Her kan du få mine rejsetips til den smukke græske ø Korfu. Så hvis det trækker i jer for at tage til den grønneste ø i græske øhav, så læs med her!

Det er almindeligt kendt at det græske øhav er en populær feriedestination, især for danskerne! Vi er vilde med Rhodos, Kreta, Mykonos og andre har længe været på den danske radar. Men vidste du at den østrigske kejserinde Sissi elskede Korfu så meget, at hun lod et slot bygge der? Hvis en kejserinde gerne vil bo her, må man gå ud fra at der er noget om sagen. Men det vil du selv opleve når du kommer dertil. Så tag at læs denne artikel, så du kan høre om alle grundene til at elske den grønneste ø i Grækenland! Velkommen til smukke Korfu!

Rejseguide: Rejsen til Korfu og hvilke seværdigheder du skal opleve

Populære seværdigheder | Korfu by | Smukke strande | Udforsk Paxos | Lejebil på Korfu

Korfu_corfù

Korfu – de største seværdigheder

Korfu er en af de grønneste øer i det græske øhav. Her kan du se olivenlunde, acacie- og citrustræer over alt. Kumquat træer og lunde er en af øens kendetegn, og jeg kan klart anbefale Jer, at prøve de små citrusfrugter.

I den nordlige del af øen på Pantrokrator, Korfus’ højeste bjerg, kan I rejse tilbage i tiden i den forladte landsby Paleo Perithia. Den lille landsby blev bygget i den byzantinske æra, og mange af husene blev bygget i det 16. århundrede. Indbyggerne flyttede til kysten hvor de grundlagde New Perithea, og derfor blev den oprindelige by efterladt. Men fordi så mange turister besøger landsbyen, er den blevet vakt til live igen. Mit tip: Efter en eftermiddags gåtur gennem kan du slappe af i Taverna’en Foros, og nyde et stykke valnøddekage – det er SÅ lækkert! Korfu er også kendt for sine mange kirker og klostre. Et som især er værd at se er Panagia Spiliotissa Kloster. Hvis I kigger efter skilte ved vejsiden kan I finde flere bygninger som er værd at besøge. På toppen af Kejser’s Tronen kan I nyde den smukke udsigt over Korfu, og det er efter min mening et must.

Korfu Buildings iStock_000078237509_Large-2

Korfu By

Korfu By, også kendt som Kerkyra, er centrum for turisme på øen, og er også optaget UNESCOs Verdensarvliste. Her finder du alt, snoede gader, brostens pladser, markeder, caféer og små butikker. Hvis du vandre gennem gaderne, vil jeg anbefale et smut forbi det gamle rådhus. Bygningen stod færdig i 1663, da Korfu var under Venetiansk styre, og det var derfor mødested for de vigtige adelsmænd og handlende fra Venedig. Det blev senere konverteret til et teater, og siden 1903 har det fungeret som officielt rådhus for Korfu. Hvis I har lyst kan I booke en guidet gåtur i Korfu her.

Agios Stefanos Corfou, Greece

Korfus bedste strande

Glyfada Strand er en af de mest populære strande og er, som I nok kan gætte, velbesøgt i højsæsonen. Den stenede bugt Mirtiotissa er den perfekte destination til Jer som gerne vil snorkle eller dykke. To andre strande på vestkysten der er besøg værd er Paleokastritsa og Agios Georgios, og jeg anbefaler dem begge varmt. Hvis I er mere til de stille strande, eller strande hvor I kan være mere aktive, så vil jeg anbefale Jer at besøge strandene på østkysten, bl.a. Gouvia, Dassia and Barbati.

Paxos Island near Corfu, Greece_shutterstock_491965810_pix2000

Bådtur til Paxos

Paxos er en lille ø syd for Korfu. Så hvis I har lyst til at tage en dagstur væk fra Korfu, så kan jeg helt sikkert anbefale Jer Paxos og Antipaxos! Her kan I opleve et lille paradis midt i et paradis – klart vand, rene strande og næsten ingen turister. I kan komme til øens by Gaios med en færge fra Korfu. Derfra kan I leje en cykel og udforske øens smukke bugter og strande. MEN den bedste måde at komme til øen er dog med Jeres egen motorbåd, siden mange af bugterne kun kan besøges fra havsiden. Det er relativt let at leje en båd, og man behøver kun at have et almindeligt kørekort, så afsted med Jer!

Kloster Panagía Theotóku tis Paleokastrítsas_Corfu Greece_shutterstock_516613018

Udforsk Korfu med lejebil

Som du kan se, har Korfu mange vidunderlige seværdigheder som altid er værd at bruge en dag på. Så jeg vil foreslå, at I lejer en bil, når I ankommer til øen. På den måde bliver I mere fleksible, og kan selv bestemme Jeres skema. Fordi Korfu er en relativt lille ø, kan I let bestille overnatninger i en landsby og så køre rundt på øen for at se hvad I vil. I kan finde Jeres lejebil her.

Klar til Korfu!

Bare det at skrive om Korfu giver mig lyst til at booke et fly og selv tage afsted! Vil I med? Hvis du tjekker min blog så kan du blive opdateret løbende på mine tilbud til Korfu. Her har jeg nemlig tit billige rejser til Korfu eller flybilletter til Korfu.

I kan også tagge os i Jeres feriebilleder med #holidaygurudk, og fortæl os endelig om Jeres rejser – vi elsker at høre fra Jer!

Her kan I se mine deals til Korfu

05.10.18

Ferie på Korfu

6 dages ferie i uge 7 på et lækkert hotel tæt på vand og by, inkl morgenmad og fly t/r

Ferie på Korfu, en af Grækenlands smukkeste øer. Ja tak! Et perfekt sted at få lidt vintersol, og så endda i skolernes vinterferie i uge 7. Du kan forvente milde temperaturer på 11-15 grader og op til 8 timers solskin per dag. På Korfu kan du glæde jer til skøn natur, dejlige strande og smukke […]

19.09.18

Ferie i lejlighed på Korfu

En uges ferie på familieejet hotel i frodige omgivelser på Korfu - fly inkluderet!

Korfu er Grækenland, når det er smukkest. Øens skønhed kommer til syne ved det klare vand og de lange, dejlige strande samt bakker og olivenlunde. På denne ferie i lejlighed på Korfu kan I glæde jer til at opleve denne smukke, græske perle. I bor i udkanten af Gouvia, som er et lille turistområde syv […]

27.06.18

En uges ferie med halvpension på Korfu

Afbudsrejse: 3-stjernet hotel med udsigt over havet inkl fly fra Aalborg

Sol, sommer og afslapning. Er det ikke dét, vi alle vil have? En uges ferie, eller måske endda to, med halvpension på dette lækre hotel på Korfu, er rammerne sat for en god stund i sommerhalvåret. Du skal dog være hurtigt ude, hvis du vil have en billig rejse. Prisen stiger nemlig markant i juli […]

07.05.18

All inclusive-ferie på Korfu

Fly tur/retur + 7 nætter på 3-stjernet hotel i hyggelige omgivelser

Tag på en afslappende all inclusive-ferie på Korfu! Med dette tilbud fra SunCharter.dk får I en ferie med fly, mad og drikke samt overnatning på hotel i hyggelige, grønne omgivelser med oliven- og palmetræer. Jeres hotel, som har en charmerende stemning og indbydende poolområde, ligger i byen Gouvia, som er et af de større turistområder […]