Et weekendophold eller en overnatning i Malmø er altid en rigtig god ide – uanset om det er på kærestetur eller venindetur, shoppingtur eller spaophold. Malmø har nemlig det hele, og det er dejlig nemt at tage toget et smut over Øresundsbroen og få hverdagen lidt på afstand. Her i Malmø kan I kigge i tøjbutikker, vi ikke har i Danmark, se det spændende Malmøhus Slot samt spise kött- eller kanelbullar – begge er gode på hver deres måde – på en hyggelig fortovscafé. I nemlig massere af hyggelige, brostensbelagte gader med spændende butikker, god mad og lækre hoteller i Malmø. Og så tager turen fra København til Malmø kun en lille times tid og kan gøres for under 100 kroner per person.

Det er ikke så længe siden, jeg selv tog en overnatning i Malmø, og jeg vil nu dele mine erfaringer med jer. Selvom det er en lille by, har Malmø mange seværdigheder, som I ikke må gå glip af. Og så vil jeg dele med jer, hvilke butikker I ikke må overse, samt hvilket hotel i Malmø har en helt særlig, dansk historie. Læs med her i min rejseguide til Malmø.

Rejseguide: En smuttur til Malmø

Turen til Malmø | Seværdigheder | Shopping | Spisesteder | Hoteller

shutterstock_127621496 – Copy

 

Turen til Malmø

Turen fra København til Malmø tager næsten ingen tid. På under en time kan du komme fra indre by i København til Malmø centrum, og turen kan tages i bil, tog eller bus. Den billigste måde at komme til Malmø på er at tage bussen. Lige nu kan I nemlig tage en Flixbus til Malmø fra kun 39 kroner. I kan bestille bus til Malmø lige her. Desuden kører Gråhundbussen 999 fra København H, Sydhavnen og Kastrup Lufthavn til Malmø hver dag. En éndags-returbillet med bus 999 koster 120 kroner.

Tager du bilen til Malmø, koster det 365,- for en enkelttur pr. personbil at komme over Øresundsbroen. Dertil kommer benzin og parkeringsafgifter. Er I kun 2 mennesker på kærestetur, løber dette hurtigt op, men har I fyldt bilen op med veninder på tøsetur, kan det bedre betale sig at tage bilen til Malmø. Når først I er i Malmø, får I dog ikke brug for jeres bil, og det kan være dyrt at parkere den i byen, medmindre jeres hotelophold inkluderer gratis parkering. Malmø er ikke større, end at alle de største attraktioner og spisesteder ligger i gåafstand fra hinanden.

Tager I derfor toget til Malmø, skal I med Øresundstoget. En enkeltbillet med Øresundstoget til Malmø fra København H koster fra 89 kroner. Turen tager 40 minutter, og så befinder I jer på Malmø Central Station, hvorfra I kan gå til Malmøs centrum.

Husk at I skal have pas med, når I tager til Malmø. Jeres pas vil nemlig blive tjekket, når I er kommet over Øresundsbroen, uanset om I ankommer til Malmø i bil, bus eller tog.

shutterstock_486712594_EDITORIAL_ONLY – Copy

 

Malmøs seværdigheder

Men når I så er nået frem til Malmø, hvad skal I så lave? Malmø er en hyggelig, lille by, men der er heldigvis massere at tage sig til her.

Malmøhus Slot

Malmø er en lille by, men den mangler ikke seværdigheder. Og eftersom Skåne engang var dansk, har Malmøs historiske attraktioner ofte relationer til Danmark. Der har for eksempel boet en dansker i Malmøhus, der er Nordens ældste bevarede renæssanceslot. I dag huser slottet flere museer, men tidligere har de kongelige boet her, og de kriminelle har siddet i fængsel her. Malmøhus den tilhørende slotsholm en af Malmøs helt centrale attraktioner. Køber du en fællesbillet til alle slottets musser, kommer du til at opleve kunst, et stort akvarium og massere af kunst.

Ribersborgs Kallbadshus

Besøger I Malmø om sommeren, ja eller om vinteren for den sags skyld, kan I besøge badeanstalten Ribersborgs Kallbadshus. Her har svenskerne hoppet i sundet i over hundrede år. Er I afsted på spaophold i Malmø og virkelig skal forkæles, kan I gøre brug af stedets sauna og bestille en skønheds- eller massagebehandling. En 35-minutters ansigtbehandling koster fra 395 svenske kroner, og en rygmassage koster fra 320 svenske kroner. Her ligger også en lækker restaurant, der serverer suppe, salater, burgere og desserter. Her kan man sagtens få en eftermiddag til at gå. Adgang til badeanstalten koster 70 svenske kroner.

Turning Torso

Der er sikkert massere af Københavnere, der i klart vejr har set skyskraberen Turning Torso fra vores side af Sundet. Men Turning Torso er værd at kigge lidt nærmere. Skyskraberen blev påført i 2001 og er Skandinaviens højeste bygning. Tårnet består af 54 etager og huser private lejligheder. Forestil jer at bo på 40. etage. Der må man have en smuk udsigt over Sundet og København fra sin stue eller soveværelse. Turning Torso, der er har et imponerende design, ligger i området Västre Hamnen. Dette er en hyggelig og mere moderne bydel med en lille havnepromenade, kanaler og adskillige badebroer. Besøger I her om sommeren, er der derfor rig mulighed for at hoppe i Øresund.

Stortorget

Malmøs 2 kilometer lange shoppinggade starter ved Stortorget og ender ved Möllevängstorget. Stortorget ligger i Malmøs gamle bydel og er det ældste torv i Malmø. Her finder du massere af butikker, restauranter og en flot statue af Kong Karl 10. Gustav. Det er også her på torvet, du kan se de charmerende bygninger, indflydelsesrige danskere og svenskere boede I i Skånes storhedstid i 1500-tallet. Her på Stortorget er I heller ikke langt fra Sankt Petri kirken, der er Malmøs ældste kirke. Kigger I på hoteller i Malmø, kan jeg anbefale at bo tæt på Stortorget. Her er I nemlig lige midt i Malmøs historiske centrum.

 

shutterstock_171610121_Editorial_Only – Copy

 

Shopping i Malmø

Københavnerne er især glade for at tage på shopping i Malmø – og det er ikke uden grund. I Malmø finder I nemlig en sund kombination af moderne lavpris butikker, ala H&M og Ikea, og dyre skandinaviske designer brands. Her er mine yndlingsbutikker i Malmø.

Lagerhaus

Er I til Ikea og Søstrene Grene? Så skal I et smut i Lagerhaus, en af mine absolutte yndlingsbutikker. Ikea og Søstrene Grene er nemlig gået sammen om at åbne butikskæden Lagerhaus. Her finder I alt indenfor boligindretning og hyggeligt nips. Og selvfølgelig til små priser! Lagerhaus i Malmø ligger på Södergatan 16 og har åbent fra 10-19 i hverdagene, 10-17 på lørdage og 12-16 på søndage.

APLACE

Er I til minimalistisk skandi-møde, skal I forbi APLACE, der ligger i Davidhallsgatan 14. Her finder I sko, tasker, herre- og dametøj fra alle de store skandinaviske designere. Her forhandles blandt andet svenske designer brands som Acne, J. Lindeberg og Whyred samt danske designere Mads Nørgaard og Henrik Vibskov.

Rågers Antik & Design

Selvom I ikke er antikviteter og genbrug, kan I alligevel tage et kig ind i den lille antikforretning Rågers Antik & Design. Her finder I bl.a. fine smykker og masser af porcelæn fra Danmark. Rågers Antik & Design ligger i gaden Kärleksgatan nummer 4. Her er åbent 12-18 i hverdagene og 10-14 på lørdage.

Åhléns

Åhléns er lidt den svenske udgave af Magasin, og alt efter, hvordan det lige står til med valutakursen, får man ofte lidt mere for kronen i Åhléns end i Magasin. Åhléns forhandler mode til både mænd og kvinder blandt andet fra mærkerne Acne, Filippa K, Odd Molly, Cheap Monday og Whyred. Men udover tøj finder I også et enormt udvalg af kosmetik, boligtilbehør, sko, tasker og bøger her i Åhléns.

Malmøs bedste restauranter

God mad og drikke er helt obligatoriske på et weekendophold i Malmø.

Casual Street Food

Restauranten Casual Street Food serverer saftige, amerikanske burgere og sprøde fritter. Her går du fra med fedtede fingre og en stopfyldt mave. Stedet gør det især i specielle dips, der komplimenterer de hjemmelavede burgere. Derudover går man aldrig galt i byen med en chokolademilkshake eller en portion fish n chips.

Restaunrang Vollmers

Restaurang Vollmers ligger i et charmerende bondehus på en af Malmøs hyggelige brostensbelagt gader. Her er der ingen fine fornemmelser, men de svenske gourmet-retter har alligevel fået 2 Michelin-stjerner. På menukortet bliver der gjort opmærksom på, hvor langt dagens råvarer har rejst, og dette er ofte under 100 kilometer. Du finder derfor massere af danske leverandører på listen.

 

Hoteller i Malmø

Når I tager en smuttur over Øresund, skal I selvfølgelig findet et lækkert hotel, hvor I kan overnatte i Malmø. På Hotels.com finder I massere af gode tilbud på hoteller i Malmø. Jeg har udvalgt mine yndlings hoteller herunder.

Mayfair Hotel Tunneln

Mayfair Hotel Tunneln er et luksuriøst og historisk hotel med en yderst central beliggenhed. Her har jeg selv overnattet et par gange. Bygningen, der i dag huser hotellet, er fra 1300-tallet, og rummet med de flotte hvælvinger, der i dag bliver brugt som morgenmadstue, blev bygget i 1307. Indtil 1850 havde danske og svenske købmænd, riddere, adelige og endda en enkelt konge sin daglige gang i bygningen. Den kendte, danske landsforræder Corfitz Ulfeldt og kone Leonora Christina, datter af Christian den 4., boede i bygningen i 1600-tallet. Mayfair Hotel Tunneln er derfor et spændende hotel med massere af historie.

Hotellet har 4-stjerner, ligger midt i Malmøs gamle bydel og består af 81 røgfrie værelser. Ophold her inkluderer morgenmad. Bestil hotelværelse lige her.

Moment Hotels

Moment Hotel er ligeledes et centralt hotel med en mere moderne indretning. Her får I lyse værelser med en typisk moderne, skandinavisk indretning og en hyggelig lille terrasse. På Moment Hotels er I kun 4 minutters gang fra restauranterne og butikkerne på Stortorget. Jeres ophold her inkluderer morgenmad og gratis wifi. Hotellet har desuden en hyggelig udendørs terrasse, hvor I kan sidde og nyde en kop kaffe i grønne omgivelser. Bestil hotelværelse på Moment Hotels lige her.

Det var mine tips til en smuttur til Malmø, og som I nok kan se, er der massere seværdigheder i Malmø at udforske. Hvis det hverken skal være dyrt eller besværligt at komme lidt væk fra hverdagen, kan I derfor sagtens tage en overnatning eller flere i Malmø. Se mine ferier i Sverige lige her.

Hvilke rejsetips har du til Malmø? Har du gode erfaringer med, hvor i Malmø man får den bedste portion köttbullar? Så skriv gerne en kommentar herunder og del det med os.