Oplev en af Grækenlands mest romantiske øer – her er mine top 10 tips til Jeres rejse til Santorini! Læs hele listen her.

Santorini er Grækenlands perle, det er fruen i huset, en vild vulkan fyldt med romantiske bygninger og mere unik end nogen anden ø i det græske øhav. Det er på grund af dette, at denne perle ikke længere er en hemmelighed – utallige turtelduer flokker årligt hertil. Det er derfor jeg har samlet mine top 10 rejsetips til Jer, så I kan nyde Jeres rejse til Santorini til fulde.

Mine 10 Santorini tips til Jer

Orientering | Transport | Udforskning | Søvn | Nyd livet

Find Jeres fodfæste først

Santorini er et arkipelag – hvilket betyder at det er en gruppe øer som ligger tæt, men som er adskilt af havet. Grækerne kalder øen Thira, og hovedstaden på øgruppen hedder Firá (nogen gange kaldet Thera).

Tip 1:

Hvis du leder efter det klassiske postkort-billede med de blå tage og hvide huse, så finder du dem ikke i Firá! Udsigten er fantastiske, det hersker der ikke nogen tvivl om – men den by du leder efter ligger faktisk på den nordlige del af øen. Nemlig i øen Oia. Her er menneskemængden ikke lille, men ikke desto mindre er den meget mindre end menneskemængden i hovedstaden. Firá er nemlig transport hovedpunktet for hele øgruppen.

Oia

Tip 2:

Hvis du vil foretrække at udforske Oia eller Firá i fred, så undgå at besøge byerne ved middagstid. Turisterne plejer nemlig at komme ind til byerne med skibe i løbet af formiddagen. Men de er næsten alle væk om eftermiddagen, så der kan I sidde at nyde en kold drink i ro og mag. So udforsk gaderne om morgenen (her er det også køligere) og gem afslapningen til senere på dagen.

Firá

Sådan kommer I fra A til B på Santorini

Tip 3:

Når I ankommer til havnen i Firá, har I to muligheder: Et lift med en gondol som løfter Jer op over de stejle klipper, eller et ridt på et æsel. Jeps, et rigtigt æsel kan bære Jer op af klipperne mens solen bager ned. Men hvis jeg er helt ærlig, vil jeg fraråde det – for selvom det er en sjov oplevelse, har dyrene ikke de bedste vilkår. Så scor lidt god karma ved enten at tage gondolen, eller ved selv at klatre op af trapperne (hvis I vælger dette, så sørg for at medbringe vand).

Donkeys waiting for riding tourists up and down the hills of greece island santorini

Tip 4:

Når I når ‘topppen’ af Firá, burde I først og fremmest nyde den vidunderlige udsigt, og prøve at ignorere alle turisterne. Drej ned af en sidegade, find noget skygge og nyd det smukke panorama i fred og ro. Heroppe finder I nemlig massere af smalle gader, udskårne trædøre, små balkoner med udsigt til havet, en overflod af blomsterkasser og et væld af små butikker.

Tip 5:

I kan også udforske øen med en af de mange bådture, der tilbydes når I ankommer til havnen. Her kan I også tage en færge, som går direkte til Oia. Dette er absolut den mulighed jeg vil anbefale Jer mest. Fra båden kan I nemlig nyde den smukke ø fra en lidt anderledes vinkel. Fra båden kan I se de rå klipper stikke op fra det mærkeblå hav, og bølgernes skum som indrammer dem. Det er simpelthen så flot! Et smukt syn – og næsten et must til Jeres rejse til Santorini. Men hvis det ikke lige lyder som noget for Jer, eller hvis I har let ved at blive søsyge, så er der også massere af busser, som kører til hovedbyen. Men de kan godt være en lidt langsom mulighed, da de skal manøvre sig igennem de smalle gader, og de er også tit fyldt op. Så de er ikke en god mulighed hvis I har noget I skal nå. Men når det så er sagt, så er prisen ikke til at slå. En billet mellem Firá og Oia plejer nemlig at koste ca 1,80 € – hvilket svarer til lige omkring 13 DKK. Til sidst kan I selvfølgelig også leje en bil, så I helt selv bestemmer hvordan og hvornår I vil udforske øen.

Udforsk Santorini på egen hånd

Tip 6:

Siden Santorini er den eneste beboede aktive vulkan i verden, må I endelig ikke misse krater landskaberne. Calderaen – det grydeformede krater – i Santorini er fyldt med vand, som får det til at virke som om I er på en ø. Men i virkeligheden er i på kanten af et gammelt krater. Her kan I også finde varme kilder at bade i.
Og for dem, som ikke bare vil dase i solen, kan man med fordel besøge det antikke Thera.

santorini here i come iStock_000016719003_Large

Tip 7:

Lad os komme tilbage til at dase lidt i solen. Det er en vigtig del af en græsk ferie. Selvfølgelig er der mange smukke strande på Santorini, men I skal ikke sætte næsen op efter hvide bounty strande som i Caribien – for I er trods alt på en vulkan. Men det er lige præcis det som gør øen så spændende! Deres strande ligner ikke nogen andre I finder i Grækenland. OBS! Pas på – for det sorte sand kan blive utrolig varmt i solen, så husk sandaler eller lukkede sko! Kamari strand, Perivolos strand og den Røde strand er særligt smukke.

View of the seacoast and the beautiful Red beach at sunset

Book et grottehjem

Tip 8:

Det kan godt betale sig at spendere på indkvarteringen. For på den måde kan I også virkelig få nogle uforglemmelige oplevelser! Hvis byen er for fyldt for Jer, eller stranden er for varm, så findes der næsten ikke noget bedre end at kunne trække sig tilbage til et stille hotel, eller et privat hjem for at slappe af eller køle af i Jeres private pool. I Oia eller Firá kan I finde de berømte “grotte hjem”, som er huse bygget direkte ind i klippesiderne. Selvfølgelig kan priserne på disse være utroligt høje – men jeg har fundet et par rimelige steder til Jer.

Cave House in Oia

Indkvartering fra 760 DKK per person per nat 

Nyd livet!

Tip 9:

Naturligvis inkluderer mine tips til Jeres ferie til Santorini en smagsprøve af de græske specialiteter og cuisine. På Santorini kan I finde hundredevis af Tavernaer, som alle tilbyder lækker mad og kolde øl, og ikke mindst skygge fra solen. Men et tip fra mig er at undgå de store gader, og i stedet søge lidt væk til sidegaderne. Her finder I nemlig ofte de restauranter som de lokale selv foretrækker, og I kan udforske kulturen på en mere autentisk måde. Hvis man er til liv i gaden, skal man helt sikkert søge til Firá – her finder man nemlig PK Cocktail Bar, som er et hotspot med en udsigt, som simpelthen er vidunderlig! Fans af en god drink kan også med fordel udforske de forskellige vinsmagnings muligheder, der er på øen.

Traditional Greek Cafeteria with View of Volcano and Santorini iStock_000068076721_Large

Tip 10:

Efter min mening er solnedgangene på øen noget af det smukkeste jeg har set! De koster ingenting, men kræver blot at man sætter tid af til at nyde dem – jeg anbefaler et glas koldt hvidvin til oplevelsen. Så læg teknikken væk, tag din partners hånd, og nyd det smukke syn, mens solens sidste stråler danser på bølgerne og maler de hvide huse i et orange skær. Husk at tage Jer tid til at skabe uforglemmelige minder fra Jeres rejse til Santorini.

Windmill against colorful sunset, Santorini, Greece

Santorini er et af de steder som alle burde opleve mindst én gang – og ikke bare fra postkort! Fordyb Jer i kulturen på denne unikke græske ø med middelhavet for Jeres fødder. Når I besøger øen, vil I indse at øen brænder sig fast I jeres hukommelse resten af livet. Det er virkelig en uvurderlig oplevelse, som jeg håber, at I vil nyde – og jeg håber at mine tips hjælper Jer til at have en fantastisk ferie!

Vi elsker, at se Jeres feriebilleder, så følg os på Instagram og husk at tagge os med et #holidaygurudk, og smid endelig en kommentar hvis I har andre gode råd til rejsende på Santorini. Vi elsker at høre fra Jer!

Her kan du også se mine nyeste tilbud til Santorini: