Det er en filosofi, en doktrin – ja, vi kunne endda kalde det en sport, som har sin oprindelse i Indien og siden blev voldsomt populær over hele verden!

Vi taler naturligvis om yoga, spirituel og fysisk motion, som nærmest er uundværlig for mange fans i deres daglige rutine. Men hvad enten du dyrker yoga dagligt, en gang om måneden eller kun en gang om året på ferie – hvor vil du så helst lave din solhilsen? Heldigvis kender jeg nogle steder, du med garanti vil elske. Her er de smukkeste steder at dyrke yoga i verden, så du kan finde inspiration.

En ferie for krop og sjæl – de bedste yogasteder i verden

Yoga på Koh Samui | Californiens strande | Yogaparadis på Paradisøen |

Costa Rica for yogafans | Indien – yogaens hjemsted | Yoga på Bondi Beach | Desa Seni Resort på Bali

Yoga på et drømmeresort på Koh Samui, Thailand

Drømmeøen Koh Samui er kendt for sine hvide sandstrande, majestætiske landskaber og mange luksuriøse hoteller. Et af dem er det eksklusive 5-stjernede Resort Four Seasons Koh Samui, som, takket være dets mange lækre fordele, er et af de mest populære hoteller på øen – en af disse fordele er et bredt yogaprogram. Jeg har en ret god idé om, hvordan det må være at holde ferie her – bare ved at se på billederne kan jeg føle mit hoved og sjæl harmonere!

Foto: TripaAdvisor

Californiens strande: Perfekte steder at dyrke yoga

Hvorfor skal det altid være i et yogastudio? Efter min mening er yoga den perfekte sport at dyrke udendørs! Hvorfor ikke bruge den famøse strand i Santa Monica som et sted at dyrke yoga? Du vil se, at der er hele yogagrupper i gang her, for Californiens beboere elsker at holde sig i form.

Yoga på Paradisøen – navnet siger det hele!

Eller hvad med lidt yoga på Bahamas? Selv navnet på denne ø på Bahamas siger det hele: Paradise Island – Paradisøen. Det 5-stjernede Sivananada Ashram Yoga Retreat er lokaliseret på den idylliske ø, og det er som at komme i himlen for enhver yogaudøver. Meditér og stræk kroppen godt igennem med forskellige øvelser mens du nyder udsigten til de hvide strande, tyrkise have og de smukke, farverige små huse – simpelthen mageløst! Men der er en ting, du bør vide på forhånd: meditationscenteret er struktureret som et kloster, hvilket betyder, at yoga ikke bruges som underholdning her, det er en seriøs livsstil, så forbered dig på at se det på programmet hver dag.

Costa Rica for yogafans

Et af de mest populære hoteller i smukke Montezuma er det 5-stjernede Anamaya Resort. Hvis du leder efter ægte afslapning, at mærke den friske havbrise og lade dine batterier op, bør du helt sikkert tage hertil og opleve en yogauge. I det luksuriøst dekorerede og smukt lokaliserede resort har du ikke kun muligheden for at deltage i yogaundervisning, du kan også træne med en rigtig yogi. Ret cool! Et andet højdepunkt er den fantastiske havudsigt du kan nyde takket være hotellets fantastiske beliggenhed, ligesom deres himmelske infinitypool er perfekt at slappe af i efter en anstrengende workout. Jeg er allerede oppe at køre bare ved tanken!

Vi stikker af til Ayurveda Yoga Villa i Indien!

Nu kommer vi til yogaens hjemland, Indien. Her, eller helt præcist i smukke Kalpetta i staten Kerala, finder du Ayurveda Yoga Villa. Nyd fredfyldte øjeblikke, tillad din krop og sjæl at komme helt i harmoni med hinanden og dyk ned i en spændende yogaoplevelse med fokus på både krop og sjæl. Du kommer samtidig til at lære mere om doktrinen og dens effekter.

Foto: TripAdvisor

Ren afslapning på Bondi Beach

Denne gang er det ikke et resort, men det er stadig et meget specielt sted at forbedre dine yogatalenter. Bondi Beach i Australien er en af verdens smukkeste strande, og jeg kan ikke forestille mig et bedre sted – du kan lytte til bølgernes skvulp og koncentrere dig udelukkende om din krop, mens du slapper af.

Foto: Leah-Anne Thompson/Shutterstock.com

Bali – find dit indre jeg på denne drømmeø

Hvis du nogensinde har besøgt dette magiske sted, vil du forstå, hvorfor alle er så vilde med Bali. I hjertet af den lille, traditionelle landsby kan du finde dit indre jeg gennem forskellige yoga- og meditationskurser og nyde den fantastiske atmosfære. På Desa Seni Resort er alle velkomne – du behøver ikke leje et værelse for at tage del i den unikke oplevelse, du kan bare deltage i yogaundervisningen som udefrakommende gæst og bruge poolområdet. Det er helt klart værd at tjekke ud!

Jeg er nysgerrig efter, om der er nogle yogafans derude – hvis ja, er I velkomne til at foreslå jeres yndlingssteder eller sende mig links til imponerende yogabilleder. Ser frem til at høre fra jer!