Velkommen til den smukke græske ø Zakynthos. I Danmark er øen ikke en lige så kendt sommerferie-destination som Kreta, Rhodos eller Korfu, men ikke desto mindre besøger tusindevis af turister Zakynthos hver sommer. Og med god grund. Her finder du nemlig de smukkeste hvide sandstrande – især Smugglers Cove er kendt for det spændende, rustne skibsvrag, der danner skarp kontrast til paradisstrandende og de smukke, grønne klipper. Ikke verdens værste sted at gå på grund.

Men Zakynthos byder på endnu mere smuk natur og spændende attraktioner. Dette er for eksempel havskildpaddernes foretrukne græske ø, da de kommer her hvert år for at yngle. Læs med i min rejseguide til Zakynthos og find inspiration til din sommerferie i Grækenland.

Rejseguide til Zakynthos

Hvornår skal man rejse til Zakynthos? | Sådan kommer du til ZakynthosOvernatning på Zakynthos

Zakynthos’ seværdigheder | Restauranter på Zakynthos

Boats At Shipwreck Beach, Zakynthos

Bedste rejsetid for Zakynthos

Jeg vil anbefale, at du rejser til Zakynthos i sensommeren. Jeg tænker her på månederne august, september, og oktober. Hvis du rejser til Zakynthos i denne periode, slipper du for den ulidelige varme, som øen godt kan blive ramt af i sommermånederne. Og der er også færre turister på øen. I august, september, og oktober er der stadig over 20 grader og sol, så du kan stadig nyde en solferie på Zakynthos på denne årstid.

Hvis du beslutter dig for rejse til Zakynthos i sommerferien, skal du forberede dig på at blive mødt af mange turister. Og at temperaturene på øen er meget høje her.

Rejse til Zakynthos

Hvordan kommer jeg til Zakynthos?

Du kan rejse til Zakynthos på flere måder.

Flyv til Zakynthos

Du kan flyve til Zakynthos. Enten direkte fra Danmark, eller med et stop i Athen. Du kan evt tage et stop i Athen, hvorfra du kan flyve direkte til Zakynthos – dette tager omkring en time. Hvis du vil flyve via Athen til Zakynthos, er det en god idé at booke din flybillet i god tid. For det første kan du højst sandsynligt få en billig flybillet, hvis du booker tidligt. Og for det andet kan flyene godt blive udsolgt, da der ikke er så mange afgange til Zakynthos hver dag.

Færge til Zakynthos

Du kan også tage færgen til Zakynthos. Du kan sejle fra det græske fastland (Kyllini til Zante), hvilket tager omkring en time. Hvis du tager færgen får du lov til at nyde det smukke græske øhav, og du kan også tage færgen til andre småøer i området. Du kan købe din færgebillet ved havnen på billetkontoret. Men du kan også købe dem i forvejen på internettet.

Traveling on a cruise ship.

Overnatning på Zakynthos

Zakynthos’ bedste ferielejligheder

Flere og flere turister foretrækker at have deres egen ferielejlighed eller feriebolig fremfor at bo på et hotel. Jeg er selv rigtig glad for at bruge hjemmesiden AirBnB, hvor man kan spare rigtig mange penge på at leje en ferielejlighed. Hjemmesiden fungerer ved at sætte dig i direkte kontakt med den private udlejer, så I selv kan arrangere, hvordan og hvornår, du kan hente nøglen til lejligheden. Du kan desuden læse andre gæsters anmeldelser af lejligheden, inden du beslutter dig for, hvilken lejlighed du vil leje. Jeg har fundet nogle helt fantastiske ferielejligheder på Zakynthos. Tag selv et kig herunder.

1-værelses lejlighed med dele-pool

Destinationen: Tragaki, Zakynthos
Omgivelserne: I den lille landsby på bakken, Tragaki
Boligen: 1- værelseslejlighed med eget badeværelse og dele-pool
Jeg synes især godt om: Swimmingpoolen og de mange oliventræer.
Plads: Til 2 gæster
Pris: Fra 309,- pr nat

Traditionelt hus med udsigt til Turtle Island

Destinationen: Agios Sostis, Zakynthos
Omgivelserne: Blandt oliventræer og med udsigt til skildpadde-paradiset Turtle Island
Boligen: 1- værelseslejlighed med mini-køkken og eget badeværelse
Jeg synes især godt om: Byggestilen og udsigten til skildpadderne
Plads: Til 3 gæster
Pris: Fra 335,- pr nat

Seværdigheder på Zakynthos

Zakynthos Strande | Marathonissi | De Blå Grotter | Cameo

Zakynthos’ bedste strande

Som du tydeligt kan se, er Zakynthos det sande paradis for alle jer, der elsker at ligge på stranden og at bade i det friske havvand. Lad os derfor starte med Zakynthos’ bedste strande. Der er nemlig nok af dem. Den bedste måde at udforske øens strande på, synes jeg, er ved at leje en bil eller en motorcykel. Så kommer du nemlig hurtigt og nemt rundt på øen – i dit eget tempo.

Navagio stranden

Zakynthos’ mest populære strand er Navagio-stranden, også kendt som Smugglers Cove. Det er her, du finder det ikoniske skibsvrag, der er omgivet af enorme hvide klipper på hver side. Skibet er et britisk smugler-skib, der fragtede ulovlige cigaretter fra Tyrkiet til den italienske mafia (sådan forlyder historien i hvertfald). Skibet gik dog på grund i 1980 og har ligget her på stranden lige siden. Man kan sagtens ligge og sole sig på stranden ved siden af skibet, men rejser du til Zakynthos i højsæsonen – om sommeren – må du være forberedt på at skulle dele stranden med øens mange andre turister. Man kan desuden kun komme til stranden via havet. Flere forskellige udbydere sejler turister herud flere gange i sommermånederne, og det kan være nødvendigt at hoppe med på en af disse gruppeture. Du kan også se stranden fra et udkigspunkt højt oppe på en af klipperne. Herfra er der blevet taget mange smukke feriebilleder.

Boats in the deep blue sea

Kalamaki stranden

Navagio-stranden er skøn, men det er mest af alt et fantastisk smukt udflugtsmål, hvor man ikke nødvendigvis ligger og slapper af i solen hele dagen. Men det der med at tilbringe hele dage på stranden skal der jo også til. Det kan man gøre på stranden Kalamaki, der er en lækker sandstrand med masser af hyggelige strand-tavernaer. Du er heldig, hvis du støder på små afspærringer i sandet. De truede Karetta-havskildpadder kommer til stranden for at yngle i maj og juni, og afspærringerne markerer, hvor deres æg ligger. Hvis du er virkelig heldig, er der måske nogle af æggene, der klækker med de sødeste små skildpadder, imens du er på stranden. Det sker også tit, at man løber ind i (eller svømmer ind i) skildpadderne i havet ud for stranden. Dafni-stranden er en mindre kendt strand, hvor havskildpadderne også yngler. Her er der større chance for at opleve skildpadderne i roligere omgivelser uden for mange andre turister.

Laganas stranden

Er du mere til fest og farverige drinks, skal du tage på Laganas-stranden. Her kan du starte dagen med en frisk dukkert i havet og slutte den af med at gå fra bar til bar og drikke lækre cocktails. Dette er en rigtig god strand at komme i kontakt med andre unge rejsende. Om det er de moralske tømmermænd, der trykker eller håret, der gør lidt ondt efter en aften i byen, kan du blive healet i vandet ved Xygia Sulphur Beach. Zakynthos’ lokale beboere har nemlig længe været overbevist om, at det svovlholdige vand her er helbredende.

adolfo-felix-572970-unsplash

Marathonissi

Der er selvfølgelig mere at se på Zakynthos end “bare” lækre strande. Skildpadderne er uden tvivl et højdepunkt, der kan findes rundt på hele øen. Du kommer helt sikkert til at støde på deres ynglesteder op til flere gange, og det er meget vigtigt, at du ikke rører ved dem og kommer til at ødelægge redderne. Vil du gerne tæt på skildpadderne, kan du tage ud at sejle i en båd med glas i gulvet, så man virkelig kan se dyrene i deres naturlige omgivelser. Du kan også tage til øen Marathonissi, der er kendt for sine mange skildpadder.

Rejse til Zakynthos

De Blå Grotter på Zakynthos

Du kan også tage til den lille landsby Limni Keri, der ligger på den sydvestlige del af øen. Fra fyrtårnet er der en helt fantastisk panoramaudsigt. Og når du alligevel er i Keri, kan du også besøge de spændende grotter. Grotterne og de hvide klipper ses best fra havet. Tager du med på sådan en bådtur, bliver båden ofte lagt for anker, så der er mulighed for at svømme og snorkle.

Cameo

Jeg kan desuden anbefale at gå ud til den lille ø Cameo. Øen sad engang fast på Zakynthos, men for et par hundrede år siden blev øen afskåret fra Zakynthos ved et voldsomt jordskælv. I dag kan du komme til Cameo via den fineste, oplyste træbro. Om dagen kan du her hænge ud i strandbarer med den smukkeste udsigt til Zakynthos. Om aftenen bliver øen forvandlet til en vild fest-ø, hvor du helt sikkert kan tilbringe et par festlige aftener. Det koster 4 euro at komme over på øen, men så får du også en gratis drink i en af strandbarene.

zakynthoss
Foto: Tripadvisor

Restauranter på Zakynthos

Meze-aften

Tasos Taverna tager dig på en lækker græsk madrejse, hvor du smager mange forskellige retter fra det græske køkken! Du får både forretter, hovedretter og drikkevarer til en fordelagtig pris. Og hvem ved, måske finder du en ny favoritret?!

Solomos vingård

Solomos vingård er den næst største vinproducent på Zakynthos og helt sikker noget for dig, som er interesseret i vin. Vingården er smukt beliggende i Kydoni kun 10 minutter fra Zakynthos by. Hvis noget vin falder i din smag, kan du købe det med dig hjem. Inden du besøger vingården, er det en god ide at ringe.

Cool Peppers

Cool Peppers er en flot og moderne bar og restaurant, der ligger på Laganas-stranden. Stedet drives af to brødre og deres kusiner, og her serveres international mad med et touch af det mexicanske og amerikanske køkken. Her kan du spise morgenmad, frokost og middag, men selvfølgelig kan du også bare nøjes med en drink, mens du nyder den smukke havudsigt.

Græsk mad når den er bedst

På stranden i Laganas ligger den familieejede taverne Horizon, som serverer lækker mad. På restauranten findes også skønne solstole på den populære strand.. Maden er noget af det bedste på Zakynthos, og her kan du prøve specialiteter som moussaka, lammekleftiko og souvlaki. Om aftenen danser personalet græsk dans og byder gerne gæsterne på til en omgang klassisk zorba!

Zakynthos er en helt fantastisk ferie-destination, der endnu ikke bliver belejret af turisthorder om sommeren. Så hvis du gerne vil rejse til Grækenland, burde du helt sikkert overveje en at rejse til Zakynthos. Øen er præcis lige så smuk, som den ser ud på billeder – måske endda endnu smukkere. Så hvad venter du på? Tag et kig her på mine billige rejser til Zakynthos.