Leder I efter inspiration, til hvad I skal lave i Milano? Så læs med her i min nye rejseguide til Modens Hovedstad. Her giver jeg jer alle mine bedste tips til den stilfulde italienske by, og klæder jer godt på til jeres ferie i Milano. Så hvad enten den står på tøse- og shoppetur eller et romantisk weekendophold med en I elsker, så har jeg lige hvad, I skal bruge. God rejse!

Milano er modehovedstaden i Europa – og måske endda verden. Men det er ikke kun fashionistaer, som kan få noget ud af den norditalienske by. Her er noget for alle, og Milano er en fantastisk by at holde storbyferie i. Er I til kunst, lækker mad, flotte bygninger og smukke parker? Så er en ferie i Milano det perfekte til jer! Milano er også en perfekt destination på alle årstider! Bare forestil jer en juletur eller en lækker sommerferie i Milano. Milano er også perfekt i foråret og efteråret, når der ikke er de vilde turistmængder, og det gode er, at I også kan spadsere rundt i byen uden de tykke jakker. For temperaturen i Milano er nemlig dejlig lun og varm (stort set) hele året. Er I i humør til en Milano tur? Så læs min rejseguide til Milano her, hvor jeg giver jer de bedste tips og tricks til at få den perfekte ferie i byen! Og jeg giver jer mit bud på de 14 bedste must see seværdigheder i Milano.

Rejseguide til Milano

Ferie i Milano

Turen går til Milano | Shopping |  Spisesteder i Milano

Top 14 seværdigheder i Milano

1. Duomo Santa Maria | 2. Galleria Vittorio Emanuele II | 3. Den Sidste Nadver | 4. Teatro alla Scala
5. Poldi Pezzoli Museet | 6. Pinacoteca di Brera | 7. Castelo Sforzesco
8. Naviglio Grande | 9. Sant Eustorgio Kirken | 10. Design Museet
11. Sempione Parken | 12. Civico Akvarium | 13. Da Vinci Teknologisk Museum | 14. Kongelige Palads

Ferie i Milano

Turen går til Milano

Hvis I leder efter et fantastisk rejsetilbud til Milano, så behøver I ikke lede videre! I dette afsnit vil jeg guide jer til, hvordan I får den bedste rejse til Milano. Og hvad enten I er til de trygge og nemme pakkerejser, eller I er mere eventyrlystne og bare vil bestille fly, så har jeg helt sikkert noget til jer. Læs med videre i dette afsnit for at finde den perfekte rejse til Milano for jer.

Hvis I leder efter billige flybilletter til Milano, kan jeg anbefale jer at holde øje med min fly-finder side. Her har I nemlig størst chance for at falde over et godt tilbud. Det kan helt sikkert betale sig at rejse på hverdage, og hvis I kan rejse fra fx en tirsdag til en torsdag, så er der som regel rigtig mange penge at spare. I kan typisk flyve direkte til Milano fra København, hvor turen flyves af Ryanair, Easyjet og SAS. I kan dog også flyve direkte fra Billund – denne rute flyves også af Ryanair. Alternativt kan I flyve fra Aarhus og Aalborg, men her er der typisk et enkelt stop i Amsterdam, London eller Frankfurt.

I kan finde billige flybilletter til Milano lige her. 

Jeg har som regel altid en god pakkerejse til Milano på min blog, hvor I altså kan bestille fly og hotel samlet ét sted. Dette er en god løsning, hvis I leder efter en hurtig og let feriebestilling. I kan se alle mine tilbud til Milano her:

I kan også altid følge med på min facebookside eller på min Instagram, hvor jeg dagligt ligger tilbud op. Ellers kan I tilmelde jer min Facebook Messenger service, så I kan få de bedste tilbud direkte i indbakken.

Shopping

Galleria Vittorio Emanuele II
Galleria Vittorio Emanuele II

Et helt sikkert must når I er i Milano er at besøge det verdenskendte Galleria Vittorio Emanuele II. Denne indkøbsarkade er fyldt til randen med modeverdens største mærker, og man skal helt sikkert have det store kreditkort med for at shoppe løs her! Men selvom I ikke vil købe noget, så er det et sjovt sted at gå rundt.

Men der er også mange andre steder at shoppe i Milano, og byen, som er kendt for sin mode, har næsten en modebutik på hver gade. Hvis I er til det lidt mere excentriske og sjove, så skal I prøve Mercato di Via San Marco. Her kan I finde alverdens sjove og “sjældne” modefund, og i den ene ende af markedet kan I også finde lokale råvarer. Generelt er der mange småmarkeder i Milano, og I kan hurtigt finde et af disse. Jeg kan især anbefale de lokale ferskner eller andet frugt som en eftermiddagssnack.

Spisesteder i Milano

Som stort set alle andre steder i Italien er Milano proppet med lækre spisesteder! I kan stort set finde lækre espressobarer og restauranter på hvert et gadehjørne. Men jeg vil alligevel lige fremhæve et par stykker, som jeg er helt vild med! Ristorante Alla Collina Pistoiese er en af de bedste italienske restauranter, jeg har været på. Restauranten ligger midt i Milanos gamle bydel og centrum. Det er altså den perfekte restaurant at stoppe ved efter en lang dag med sightseeing og gåture igennem byen. En anden super hyggelig og autentisk restaurant i Milano er Rossini Ristorante. Her kan I få traditionel italiensk mad, i hyggelige og hjemlige omgivelser. Jeg kan især anbefale deres pizza! Bunden og skorpen er vildt lækre!

Hvis I er ude efter fine restauranter i Milano, så skal I tage til Ristorante Enrico Bartolini. Her får I super lækker og moderne mad, som alligevel har rod i det italienske køkken. Det er dog en smule dyrt. Dog kan jeg sige, at maden er det hele værd. Og selvom det er moderne, og portionerne er mindre, så går man ikke sulten fra bordet.

Hvis I er til noget lidt anderledes, og hvis I holder ferie i en ferielejlighed eller med Airbnb, så kan I prøve at hyre en lokal kok. På den måde får I rigtig autentisk mad forberedt til jer i jeres egen feriebolig. Det er virkelig sjovt, og I kan se hvordan de forskellige retter tilberedes. Som regel har kokkene også nogle gode tips og tricks, som I kan prøve af når I kommer hjem.

Top 14 seværdigheder i Milano

1. Duomo Santa Maria

Åbningstider:
Katedralen: Alle dage fra 08:00 – 19:00
Udgravningssite: Alle dage fra 09:00 – 19:00

Intet besøg i Milano ville være komplet uden en tur i Duomoen! Derfor heller ingen rejseguide til Milano uden en guide til den fantastiske katedral! Milanos store katedral er et af byens kendetegn. Katedralen er den største i Italien (Peters Kirken ligger teknisk set i Vatikanet 😉 ), og det er helt sikkert en af de smukkeste katedraler også! Byggeriet begyndet i 1386, og katedralen blev faktisk bygget ovenpå ruinerne af en meget ældre kirke, som siden er blevet fundet af arkæologer. I kan besøge de underjordiske udgravninger – hvilket jeg kan anbefale, da det er super spændende at se.

Duomo Santa Maria
Duomo Santa Maria

Som sagt er Duomen virkelig en af de smukkeste katedraler, jeg har set! Hvert et tårn, hvert et vindue og hver niche er dekoreret med hvid marmor og friser. Der er nok at se på indenfor, men jeg vil alligevel anbefale jer at gå op på taget. Her får I en enestående udsigt over Milanos gamle centrum, og I kan se byen fra en spændende vinkel.

I skal regne med at stå i kø i et stykke tid, da der er heftig sikkershedskontrol på vej ind i katedralen. Jeg vil anbefale jer at købe indgangsbillet på forhånd.

Galleria Vittorio Emanuele II
Galleria Vittorio Emanuele II

2. Galleria Vittorio Emanuele II

Fordi Milano er Modens Hovedstad, kan man heller ikke rigtigt rejse til byen uden at besøge det verdenskendte Galleria Vittorio Emanuele II. Galleriet er det perfekte sted at shoppe, og som jeg nævnte tidligere i afsnittet om Shopping i Milanoså er shoppingcentret et besøg værd, selvom I måske rejser med et stramt budget. Galleriet er ikke kun Italiens ældste shoppingcenter (byggeriet begyndte allerede i 1865), men det er også Italiens største indkøbscenter.

I kan finde luksuriøse butikker og caféer i galleriet. Jeg kan helt sikkert anbefale et besøg dertil i juletiden, da udsmykningen der er helt fantastisk!

3. Den Sidste Nadver

Når man siger Milano, må man også næsten sige Den Sidste Nadver og Leonardo da Vinci. Hvis I er fans af italiensk renæssance kunst, så er Den Sidste Nadver et absolut must, når I rejser til Milano. Kirken, hvor vægmaleriet har hjemme, er en fantastisk smuk kirke, så det er turen værd bare for det! Faktisk er hele området på UNESCO Verdensarvsliste.

Billetterne til hallen med Den Sidste Nadver er stærkt begrænsede, og der må kun være 25 personer i hallen ad gangen. Så hvis I vil se maleriet på jeres storbyferie i Milano, så skal I være tidligt ude. Det er en god idé at være ude flere måneder i forvejen. I kan købe jeres billet her. Prisen starter fra 335 DKK pp.

Teatro alla Scala
Teatro alla Scala

4. Teatro alla Scala

Åbningstider for rundvisning:
Hver dag: 09:30 – 17:30
Billetpris:
Voksen: 9 €
Barn: 6 €

Teatro alla Scala er et helt fantastisk sted! Ligemeget om I er til Opera eller ej, så mener jeg helt sikkert, at I skulle besøge det smukke operahus! Indretningen og arkitekturen er meget speciel og utrolig flot. Operahuset er også et vigtigt historisk landemærke for Milano, da nogle af Italiens største komponister har skrevet operaer til dette operahus. Komponisterne inkluderer bl.a. Guiseppe Verdi, Giacomo og mange flere.

Efter min mening har man ikke rigtig været i Milano uden at se en opera. Jeg ved dog godt, at det er en af de kunstformer, som virkelig skiller vandene. Hvis det er for dyrt at få billetter, eller I virkelig hader opera, kan jeg anbefale det lille teatermuseum, som ligger direkte bag operahuset.

5. Poldi Pezzoli Museet

6. Pinacoteca di Brera

Åbningstider:
Tirs – søn 8:30 – 19:15 (lukket mandag)
Billetpriser: 12 €

Pinacoteca di Brera museet er Milanos største og mest kendte kunstmuseum. Her kan I se kunstværker fra Raphael, Bellini, Caravaggio og mange mange flere. Museet har en stor samling af kunst fra renæssancen, som permanent er udstillet.

Selve bygningen er også nærmest et kunstværk i sig selv. Det en af de smukkeste bygninger i Milano efter min mening. Så selv hvis I ikke har lyst til at bruge en solrig dag på jeres ferie i Milano i et galleri, så kan I stadig nyde den smukke gårdsplads.

Castello Sforza
Castello Sforza

7. Castelo Sforzesco

Åbningstider:
Slottet: Man – søn: 07:00 – 19:30
Museum: Tirs – søn: 09:00 – 17:30
Entrébillet: 5 €

På jeres ferie i Milano bliver I også nødt til at besøge det smukke Castelo Sforzesco – eller bare kaldet Sforza Slottet. Bygningen, som stammer fra det 15. århundrede, var engang hovedsædet for Hertugen af Milano, men i dag huser det store slot “bare” et par museer. Den store gårdsplads er også super flot og er især god at udforske med børn, da der er masser af plads til at løbe og lege på.

I kan købe entrébillet og guidede ture til slottet lige her.

8. Naviglio Grande

Naviglio Grande kanalen forbinder Milano med Lago Maggiore. Det blev bygget mellem 1179 og 1233. Den kunstige vandveje var engang en vigtig transportlinje for hele regionen, men det bruges nu kun til kunstvanding. Det er dog et smukt område, og det er muligt at tage på cykeltur langs ruten. Det kan jeg især anbefale, hvis I har en lidt længere storbyferie i Milano.

9. Sant Eustorgio Kirken

Basilica Sant’Eustorgio er en af de ældste kirker i Milano, og kirken kan dateres helt tilbage til det 4. århundrede. Efter sigende skulle de Tre Vise Mænd fra Bibelen have været begravet her. Men da den rødskægede kejser af Tyskland indtog byen i det 12. århundrede, stjal han relikvierne med tilbage til Köln. Relikvierne blev først bragt tilbage til kirken i Milano i 1904. Selv den dag i dag er kirken utrolig populær for pilgrimme.

10. Design Museet

Åbningstider:
Tirs – søn: 10:30 – 20:30 (lukket mandag)
Entrébillet: 18 €

Triennale Design Museum. Italien – og især Milano – er berømt for sit fremragende design både inden for mode og møbler. Og på Triennale Design Museum har I et helt museum dedikeret til netop design. Her er både udstillinger fra udlandet, men der er selvfølgelig fokus på det norditalienske design. Et sandt must-see i Milano.

Parco Sempione
Parco Sempione

11. Sempione Parken

Lige bag Sforza Slot finder I Parco Sempione. Det er den største park i centrum af Milano og den er især populær hos de lokale. Hvis I er på udkig efter en lille pusterum fra de hektiske og fyldte gader, så kan I finde det her. Det er især et super sted til en picnic (men husk at man ikke må grille i parken).

12. Civico Akvarium

 Åbningstider:
Tirs – søn: 09:00 – 17:30 (lukket mandag)
Entrébillet: 5 €

Civic Aquarium i Milano siges at være det tredje ældste akvarium i Europa. Hvis I leder efter sjove ting at gøre i Milano med børn, kan den smukke bygning i Parco Sempione være et godt valg. Det blev bygget til Milanos verdensmesse i 1905 og huser for det meste fisk og vandplanter fra Italien.

13. Da Vinci Teknologisk Museum

 Åbningstider:
Tirs – fre: 09:30 – 17:00 (lukket mandag)
Weekend og helligdage: 09:30 – 18:30
Entrébillet: 10 €

Alle kender Leonardo da Vinci. Manden var meget mere end “bare” en maler. Han var virkelig en renæssancemand, og han havde et unikt talent, som virkelig gik forud for sin tid. I Milano har de et utrolig flot teknologisk museum, som er opkaldt efter Leonardo da Vinci. Her kan I fordybe jer i mandens fantastiske idéer og geni. Det er et interaktivt museum, så det er perfekt til en familieferie til Milano. På museet kan I se de historiske tegninger, og se moderne reproduktioner af hans krigsmaskiner og andre forunderlige idéer.

14. Kongelige Palads

Milano er en af de ældste byer i Italien, og det har også et Kongeligt Palads. Her kan I besøge et af de vigtigste historiske steder i Milano. I dag er paladset et museum, og I kan opleve smukke udstillinger fra gamle dage. Paladset ligger lige ved Duomoen, og I kan faktisk se Paladset fra Duomoens tagterrasse.

Er I blevet tændt på en rejse til Milano? Ja, ikk? Det kan jeg godt forstå. Husk at I alle dage kan følge med på min blog for, at se når der kommer de bedste tilbud til Milano.
Hvis I holder ferie i storbyen og bruger tips fra min rejseguide til Milano, kan I tage jeres feriebilleder på Instagram med #Holidaygurudk og få mulighed for at blive featured på min profil.

Hav en helt fantastisk tur til smukke Milano!