Floder, grotter, vandfald og borge. Alanya er meget mere end “blot” Kleopatrastranden. I denne rejseguide findes alt information om de vigtigste seværdigheder i den populære ferieby

Alanya er et yderst populært rejsemål for os danskere. Hvert år sender jeg massere af jer på sommerferie i Alanya, hvor man får sol, vand og varme for få penge. Rejser til Alanya er nemlig oftest rigtig billige og indeholder både hotel i Alanya, flybilletter og all-inclusive i mad- og drikkevarer. Pakkerejser til Alanya er derfor en rigtig nem og familievenlig måde at rejse på. Men når rejsen til Alanya er bestilt, skal I til at tænke over, hvad I har lyst til at tage jer til i Alanya. I tænker sikkert umiddelbart på at sole jer på stranden og bade i havet – og det skal der helt sikkert også være tid til. Men faktisk er der massere af seværdigheder i Alanya, der bare venter på at blive udforsket. Besøg for eksempel gemte drypstenshuler og vandfald eller tag i badelandet Aquapark. Læs her min rejseguide til Alanya og få inspiration til, hvad I skal lave på jeres ferie i Alanya. 

Seværdigheder i Alanya

Damlatas-grotten | Aquapark | Dim Cay-floden | Arkæologisk Museum |
Bådtur | Alanya-borgen | Hamam | Go-kart | Sapadere-vandfaldet

Dockyard and Arsenal in Alanya Türkei iStock_000079557043_Large-2

Damlatas-grotten

Tag til Damlatas-grotten, der ligger ved Kleopatra-stranden, hvis I vil se en imponerende drypstenshule. Hulen blev til for mere end 15.000 år siden, men blev først opdaget i 1948, da man gravede ud til at anlægge Alanyas havn. Hulen er især kendt for at kunne kurere astma. Flere tusinde mennesker, der lider af astma, besøger hulen hvert år i håbet om at blive kureret. Hulen er dog åben for alle, der har lyst til at gå en tur i det enorme rum med de imponerende drypsten. Det tager et par timer at udforske Damlata-hulen, hvilket gør det til en spændende udflugt for både børn og voksne, der gerne vil tilbringe et par timer væk fra middagssolen. Det koster 4,5 tyrkiske lira (omkring 7 kroner) per person at besøge Alanyas drypstenshule.

Vandlandet Aquapark

Vandlandet Alanya Aquapark et et hit hos både børn og voksne. Badelandet ligger kun 5 minutter fra Alanyas Kleopatra-strand, så den er rigtig nem at komme til. Vandlandet byder på 22 vandrutsjebaner samt flere forskellige pools og vandfald. Det kan især anbefales at river-rafte i gummibåd i bølgebadet. Derudover finder I i badelandet op til flere restauranter, en vitaminbar med juice, et supermarked, en 3D biograf og et wellnessområde med hamam og sauna.

aqua park_476265253

Dim Cay-floden

Dim Cay-floden består af smeltevand fra bjergene og ligger øst for Alanya. Området er et populært sted at spise frokost, eftersom masser af hyggelige restauranter ligger langs floden. Mange af disse restauranter har deres egne tømmerflåder, så gæster kan nyde deres måltid på vandet. Hvis du vil lidt ud af Alanya og smage traditionelle tyrkiske retter i hyggelige omgivelser, er dette et rigtig godt udflugtsmål.

Dim Cay_river – Copy

Det arkæologiske museum

Er I glade for historie og kultur, skal I tilbringe en eftermiddag på Alanyas arkæologiske museun (Alanya Arkeoloji Müzesi). Her finder I spændende genstande fra bronzealderen, romertiden, samt fra da Alanya var del af det antikke Grækenland og det Byzantiske Rige. Her kan I se skulpturer, sarkofager, gamle mønter og endda et skibsvrag, der alle er udgravet i Alanya og omegn. Museet ligger centralt, tæt ved Damlatas-stranden og Alanyas svævebane.

Alanya-591651 Pixabay-2

Tag på bådtur

Et af mine yndlingsminder fra min sommerferie i Alanya er den dag, jeg tilbragte på havet. Der afgår masser af bådture fra havnen i Alanya, men det kan være en god ide at bestille en sejltur i forvejen. Bådene er meget forskellige – nogle er højlydte festbåde, andre er mere familievenlige, og andre igen har dykkerudstyr ombord, så I kan dykke med Alanyas smukke, farverige fisk. Det er derfor vigtigt, at I sætter jer ind i, hvilken slags tur, de forskellige både udbyder. Det ville ikke være heldigt at havne på en party-båd, hvis I har familiens yngste med. Sejlturene har dog alle tilfælles, at I kommer til at se Alanya med klipperne og den smukke borg fra havet. Og så er der masser af pauser med mulighed for at hoppe i havet og tage en kold dukkert undervejs.

Yacht sailing in Aegean sea

Alanya-borgen og svævebanen

Borgen på bakken i Alanya er byens vigtigste seværdighed og vartegn. Heroppe har I en smuk udsigt over Alanya-by, stranden og havet. Den gamle borg har en interessant historie, eftersom den på skiftevis blev bygget af pirater, kristne byzantinere og muslimske seldsjukkere. Du kan få lov til at se store dele af borgen uden at skulle betale, men hvis du vil udforske hele området, koster det 15 tyrkiske lira i entrébillet. Har I ikke mod på at gå hele vejen op på bakken i varmen, anbefaler jeg at tage svævebanen, der kører mellem Kleopatra-stranden og borgen.

shutterstock_730107022 – Copy

Gå i tyrkisk bad (Hamam)

Det er dejligt at være sammen med familien i en hel – eller måske to hele – uger. Men nogle gange kan man godt få brug for lidt alenetid. Og er sommerferien jo beregnet til at få slappet af og genoptanket energi. Holder du sommerferie i Tyrkiet er det derfor oplagt at gå i tyrkisk bad – hamam. Hamam er traditionel tyrkisk selvforkælelse, hvor du bliver masseret, din krop eksfolieret og du kan slappe af i en dejlig, varm sauna. Hamam er yderst afstressende, og i de fleste hamam-steder kan du tilkøbe yderligere skønhedsbehandlinger og andre former for aromaterapi.

Wellness Massage shutterstock_327800027

Kør i go-kart

Mangler I lidt action på ferien, kan I køre ud til byen Tomur, hvor der ligger en enorm indendørs go-kart bane. Dette er den perfekte aktivitet til, hvis familiens teenager efterlyser fart over feltet, eller hvis vejret skulle være gråt en enkelt af feriens dage. Go-kart-banen er ikke svære end, at alle kan være med – også familiens yngre medlemmer.

Besøg Sapadere-vandfaldet

Har I lyst til at komme lidt ud af Alanya, kan I køre 50 kilometer ud af byen og op i Taurus-bjergene til den hyggelige landsby Sapadere. Her finder I, udover en hyggelig, lille, tyrkisk landsby, det billedskønne Sapadere-vandfald, hvor man kan tage sig en kold dukkert. Flere rejsearrangererør udbyder udflugter hertil, så I ikke selv behøver at leje en bil og køre turen.

SapadereWaterfall_shutterstock_1028963089 – Copy

 

Det var mine tips til, hvad man kan lave i Alanya. Jeg håber, at I har fået lidt inspiration til Alanyas sjove aktiviteter, og at I får en rigtig god ferie.

Rejsetilbud til Alanya

15.04.19

Afbudsrejser til Tyrkiet i skolernes sommerferie

Nyd Tyrkiet i skolernes sommerferie med disse billige afbudsrejser

Er I også træt af at skulle betale svimlende priser for at komme på sommerferie – bare fordi I gerne vil afsted, imens ungerne har ferie fra skolen? Det kender jeg alt for godt – så derfor har jeg fundet nogle super lækre og BILLIGE afbudsrejser til jer på Travelmarket. Og I kan komme afsted […]

01.04.19

Charterferie til Alanya

Afgange i foråret og sommeren 2019 fra både Billund og København

Er I på udkig efter et tilbud på en billig charterferie? Så har jeg gode nyheder til jer! For lige nu kan I nemlig komme billigt til dejlige Alanya i Tyrkiet med disse tilbud fra Travelmarket! Alle rejserne er med fly t/r fra enten København eller Billund. Turen går til Alanya, og her kan I […]

30.03.19

All inclusive familiehotel i Alanya

1 uge på 4*hotel med all inclusive, fly tur/retur og lufthavnstransfer

En get-away til sol og varme? Tyrkiet er svaret på jeres bønner, og så er det endda billigt. Rejs til lækre, varme og BILLIGE Tyrkiet med dette tilbud fra Sunweb! Her får I en uge på 4* hotel med all inclusive, fly t/r fra Billund, København eller Aalborg samt lufthavnstransfer. Og prisen starter fra kun […]

20.03.19

Luksus voksenferie i Alanya

Ferie uden børnene - 3 dage i Alanya med fly t/r og morgenmad

Tag med Sunweb på voksenferie i Alanya. Her er luksus for alle pengene – og I kan rigtig nyde den tyrkiske sol og varme! I kan få 3 dage fra 2.564,- pr person! Besøg fæstningen på forbjerget i Alanya, nyd den storslåede udsigt og hør mere om den spændende historie. Hvad med en smuk sejltur forbi […]