Her får du indblik i de særeste love i verden

Uanset om du er i Danmark eller på den anden side af verden, er der nogle love, der er meget tvivlsomme. Her får du nogle stykker af dem serveret på et sølvfad.
At tage på ferie er et af de skønneste tidspunkter på året. Mange feriegæster rejser til fjerne lande for at komme væk fra hverdagens trommerum og bare slappe af. Men inden ferien skal du være opmærksom på, at andre lande kan have nogle meget underlige love – og mange af dem er direkte bizarre! Endnu mere underholdende er det, når du indser, at alle disse love blev vedtaget, fordi de var nødvendige. Men vigtigheden af lovene kan der nok stilles spørgsmålstegn ved. Mange af disse love er i mellemtiden blevet trukket tilbage – det er utroligt, at nogle af dem faktisk eksisterede. Tro mig, nogle af dem vil helt sikkert få dig til at smile 😉

USA | Europa | Tyskland | Indrejse i fremmede lande

Skøre love i USA

USA overrasker os ofte med sine usædvanlige ideer eller produkter. Men nogle af lovene i USA er også meget ejendommelige. Især i sine tidlige år var der love, som man næppe kan tage alvorligt i dag. I Wilbur, Washington, var det for eksempel forbudt at ride på en grim hest. I Eureka måtte mænd med skæg ikke kysse kvinder, og i Missouri må piloter ikke spise vandmelon under en flyvning. Byen Devon i Connecticut forbyder folk at løbe baglæns på gaden efter solnedgang. Nej, jeg laver ikke sjov med dig, disse love enten har eksisteret eller eksisterer stadig! Men det bliver endnu mere sindssygt – i Memphis fik kvinder kun lov til at køre bil, hvis en mand løb foran bilen og vinkede et rødt flag for at advare fodgængere og andre bilister.

Enhver bilist, der kører langs en landevej i Pennsylvania om natten, skal stoppe hver mil og affyre en nødraket og derefter vente 10 minutter for at vejen skal ryddes for dyr. Når en fører ser en gruppe heste, skal han stoppe og dække sit køretøj med et tæppe, der går i ét med landskabet. Hvis en hest nægter at passere bilen, skal føreren fjerne sin bil fra vejen og gemme sig i buskene. What?!

Bizarre love i Europa

I kærlighedsbyen Paris er det faktisk forbudt at kysse. Selvfølgelig ikke overalt, men på jernbanestationer og i tog er kys forbudt ved lov. Årsagen til denne meget usædvanlige lov er, at par, der fandt det for svært at sige farvel, ofte forårsagede togforsinkelser.

Vi fortsætter nu til Italien. I den italienske by Eraclea er det for eksempel forbudt at bygge sandslotte. Herudover må mænd heller ikke bære nederdele her. I Eboli kan du få en bøde på op til 500 euro for at kysse i en bil uden for din egen ejendom. Palermo, hovedstaden i Sicilien, forbyder mænd at vise sig nøgne på stranden. Kvinder har dog lov til det. Lidt mærkeligt, synes du ikke? Den lov, der forbyder folk at fodre duer på Markuspladsen i Venedig, er noget mere forståelig. Men hvorfor du ikke må nyde en snack offentligt i Rom, er stadig et mysterium for mig.

Vidste du at… du i England altid skal sørge for at sætte et frimærke med dronningen den rigtige vej op? Hvis du klæber det fast den forkerte vej, er det en strafbar handling. I England betragtes dette som forræderi og meget respektløst.

Hvis du rejser til England, skal du være forsigtig. Vidste du, at mænd i England står til tre måneders fængselsstraf, hvis de spørger kvinder på pubber om sex? Derudover bør du også være forsigtig med frimæker i England og huske at sætte dem, så billedet vender korrekt.

Okay, den næste lov vil enten forfærde dig eller få dig til at grine, for den er virkelig bizar. Borgerne i York har stadig lov til at skyde en skotte med bue og pil, så længe de er inden for bymurene og solen er gået ned. Dette er ingen joke! Men ingen har udnyttet denne bizarre lov endnu – pyha!

Den næste unikke lov kommer fra London. Her er det kun ulovligt at slå sin kone efter kl. 21. Derudover er enhver taxachauffør i byen juridisk forpligtet til at have en høballe i bagagerummet. Har nogen af ​​jer nogensinde set en balle hø i bagagerummet på en taxa i London? Jeg har i hvert fald ikke!

Skurrile Gesetze_Gericht_254500693

Mærkelige love i Tyskland

I 1896 blev det erklæret, at ingen træer må plantes på en fodboldbane. Du må kun svømme i kloakker med tilladelse fra det ansvarlige kontor. Men lad os være ærlige, hvem har lyst til at spørge om lov til det?! Det er helt op til dig, går jeg ud fra! Dernæst kommer vi til trafiklovene i Tyskland, hvor det hedder, at det er tilladt at køre bil nøgen. Men enhver, der kommer ud af bilen upåklædt, vil risikere en bøde på 40 euro.

En ikke helt uvæsentlig lov – hvis en medarbejder falder i søvn på arbejdspladsen og falder af sin stol, betragtes dette som en arbejdsulykke, hvis dette er sket på grund af arbejdsrelateret træthed.

Hundejere kan også være interesserede i denne… Hvis en værts hund stjæler en gæsts falske tænder og begraver dem i haven, er det gæstens egen forsikring, der skal dække skaden. Hvis en hund forretter sin nødtørft på en andens ejendom, erhverver grundejeren ejerskabet af hundens fæces. Hmm… Og for de lidt mindre dyr: En bisværm betragtes som ejerløs i Tyskland, hvis ejeren ikke straks forfølger den eller alternativt opgiver forfølgelsen. Hvis en ejer forfølger sin bisværm, har han lov til at betræde privat ejendom i forfølgelsen. Godt at vide…

 

Hvis en værts hund stjæler en gæsts falske tænder (…), er det gæstens egen forsikring, der skal dække skaden.”

Sidst men ikke mindst er der en lov, der er lidt mindre bizar. I de tyske delstater Baden-Wuerttemberg og Bayern må der ikke afholdes danseevents på skærtorsdag, langfredag, påskelørdag og påskedag, samt på alle andre helligdage. Du burde være i stand til at overholde den her, ikke?

Love om indrejse i andre lande

Nogle steder, såsom Australien, New Zealand og Cuba, er det forbudt at importere mad. Der er meget lidt entusiasme omkring især import af honning i New Zealand. I Indien er indrejse i landet med en satellittelefon strengt forbudt. Ejere kan blive retsforfulgt og udstyret konfiskeret af toldvæsenet. Enhver, der ankommer i De Forenede Arabiske Emirater, som eksempelvis Dubai eller Abu Dhabi, skal straks droppe deres e-cigaretter. I Costa Rica er det forbudt at importere mejeriprodukter og kød samt frugt og grøntsager.

Selvfølgelig var målet med denne artikel at bringe et smil på dine læber. Selvom mange af lovene stadig er aktive, vil du sandsynligvis ikke engang bemærke, om du overtræder en af dem. Hvis du som turist krænker en af de bizarre love, betyder det ikke, at du straks bliver straffet. For at være på den sikre side, hvis du rejser til USA eller til et andet fjerntliggende land, vil jeg anbefale at sørge for, at du forstår regler og forbud på forhånd.