Lad os bevæge os mod de bedste byer til shopping i Europa! Hvad rører sig i Spaniens og Italiens modebyer? Hvilke trends er store i Paris? Udvalget af butikker er så brede, som byerne er alsidige. Det betaler sig også at tænke ud af boksen. Derfor har jeg sammensat denne liste over de bedste steder at shoppe i Europa. Med mine tips er du sikker på at kunne mænge dig med trendsættere.

Shopping i Europa – Mine tips

London | Barcelona | Rom | Paris | København | Dublin | Berlin | Milano

Summer shopping

Shopping i London

London er uden tvivl nummer ét på min liste over shoppingmetropoler i Europa. Ingen anden by tilbyder så stort et udvalg for ethvert budget som denne by ved Themsen. Selvfølgelig er Oxford Street værd at nævne – her finder du endeløse designerbutikker såvel som mindre butikker og masser af forskellige brands på ét sted. Fra Topshop til Urban Outfitters og Victoria’s Secret til eksklusive designere som Louis Vuitton. I det berømte og eksklusive stormagasin Harrods finder du også alt, en shopaholics hjerte begærer. Du kan i butiksvinduerne se diverse varer, som ikke kommer til salg i andre lande i månedsvis! Til et mindre budget er der Camden Market, hvor du kan shoppe amok og få fingrene i skøn vintagetøj til overkommelige priser. Tilgængeligheden til alle disse shopping-hotspots er forbløffende. Bare hop på metroen og stå af på den ønskede destination!

Du kan altså med lethed udføre dit shoppingmaraton her i en af de mest populære byer for shopping i Europa.

 

London Girls Culture iStock_000038518396_Large-2

Shopping i Barcelona

Shopping i Barcelona kan virkelig være sjovt. Hovedparten af butikkerne ligger lige i hjertet af byen og kan let nås til fods. Dette gælder naturligvis for den kæmpe promenade La Rambla og Paseo de Gracia, som strækker sig 1,5 km, hvilket gør dem til nogle af de længste og mest spektakulære shoppinggader i Europa. Her finder du utallige famøse designere såvel som mindre butikker, der tilbyder den seneste mode til rimelige priser. I Barcelona har de også butikker, som du ikke finder i Danmark, f.eks. Marke Custom og Be Store.

La Boqueria Food Market er det perfekte sted at opfylde energidepoterne mellem shoppingen. Her kan du købe frisk frugt og spanske specialiteter. Har du lyst til noget lidt mere ekstraordinært, og vil du gerne vide, hvor du kan finde alternative modebutikker og små finurlige caféer i Barcelona? Så skal du kigge forbi Carrer dels Tallers på din ferie! Et andet godt tip er outletcenteret La Roca Village lige uden for byen, hvor du kan finde modetøj af høj kvalitet med op til 60% rabat. Alt i alt skal du ikke at forvente at skulle punge helt vildt ud i Barcelona. Hoteller, mad og offentlig transport er meget billigere end i andre storbyer

la-rambla-barcelona-istock_000013773365_large-2

Skyline of Rome, beautiful cityscape

Shopping i Rom

Måske ikke det allermest oplagte valg, når det gælder shopping i Europa. Men for dig, som også gerne vil opleve kultur og historie såvel som shopping, er Rom bestemt det rigtige rejsemål. Her møder mode århundreder gammel kultur og historie – den perfekte kombination, hvis du spørger mig!

Campo de’ fiori og Via del Corso har alle de seneste trends inden for modeverdenen. Her er der noget for ethvert budget, så du kan få en smagsprøve på den elegante italienske mode. Men hvordan kan det være, at Italien har nogle af de lækreste sko og håndtasker? Tja, italienerne forstår bare mode. Ud over de mange verdensberømte modebrands, kan du også være heldig at gøre nogle helt fantastiske køb i en af de mange små forretninger i Via di Condotti og Via dei Giubbonaris smalle gader.

Shopping i Paris

Åh ja, Paris, modens by! Når du slentrer gennem gader og stræder i denne by, bliver du ikke kun overvældet af de smukke omgivelser men også af udvalget af mode. Her er der stor fokus på luksus. Eksklusiv mode, parfume og måske en smule Haute-Couture er, hvad man kommer til at tænke på. Vil du se den seneste kollektion fra de parisiske topdesignere på nært hold? Så skal du smutte til 8th Arrondissement, hvor du finder nogle af de dyreste og mest elegante butikker på Champs-Elysées, Avenue Montaigne, Rue de Faubourg St. Honoré og Rue François. Ej at forglemme Galerie Lafayette, hvor du absolut må et smut forbi – det smukke stormagasin med en kæmpe kuppel er bare del af en helt almindelig shoppingtur!

I det trendy område Marais, i den østlige del af Paris, finder du skønne små butikker og up coming mode. Ud over de nye designere på vej op og vintagemode er det også i dette område, at du finder byens bedste falafel!

Shoppingentusiaster vil føle sig hjemme på Rue de Rennes og i det moderne shoppingcenter Beaugrenelle. Et lille tip: Deres udsalg, “soldes”, finder sted to gange årligt i Paris – til sommer og vinter. Som en rigtig tilbudsjæger bør du naturligvis tage dette med i overvejelserne om, hvornår du skal på shoppingferie.

shutterstock_132344336

Shopping i København

Selvfølgelig skal vores egen hovedstad også have en plads på listen! Hvis du ikke vil rejse så langt efter din næste shoppetur, er København altid et fantastisk sted at gå i butikker. Storbyen blev næsten lidt overset tidligere, men mange anser den nu for at være Skandinaviens absolutte modehovedstad. Og det er jo til at forstå for os, for København byder på både hotte danske og internationale brands OG Strøget er som bekendt den længste og ældste shoppinggade i verden. På Strøget kan man altid finde noget godt, ligegyldigt om man er på jagt efter gode tilbud i highstreet-butikker eller man søger luksus i de dyre butikker. Besøg også Latinerkvarteret for at tjekke de seneste trends ud og nyd de unikke små butikker og nye designere.

Hvis du foretrækker små, hyggelige gader, kan du altid kigge forbi Læderstræde eller måske Østerbro.

One beautiful street in Dublin, Ireland_271969187

Shopping i Dublin

Måske ikke den storby på listen, som de fleste havde forventet at se, men Dublin er et fantastisk sted at gå i butikker! Dublin kan sagtens beskrives som en metropol, og byen er let at bevæge sig rundt i, hvilket gør den til et godt sted at shoppe. Mange shoppingdestinationer i Europa er for forvirrende, fordi diverse “hotspots” for shopping ligger langt fra hinanden. Det er ikke tilfældet i Dublin!

Du finder masser i Powerscourt Centre i det kreative kvarter, særligt hvis du leder efter enestående butikker. I Temple Bar-området, som tilfældigvis også er centrum for fest og farver, kan du slentre forbi små butikker og finde en souvenir fra byen. Men bare rolig, der er mere! En helt klassisk shoppinggade med alle de vigtige butikker, især for dem på mindre budgetter, er Earl Street i hjertet af byen.

Shopping i Berlin

På udkig efter en fantastisk shoppingdestination i Tyskland? Berlin er den største shoppingmetropol i landet, og her får du lange shoppinggader. Hvad end det er Schloß- eller Friedrichsstraße, overdådige Kurfürstendamm eller de snoede gader i Hackesche Markt, der er noget for enhver smag. Et andet absolut højdepunkt er KaDeWe, det største stormagasin i Europa, med en formidabel vifte af luksus- og designervarer. Men det helt specielle ved at gå på indkøb i Berlin er de små butikker, genbrugsbutikker og nye mærker, som man kan udforske. Blandt andre Oranienstraße i Kruezburg og Oranienburgerstraße i centrum af Berlin er paradis for hipstere og fashionistas. Jeg er også meget begejstret for genbrugsbutikken Pauls Boutique, der ligger i det smarte kvarter Prenzlauer Berg og sælger blandt andet Wood Wood, Levi’s og Adidas til billige penge. Generelt kan du finde trendy butikker og cool forretninger på hvert et gadehjørne, både fra populære og fuldstændig ukendte designere.

Du må endelig ikke glemme at tjekke nogle af de utallige loppemarkeder og modeevents ud, eksempelvis loppemarkedet på taget af Neukölln Arcaden eller havnefestivalen i Tempelhofer Hafen shoppingcenter. Hvem ved, hvilke skatte, du kan finde!

 

The Brandenburg Gate in the middle of burly city-life

Shopping i Milano

Milano er en sand modemetropol, som har et udvalg af mode så omfattende og varieret, at det endda kunne overskygge New York. De bedste af de bedste designere præsenterer deres mest eksklusive og seneste kollektioner her, og tøj fra højprofilerede designere såsom Ferragamo, Gucci, Valentino og Prada kan ses i butiksvinduerne. Milano beskrives ofte som hjertet af modeverdenen, fordi folk i Milano ofte er med på de seneste trends, længe inden de overhovedet er ude. De fleste butikker er koncentreret i det såkaldte Quadrilatero della Moda nær Milano-katedralen, hvor de rige og smukke kommer for at snuppe de seneste modetrends. Selv hvis du leder efter en anden priskategori, er Milano stadig et besøg værd for dig, for mindre markeder og butikker såvel som billige modekæder tilbyder et fantastisk alternativ til luksusshopping.

Områderne Corso Vittorio Emanuele II, Corso Buenos Aires, Porta Venezia og Piazzale Loretozu er nogle af de mest kendte for shopping i byen. Unge føler sig især hjemme i Via Torino, hvor du finder butikker som H&M med endnu lavere prismærker. Du kan også spare penge ved at besøge såkaldte Stocchisti, som er spredt ud over byen og byder på udsalg og overskudslager. Rod det hele igennem, det er dét værd!

milano_shutterstock_243363556

Jeg håber, jeg har haft held til at få dig i shoppehumør og har givet dig nogle tips til din næste tur til en af de europæiske metropoler ovenfor. Planlæg en weekendtur til den by, du har udvalgt, og fyld din garderobe med modetrends fra hele Europa!