Her kan du læse min rejseguide til Mykonos. Her finder du gode råd til din rejse til Mykonos, og du får inspiration til seværdigheder som skal ses!

Hvidskurede huse med blåmalede døre og vinduer, som ligger tæt på de snoede og smalle gader. Balkoner bugnende med duftende blomster overalt hvor du kigger hen. Og Og blåt vand så klart at du kan se helt til bunden. Du sidder på en Taverna på havnen i skyggen af slyngplanterne, og beslutter dig for at bestille et glas vin, mens du absorberer den afslappede stemning. Velkommen til den græske ø Mykonos. Øen er ikke bare et Mekka for tusindvis af turister, her er også rig mulighed for at se kendte personligheder, som nyder deres ferie her. Så book et lækkert hotel og glæd dig til at opleve denne fantastiske ø!

Mykonos – Fester, luksus, og romantik

Sådan kommer du dertil | Mykonos by | De bedste strande | Natlivet på Mykonos |

mykonos_427675363

Hvordan kommer jeg til Mykonos?

Har denne artikel også givet dig lyst til at besøge Mykonos? Så er her en kort gennemgang af hvordan du kan komme til Mykonos. Fra Danmark kan du nemlig flyve direkte til Mykonos fra København Lufthavn, og her skal du betale ca 900 – 1000 kr. for en returbillet med enten RyanAir eller Aegean. Hvis du rejser i højsæsonen som ligger mellem april og august er prisen nogengange lidt højere, men hvis du er ude i god tid er der gode penge at spare.

Du kan også komme til Mykonos med færge fra Athens havneby Rafina eller Piraeus. Og fra Athen lufthavn går der busser til begge byer. Du kan vælge enten at sejle med standard færgen (rejsetid ca. 5 timer) eller ekspressfærgen (rejsetid ca. 2,5 timer). Standard færgen koster ca. 30-40 €, og ekspresfærgen er typisk 10-20 € dyrere. Lige meget hvilken færge du vælger, får du lov til at nyde Mykonos fra en særlig flot vinkel!

Little Venice of Mykonos Greece iStock_000044366116_Large-2

Seværdigheder på Mykonos du ikke må misse

Mykonos har fantastiske seværdigheder at tilbyde sine besøgende. Den nemmeste måde at opleve øens seværdigheder på din rejse til Mykonos, er at leje en bil. På den måde kan du tage ferien på Mykonos i eget tempo, og det er jo dejligt at man kan slappe af på sin ferie, ikke? Et andet tip til dig – afslut en dag med oplevelser og seværdigheder med en kold øl mens du nyder solnedgangen over middelhavet.

mykonos_376092106

Mykonos By

Byens hovedstad deler navn med selve øen. Den største by på er også det største samlingspunkt for turisterne, og det er da også her du kan finde de fleste af øens barer, resturanter og natklubber. Hvis du elsker at feste, så er Mykonos by the place to be! Selv hvis du er på udkig efter en mere stille ferie, er der massere at lave i byen, og jeg vil helt sikkert anbefale at gå en tur igennem byen. Mykonos by byder nemlig på utallige eksempler på den klassiske græske arkitektur, som nærmest er blevet kendetegnet for Middelhavet.

Bare et par minutters gang fra Mykonos by ligger en af Mykonos’ mest kendte bygninger – nemlig Panagia Paraportiani kirken. Kirken, som er den ældste på øen, kan dateres tilbage til 1425, og kan kun ses udefra, fordi den er ved at falde sammen. Tæt på kirken, ligger området “Lille Venedig“, som er et levn fra dengang Mykonos var under venetiansk styre. Når du gennem gaderne i dette område kan du se farverige huse som dem der er i Venedig. Men pas på med ikke at fare vild!

Øens varetegn er de fem gamle vindmøller, som står på række på en bakketop ikke langt fra Mykonos by. Hvis du besøger øen er møllerne en helt sikker seværdighed, du ikke må misse!

mykonos_iS-174749538

Mykonos’ smukkeste strande

Mykonos er kendt for sine smukke strande og krystalklart vand. Den mest kendte strand på Mykonos er Paradise Beach, som ligger på den sydlige del af øen, ca. 10 km fra Mykonos by. Dens popularitet betyder dog også, at stranden er en af de mest travleste på øen. Paradise beach er for dig, der godt kan lide gang i den og ikke har noget imod at der bliver spillet høj musik fra barerne på promenaden.

Hvis du slet ikke er til den slags, så er Agois Sosts stranden den perfekte strand for dig! Denne strand ligger på nordkysten af øen, og kan kun nåes med bil – da ingen busser kører dertil. Her finder du det samme krystalklarevand og lækre sand som på de andre strande, men til gengæld er slet ikke så mange turister. Her er også kun få Tavernaer og barer.

mykonos_sunset_385105558

Mykonos’ natliv – her er der gang i den!

Hvis du er vild med en lækker lounge atmosfære, vil jeg anbefale dig at besøge Buddha Beach Bar på syd-vest siden af øen. Denne stilfulde bar, tæt ved byen Ornos, tilbyder mest asiatiske retter og fantastiske cocktails, som du kan nyde med en udsigt over havet.

En meget populær bar i øjeblikket er Bubbles Bar i Mykonos by. Baren, dekoreret i typisk græsk stil, har også en smuk og hyggelig terrasse. De besøgende roser især baren for den gode stemning og atmosfære.

Hvis du elsker at danse til den lyse morgen, så besøg Astra natklubben. Denne glamourøse klub er de sidste par år blevet kendt for sine ekstravagante events og fester.

 

Rejser til Grækenland

 

Læs også