Farven på disse søer er fortryllende!

Smuk rosa eller endda lyserød? Nej, jeg snakker ikke om farven på candyfloss eller en enhjørning, men derimod pink søer! Sikke noget vrøvl, tænker du? Lad dig blive overrasket, for i dag vil jeg vise dig de eventyrlige steder, hvor du kan finde disse ekstraordinære søer.

For de fleste feriegæster er krystalklart, blåt vand det perfekte billede af deres drømmedestination. Men hvad med en pink eller en rosafarvet sø? Det lyder usædvanligt, men det er en sandt højdepunkt i naturen, og det ser utroligt smukt ud! Disse magiske søer findes ikke i massevis, men jeg har fundet ti steder i verden, du kan dyppe tæerne i lyserødt vand. Du kan beundre dette store naturmirakel, uanset om du er i Europa, Amerika eller Australien. Jeg besvarer også spørgsmålet om, hvordan man disse fantastiske farvede søer opstår. Magi har bestemt ikke spillet en rolle, så meget kan jeg allerede afsløre 😉

Pink flamingos at “Laguna Colorada” on the Bolivian Andes

Hvorfor er der pink søer?

Den kendsgerning, at ikke alle søer ser blå ud og i stedet påtager sig den temmelig unaturlige lyserøde farve er især forbundet med vandets saltindhold. I de fleste rosa søer er der et særligt højt saltniveau, men bakterier og alger kan også være ansvarlige for den usædvanlige farve.

Sjov info: Vidste du, at flamingoer ikke er rosa? De får kun denne farve, fordi de elsker at spise små pink krabber!

I nogle søer, som f.eks. Pink Lagoon i Mexico, er årsagen til farveoplevelsen saltbakterierne. Mikroorganismerne er i bunden af ​​fødekæden, og de spises af de små krabber, der bor der, som simpelthen elsker dem. Disse saltvandskrabber er derimod helt i top på ​​flamingomenuen. Det naturlige farvestof, der indtages i deres mad, hedder betakaroten. Flamingoerne i Pink Lagoon er særlig farverige, da de mange røde krabber resulterer i smukt lyserøde og dybrøde flamingoer. Udtrykket “du er, hvad du spiser“, gælder meget bogstaveligt for flamingoer!

I Canada giver stenpartikler Dusty Rose Lake sin særlige farve. Optimale forhold er nødvendige for, at søerne virkelig ser rosa ud, ellers bliver søen hurtigt bleg eller farven ændres helt. Jeg har fundet en særlig undtagelse til dig i Vestaustralien – den lyserøde Lake Hillier. Årsagen til, at denne sø altid fortryller folk med sin strålende lyserøde farve er endnu ikke blevet opklaret fuldt ud, men her er den også forbundet med det høje saltindhold. Det er en skam, at ikke alle søer kan skinne så smukt i dyb pink!

Laguna Salada de Torrevieja,Spain shutterstock_109572149-2

Pink søer verden over

Du kan finde lyserøde eller rosafarvede søer på de fleste kontinenter. Australien har dog flere end andre steder! Jeg har lavet en liste til dig over de mest kendte søer i verden. Kan dette mon inspirere din næste rejse? Tag et kig, selvom en lyserød sø ikke venter på dig på din næste tur! Uforglemmelige feriebilleder garanteres!

  • Australien: Lake Hillier, Pink Lake, Hutt Lagoon & Quairading Pink Lake
  • Mexico: The Pink Lakes of Las Coloradas
  • Canada: Dusty Rose Lake
  • Spanien: Salinas de Torrevieja
  • Azerbaijan: Masazirgol Lake
  • Senegal: Lake Retba
  • Bolivia: Laguna Colorada

Min favorit – Lake Hillier i Australien

Det er nok den smukkeste lyserøde sø på Middle Island. Den nærmeste by på fastlandet er Esperance i det vestlige Australien. Med næsten alle lyserøde søer er intensiteten af ​​farven afhængig af lys og atmosfæriske forhold og varierer derfor imellem en dybere og lysere farve. Dette er ikke tilfældet med Lake Hillier, da du kan se frem til en strålende klar lyserød hele året, uanset vejret! Den altid rosa sø er unik, og selv forskere kan ikke helt løse gåden omkring farven. Desværre er der en lille hage ved det… Adgang til øen er forbudt for turister, da området blev erklæret et af den naturlige verdens vidundere. Det er selvfølgelig en ulempe, men det er ingen grund til at gå glip af den spektakulære udsigt over den lyserøde sø. For hvis du ikke kan opleve øen til fods, hvad så med et besøg fra luften? Du kan bestille et sightseeingfly fra Esperance for en uhindret udsigt over den 600 meter lange sø. Det er et naturligt fænomen, som kun adskilles fra det dybe, blå hav af en smal stribe sand.

Panoramic view at Pink lake at sunset light shutterstock_456377227-2

Hvis du ønsker at dyppe tæerne i en af ​​de lyserøde søer, er det ikke noget problem. Bortset fra Lake Hillier er de fleste af de glitrende pink søer tilgængelige for turister, og du kan opfylde dine drømme om at bade i dette vand.

Pink er det nye blå!

Jeg håber, at disse ekstraordinære søer har overrasket dig, lige så meget, som de har overrasket og forundret mig! Efter i dag tilføjer jeg nu lyserøde søer til min liste over drømmedestinationer, side om side med strande med turkisblåt vand. Er der stadig lidt tid til din ferie? Så må du kaste pink badesalt i poolen eller badekarret, så du kan plaske rundt i rosa vand 😉