2018 bliver et spændende år. I denne artikel tager vi et kig på, hvad der sker rundt omkring i verden måned for måned. Så ved I, hvis I skal planlægge årets rejser efter disse begivenheder.

Hvor skal man rejse hen i 2018?

2018 bliver et spændende år. New Orleans fejrer for eksempel sin 300 års fødselsdag, Distortion i København bliver 20 år, og i år er året Nelson Mandela ville være blevet 100 år. I denne artikel tager vi et kig på, hvad der sker rundt omkring i verden måned for måned. Så kan du selv krydse af, hvilke begivenheder du bare må deltage i.

Januar | Februar | Marts | April | Maj | JuniJuliAugustSeptemberOktober | November |December

Januar – Mardi Gras i New Orleans

Rejs til New Orleans i den amerikanske stat Louisiana i januar og oplev de farverige Mardi Gras-parader. Mardi Gras er faktisk en gammel europæisk festival, som den franske opdagelsesrejsende Jean Baptiste Le Moyne Sieur de Bienville tog med sig, da han i 1699 gik på land på det stykke jord, der i dag hedder New Orleans, og som han dengang døbte Pointe du Mardi Gras. Han gik nemlig i land på samme aften, som festivallen fandt sted hjemme i Europa.

I dag er Mardi Gras et festlig og farverigt karneval, der finder sted hvert år i både januar og i februar. Gå ikke glip af den berømte Bourbon Street, når den er allermest festlig.

Rejser til USA lige her

Mardi Gras parades through the streets of New Orleans shutterstock_391316842 EDITORIAL ONLY GTS Productions-2

Februar – Karneval i Venedig

Dette karneval et ét stort maskebal, hvor italienerne får luftet de smukke, håndmalede og traditionelle venetianske masker. Den venetianske festival er blevet fejret siden 1100-tallet og foregik for første gang på den smukke Markusplads efter at have vundet en krig imod en af nabostaterne. Karnevallet varer 2 uger og tiltrækker i dag mere end 3 millioner mennesker. Book derfor jeres rejse dertil i god tid for at være sikker på at få et hotelværelse!

Klik her for rejser til Venedig

Marts – Saint Patrick’s Day i Dublin

Vi er i større grad begyndt at fejre Saint Patrick’s Day i Danmark – om ikke andet er det en god undskyld for at gå i byen og få en øl eller to – men skal dagen opleves på autentisk vis, så skal I altså gøre jer selv den tjeneste at fejre den i Irland, helligdagens fødested. Jeg fejrede selv Saint Patrick’s Day i Dublin for nogle år siden og var om dagen tilskuer til den store og festlige parader, der i flere timer går igennem byen. Om aftenen gik vi selvfølgelig i byen, og der vil jeg lige påpege, at I meget gerne skal have planlagt aftenen på forhånd. Det havde vi ikke og endte derfor med at gå lidt rundt på må og få, da mange barer var fulde til randen og ikke lukkede flere ind. Så køb entré på forhånd eller vær tidligt ude.

Klik her og se vores rejser til Irland

April – King’s Day i Amsterdam

Den 27. april fejrer de hvert år King’s Day i Holland – en storslået fejring af kongens fødselsdag. Især i Amsterdam er der fest i gaderne, hvor alt og alle bliver iklædt den ikoniske skrigorange farve, der er nationens yndlings. Dagen bliver især fejret med udendørskoncerter, gøgl i gaderne og massere af øl. Børn og barnlige sjæle kan få malet deres ansigt i Vondelparken, og de modebevidste kan gå på jagt på loppemarkederne i Jordaan-området og langs Waterloopplein.

Klik her for rejsetilbud til Amsterdam

People celebrating Kings Day in Amsterdam on kings day

Maj – Film festival i Cannes

Det er altid en god ide at tage til Sydfrankrig, og maj er en særdeles god måned at tage afsted i. Her er massere af sol og varme, og det er inden højsæsonen for alvor går igang. Befinder du dig på disse kanter imellem den 9. – 20. maj 2018, burde du lægge vejen forbi Cannes, hvor der i disse dage bliver afholdt den anerkendte filmfestival. Der vil der være rig mulighed for at se en kendis eller to samt en masse lækre biler og flotte kjoler.

Se vores rejser til Sydfrankrig lige her

Juni – Distortions 20 års jubilæum i København

Åh Distortion. Derfra har jeg mange gode minder. Københavns største (gratis) gadefest med festglade mennesker, fuldskæg og denimjakker i overflod, det bedste af dansk musik, lange toiletkøer og det uforudsigelige danske sommervejr. Distortion har sin helt egen charme, og i 2018 fylder gadefesten altså 20 år. Det bliver en stor fest, som kommer til at løbe af stablen fra den 30. maj til 3. juni.

Hoteltilbud i København lige her

Se den officielle video fra Distortion 2017 lige her under. Videoen er fra Distortions YouTube-kanal.

 

Juli – Festivallen Tomorrowland i Belgien

Techno-udgaven af Roskilde festival. Er I til EDM, dance, house eller teknomusik? Så skal I tage til Boom i Belgien til sommer. Hvert år bliver der på festivallen Tomorrowland nemlig spillet alt det bedste, inden for elektronisk musik. DJs som Tiesto, David Guetta og Afrojack har alle tidligere spillet på Tomorrowland. I år står den på Fatboy Slim Paul Oakenfold, Armin van Buuren og Martin Garrix. Det bliver stort. I år foregår festivallen fra den 27.-29. juli, og billet til alle dage koster fra 2.000 danske kroner.

 

Konzert_Feiern_Festival_crowd at concert_shutterstock_522247552_pix2000

August – The Fringe i Edinburgh

The Fringe er en spændende comedy-festival, der hver sommer finder sted i den skotske hovedstad. Her er der sjov og ballede i gaderne. Det er ganske gratis at gå rundt i byen og se gadeunderholdningen, og der er massere af street food at gå på opdagelse i. Skal I dog ind og se et stand-up show, skal I købe billet på forhånd. Især hvis I er interesserede (og det burde I være) i at opleve det store afslutningsshow med sækkepiber, skotskternede kilt og traditionel folkedans, The Royal Edinburgh Military Tattoo, skal der købes billetter måneder i forvejen.

Deals til Edinburg lige her

Edinburgh Fringe Street Performer

September – Oktoberfest i Munchen

Ja, oktoberfest bliver fejret i september. Det giver mening. Festivalen bliver fejret i hele Tyskland – ja, faktisk i det meste af Europa – men oktoberfesten i München er altså en af de største og mest populære. Traditionen med festivallen har fundet sted i over 200 år, siden den bayerske prins Ludwig blev gift med sin prinsesse i året 1810. Brylluppet var nemlig en glædelig begivenhed, der blev blev fejret i 5 dage. I dag bliver det fejret i lidt længere tid – i 2018 fra den 22. september til 7. oktober – og Münchens centrum bliver overtaget af enorme store øl-telte og søde servitricer i traditionelt bayersk tøj og fletninger i håret.

Se vores rejser til Sydtyskland lige her

Oktober – Luftballonsfestival i USA

Fra den 6.-14. oktober 2018 flyver op mod 600 luftballoner  over den amerikanske by Albuquerque i staten New Mexico. I 1972 startede en radiostation en diskussion om, hvor og hvornår der i historien havde været flest luftballoner samlet på ét og samme sted. Dette blev starten på begivenheden, der er blevet en af de mest fotograferede i verden. I forbindelsen med begivenheden kan man desuden opleve New Mexicos traditionelle mad og kultur.

Ballons über die Brücke iStock_000067218651_Large-2

November – Lanternefestival i Thailand

Loy Krathong-festivalen, som den hedder på thai, er en særdeles smuk begivenhed, der opfordrer til at give slip på  det negative. Ved første fuldmåne i november drager thailænderne ved mørkets frembrud mod vandet, hvor de bygger en lille tømmerflåde ud af bananblade med blomster, der bærer på røgelse, lys og en lille mønt. Den blomstrende “tømmerflåde” bliver derefter sendt afsted ned langs floden som et symbol på at lade alt uheld og ulykke flyde væk. Ved samme lejlighed sender de også himmel-lanterner lavet af rispapir til vejrs.

Klik her og se vores rejser til Thailand

December – julemarked i Køln

Tivolis julemarked er noget helt særligt, men skal den stå på ægte julehygge, kan jeg anbefale at opleve et af de tyske julemarkeder. Her kan man købe alverdens julegodter og julepynt, og tysken mødes gerne med venner og bekendte på disse markeder og får sig en fyraftensøl og en Bratwurst. Er man ikke til tyske øl og pølser, har hver bys julemarked sit eget fine julekrus, hvori man kan få serveret gluhwein eller varm kakao med Bailey’s. Julemarkederne i Hamborg og Berlin er populære udflugtsmål, der er tætte på Danmark, men julemarkedet i Køln er nu alligevel mit yndlings. Her smagte jeg verdens bedste Apfelstrudel og blev betaget af den enorme og smukke domkirke.

Se rejser til Tyskland lige her
.

Nå, hvor går turen så hen i 2018? Jeg er selv ret hug på laternefestivallen i Thailand.