Rhodos er måske en af de mest berømte øer i det græske øhav – og det er med god grund! For ikke bare skinnner solen nærmest konstant hele året rundt, der er også fascinerende og interessant historie at dykke ned i, og nå ja, strandene er i verdensklasse. Kort sagt – Rhodos har alt hvad et feriehjerte kunne begære. Men bare rolig, jeg skal nok fortælle lidt mere om hvad I kan lave. Herunder kommer nemlig min rejseguide til den perfekte ferie til Rhodos, med forslag til seværdigheder, de smukkeste strande, og de unikke steder I bare skal besøge. Så læs bare med her!

Seværdigheder og oplevelser på Rhodos

Seværdigheder på Rhodos | Rejsen til Rhodos | Udforsk Rhodos med lejebil | De Bedste Strande på Rhodos | Insider Tips | Bådture til øen Symi | 5 oplevelser på Rhodos

hello-lightbulb-295383-unsplash[1]

En skattekiste af historier – Rhodos’ seværdigheder

Ifølge gammel græsk mytologi, var Helios, solguden, forelsket i nymfen Rhodos, og fordi han kastede sit lys på hende blev hun til sten – og således blev Rhodos øen til. Ikke helt så romantisk som han måske have håbet, men det forklarer måske hvorfor Rhodos har 300+ solskinsdage om året.

 

shutterstock_88670749

Lindos

Hvide huse, smalle snoede gader, krystalklart vand og smukke klipper – sådan beskriver man bedst byen Lindos. Byen er en typisk charmerende græsk by, som er ligeså billedskøn som den er livlig. Hvis I rejser til Rhodos skal I helt sikkert tage et smut til denne by på øens østkyst. Lindos ligger ca 50 km syd for Rhodos by, og man har den smukkeste udsigt over havet fra bilen på vejen. Lindos kan også prale med at have et af de bedst bevarede old-græske templer – lige med undtagelse af Akropolis i Athen. I kan booke billetter til Lindos Akropolis her. Hvis I leder efter spisesteder har du et væld af muligheder, og mange af resturanterne i Lindos er spredt ud over klippesiderne, så I kan nyde den smukke udsigt.

Panorama of the Old Town from the sea. Rhodes Island. Greece_shutterstock_313389113

Rhodos By

På Jeres rejse til Rhodos kan I også se en af oldtidens Underværker – nemlig Kollossen fra Rhodos. Godt nok står Statuen der ikke mere, men I kan se to søjler hvor den stod engang. Statuen blev bygget for at hædre solguden Helios – ham fyren med den brændende passion fra før – og den stod med en fod på hver side af indsejlingen til Rhodos havn.

Sommerfugledalen

Rejser du til Rhodos om sommeren har du chancen for at opleve et unikt naturfænomen, når tusindvis af sommerfugle samles i Petaloùdes dalen på Rhodos’ vestkyst. Sommerfuglene kommer til Rhodos i perioden juni – august for at søge ly for solen, og for at parre sig. Sommerfuglen har mørkebrune vinger med hvid-gule striber, og ser ikke ud af meget når den hviler sig på stammerne, men når flokken flyver op ser man pludselig et væld af orange vinger, og det er et helt enestående syn. Et must på Jeres rejse til Rhodos. Her kan det være en god idé at booke billetter i forvejen, da der er et max antal turister som bliver lukket ind per dag.

Rhodos iStock_000075100089_Large-2

Rejsen til Rhodos

Det er heldigvis rigtig nemt at flyve til Rhodos, og flybilletter til Rhodos er heldigvis ofte ret billige. Der er flest flyafgange til Rhodos i i foråret og sommeren, men det er bestemt også muligt at flyve til Rhodos i efteråret. I kan flyve direkte til Rhodos fra lufthavnene i både København, Billund og Aalborg. Det er især Primera Air, der flyver direkte til Rhodos.

Flyv til Diagoras

Der findes kun en kommerciel lufthavn på Rhodos hvilket gør det let at beslutte hvor man skal flyve til. Rhodos Diagoras internationale lufthavn ligger på den nordvestlige kyst af Rhodos, og derfra er det let at komme til resten af øen – især fordi de fleste af feriebyerne og hotellerne ligger i den nordlige ende af øen. Flyveturen til Diagoras tager omkring 3,5 timer, og I kan flyve direkte til Rhodos fra København, Billund og Aalborg. Flybilletter til Rhodos koster typisk omkring 1.500 kroner for en returbillet, men i højsæsonen kan de være dyrere. Men der kan dog også findes billetter til ca 800 kroner hvis man er ude i god tid, og er lidt heldig. Primera Air flyver ruten et par gange om ugen – oftere i højsæsonen. Men både RyanAir, Nowegian og Aegean har ruter, som godt nok ikke altid er nonstop. Jeg holder altid øje med billige flybilletter til Rhodos, så tag et kig her på min side og find de billigste flybilletter til Rhodos.

Udforsk Rhodos med lejebil

At leje en bil på jeres ferie til Rhodos er nok faktisk den bedste idé, hvis I gerne vil udforske hele øen. På den måde kan I nemlig opleve nogen af Rhodos’ smukke seværdigheder og steder, uden at skulle bekymre Jer om busser osv. De fleste af vejene på Rhodos er i fin stand, så det skulle ikke være noget problem for Jer at køre der. At leje en bil giver også mulighed for at nyde Rhodos’ seværdigheder i ens eget tempo. På Holidaycars.com kan I let finde lejebiler uden at det bliver virkelig dyrt.
I bil kan I også dejligt let komme til Monte Smith, Rhodos’ højeste punkt, som I derfra kan bestige på fod, så I kan nyde udsigten for fulde drag.

St.Paul’s Bay, Rhodes Island, Greece

De bedste strande – Hvor guderne badede

Når I så har fået fat i Jeres lejebil, så kan I meget passende prøve Rhodos’ forskellige strande. For der er mange – og de er simpelthen så lækre alle sammen. Men Rhodos’ østkyst anses for at have de bedste og mest børnevenlige sandstrande. På vestkysten kan sandet være blandet med rundslebne småsten, og her blæser den kølende Middelhavsvind. I Lardos findes gode bademuligheder med groft sand eller rullesten. Sandstranden i Kalithea er grovkornet med småsten. Omkring Lindos findes flere gode badebugter. Stranden i Afandou består af sand og sten.

iStock-815326266

Psst! Insider tips til mad på Rhodos

Hvis du er på udkig efter gode lokale resturanter og barer foreslår jeg at I tager til Rhodos’ vestkyst og lidt væk fra de meget turistede områder. Her serverer de nemlig lækker lokal og autentisk græsk mad, og noget af det bedste mad jeg har fået i Grækenland! Især landsbyen Embonas har mange gode restauranter, og de er især kendt for deres grillmad og den regionale vin. Hvis det derimod er fisk I er på udkig efter skal I tage til Rhodos østkyst Stegna Strand, hvor I finder resturanten Gorgona, som serverer frisk og lækker fisk! Hotel Melenos i Lindos har en fantastisk tag terrasse, hvorfra I kan nyde en helt vidunderlig udsigt over Lindos bugten. Og nå ja – deres cocktails er også ret lækre.

Rhodoes Symi Greece iStock_000056060226_Large-2

Bådture og øen Symi

Symi er kendt som sagaernes ø – og øen er efter min mening totalt undervurderet. Så det er helt sikkert det værd at bruge en dag af jeres Rhodos ferie på en bådtur dertil. Den lille ø er indbegrebet af Grækenland – med små huse, og enestående natur! I kan tage en båd direkte fra Rhodos til Symi, og på den måde kan I opleve to vidunderlige ting på samme dag – Symi og en dejlig forfriskende bådtur gennem det Ægæiske Hav. På Symi kan I blandt andet bade på de smukke strande, gå på opdagelse i den gamle by, eller gå tur langs promenaden og nyde den smukke udsigt. Her kan I finde en masse lækre tilbud til bådture fra Rhodos.

Seagulls and fishing boats at Rhodes in Greece

5 tips til den bedste ferie på Rhodos

  1. Besøg mindst én strand som ikke ligger ved Jeres hotel
  2. Besøg Rhodos’ gamle by og Lindos
  3. Spis på en traditionel græsk Taverna
  4. Bestig Monte Smith og nyd udsigten over Rhodos og havet
  5. Tag på en bådtur

Jeg håber, at I med den her artikel føler Jer godt klædt på og inspirerede til Jeres næste rejse til Rhodos. Og forhåbentlig kan I bruge nogle af de tips jeg har giver Jer. Hvis I holder øje med min side, både bloggen og på Facebook (@Holidayguru.dk) så kan I også se når jeg laver nye billige ferie og flybilletter til Rhodos. I må også meget gerne tagge os I jeres feriebilleder med #holidaygurudk, eller skrive til os om Jeres ferieoplevelser (på både godt og ondt). Vi elsker at høre fra Jer!

Her kan I se mine tilbud til Rhodos