Prag, hovedstaden i Tjekkiet, er en af de smukkeste byer i Østeuropa – kælenavnet: Den Gyldne Stad understreger dette! Få alle mine tips til den skønne by her

Skal du på ferie i Prag? Det forstår jeg bestemt godt!
Prag, hovedstaden i Tjekkiet, er en af de smukkeste byer i Østeuropa – kælenavnet: Den Gyldne Stad understreger dette! Prag har haft dette prædikat siden 1942, da en tysk film med samme navn havde premiere. Jeg kan love jer, at Prag i den grad lever op til sit ry, med sin gamle bydel og de historiske bygninger. Folk glemmer ofte, at det slet ikke er så kompliceret at rejse til Prag fra Danmark. Der er mange direkte fly, og fra København er byen kun lidt over en time væk. Og når du mangler et hotel i byen, så kan du finde et på Hotels.com

Jeg vil give jer de bedste ferietips til Prag. Og jeg vil selvfølgelig også afsløre de kulinariske highligts og de bedste insidertips. En weekendtur er perfekt med denne rejseguide til Prag!

De bedste tips til Prag

Rejs til Prag | Spar penge | Ferietilbud

De vigtige seværdigheder i Prag

Karlsbroen | Den gamle bydel | Prags borg & St. Vitus Katedral| Det Dansende Hus

Prag – livsstil
Luksus og wellness i Prag | Øl- og vin-spa | Mad | Nattelivet

Prag – en kort introduktion

  • Prag, eller Praha på tjekkisk, er Tjekkiest hovedstad og største by
  • Af Tjekkiets cirka 11 mio indbyggere bor 1,2 mio af dem i Prag
  • Prag dateres tilbage til omkring det 9. århundrede, hvor byens borg blev grundlagt
  • Prag gennemskæres af floden Moldau (Vltava på tjekkisk)

Prag_Burg_Veitsdom_173388260

Rejs til Prag

Prag Lufthavn er bare 20 kilometer fra byens centrum, og du vil være i Den Gyldne Stad indenfor 45 minutter. Når du er i lufthavnen, så gør stop ved de gule billet-automater. Her får du din busbillet, så du kan komme ind til centrum. Afhængig af hvor du skal bo i Prag, så kan du tage bus nummer 100, 119, 254 eller 179. Ved det sidste stop bliver du nødt til skifte til metroen –  A line, der tager dig videre.

Find billige flybilletter til Prag via Kiwi.com

Spar penge

Prag er en by, du let kan udforske på gåben. De fleste seværdigheder er placeret i det historiske centrum af byen. Desto længere tid du er i byen, desto mere betaler det sig at købe et Prag Card, så du kan rejse med offentligt transport gratis, og du kan endda rejse med Airport Express bus, når du skal mod lufthavnen igen. For omkring 370 kroner kan du også få fri adgang til mere end 50 seværdigheder og musser, bådtur langs floden Moldau – eller Vltava, som den hedder på tjekkisk – og guidede ture rundt i byen. Det betyder, at du bare skal slappe af og lytte til de yderst dygtige guider, der fortæller interessante ting om Den Gyldne Stad. Og når du kommer tilbage fra din bådtur eller udflugt, kan du besøge alle de spændende musser. En perfekt kombination, synes du ikke?

Et andet lille tip: Ikke alle veksel-forretninger i byen tilbyder en god valuta. Enten skal du veksle hjemmefra, eller bede om den aktuelle valutakurs, når du veksler penge. Det kan være, at du får en mere retfærdig sum penge. Det kan sagtens betale sig at spørge!

Se mine ferietilbud til Prag

Jeg prøver hele tiden at finde nye og gode tilbud på en billig storbyferie i Prag. Se dem her

03.04.18

Centralt hotel i Prag

3 til 6 dage inklusiv fly fra København, Aarhus eller Hamborg

Glæd dig til at opleve Tjekkiets smukke hovedstad, når det passer dig! Men denne deal fra Travelbird.dk får du 3 eller 4 nætter på lækre centrale hotel i Prag

02.04.18

Femstjernet wellness i Prag

2, 3, 4 eller 5 nætter på luksushotel med wellness, morgenmad og fly

Prag er den perfekte storbydestination – her finder I alt, hvad hjertet begærer og dette ophold er endda på femstjernet hotel med wellness! I byens historiske centrum kan I opleve adskillige unikke seværdigheder, og det er da også derfor, Prag har en fornem plads på UNESCOs verdensarvsliste. I finder dette rejsetilbud på TravelBird.dk. Når I […]

Se flere tilbud

De vigtige seværdigheder i Prag

Prag består af 22 områder med mere end 1,2 millioner indbyggere. For turister er det områderne til venstre og højre for floden, der er mest interessant. Du kan måske være heldig at finde et hotel i den gamle bydel. Når mørket falder på, og alle turisterne for længst er væk, kan du nyde byens særlige atmosfære.

Læs også: Usædvanlige attraktioner i Prag – 5 højdepunkter du ikke må misse!

Karlsbrücke_Prag_Tschechien_222064795

Karlsbroen

Når du slentrer igennem gaderne, så prøv at besøge Karlsbroen, når solen går ned. På den ældste og mest kendte bro i Prag, Karlsbroen, bliver gadelygterne tæt af lygtemænd. Det er en speciel oplevelse – for ikke så længe siden blev gadelygterne omstillet, så de igen er gas-drevet, og lygterne skaber en romantisk stemning på broen. Statuerne på hver sin side af broen, får mig altid til at tænke på svundne tider.

De vigtigste seværdigheder i Prag

  • Karlsbroen
  • Rådhuset og Det Astronomiske Ur
  • Prags borg
  • Det Dansende Hus
  • St. Vitus katedral
  • Køb billetter på Tiqets.com

Forestil dig, hvordan folk krydsede floden for 500 år siden, når de skulle på arbejde. I dag er trafik forbudt, så du behøver ikke være bange for, at nogen laver en forkert drejning og banker en statue i stykker.

Hvis du godt kan lide at fotografere og vil forsøge at finde et tidspunkt i løbet af dagen, hvor Karlsbroen er øde, som på dette billede, så må jeg skuffe dig. Selv om morgenen, hvor byen stadig sover, er de første fotografer klar til at få et pletskud med den helt rigtig morgenbelysning.

Den gamle bydel

Bare et stenkast fra den smukke Karlsbro er den gamle bydel. Her finder du Prags gamle rådhus med Det Astronomiske Ur. Du skal ikke blive overrasket, når alle pludselig stopper og stirrer helt tryllebundet på uret. Uret vil komme til live igen! Bygningen er allerede over 600 år gammel, så det er en institution i Prag.

Køb entre til det gamle rådhus og Det Astronomiske Ur via Tiqets.com

Du vil finde alle typer af gamle bygninger i byens forskellige områder. Det gør mig altid så glad – middelalderen er især en af mine yndlings perioder. The Old Town Square er en populær plads i centrum af Prag. Her finder du mange caféer, flotte facader og masse af gade-kunstnere.

Sæt dig på en café og nyd stemningen. Om aftenen vil de lokale også gerne sidde sammen i små grupper på pladsen, hvis vejret er godt. Her drikker de en tjekkisk øl og nyder livet. Du kan sagtens slå dig ned hos dem og småsludre – jeg er sikker på, de vil tage godt imod dig.

Prag_Burg_119662150

Prags borg og St. Vitus katedral

De næste par seværdigheder i Prag kommer en efter en. Det tager ingen tid at komme fra pladsen i den gamle bydel til Prags borg. Den imponerende borg ligger på toppen af en bakke i Hradcany-distriktet og er over 1000 år gammel. Hvis du når derop til middag, kan du når at se, når vagterne skifter. I dag er slottet residens for den tjekkiske præsident – mindst ligeså cool som Det Hvide Hus, synes jeg! Du kan besøge næsten hele slotsparken og kan endda tage et kig rundt i de fantastiske, uberørte haver. Alle, der ønskede at være ridder på et tidspunkt, kan genoplive denne drøm her.

Køb entre til Prags Borg via Tiqets.com

Der er masser af spændende ting at opleve her: Det hellige kors-kapel, Nationalgalleriet og Golden Lane, der fik sit navn fra alkymister, der angiveligt skabte hvidguld fra sten. Selv Franz Kafka, en berømt tysk forfatter, boede her! Det er ikke tilfældigt, at han altid roste Prag højt.

Selv med alle disse seværdigheder er alt ikke oplevet endnu – du kan også besøge St. Vitus katedralen her. Opførelsen af katedralen varede i alt 500 år, inden den stod færdig. Husk at gå en tur op i spiret. Herfra har du den bedste udsigt over byen.

En speciel ting i Prag er netværket af sporvogne. Med de 22 linjer kan du rejse rundt i byen og opleve, hvordan sporvognene nærmest kører lige ind i husene! Nogle gange nogle gange er der knap en hånds bredde på hver side af sporvognene. I disse områder er det forbudt at gå igennem, da en kollision er uundgåelig!

Det jødiske kvarter, Josefov, er især velegnet til gåture – der er en masse flotte bygninger, en smuk synagoge og små gader at gå på opdagelse i.

Book en guidet tur igennem det Jødiske Kvarter på Tiqets.com

Det dansende hus i Prag
Det dansende hus i Prag

Det Dansende Hus

Hvis du er nysgerrig og ønsker at tage et kig uden for den middelalderlige gamle bydel, så skal du gøre det, da du på den måde får en bedre fornemmelse af byen. Det Dansende Hus er et symbol på det moderne Prag – det blev bygget i 1996, og det lever helt sikkert op til sit navn! Det er en af de mest interessante, moderne bygninger i Prag, og er opkaldt efter danseparret Ginger Rogers og Fred Astaire. I kuplen på 7. etage findes en eksklusiv fransk restaurant.

Hvis du har købt Prag Card, kan du tage en gratis tur rundt i byen. Hvis du vil have en udvidet guidet tur, så har jeg det ultimative tip: De erfarne guider fra Tip Trip starter deres gratis ture to gange om dagen på pladsen i den gamle bydel. Du kan genkende guiderne på deres neongrønne paraplyer. Turene starter klokken 10.30 og 14.00.

Wellness og luksus i Prag

Hvis du har lyst til at bruge tid på ren afslapning for krop og sjæl, når du besøger Prag, så var en luksuriøs overnatning på 5-stjernet hotel måske noget? Det er et par stykker af disse i den tjekkiske hovedstad, så det kan være svært at vælge. Mandarin Oriental vandt mit hjerte, da jeg besøgte byen. Service er i top, ung eller gammel – så bliver du behandlet som en kongelig. Hotellet er placeret  på grunden af et kloster fra det 14. århundrede i Prags Little Quarter kun 300 meter fra Karlsbroen. Du kan mærke stemningen fra den tid mange steder – du kan endda se et glimt af klosterets vægge, når du benytter hotellets træningsfaciliteter.

Den prisbelønnede spa finder du i det tidligere renæssance kapel – og hvis du tager på tæt inspektion her, finder du også mange levn fra svundne tider. En behandling her kan koste det samme som et helt ophold i Prag, men kvalitet koster. Hvis du beslutter dig for at prøve et par forskellige behandlinger, vil du føle dig som født på ny efterfølgende.

sauna_wellness_86228377

Anderledes wellness: Øl og vin-spa

Hvis du drømmer om en hel speciel spa-oplevelser, så finder du dét i Prag. Her kan du nemlig besøge et traditionelt Øl & Vin-Spa. Ja, du læste rigtigt -at bade i øl og vin er ikke bare afslappende, det har også en positiv effekt på din krop, hud og hår. I Lázně Pramen kan du vælge mellem to bade. Læn dig tilbage i et badekar lavet af eg eller lærketræ fyldt med 35-38 ° C vand med en smule mørk øl, der skulle have gode effekter – både i form af anti-inflammatorisk lettelse for hudsygdomme og mod træthed. Gæren i øl er rig på forskellige typer af vitamin B, som er effektiv i bekæmpelse af forskellige hudlidelser.

Slap af i øl-badet i 20 minutter og gør en god gerning for din krop og sjæl. Du kan også snuppe en øl eller to og slappe af foran pejsen – så er dit spa-ophold helt perfekt.

Hvis du også er interesseret et vin-bad, så skal du fordybe dig i en jacuzzi fyldt til randen med vand med en knivspids rødvin, vinblade, honning, lavendel og æteriske olier. Wellness-faktoren er det primære fokus for vin-badet,  og det kan endda benyttes af sundhedsmæssige årsager: Næringsstofferne, der er en del af behandlingen, har en foryngende effekt på huden. Et glas vin, der nydes efter dit bad ved pejsen, vil også gøre underværker for dit velvære. Denne unikke spa-oplevelse gør en tur til Prag lidt mere attraktiv, hvis du spørger mig. Få din nysgerrighed tilfredsstillet hjemmefra og få en forsmag på pivnispa.cz. Her kan du bl.a. finde et fotogalleri, hvor der er en video, der uddyber alle faciliteterne.

Kulinariske tips

Som du måske allerede ved, så er jeg altid klar på at prøve delikatesser fra nye kulturer eller nationer. Jeg har allerede prøvet en kebab med fåre-indvolde i Istanbul, og jeg ville ikke være tilbageholdende med at prøve græshopper, hvis jeg så dem på en menu i Prag.

Tjekkisk øl hører til verdens bedste, og der er et utal af rustikke barer i Prag, hvor du kan smage landets øl. Hvis udvalget er for stort, så går efter mærkaten. Sidste gang valgte jeg en øl med en ged udenpå, og den var virkelig god!

Book en tjekkisk ølsmagning via Tiqets.com

Tjekkerne er vilde med snacks såsom pølse, salat, brød og dip med hvidløg, som bliver serveret sammen med øl. Snacksene er små eventyr for smagsløgene, og du får samtidig noget for pengene, så du kan sagtens vælge mange forskellige. Hvad med en kartoffel-suppe fulgt op af blomme-dumplings til dessert?

Hvis du vil spise traditionel tjekkisk mad, så anbefaler jeg restauranten Baracnicka Rychta. Her er der seriøse kødretter, der tilfredsstiller selv den mest sultne! Dumplings, små dejpakker, med forskellig fyld og lækre saucer bliver serveret sammen med kødretterne. Efter hovedretten er der æblestrudel med vaniljeis og flødeskum. Enhver, der er på slankekur, når de besøger Prag, fortryder det!

Du bliver nødt til at få morgenmad på en af de mange små caféer – gå efter en café i en af sidegaderne. Her får du lækre snacks og kaffe til en bedre pris end hos de store kæder. Hvis du vil have morgenmad i overdådige omgivelser, så besøg Grand Café Orient – indretningen er ret unik. Hvis vejret er godt, så sæt dig ved et af bordene udenfor og oplev den hyggelige atmosfære.

Couple Pärchen iStock_000084228187_Large

Nattelivet i Prag

Øl-barerne er mindst lige så gode om aftenen som om dagen. Du kan også købe øl i en kiosk eller supermarket, og nyde dem på på en bænk i den gamle bydel.

Radost FX Club tilbyder de perfekte rammer for en succesfuld aften. Først kan du spise middag her, og bagefter kan du nyde en cocktail i loungen. Og til sidst kan du fest i den tilstødende club. Det er ikke en dum aften!

Dejavu Music Club er et populært sted, der er blevet tildelt udmærkelsescertifikatet på TripAdvisor. Cocktailsene er gode og ikke specielt dyre. Og der er selvfølgelig en herlig, festlig stemning på stedet.

Jeg har endnu et tip for musik-fansene: Prag er kendt for sine jazz-klubber, der har åbent indtil, solen står op. AghaRTA er især værd at besøge.

Prag er en kompakt by, der absolut er værd at se, og jeg er sikker på, du vil ende med at komme tilbage igen. Og igen. Den Gyldne Stad lever virkelig op til sit navn. Det er ikke blot alle de fascinerende seværdigheder, men også den spændende historie bagved, der gør byen så interessant.

Jeg håber, du kan bruge guiden. Ha’ en dejlig tur til Den Gyldne stad!

Hvis du mangler et sted at overnatte, så kan du vælge mellem byens hoteller lige her!

Du kan finde alle mine tilbud på ferie i Prag lige her “Rejser til Prag – Holidayguru.dk“.