Alanya er et yderst populært rejsemål for os danskere. Hvert år sender jeg massere af jer på sommerferie i Alanya, hvor man får sol, vand og varme for få penge. Rejser til Alanya er nemlig oftest rigtig billige og indeholder både hotel i Alanya, flybilletter og all-inclusive i mad- og drikkevarer. Pakkerejser til Alanya er derfor en rigtig nem og familievenlig måde at rejse på. Men når rejsen til Alanya er bestilt, skal I til at tænke over, hvad I har lyst til at tage jer til i Alanya. I tænker sikkert umiddelbart på at sole jer på stranden og bade i havet – og det skal der helt sikkert også være tid til. Men faktisk er der massere af seværdigheder i Alanya, der bare venter på at blive udforsket. Besøg for eksempel gemte drypstenshuler og vandfald eller tag i badelandet Aquapark. Læs her min rejseguide til Alanya og få inspiration til, hvad I skal lave på jeres ferie i Alanya. 

Seværdigheder i Alanya

Damlatas-grotten | Aquapark | Dim Cay-floden | Arkæologisk Museum |
Bådtur | Alanya-borgen | Hamam | Go-kart | Sapadere-vandfaldet

Dockyard and Arsenal in Alanya Türkei iStock_000079557043_Large-2

Damlatas-grotten

Tag til Damlatas-grotten, der ligger ved Kleopatra-stranden, hvis I vil se en imponerende drypstenshule. Hulen blev til for mere end 15.000 år siden, men blev først opdaget i 1948, da man gravede ud til at anlægge Alanyas havn. Hulen er især kendt for at kunne kurere astma. Flere tusinde mennesker, der lider af astma, besøger hulen hvert år i håbet om at blive kureret. Hulen er dog åben for alle, der har lyst til at gå en tur i det enorme rum med de imponerende drypsten. Det tager et par timer at udforske Damlata-hulen, hvilket gør det til en spændende udflugt for både børn og voksne, der gerne vil tilbringe et par timer væk fra middagssolen. Det koster 4,5 tyrkiske lira (omkring 7 kroner) per person at besøge Alanyas drypstenshule.

Vandlandet Aquapark

Vandlandet Alanya Aquapark et et hit hos både børn og voksne. Badelandet ligger kun 5 minutter fra Alanyas Kleopatra-strand, så den er rigtig nem at komme til. Vandlandet byder på 22 vandrutsjebaner samt flere forskellige pools og vandfald. Det kan især anbefales at river-rafte i gummibåd i bølgebadet. Derudover finder I i badelandet op til flere restauranter, en vitaminbar med juice, et supermarked, en 3D biograf og et wellnessområde med hamam og sauna.

aqua park_476265253

Dim Cay-floden

Dim Cay-floden består af smeltevand fra bjergene og ligger øst for Alanya. Området er et populært sted at spise frokost, eftersom masser af hyggelige restauranter ligger langs floden. Mange af disse restauranter har deres egne tømmerflåder, så gæster kan nyde deres måltid på vandet. Hvis du vil lidt ud af Alanya og smage traditionelle tyrkiske retter i hyggelige omgivelser, er dette et rigtig godt udflugtsmål.

Dim Cay_river – Copy

Det arkæologiske museum

Er I glade for historie og kultur, skal I tilbringe en eftermiddag på Alanyas arkæologiske museun (Alanya Arkeoloji Müzesi). Her finder I spændende genstande fra bronzealderen, romertiden, samt fra da Alanya var del af det antikke Grækenland og det Byzantiske Rige. Her kan I se skulpturer, sarkofager, gamle mønter og endda et skibsvrag, der alle er udgravet i Alanya og omegn. Museet ligger centralt, tæt ved Damlatas-stranden og Alanyas svævebane.

Alanya-591651 Pixabay-2

Tag på bådtur

Et af mine yndlingsminder fra min sommerferie i Alanya er den dag, jeg tilbragte på havet. Der afgår masser af bådture fra havnen i Alanya, men det kan være en god ide at bestille en sejltur i forvejen. Bådene er meget forskellige – nogle er højlydte festbåde, andre er mere familievenlige, og andre igen har dykkerudstyr ombord, så I kan dykke med Alanyas smukke, farverige fisk. Det er derfor vigtigt, at I sætter jer ind i, hvilken slags tur, de forskellige både udbyder. Det ville ikke være heldigt at havne på en party-båd, hvis I har familiens yngste med. Sejlturene har dog alle tilfælles, at I kommer til at se Alanya med klipperne og den smukke borg fra havet. Og så er der masser af pauser med mulighed for at hoppe i havet og tage en kold dukkert undervejs.

Yacht sailing in Aegean sea

Alanya-borgen og svævebanen

Borgen på bakken i Alanya er byens vigtigste seværdighed og vartegn. Heroppe har I en smuk udsigt over Alanya-by, stranden og havet. Den gamle borg har en interessant historie, eftersom den på skiftevis blev bygget af pirater, kristne byzantinere og muslimske seldsjukkere. Du kan få lov til at se store dele af borgen uden at skulle betale, men hvis du vil udforske hele området, koster det 15 tyrkiske lira i entrébillet. Har I ikke mod på at gå hele vejen op på bakken i varmen, anbefaler jeg at tage svævebanen, der kører mellem Kleopatra-stranden og borgen.

shutterstock_730107022 – Copy

Gå i tyrkisk bad (Hamam)

Det er dejligt at være sammen med familien i en hel – eller måske to hele – uger. Men nogle gange kan man godt få brug for lidt alenetid. Og er sommerferien jo beregnet til at få slappet af og genoptanket energi. Holder du sommerferie i Tyrkiet er det derfor oplagt at gå i tyrkisk bad – hamam. Hamam er traditionel tyrkisk selvforkælelse, hvor du bliver masseret, din krop eksfolieret og du kan slappe af i en dejlig, varm sauna. Hamam er yderst afstressende, og i de fleste hamam-steder kan du tilkøbe yderligere skønhedsbehandlinger og andre former for aromaterapi.

Wellness Massage shutterstock_327800027

Kør i go-kart

Mangler I lidt action på ferien, kan I køre ud til byen Tomur, hvor der ligger en enorm indendørs go-kart bane. Dette er den perfekte aktivitet til, hvis familiens teenager efterlyser fart over feltet, eller hvis vejret skulle være gråt en enkelt af feriens dage. Go-kart-banen er ikke svære end, at alle kan være med – også familiens yngre medlemmer.

Besøg Sapadere-vandfaldet

Har I lyst til at komme lidt ud af Alanya, kan I køre 50 kilometer ud af byen og op i Taurus-bjergene til den hyggelige landsby Sapadere. Her finder I, udover en hyggelig, lille, tyrkisk landsby, det billedskønne Sapadere-vandfald, hvor man kan tage sig en kold dukkert. Flere rejsearrangererør udbyder udflugter hertil, så I ikke selv behøver at leje en bil og køre turen.

SapadereWaterfall_shutterstock_1028963089 – Copy

 

Det var mine tips til, hvad man kan lave i Alanya. Jeg håber, at I har fået lidt inspiration til Alanyas sjove aktiviteter, og at I får en rigtig god ferie.

Rejsetilbud til Alanya

22.01.19

Sol og sommer i Alanya i Tyrkiet

Bo på fantastisk 5-stjernet hotel med all inclusive

Skal årets sommerferie holdes i varmen? Så tjek lige det her tilbud, jeg har fundet på BravoTours.dk til Alanya i Tyrkiet. I kommer til at bo på et lækkert 5-stjernet hotel, der har masser af faciliteter, og så ligger det tæt på stranden. Samtidig er I også tæt på Alanya by, så I har rig mulighed for […]

13.01.19

Badeferie i Alanya

En uges badeferie på 4*hotel med all inclusive

Alanya er beliggende ud til Middelhavet ved foden af de smukke Taurusbjerge. Byen er gennem de seneste år blevet danskernes foretrukne feriemål i Tyrkiet, og det er ikke uden grund, at danskerne elsker at rejse til Alanya. Byen er en unik blanding af velfungerende ferieby, tyrkisk gæstfrihed, indbydende klima og barsk og uberørt natur. Og […]

06.01.19

Sommerferie med all inclusive rejse i Alanya

7 dage med solskin på Tyrkiets sydkyst til sommer

Hvis du ligesom mig er godt træt af vinteren og dagligt drømmer om sol, palmer og hvide sandstrande, så læs med her. Du kan nemlig booke din sommerferie allerede nu og spare penge. Lige nu kan du med SunCharter komme til Alanya til sommer. Du kommer til at bo på et centralt beliggende 4* hotel […]

08.12.18

Luksus voksenferie i Alanya

Ferie uden børnene - 3 dage i Alanya med fly t/r og morgenmad

Tag med Sunweb på voksenferie i Alanya. Her er luksus for alle pengene – og du kan rigtig nyde den Tyrkiske sol og varme! Du kan få 3 dage fra 2.259,- pr person! Besøg fæstningen på forbjerget i Alanya, nyd den storslåede udsigt, og hør mere om den spændende historie. Hvad med en smuk sejltur forbi […]