Nogle af jer har helt sikkert allerede været i Paris mindst en gang, og kan derfor skrive under på, at den franske hovedstad har en vis effekt. Hvis du ikke besøger byen i lang tid, så begynder du at længes. Kærlighedens by kalder især på mig to gange om året. I starten af året og så igen i efteråret, da det er fantastisk at være i Paris i de to årstider. De små cafeer inviterer indenfor med duften af varm kaffe og friske croissanter. Så snart det er varmt nok til at sidde ved de små border udenfor og kigge på mennesker, der slentrer forbi, så gør det. Det er hyggeligt og afslappende. Når træerne begynder at få grønne blade og blomsterne springer ud, så får Paris sin helt egen farve.

Jeg vil i denne artikel guide dig igennem Paris, hvis du kun har få dage til rådighed. God fornøjelse!

Du kan finde mine bedste tilbud på ferie i Paris på min tilbudsside “Rejser til Paris

De bedste tips til Paris


Rejsen til Paris | Cykeltur i Paris | Seværdigheder |
Det franske køkken Shopping | Natteliv

Rejsen til Paris

Når du flyver til Paris, vil du typisk flyve til enten Charles de Gaulle eller Paris Orly lufthavnene. Det er generelt billigst at flyve med luftfartselskabet Vueling til Paris Orly fra Københavns lufthavn. Denne rute er direkte og koster fra omkring 500 kroner pr. returbillet. Charles de Gaulle er dog Paris’ største lufthavn. Især Easyjet og Air France flyver dertil fra København. En returbillet hertil starter fra omkring 700 kroner. Flyver du til Paris fra Jylland, kan du flyve direkte med Air France fra Billund til Paris Charles de Gaulle. En returbillet til denne rute starter fra omkring 1.300 kroner.

Det tager cirka 2 timer at flyve til Paris fra Danmark, og der afgår daglige fly flere gange om dagen hele året rundt.

Billige fly til Paris

Hvis du er heldig, så kan du måske få et glimt af Eiffeltårnet, når du lander i Charles de Gaulle Airport. Du vil se, hvor enorm stor Paris er med dens 2,2 millioner indbyggere. Lufthavnen er omkring 20 kilometer væk fra byens centrum. Når du er landet, så følg skiltene mod RER B i retningen mod Gare du Nord. En enkeltbillet koster 10€ – du kan købe billet i automaterne eller ved billet-skrankerne. Turen tager mellem 35 og 45 minutter, alt efter om du tager det direkte tog fra lufthaven til Gare du Nord, eller toget, der har flere stop undervejs.

Leder du efter en billig ferie til Paris? Så kan du tage et kig på mine tilbud til Paris her

På cykel gennem Paris

Paris har en rigtig god og funktionel metro. Det siges, at intet metro-stop er længere end 500 meter væk fra det næste. Hvis du ved, at du vil bruge metroen meget, så skal du helt sikkert købe en 10 turs-billet, da det er billigere end enkeltbilletter.

En ret ny måde at opleve Paris er på en lejet cykel. Hvis du registrerer dig online og betaler en leje på 1,70€, så vil du modtage et bookingnummer og en pin-kode. Så kan du gå til en af de 1800 cykelstationer og taste dit bookingnummer og pin-kode. Herefter kan du vælge dig en cykel, og så er du på vej. Den første halve time er altid gratis, og derefter koster det 1€ efter hver halve time. Du kan returnere din cykel på næsten alle hjørner, og leje en ny kort tid efter.

Cykel

Seværdigheder i Paris

Der er mange seværdigheder, der er værd at se i Paris. Så det er svært for mig at skære ned. For at sikre, at du ser alle de vigtigste steder i centrum af Paris, har jeg lavet en guidet cykeltur til dig.

Udgangspunktet for turen er cykelstationen ved Triumfbuen. Hop på en cykel, put din rygsæk i cykelkurven og cykel ned ad Champs-Élysées  mod Louvre. Du kan beundre massevis af flotte bygninger på din vej. Ved museet kan du aflevere din cykel og stille dig i kø til at komme indenfor og besøge det imponerede museum. Et besøg på Louvre kan godt tage en dag, da udstillingerne omkring det verdensberømte maleri Mona Lisa er enorme. Hvis du ikke har så meget tid og vil opleve mere af byen, så kan du reservere en dag til alle seværdighederne og en dag til museumsbesøg.champs elyssees i Paris

Eiffeltårnet og Notre Dame

Efter et besøg på Louvre venter flere oplevelser. Find en cykelstation og kør mod Notre Dame. Måske du kan spotte en pukkelrygget på kirken? Herefter fortsætter vi langs Seinen mod Museé d’Orsay. Der er mange fantastiske malerier og kunstværker indenfor i den tidligere togstation. Nu bør du sætte cyklen, og dermed ikke betale flere penge, da Eiffeltårnet kun er et par minutter væk. Her kan du tage en pause på en af de mange bænke, eller du kan smutte en tur op i tårnet og nyde udsigten. Du kan købe din billet til Eiffeltårnet online og derved undgå den lange kø. Hvis du vil have et billede af hele tårnet, så gå over på den anden side af gaden i retning af Jardins du Trocadéro. Der har du den bedste udsigt. Eiffeltårnet er især værd at se om aftenen, hvor det glitrer hver hele time.

Her slutter turen. Hvis du kan lide at køre med bus, så hop på bus 27, som har mange andre seværdigheder på sin rute.

Paris er en travl by med mange besøgende, der alle gerne opleve byens mange kendte attraktioner. Jeg kan derfor stærkt anbefale at købe entrébillet på forhånd til de seværdigheder, du er stensikker på, du gerne vil se. Så kan du nemlig springe de lange køer over. Køb entrébilletter på forhånd lige her.

Glem heller ikke at besøge Disneyland i Paris, når du er på disse kanter. Det er spændende og interessant for både børn og voksne. Se mine Disneyland Paris tilbud.

Moulin Rouge & Montmartre

Når mørket falder på, så skal du besøge den imponerende kirke Sacré Coeur. Herfra har du en fantastisk udsigt over byen. Gennem det kunstneriske kvarter Montmartre går du mod Moulin Rouge. Den kendte røde vindmølle er flottest om aftenen. Vil du gerne se et show her, anbefaler jeg at købe billet til Moulin Rouge på forhånd. Så er du helt sikker på at komme ind. Alternativt vil du i området finde masser af gode barer og restauranter, hvor du kan gøre stop.

Der er to tips til, som jeg ikke vil holde for mig selv. Hvis du har tid nok, så skal du helt bestemt besøge Versailles slottet. Du vil være tryllebundnet af slottets størrelse og den smukke park, der ligger omkring. Grundlæggeren, Ludvig XIV, gav virkelig sig selv lov til at skeje ud!

Det andet tip fører dig til Disneyland Paris. Fra Paris’ bycentrum tager tog RER A dig direkte til Disneyland på 45 minutter. Så snart du træder indenfor i parken, vil heltene fra din barndom være i nærheden. Hele Disneys farverige univers er samlet her.

Artikelbild_Moulin-Rouge-Paris

Smag på det traditionelle franske køkken

Når du er i Paris, så skal du helt sikkert smage på alt det franske mad. Du vil finde lækker bouillabaisse eller søde og salte crêpes i alle dele af byen. Det er simpelt: Læs menukortet og kig dig omkring. Hvis dit førstehåndsindtryk er godt, så skal du ikke holde dig tilbage. Hvis du støder på en Ladurée, så må du prøve deres macarons: en perfekt lille kage-snack. En fantastisk morgenmad venter på dig på Coquelicot des Abbesses. Her vil du få servereret pétit déjeuner i en unik atmosfære.

Især i weekenderne kan du være heldig at støde på en af de mange madvogne, der serverer lækre take-away-måltider. Det lykkedes mig at købe en dejlig svamperisotto meget tæt på Eiffeltårnet. Jeg endte med at spise den, mens jeg sad i skyggen fra Eiffeltårnet. Det var en hel perfekt frokost i kærlighedens by.

Shopping i Paris

Paris er et paradis, hvis du elsker at shoppe. Især er det eksklusive Galeries Lafayette et besøg værd. Her er fyldt med designervarer, du kan købe eller beundre. Hvis du tager turen op til tagterrassen, så kan du nyde den smukke udsigt over byen – helt gratis. Hvis du ikke har tjent store penge endnu, så tag alligevel en tur ned af Champs Elysées, en af de største boulevarder i verden. Det er omkring 30 minutter fra Galeries Lafayette på gåben. Udover butikker som Louis Vuitton og Gucci, så er der også en lang række kendte butikker, der egner sig bedre til en mindre pengepung.

Paris er også kendt for Chatelet Les Halles, et af de største undergrundsshopping-centre i Europa. På fire etager finder du butikker, restauranter og cafeer. Der er også en biograf og swimmingpool – begge perfekte steder at slappe af efter en succesfuld shoppingtur. Der er generelt mange loppemarkeder og vintage-butikker i byen, hvor du kan være heldig at finde designertøj til billige penge. Det er bedst at slentre gennem gaderne og de små sideveje – så er du garanteret at finde fine butikker, også i udkanten af byen, hvor du kan komme til med bus eller metro.

shopping girls

Natteliv et i Paris

Det parisiske natteliv er legendarisk. Der er et utal af barer og pubber, hvor du kan nyde et glas rødvin. Du kan selvfølgelig altid forkæle dig selv med en forestilling i Moulin Rouge, men det er bedst at booke dine billetter i forvejen. Hvis du vil i kontakt med de lokale, så tjek denne side: “Meeting the French“. Her kan du arrangere en gåtur, en middag eller ligefrem overnatning. Du vil så blive sat sammen med folk fra Paris, der vil vise deres favoritsteder og fortælle spændende historier om byen.

Selv efter flere dage vil du føle, at du ikke en gang har oplevet halvdelen af byen. Det gør ikke noget, du kan altid komme tilbage!

Kunne du lide mine Paris tips Paris? Måske har du flere tips og tricks til kærlighedens by, som du vil du dele i kommentarfeltet?

Læs også