsigt til bjergene. Jeg kan især anbefale at ride igennem de grønne dale på hesteryg. Derudover kan I, afhængigt af, hvor i Østrig I bor, gå på opdagelse i de spændende storbyer Wien eller Salzburg. Og så er det jo også i Østrig, man afslutte en god dag med en stor Apfelstrudel med vaniljeis. I sommermånederne ligger gennemsnittemperaturen på mellem 23 og 26 grader.

Køretiden til Østrig er cirka 11 timer, men det er også muligt at flyve direkte til Wien fra Billund. Jeg kan anbefale at bruge udlejningssiden AirBnB, hvis I vil overnatte i en privat feriebolig. Her udlejes nemlig flere forskellige smukke træhytter til rimelige priser.

Se mine rejser til Østrig her.

Sicilien

Det er en klassiker at holde sommerferie i Italien, men i stedet for at tage til de klassiske byer omkring Gardasøen eller ved Amalfikysten, hvad så med at holde ferie på Sicilien? Her finder I den aktive vulkan Etna samt masser af romerske ruiner. I finder også smukke byer med imponerende kirker samt smukke sandstrande. Taormina er en af øens mest livlige byer, hvor I også finder resterne af et romersk amfiteater, ved Siracusa finder I de smukkeste strande, og så kan man også sagtens bruge et par dage på at udforske øens hovedstad Palermo.

Når man rejser til Sicilien er det billigst at flyve til lufthavnen i Palermo. Man kan flyve med Ryanair hele vejen, men turen inkluderer en kort mellemlanding i Milano eller Rom. Find flybilletter til Sicilien her.

Sydengland

London er et spændende rejsemål, men der er mere til England end bare London. England har faktisk en hel sydkyst med varme temperaturer, sandstrande og farverige landsbyer. Brighton, Torquay og Bournemouth er alle større byer, hvor du finder fine havnepromenader, sandstrande, barer, restauranter og tøjbutikker. Derudover finder I her på kysten bløde bakker, grønne marker samt den historiske by Hastings. Kysten mellem Eastbourne og Weymouth er desuden et rigtig godt sted prøve kræfter med vandsportaktiviteter som surfing, paddel boarding og white water rafting. Her langs kysten står den på kolde øl og fish and chips hver aften.

Gennemsnittemperaturen i Brighton ligger på lidt over 20 grader om sommeren. Så selvom England er kendt for sit grå og kolde vejr, er det altså muligt at slappe af i solen her på sydkysten. Jeg anbefaler især at flyve billigt til London, leje en bil der og så køre sydpå langs kysten.

Se mine rejser til England lige her.

Bornholm

Man behøver ikke nødvendigvis at rejse til udlandet for at have en god sommerferie. Det kan være mindst lige så skønt at holde ferie i Danmark. Jeg er især glad for at holde ferie på Bornholm – den dejligste ferieø. Her finder I hyggelige havnebyer, idylliske vandrestier i Ekkodalen og ruinerne af den historiske borg Hammershus. Jeg er især glad for Bolcheriet i Svaneke, hvor man kan købe de lækreste bolsjer. Derudover kan I smage på Svanekes lokale øl på Svaneke Bryghus og Restaurant.

Det er typisk ret dyrt at flyve til Bornholm, så jeg anbefaler at køre til Bornholm. Så har I også frihed til at køre rundt på øen, som I vil. Min erfaring siger, at det er billigst at køre over Øresundsbroen til Sverige og tage færgen fra Ystad til Rønne. Kører du fra København, tager denne rute cirka 4,5 timer.

Se mine ferier i Danmark her.

Lefkas

Elsker I at holde ferie i Grækenland, men orker ikke turistmængderne på de klassiske ferieøer Kreta og Rhodos? Så skal du prøve at holde sommerferie på Lefkas. Denne ø er Grækenlands 4. største ø og går også under navnene Lefkada og Levkas. Her på øen finder I de smukkeste hvide sandstrande samt hvide klippeformationer. Derudover byder øen på antikke ruiner, spændende museer og imponerende klostre. Det er især et must at besøge øen arkæologiske museum og Dimosari-vandfaldene. Lefkas er en historisk vigtig ø, da man mener, at Lefkas er Homer’s Ithaka, helten Odysseus’ hjemsted.

Se mine rejser til Grækenland lige her.

San Sebastian

Vi kender alle sammen Sydspaniens Costa del Sol og Costa Brava lige syd for Barcelona – og med god grund. Spanien er nemlig et rigtig dejligt sted at holde ferie. Men kender du til den smukke havneby San Sebastian? San Sebastian ligger i Nordspanien og byder på gyldne strande med surfer-venlige bølger, frodige bakketoppe og et hav af Michelin-stjerner. Derudover er San Sebastian er en moderne storby, der byder på kulturelle seværdigheder, et festligt natteliv og gode shoppingmuligheder. En ferie i San Sebastian er en god blanding af storby og badeferie.

Se mine rejser til Spanien her.

San Sebastian shutterstock_361344977 – Copy

Norge

Normalt forbinder vi sommerferien med at rejse sydpå til sol, strand og varme. Men det behøver jo ikke nødvendigvis. Så hvad med at rejse nordpå i sommerferien. Til Norge for eksempel. Norge er et fantastisk rejsemål – især for dem, der elsker aktive ferier med gode vandreture og fantastisk natur. Det er heldigvis nemt at tage på kør-selv ferie i Norge, hvor man har frihed til at køre rundt på egen hånd og se de naturparker og byer, som man har lyst til. Men jeg kan nu også anbefale at tage på krydstogt til Norge. Især et fjordcruise hvor man få set de smukke fjorde og bjerge fra havet.

Jeg har fornyligt fundet dette krydstogt i Norge, hvor I kommer forbi den ikoniske Preikestol og fjordene omkring Stavanger. Læs mere om rejsen til Norge lige her.

Toscana

Jeg drømmer selv om at holde ferie i Toscana. Italiens smukke region er enormt forskelligartet og byder derfor på mange forskellige slags ferier. Jeg drømmer personligt selv om en storbyferie i Firenze, men man kan også sagtens tage på kør-selv campingferie med familien eller nyde en kærestur på et romantisk landsted et sted i Toscanas vinmarker. Udover Firenze byder Toscana også på spændende og historiske byer som Pisa og Siena. Det vestlige Toscana ligger desuden ud til det Liguriske Hav, hvor man kan holde en skøn badeferie.

Se mine rejser til Toscana lige her.

Santorini

Santorini er det ultimative rejsemål til voksenferien eller bryllupsrejsen. Her finder I de ikoniske hvidkalkede huse, der ligger på den stejleklippe og har den smukkeste udsigt over havet. Der findes ikke noget mere romantisk end at sidde på en restaurant med denne udsigt og se solen gå ned over havet. Udover fantastiske udsigter hele vejen rundt om øen, finder I på Santorini også spændende strande med sort og rødt sand samt geotermiske varme kilder. Og så kan I se de arkæologiske udgravninger ved Akrotiri.

Se mine rejser til Santorini.

Det var mine 10 bud på spændende sommerferiedestinationer. Jeg mener selv, at der er lidt for enhver smag og forskellige ferietyper. Uanset om du skal på kæretetur, en aktiv ferie eller familieferie håber jeg, at du har fundet inspiration her.

Har du allerede bestilt din sommerferie? Hvor skal du hen? Efterlad gerne en kommentar, inden du går.