Her kan du læse min lækre nye rejseguide til de mest romantiske byer i Europa. Så hvis I har lyst til en romantisk ferie, så læs med her!

Jeg har sat en rejseguide sammen over mine favorit byer i Europa at tage på kærestetur til! For romantiske ferier er noget af det bedste jeg ved. Hvad enten I er vilde med varme, kultur, gastronomi, natur, eller bare hinanden, så har den her guide noget for jer. Romantik og fantastiske oplevelser kan findes over hele Europa, men hvis I mangler lidt inspiration så læs med her!

Rejseguide: De 5 mest romantiske byer i Europa

1. Venedig | 2. Mont Saint-Michel | 3. Bergen | 4. Rom | 5. Budapest

1. Venedig

Kanalerne, gondolerne, de smukke broer, de smukke caféer og de smalle gader man kan fare vild i. Venedig har det hele, og det er da også grund til at byen står øverst på min liste. Forestil jer bare at spadsere over Markuspladsen hånd i hånd og se de hundredevis af duer som beboer pladsen. Eller hvad med en romantisk gondoltur gennem byens smalle kanaler hvor I kan nyde de blide toner af gademusikanterne som står på byens broer. Det kan være en god ide at booke en gondol tur før I tager afsted, da priserne kan stige meget hvis man køber en tur lige før man stiger i båden.

Til aften kan I vælge at spise på en af de bedste resturanter i Venedig, nemlig Vinaria. Maden er fantastisk, men også lidt dyr – til gengæld slår intet resturantens smukke udsigt over Canal Grande. Forestil jer bare at nyde et godt glas vin og se bådene sejle roligt forbi. Det er da noget, som skal nydes med en man elsker!

I Venedig er der også rig mulighed for at tage til koncerter eller i teateret om aftenen. Billetter til en rundvisning på det famøse teater hvor Verdi’s La Traviata første gang blev opført kan købes her.

2. Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel er en af mine helt klare favoritter på den her liste. Byen er som taget ud af et eventyr. Med sine snoede gader, lækre resturanter og hyggelige overnatningsmuligheder er byen en sikker vinder! Hvis I vælger Mont Saint-Michel til jeres rejsedestination kan I blandt andet opleve det smukke Kloster som ligger øverst i byen. Det gamle kloster ligger så man kan nyde en smuk panorama udsigt over bugten. I kan købe billet til Klosteret her, så I kan springe køen over.

Udover klosteret er der mange andre seværdigheder at se i byen. For eksempel kan I nyde tidevandskiftet på de kendte udsigts pladser: Tour du Nord  eller Terrasse de L’Ouest. Tip: Det er også meget romantisk at nyde solopgangen fra øst terrassen.

Når I skal nyde den franske cousine, kan det være en god ide at bestille billet god tid i forvejen. Jeg kan anbefale resturanterne Auberge du Terroir, som på trods af den lidt høje pris er det hele værd! Men hvis I leder efter et lidt billigere alternativ er maden på La Fermette også lækker.

3. Bergen

Bergen r med sin rå natur og hyggelige farvede huse den perfekte destination til det naturelskende par!

Byen er placeret ideelt på mange småøer i hvad der essentielt er en “Byfjord”, og det er et fantastisk og romantisk syn at se på fra alle vinkler. De høje bjerge i fjorden er også utroligt smukke i solnedgangen, hvor man nyde dem fra en af promenade bænkene.

Hvis I virkelig vil opleve noget spektakulært så skulle I prøve udsigten fra bjerget Fløyen. Så hvis I har mod på at tage vandrestøvlerne på, så kan I tage hinanden i hånden og tage fløibanen til det smukke og romantiske udsigtspunkt. I kan booke en guidet vandretur her hvis I vil opleve det smukke bjerg.

I kan dog også blive nede i byen og spadserer langs Bergens havnefront, Bryggen. Her vrimler det nemlig med massere af hyggelige butikker og caféer. Bydelen er faktisk så smuk, at den er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Hvis I er mere til det kulturelle og museer så kan jeg varmt anbefale jer det vidunderlige Hanseatiske Museum og Schøtstuene, som byder på en spændende tur gennem Bergens historie.

4. Rom

Bare det at gå rundt i Rom er romantisk i sig selv. Arkitekturen, menneskene, maden, vinen, musikken, og duftene – alting udstråler simpelthen romantik. Men der findes også helt særlige steder man kan besøge hvis der skal skrues helt op for romantikken. For eksempel er et absolut must i Rom at besøge Trevi fontænen. Hvis I kaster en mønt over ryggen siger man at alt hvad Jeres hjerte ønsker vil gå i opfyldelse.

En anden romantisk oplevelse som er værd at have er et besøg i Skt. Peters Kirken. Her kan du gå hånd i hånd med din elskede og nyde den spektakulære kunst, som på trods af det kristne tema er meget romantisk. Her kan det dog helt klart anbefales at booke billetter på forhånd, da man ellers kan stå at vente i timevis. Desuden kan jeg varmt anbefale at nyde solen på en café ved den Spanske Trappe, da det er et af mine favorit steder i byen. I kan også booke en romantisk guidet aftentur her, hvor I kommer forbi mange af Roms smukkeste seværdigheder.

Man kan dårligt gå ned af en af Roms gader uden at møde en restaurant, og der er da også mange fantastiske steder at spise i byen. Men hvis I vil prøve noget helt særligt så skal det være La Pergola. Resturanten laver det bedste italienske mad jeg længe har fået, og de vandt da også Traveler’s Choice Awarden fra Tripadvisor i 2017.

5. Budapest

Det er let at finde romantikken frem i Budapest: byen er fyldt til randen med flotte panoramaer, dramatisk arkitektur, og sjove aktiviteter. Med andre ord: Det er den perfekte destination til Jeres næste romantiske ferie. Hvis du mangler inspiration til romantik i Budapest, så behøver du ikke lede videre!

Gå tur over Szechenyi hængebroen om aftenen når lysene er tændt. Udsigten er fantastisk, så del den med en du holder af. Tip: Hvis I vil se broen fra en anden vinkel, så kan I booke et romantisk flod cruise med middag her. I kan også tage en afslappende dag i termiske bade. Gellert badene er min favorit, og er også helt sikkert den mest romantiske af mulighederne.  Billetter kan købes her.

Operaen i Budapest er kendt for sit vidunderlige interiør, så tag din elskede under armen og nyd de smukke udsmykninger. Ellers kan I nyde solnedgangen fra byens smukkeste udsigts-plads – nemlig Citadellet.

Læs også