Athen er en storby fuld af spændende historie og kultur. I kan sagtens få mange dage til at gå i den smukke storby. Her er min rejseguide til, hvad I skal se og lave i storbyen, hvor I skal bo og ikke mindst, hvor I skal spise i Athen

Athen er en storby fuld af spændende historie og kultur. I kan sagtens få mange dage til at gå i den smukke storby. Her er min rejseguide til, hvad I skal se og lave i storbyen, hvor I skal bo og ikke mindst, hvor I skal spise i Athen.

Athen har sol året rundt, og I kan derfor sagtens tage til storbyen om vinteren. Om efteråret og foråret er vejret helt perfekt, mens det om sommeren kan blive meget varmt. Hvis I har mulighed for det, er det bedst at rejse uden for sæsonen, da turistmyldret så er meget mere tåleligt.

Rejseguide Athen

Seværdigheder | Spisesteder | Indkvartering | Transport

Seværdigheder og aktiviteter i Athen

I kommer ikke til at kede dig, når du besøger Athen. Byen bugner af historiske og kulturelle ting at lave. Givet vis bliver I slet ikke færdige med at udforske hverken byen eller museerne i Athen på jeres første besøg  – men det er okay. Det giver nemlig bare en undskyldning for at komme til at opleve storbyen igen.

Akropolis

 • Opført ca 500 f.kr
 • Åbningstider
 • 1. april – 15. september 8:00 – 20:00
 • 16. – 30 september 8:00 – 19:00
 • Oktober 8:00 – 18:00
 • November – Marts 8:00 – 17:00
 • Køb billet på GetYourGuide.dk fra 187,-

Top 1 på min rejseguide er selvfølgelig Akropolis, som er den ældste seværdighed i Vesten. Ja faktisk kommer I til at få rigtig svært ved at undgå at se Akropolis. Tempelbyen kan nemlig ses fra næsten hver del af Athen, og minder hver dag grækerne om deres arv og byens mange transformationer. Akropolis er nærmest et hub, som byen drejer sig om. De fleste balkoner, rooftop bars, bænke og lignede vender mod det majestætiske Akropolis. Tempelbyen blev bygget i det 5. århundrede f.Kr. og er nok den mest berømte seværdighed i Grækenland. Sæt jer til rette på en stol eller bænk og tillad jer selv bare at kigge på Akropolis, og hvordan Akropolis forandres af lyset og skyerne.

Akropolis Museum

 • Åbningstider
 • 1. april – 31. oktober
  • Mandag 8:00 – 16:00
  • Fredag 8:00 – 20:00
  • Tirsdag – søndag 8:00 – 22:00
 • 1. november – 31. marts
  • Mandag – torsdag 9:00 – 17:00
  • Fredag 9:00 – 22:00
  • Lørdag – søndag 9:00 – 18:00
 • Køb billet GetYourGuide.dk fra 76,-

Dette museum er et absolut must at se, når I besøger Athen. Museet har udstillet alle de overlevende ting fra Akropolis. Tag jer god tid til at kigge på det hele og lær en masse om Akropolis’ historie – det er nemlig en rigtig spændende historie og intet lig andre seværdigheder i Vesten.

Museets kollektion gennemgår tiden fra den arkaiske tid til romertiden, men det største fokus er på Akropolis i det 5. århunderede f.Kr.

OBS: Gratis adgang for EU-borgere under 18 år ved fremvisning af pas. Børn under 5 år kommer i øvrigt altid gratis ind på museet.

Parthenon 

Parthenon var tidligere et tempel ved Akropolis, og templet var dedikeret til den græske gudinde Athena. Byggeriet af Parthenon begyndte i 447 f.Kr. Det skal I helt bestemt opleve, når I alligevel er ved Akropolis.

Museum of the Ancient Agora

Hjertet af det politiske liv i Athen! Det var her det antikke Grækenlands demokrati blev født. Det var et politisk, religiøst og kulturelt hub, hvor nogle af de mest kendte grækerne som Plato, Socrates og Demosthenes kom op med deres teorier, talte sammen og debatterede. Gå på opdagelse i templerne, en antik koncertsal og forestil jer, hvordan livet har været i Grækenland på det tidspunkt.

National Archaeological Museum

Det nationale arkæologiske museum i Athen. Dette er et af verdens mest vigtigste museeer. Museet huser verdens fineste kollektion af græske antikviteter. Det er et sandt skatkammer, og I kan roligt sætte et par timer af til at opleve museet.

Temple of Olympian Zeus (Zeustemplet)

Dette er det største tempel i Grækenland, og det ligger midt i Athen, så det er umuligt at undgå. Templet består af 104 korintiske søjler, hvoraf de 15 er tilbage. Søjlerne er 17 meter høje og 1,7 meter brede. Det tog hele syvhundrede år at opføre dette enorme tempel. Det var herskeren Peisistratos, der påbegyndte byggeriet i det sjette århundrede, og kejser Hadrian, der færdiggjorde byggeriet i 131 e.Kr. Det meste af bygningsværket blev formentlig ødelagt under et jordskælv i Middelalderen. En af søjlerne væltede under en storm i 1852. De markerede dele af resterne efter søjlen, giver et godt billede af, hvordan den var opbygget.

Kerameikos

Kerameikos blev opdaget i 1861 under en konstruktion af Pireos St. og har fået sit navn efter pottemagere, som boede her omkring 3000 f.Kr. Men Keremeikos er nok bedre kendt som en kirkegård, der blev brugt igennem det 6. århundrede e.Kr. Et must at opleve, når I er i storbyen.

Philopappos Hill

Philopappos Hill bliver også kaldt Hill of the Muses, Hill of the Phyx and the Nymphs – er det perfekte sted at gå en tur i Athen, særligt omkring solnedgang. Bakken giver jer også gode muligheder for at få et godt billede af Akropolis og udsigt til the Saranic Gulf.

Cine Paris

Skal I se en film i Athen, er dette stedet. En biograf på et tag i Plaka. Biografen – kaldet The Paris – blev etableret i 1920’erne, og det er den dag i dag stadig et magisk sted at se en film.

Vagtskifte 

Sørg for at opleve vagtskiftet foran the Tomb of the Unknown Soldier i Syntagma Square’s parlementsbygning. Hver søndag klokken 11:00 er der vagtskifte, og vagterne har det cermonielle tøj på; nemlig nederdel og sko med pom-pommer. Det er noget af et vagtskifte!

Epidaurus teater

Det antikke teater er lidt af et arkitektonisk mesterværk, og det er værd at opleve. I særdeleshed, hvis der er en forestilling. I kan nemt tage bussen derud.

Monastiraki

Et livligt og hyggeligt område i storbyen. Her kan I sagtens få et par timer til at gå med at kigge på blandt andet loppemarkedet. Helt klart værd at opleve, når I er i Athen.

Spisesteder

Ingen rejseguide er fuldendt uden spisesteder! Athen har masser af lækre cafeer og restauranter. Her er et par af de rigtig gode – og ikke så turistede – steder.

Tailor Made

Her skal I have en kop kaffe eller te. Cafeen har sit eget lille mini risteri og håndpresset te. Sid gerne udenfor ved blomstermarkedet. Du kan komme igen om aftenen, hvor cafeen forvandler sig til en cocktail- og vinbar.

Ta Karamanlidika tou Fani

Alle, der besøger Ta Karamanlidika er HELT vilde med det. Maden er primært delikatesser. Et absolut must at besøge, når du er i Athen.

Cherchez la Femme

Endnu et lækkert spisested- Her kan du blandt andet få grillet blæksprutte, røget aubergine med vindrue melasse, fyldte vinblade og godt øl. Kaffen bliver brygget over varmt sand i et kobberbæger. Indretningen er retro med blomstret tapet, krystal lysekroner og grønne marmor borde. Et rigtigt autentisk spisested i Athen.

Kostas

Skal du have en kebab, så lad det være på Kostas. Her kommer alt fra studerende til kokke, og alle venter tålmodigt i køen for at få deres kebab. Drik gerne en øl til din kebab.

Kokkion

Skal du køle ned med en is, så skal du gå på Kokkion. Her får en lækker gelato med smag som: fersken, abrikos og rosmarin sorbet. Deres lækre ingerfær lemonade er også værd at smage.

Baba au Rum 

Baba au Rum har en af verdens mest imponerende rom selektioner. Få en af barens signatur daiquiris eller en rombaseret negroni lavet med hjemmelavet sirup. Er du til gode drinks, er dette sted et must at besøge, når du er i Athen.

Du skal naturligvis også have et sted at bo i Athen. Her er et par bud på både hoteller og Airbnbs – så kan du selv vælge, hvad du er mest til.

Airbnb

At booke lejligheder igennem Airbnb.dk giver en god mulighed for at komme tæt på det lokale liv og ikke mindst spare penge. Jeg oplever i hvert fald tid, at det er billigere at bo i Airbnbs end i hoteller.

 

Moderne lejlighed med udsigt

Fed, moderne og lys lejlighed med perfekt udsigt over Athen. Det er ikke den største lejlighed, men for to personer er den helt ideel. Prisen per nat afhænger af datoerne, men typisk ligger den omkring 300 – 350 kr. per nat. Book via airbnb.dk

 

Lejlighed med tagterrasse

Hyggelig og charmerende lejlighed centralt i Athen. Og så har lejligheden den skønneste tagterrasse med udsigt over Athen. Her er ligeledes plads til 2 personer. Typisk koster en overnatning fra omkring 500,- pr. nat. Book via airbnb.dk

Lejlighed for 4 personer

Er I flere afsted, kan jeg anbefale denne lejlighed, som ligger lidt nord for centrum af Athen. Her er plads op til 4 personer, som kan nyde morgenmaden eller aftendrinks på altanen ud til gårdhaven. Priserne er fra ca 325,- pr. nat. Book via airbnb.dk

 

Der er mange flere Airbnbs i Athen, så hvis ingen af de tre ovenstående lige var dig, så er der masser af andre at vælge imellem.

Hotel 

Hotellerne i Athen er typisk lidt dyrere, men så kan de også byde på et andre produkt. Oftest er morgenmade inkluderet og her er flere serviceydelser. Herunder har jeg valgt tre hoteller ud.

 

18 Micon Str.

Beliggende på 18 Micon Str. er det hotel det helt centrale valg. Her er blot 14 værelser i alt, men alle nyrenoveret. Virkeligt et hit! Og inklusiv morgenmad

Typisk ligger prisen omkring 500 kr. per nat. Book via min hotel finder

 

Home and Poetry

Her er alt inden for gåafstand. Morgenmaden er også inkluderet på dette klassiske hotel, som også har en fed tagterrasse.

Typisk ligger prisen omkring 900 kr. per nat. Book via min hotel finder

The Athens Gate Hotel

Jacuzzi, tagterrasse og perfekt udsigt til Akropolis. Det venter jeg her på dette 4*hotel, som også ligger centralt i Athen. Morgenmaden er inkluderet i opholdet.

Typisk ligger prisen omkring 700 kr. per nat. Book via min hotel finder

 

Transport

Der er flere flyselskaber, der flyver til Athen. Du kan komme direkte til Athen med SAS fra København på ca. 3 timer og 15 minutter. Flyver du fra Billund eller Aalborg, skal du have en mellemlanding.

Fly til Athen

 

Rejser til Athen

 

Læs også