Her kan du læse min rejseguide til Barcelona, hvor jeg fortæller om 10 af de absolut mest fantastiske oplevelser byen byder på. Barcelona er byen med noget for enhver smag!

Det er svært at besøge Barcelona uden at forelske sig i dens indbyggere, atmosfære og arkitektur. Byen er spækket med oplevelser for alle, og jeg tror næsten det er umuligt at kede sig i en af byens mage parker, spadsere upåvirket gennem byens krogede gader og åbne pladser, eller ikke at blive imponeret over den arkitektur byen er så berømt for verden over. Som sagt er her noget for enhver smag, hvilket byens specialitet Tapas er endnu et eksempel på, men mere om byens lækkerier senere!

Jeg vil nu vise dig alle de fantastiske steder og oplevelser som hver især er med til at gøre Barcelona en af de mest fantastiske byer i Europa.

Rejseguide: Top 10 seværdigheder i Barcelona

Barcelona kort fortalt | Seværdigheder og oplevelser i Barcelona |
Besøg den ufærdige katedral La Sagrada Familia |Forkæl både øjne og mund på La Boqueria | Oplev den magiske fontæne | Park Güell | Gå på gåsejagt i Barcelona’s Gotiske Katedral | Vamos a la Playa | Udforsk den verdensberømte La Rambla | Kom ind i kampen på FC Barcelonas Camp Nou | Gå amok for Gaudi | Ingen planer

Ferie i Barcelona

Restaurater og spisesteder i Barcelona | Hoteller og overnatning i Barcelona

 Se vores rejsetilbud til Barcelona

Barcelona kort fortalt

  • Barcelona er hovedstaten i den spanske region Catalonien
  • I Barcelona bor der godt 1,6 millioner indbyggere
  • Der tales officielt to sprog i regionen, catalansk og spansk (selvom indbyggerne alle taler spansk foretrækkes der dog catalansk, da region gerne vil være selvstændig)

Seværdigheder og oplevelser i Barcelona

Sagrada Familia Cathedral in Barcelona iStock_000069446845_Large-2

Åbningstider:

November – februar: 9:00 – 18:00

April – september: 9:00 – 20:00

Marts og oktober: 9:00 – 19:00

Pris: Fra 137 €

Besøg den ufærdige katedral La Sagrada Familia

Du behøver ikke elske arkitektur for at blive blæst omkuld af den smukke Sagrada Familia. Denne fantastiske basilika er udtænkt og designet af kunsteren Antoni Gaudi i en periode der strakte sig over 40 år, og 134 år senere står katedralen stadig ikke færdig. Dette faktum formindsker dog slet ikke skønheden ved dette enorme bygningsværk. La Sagrada Familia er et modernistisk mesterværk som skal opleves! Men vær’ sikker på at have skaffet billetter på forhånd, så I undgår de timelange køer (Priser fra 137,-).

Forkæl både øjne og mund på La Boqueria

Det er ikke hver dag at du får muligheden for at købe ind i et marked med en historie, som strækker sig næsten 800 år. Mercat de Sant Joseph de la Boqueria, almindeligvis kaldt La Boqueria, er det perfekte sted at finde morgenmad eller bare købe lidt snacks til resten af dagen. Det indendørs marked er utrolig populært blandt både turister men også i høj grad lokalbefolkningen.
Vandr rundt mellem de bugnende boder hvor stakkene med frugt og grønt når svimlende højder, vælg din friskpressede favorit juice fra et regnbuefarvet udvalg, udforsk de livlige fiskeboder, eller forkæl dig selv noget lækker Iberico skinke. Når jeg besøger Barcelona, ender jeg altid i La Boqueria mindst én gang om dagen.

DSC00206

Oplev den magiske fontæne Font Màgica de Montjuïc 

Den magiske fontæne de Montjuïc er et absolut must sted at opleve i Barcelona. Selv de lokale samles om det spektakulære koreograferende vand, musik og lys show. Showet finder som regel sted i weekenden, med specifikke tider, så det kan være en god ide at tjekke dette skemaet her. så I kan planlægge jeres tur. Det plejer at tiltrække et stort publikum så sørg for at komme i god tid for at sikre jer ordentlige pladser.

TID PÅ ÅRET UGEDAGE TIDSPUNKT
7. Jan – 28. Feb Ingen shows i denne periode
1. Mar – 31. Mar Torsdag, fredag og lørdag 20:00 – 21:00
1. Apr – 31. Maj Torsdag, fredag og lørdag 21:00 -22:00
1. Jun – 30. Sep Fra onsdag til søndag 21:30 -22:30
1. Okt – 31. Okt Torsdag, fredag og lørdag 21:00 -22:00
1. Nov – 6. Jan Torsdag, fredag og lørdag 20:00 – 21:00

Hvis I ikke kan få tiderne til at passe ind i jeres skema, kan der også bookes en privat rundtur her.

Park Guell in Barcelona, Spain

Park Güell

Åbningstider:

Parken er åben dagligt: 8:00 – 21:30

Entrépris: Fra 71,-  DKK

Skønt Park Güell ligger lidt længere fra centrum end de førnævnte seværdigheder, er det nemt at komme derud med metro eller bus, og det er helt sikkert turen værd! Det er et skønt sted at tilbringe en eftermiddag. Parken, der første gang åbnede i 1926, har med sin unikke arkitektur og fantastiske panorama udsigt over byen, fascineret de besøgende. Selvom selve parken er gratis at komme ind i, skal I have billet for at komme op i “Monumental Zone”, hvor de fleste af seværdighederne desværre befinder sig. Det kan anbefales at købe sine billetter på forhånd da der kun sælges 400 i 30 min intervaller (Priser fra 71,-).

Gå på gåsejagt i Barcelona’s Gotiske Katedral

Åbningstider for turister:

Mandag – fredag: 12:30 – 19:45 (sidste ankomst 19:15)

Lørdag: 12:30 – 17:30 (sidste ankomst 16:45)

Søndag og helligdage: 14:00 – 17:30 (sidste ankomst 16:45)

Priser:

Entré til kirken: Gratis

Entré til koret: 3 €

Entré til taget: 3 €

 

I det gotiske kvarter finder I Barcelonas gotiske katedral (officielt: Det hellige kors og Sankt Eulàlias Katedral) fra det 14. århundrede. Komplet udstyret med gargoyler lover denne kirke spektakulær arkitektur, samt et fantastisk udsigtspunkt over byen fra katedralens tag. Som en sjov udfordring kan I se om, I kan finde katedralens 13 (tro det eller ej) gæs.
Det historiske centrum af Barcelona  Barri Gótic, som Barcelonas gotiske kvarter hedder, er en labyrint af smalle, snoede gader som det er en fornøjelse at fare vild i. I dette virvar kan man finde mange gemte skatte, bl.a. historiske bygninger eller store torve (placas) hvor man også sagtens kan finde lækre tapas.

DSC00229

Vamos a la Playa (Barceloneta)

Som jeg lovede, er der virkelig noget for alle i Barcelona, det inkludere en skøn middelhavs strand. Her kan man dase og slappe af i solen, udforske trendy surferbutikker, spadsere langs promenaden, eller spise på en af de mange resturanter i området. Om aftenen finder man også flere af Barcelonas bedste natklubber her.

La Rambla Barcelona iStock_000013773365_Large-2

Udforsk den verdensberømte La Rambla

La Rambla er en af Barcelonas mest kendte gader. Denne træ fyldte avenue separerer byens gotiske bydel fra den nyere bydel El Raval. Gadens midte er forbeholdt byens gående turister og lokalbefolkning, og den bliver fyldt med farvestrålende gade artister i weekenden. La Rambla er også den gade hvor man finder La Boqueria markedet.

Kom ind i kampen på FC Barcelonas Camp Nou

Barcelonas Camp Nou er det største stadion i hele Europa, og det er hjem for det verdenberømte fodboldhold FC Barcelona. hvis du har mod på det, så kan du prøve at skaffe billetter (LINK) til en hjemmekamp. Det er helt sikkert en oplevelse i verdenklasse at se holdet spille og at mærke den intense stemning på stadionet, når de blå og røde spiller. Ellers kan du med fordel bestille billetter til “Camp Nou Experience” som er en tur rundt på stadionets tilhørende museum.

The largest stadium of Barcelona from helicopter shutterstock_221573320-2

Gå amok for Gaudi

Hvis du bare ikke kunne få nok af Sagrada Familia og Park Güell, så sørg for at tage et smut forbi nogle af Gaudís andre mesterværker: Casa Milà, Casa Vicens og Casa Batlló. Hvis du har et lidt strammere budget kan du nøjes med at vandre forbi bygningsværkerne og nyde dem fra ydersiden, men hvis du har lift luft i budgettet kan det varmt anbefales at booke billetter til at se husene indvendigt – her kan det igen anbefales at købe på forhånd for at undgå det lange køer som der kan være.
Billetter til Casa Milà; Casa Vicens; Casa Batlló. (Priser fra 119,-) 

DSC00282

Ingen planer

Med så meget man kan se og gøre i Barcelona kan man let komme til at overplanlægge, og fylde dagene helt ud med planer og seværdigheder. Men noget af det jeg har sat allermest pris på, når jeg har været i Barcelona, er de timer hvor jeg ikke havde noget planlagt, men bare kunne optage stemningen i mine yndlings dele af byen. For den unikke stemning og atmosfære Barcelona har, bliver man nogen gange nødt til at sætte farten ned for at sætte pris på. Og hvem ved, måske opdager du en ny perle af en cafe, som du ellers ville have skyndt dig forbi. Husk, selv storbyferier skal være afslappende.

Restauranter og spisesteder i Barcelona

Det spanske køkken | Fisk og skaldyr

john-canelis-315713 copy

Det Spanske Køkken

Catalonien er kendt for sine fantastiske tapas – så dem vil jeg helst sikkert anbefale dig at prøve på din rejse til Barcelona. En af mine favorit tapas restauranter i Barcelona er Rao Restaurant & Cocktail Bar. Restauranten er ikke den billigste man kan finde i Barcelona, men maden en simpelthen så lækker at den er prisen værd! Her servere de en moderne udgave af de klassiske tapas, og de gør det i hippe og stilrene omgivelser.

Du kan se flere lækre lokale restauranter i Barcelona her.

Paella copy

Fisk og Skaldyr

Når man siger mad og Spanien må man også nødvendigvis sige Paella! Og Paellaen i Barcelona er særligt god, efter min mening. Restauranter kan få leveret frisk fisk og skaldyr hver dag. En af de bedste Paella restauranter i Barcelona er Restaurant Colom – her kan du få den lækreste skaldyrspaella, med blåmuslinger, jomfruhummer og meget mere!

Find flere lækre skaldyrsrestauranter i Barcelona her.

Hoteller og overnatning i Barcelona

Hoteller med pool | Billige hoteller | Airbnb

Hoteller med pool i Barcelona

En storbyferie til Barcelona er altid en god idé! Men en storbyferie sydpå kan godt blive lidt varmt. Men det findes der heldigvis en løsning på! Der findes nemlig massere af hoteller i Barcelona med pool. Så kan du slappe af med en dejlig dukkert i efter en lang dag fyldt med Barcelonas seværdigheder! Du kan se hoteller med pool i Barcelona her.

Billige hoteller i Barcelona

En storbyferie behøver ikke at være dyr, tværtimod kan man faktisk tit tage på billig ferie til Barcelona og andre storbyer. Flybilletter til Barcelona er ofte temmelig billige, og de kan nogen gange fås for under 200,- for en returbillet. Og så handler det bare om at finde billige hoteller i Barcelona. Men du behøver ikke lede i flere år – for jeg har fundet en masse billige hoteller i Barcelona til dig her!

Airbnb i Barcelona

Airbnb i Barcelona er et godt alternativ til en hotelovernatning. At have sin egen lejlighed giver mere frihed til at komme og gå. Og du får også bedre fornemmelsen af at være lokal i Barcelona. Hvid du bor i en Airbnb i Barcelona har du som regel også adgang til eget køkken. Og det er super hvis du gerne vil spare nogle penge. På den måde kan du nemlig selv lave morgenmad og et tage frokost med hjemmefra. Her kan du se Airbnbs i Barcelona.

Se vores rejsetilbud til Barcelona