Læs min nye rejseguide med tips og tricks til Kroatien – og bliv klogere på det smukke land ved Middelhavet. Læs hele artiklen her!

Rejseguide: Kroatien rundt

Kroatien er et udsædvanlig smukt land! Den mangfoldige natur bliver ved med at fascinere mig! Kroatien ligger ud til det Adriaterhavet, og landet har en over 2000 km lang kyststrækning, og over 1000 øer. Det er meget populært med en rejse til Kroatien, og det er især indenfor de sidste par år blevet en populær rejsedestination. For alt fra aktiv ferie til charterferie med all-inclusive. Selvom rejser til Kroatien er blevet mere og mere almindeligt, er det meste af landet stadig uspoleret af de mange turister. Mange steder er der dog begyndt at blive bygget større hoteller, men disse er ikke med til at ødelægge charmen. Der er stadigvæk rig mulighed for at bo i ferielejlighed i Kroatien eller på nogle af de mere intime og mindre hoteller. Her kan du læse min korte gennemgang af de mest vigtige seværdigheder i Kroatien, samt en liste over de steder du ikke må gå glip af.


Det skal du opleve i Kroatien

Rejs til Kroatien

Havnebyen Dubrovnik | Dubrovnik for foodies | Nattelivet i Dubrovnik | Lejebåd i Dubrovnik

Split | Seværdigeheder i Split | Restauranter Split

Plitvice Søerne – Nationalpark | Top 3 Kroatiske øer

Sådan finder du din rejse til Kroatien

Du kan let finde lækre hoteller i Kroatien – her er et link til Trivago og de bedste tilbud. Jeg har også fundet billige flybilletter til dig her.

Som du nok kan se, så er en rejse til Kroatien noget, som jeg helhjertet kan anbefale! Mit personlige top tip er at leje en bil! På den måde kan du let udforske store dele af landet. Her kan du se alle mine rejser til Kroatien!

Dubrovnik: Kroatiens smukkeste by!

En ferie i Kroatien skal næsten starte, eller i hvert fald inkludere, middelalderbyen Dubrovnik! Byen ligger i den sydlige del af landet, og med sin flotte bådehavn og gamle bydel er det et af de smukkeste steder i Kroatien. Du kan endda selv leje en båd her – perfekt til dig rejse til Kroatien! Båden behøver ikke være en kæmpe yacht – jeg synes, at en lille båd næsten er mere hyggelig! Dubrovnik er (uofficielt) den kulturelle hovedstad i Kroatien, og med sine mange seværdigheder er den da også optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. I den gamle bydel, må du ikke køre med bil – og dette er med til at bevare den smukke by. Den gamle bymur er et meget kendt varemærke for byen – og et absolut must-see på din rejse til Kroatien!

Rejse til Kroatien

Restauranter i Dubrovnik

Kroatien er et anderkendt gourmetland – de er især kendt for deres lækre skaldyr og fiskeretter. Kroaterne lægger meget vægt på kvaliteten af deres råvarer, og det kan man sagtens smage! I Dubrovnik er der især to restauranter, jeg vil anbefale dig at prøve på din rejse til Kroatien.

Restaurant 360°

Rejse til Kroatien

Den første er Restaurant 360°. Her kan du nyde din mad, mens du kigger ud over den gamle havn og alle de små skibe, som kommer tøffende ind hele aftenen. Selvom prisen er rimelig høj (den er i Michelin guiden), så kan man også få nogle retter til overkommelige priser.

 

BOTA Østers & Sushi Bar

En anden restaurant jeg vil anbefale dig, hvis du skal rejse til Kroatien og Dubrovnik, er BOTA Østers & Sushi Bar. Jeg har selv besøgt restauranten (flere gange) i sommeren 2018. Og jeg må sige – deres tun

tartar er noget af det lækreste jeg nogensinde har spist! Det kan helt sikkert anbefales! På restauranten kan du sidde både indendørs og udendørs. Indendørs foregår i den hyggelige, men moderne kælder. Mens det udendørs foregår på en smuk træterrasse med udsigt til Dubrovniks Domkirke. Så jeg vil anbefale dig at bestille bord til udenfor! Tjenerne er rare og de kender virkelig deres retter, vine, og de ved meget om råvarerne, som bliver brugt på restauranten. Helt fantastisk!
Rejse til Kroatien

Natteliv i Dubrovnik

Hvad kan jeg sige? Hvis din rejse til Kroatien skal være en fest – så har du valgt den rigtige destination! Når solen går ned, kommer der for alvor gang i den gamle bydel i Dubrovnik! Du kan svømme ved den kendte Banje strand, som er regnet som en af de smukkeste strande i Kroatien, og du kan nyde området mens natten falder på, og festglade turister og lokale begynder at samle sig her. I øvrigt er Kroatien et godt sted for vin – så hvis du vil nyde en god vin, og en god atmosfære, så vil jeg anbefale D´Vino Vinbaren!

Rejse til Kroatien

Her kan du supplere din rejse til Kroatien med en vintur i området!

Lejebåd i Dubrovnik 

I Dubrovnik har har du mulighed for at leje en båd i en dag eller to. Du kan leje både større og mindre både, og de er perfekte til at udforske bugtens mange små-øer. Helt sikkert en unik oplevelse!

 

Rejse til Kroatien

Kystbyen Split

Split ligger ca. 2 timers kørsel nord for Dubrovnik. Selve turen er utrolig smuk – da du kører langs kysten stort set hele vejen. Ligesom Dubrovnik, er Split fyldt til randen med kultur. Men der er normalt ikke helt ligeså mange turister, som der er i Dubrovnik. Hvilket jo er et klart plus! Du kan også tage på dagsture til de omkringliggende øer fra havnen i Split.

Seværdigheder i Split

Split har en af de smukkeste gamle bydele! Og her er fyldt med seværdigheder! Kystbyen er mindre besøgt end Dubrovnik – men jeg kan klart anbefale dig en rejse til Split! Du skal helt sikker besøge en af byens mest kendte seværdigheder – Det Diocletianske Palads. Og nå ja! Så er Split også et af de steder i Kroatien hvor Game of Thrones er blevet filmet! Det er super cool, og du føler, at du er trådt tilbage i tiden når du besøger den gamle bydel. Du kan for eksempel tage på en Game of Thrones Tour gennem byen, hvor du får lov til at se selv de mest obskure sets. Hvis du er en fan af serien kan det helt sikkert anbefales!
Rejse til Kroatien

Restauranter i Split

Når det kommer til mad, så er der et par kroatiske specialitetter, jeg vil anbefal dig. Jeg vil råde dig til at prøve Prsut (røget skinke), og gedemælksost fra øen Pag. Noget andet som Kroatien er kendt for, er deres fantastiske fisk og skaldyrsretter. Disse kan du nyde over hele landet – men det er helt sikkert (og åbenlyst) bedst ved kysten. Nyd disse retter med noget lækker kroatisk vin. Hvis du er i humør til fisk, så vil jeg anbefale dig at prøve F-Marine restauranten i Split. Her har du en fantastisk udsigt over den gamle by, samt havnen, hvor der ofte ligger de smukkeste yachts.

Plitvice Nationalpark

Rejse til Kroatien
Det er umuligt ikke at blive betaget af Kroatiens smukke natur, det er simpelthen så flot! Og et sted du ikke må misse i Kroatien er Plitvice Nationalpark. Køreturen fra Split er på ca 2 og en halv time – Men det er absolut turen værd! Selv hvis du ikke er den store naturelsker – så vil dette sted tage pusten fra dig!  Parken byder på krystalklart turkis vand som falder ned over smaragdgrønne mosdækkede klipper. Det er

som taget ud af et eventyr! Parken er, ikke overraskende, på UNESCOs Verdensarvsliste. Der findes mange UNESCO beskyttede steder i Kroatien – men dette er en af mine favoritter.

De 3 smukkeste øer i Kroatien

Disse tre øer er virkelig et besøg værd! Du kan let rejse til dem fra fastlandet – så det er jo dejlig let.

Brac på det Gyldne Horn

Ikke så langt fra Split ligger øen Brac, som helt sikkert er et besøg værd! Du kan blandt andet besøge Vidova Gora. Derfra kan du nyde den smukke udsigt over det sydlige Adriaterhav. Øens mest kendte strand ligger på det såkaldte “Gyldne Horn”, og det er en af de bedste destinationer for en charterferie i Kroatien. Men du kan også finde mange privat udlejede lejligheder.
Rejse til Kroatien

Kendisøen Hvar

Hvar er den mest luksuriøse af Kroatiens øer, og man kan let og hurtigt sejle dertil fra Split. Mange kendisser rejser til øen, så måske ser du dit store idol her! Øen er kendt for sine himmelsk duftende lavendelmarker, og for sine vidunderlige bugter.

Den grønne ø Rab

Øen Rab er kendt som en af de grønneste øer i Adriaterhavet, men den er også kendt som “Den Glade Ø”. Den er hjem til over 100 forskellige cykel- og vandrestier, som du kan udforske øen med. Øen er også kendt for sine smukke granskove og dens bugter, hvor du kan nyde de smukke klipper. Der er dog også sandstrande på øen, hvilket ellers kan være svært at finde i Kroatien.

Rejse til Kroatien
En af de smukkeste steder på øen er den flotte skovdækkede klippeformation kaldt Suha Punta, nær Kampor. Her finder du, udover cocktailbarer, solsenge og parasoller, også mange muligheder for at dyrke vandsport, tennis, og beachvolleyball. Stranden ved Pudarica er kendt for sit fine sand og rene vand. Hvis du vil nyde udsigten over den gamle by, eller se den spektakulære solnedgang,

så besøg Barbat i den sydlige del af øen. Nåja – et tip mere! På øen kan du også finde en af de fedeste strandbarer – Santos!

Alle rejser til Kroatien

Læs også