Endeløse, grønne skove bestående af fyrretræer, olivenlunde, blommetræer og mandeltræer. Tilsat turkisblåt hav, strålende, hvide strande og landsbyer – det er øen Skopelos i Grækenland.

 

Skopelos tips

Skopelos by | Restauranter og barer | “Mamma Mia!” | Strand og hav | Vandreture og natur

Skopelos-Altstadt Greece Griechenland iStock_000077946243_Large-2

Skopelos by – Hvide facader og historiske bygninger

Den smukke hovedby på Skopelos er postkort-perfekt takket være dens hvidkalkede huse og de natursmukke kulisser i form af bakker og havet. De små, romantiske gyder indbyder til en spadseretur, og husene synes at komme fra en anden tidsalder med deres røde tegltage. De lokale har indrettet deres altaner med blomster og citrusplanter, og duften af jasmin fylder luften. Omkring 120 byzantinske kirker og ruinerne af den gamle venetianske borg fra det 13. århundrede gør det til et interessant historisk, udflugtsmål i regionen. De har forsøgt at undgå masseturisme på Skopelos, da et bådforbud for et par år siden sørgede for, at en stor del af øen stadig er uspoleret af turisme. Prisniveauet er noget højere i forhold til andre græske øer, men det er stadig ganske fornuftig. Du vil ikke finde en lufthavn her, men du kan komme hertil via den nærliggende ø Skiathos eller lufthavnen Thessaloniki, og derefter tage færgen til øen.

 

Skopelos Griechenland
Photo: iStock.com/ tramino

Lange sommernætter og kulinariske højdepunkter

Du vil have den store omgang med græsk vin og fetaost? Så er Skopelos det rigtige sted for dig. Om du er ude efter fisk og skaldyr, auberginer, græsk salat eller en pæn portion tzatziki – du skal nok finde det i de mange restauranter, især i Skopelos by. Og hvad kunne være bedre end at lytte til bølgeskvulp på en mild sommeraften, mens du slapper af og nyder disse kulinariske herligheder? Restauranter med havudsigt, ligesom Agnanti Restaurant, er placeret med gavmilid hånd omkring kysten og lover kulinariske højdepunkter med betagende udsigt.

Efter en solid middag kan du besøge en af de mange barer på øen. Prøv en af de lokale øl, som Mythos og Alpha, eller drik en ouzo med de lokale! For at bevare den traditionelle Skopelos-følelse, anbefaler jeg, at I bestiller ouzoen ”sketo ”. På den måde vil du opleve det i den reneste form – uden vand.

greek salad outdoors and the sea

Maleriske, musikalske omgivelser

Godt. Hvem af jer har spurgt jer selv, hvor den legendariske film ” Mamma Mia! ” blev filmet? Jeg må indrømme, at jeg blev forelsket ved første blik! Det smukke kystlandskab, de maleriske landsbyer med deres hvidkalkede huse og det fantastiske, turkisblå hav. En stor del af filmen blev skudt her på Skopelos, mens mange andre scener også blev filmet på den nærliggende ø Skiathos. Hvis du er interesseret i flere steder fra filmen, så bør du helt sikkert opleve Agios Ioannis Kirke, der troner på en høj klippe på kysten. Et andet magisk sted er Kastani Beach, der er omgivet af frodige, grønne træer på den vestlige del af øen. Her blev flere kærlighedsscener skudt. Du har ikke hørt om ABBA-musicalfilmen med Meryl Streep, Pierce Brosnan og Amanda Seyfried endnu? Se den! Skuespillet kan diskuteres, men øens skønhed er der ingen tvivl om. Den er til seks stjerner!

 

Rock with famous church Agios Ioannis Kastri on Skopelos island, Greece at sunrise, where scenes of Mamma Mia! movie were filmed. Sun raises above Alonissos island.

Skopelos – strande og hav

Skopelos har, som den største ø i Sporaderne, en uovertruffen kystlængde på 66 kilometer og er derfor perfekt til vandsport og badning. En betagende verden venter dykkere og snorklere i den første undersøiske nationalpark i Grækenland.

Du vil finde de smukkeste strande i den sydlige og sydvestlige del af øen, og uden for sæsonen kan du måske endda komme til at nyde de maleriske bugte helt for dig selv under en spadseretur. Den mest populære strand er Stafilos Bay nær Skopelos by.

 

Skopelos Griechenland Strand

 

Skopelos Griechenland Strand Bucht

Vandreture og naturoplevelser på den grønne ø

Du bør helt sikkert tage en tur længere ind på på selve øen. Talrige små landsbyer i bjergene med deres hvide gyder skaber en vidunderlig atmosfære og er perfekt egnet til turer fyld med opdagelser. Omkring 80 procent af øens overflade er dækket med naturlig tilgroning, hvilket officielt gør Skopelos til den grønneste ø i landet. Så det er ikke underligt, at den er kendt som et sandt paradis for vandrere! Du kan udforske bjergene på cirka 30 vandrestier i de endeløse skove. Du vil have sved på panden? Så bestig det højeste bjerg på Skopelos, Mount Delphi, og nyd en betagende udsigt over de endeløse olivenlunde og tætte fyrreskove, der bliver afbrudt af den hvide farve fra de små landsbyer fra tid til anden.

Skopelos Griechenland Kirchen

 

Skopelos Griechenland Leuchtturm

 

Skopelos Griechenland Kirchen Hafen

Så, hvornår er du på vej til den grønneste ø i Middelhavet? En rolig, romantisk ferie med smukke landskaber, skønne strande og en masser kultur venter dig på Skopelos. Først og fremmest blev jeg betaget af gæstfriheden og Middelhavsstemningen – og den er helt speciel i Grækenland!

Du kan finde fly på Travelmarket, der tager dig til naboøen Skiathos, hvorfra du kan komme til Skopelos med færge. Og hvis du mangler et sted at bo på øen, så står Trivago klar til at hjælpe dig.

Rejser til Grækenland

 

Læs også