Svedperler på panden, et bjerg af tøj og en ødelagt lynlås – lyder det bekendt, når du prøver at pakke din kuffert? For at hjælpe dig med at undgå dette scenarie, har jeg samlet nogle tips og tricks til dig, som garanterer en afslappende pakning. En ferie skal på ingen måder være stressende. Heller ikke ikke i de sidste øjeblikke, før du rejser afsted.

Spørgsmålet er: Skal du på en 8-måneder lang tur verden rundt eller på en 2-dages storbyferie? Du har ikke brug for en ekspeditionsrygsæk, når du skal afsted på en kort tur. Der kan du nemt rejse bare med håndbagage eller en lille kuffert. Så for at det hele ikke tager overhånd, har jeg her samlet mine bedste pakketips.

a_koffer_packen (deleted 96b1128fae381075dc2526a71889a235)

Pak nemt til din ferie

Kort tur | Længere rejse | Håndbagage

Før du går i gang med at putte ting i din kuffert, er det altid en god ide at tjekke vejrudsigten på det sted du skal hen. Så er det nemmere at vide, hvad du skal pakke. Står det til at blive 30 grader og sol, kan du godt lade de tykke trøjer blive hjemme og kun pakke et par lange bukser. Er der en risiko for regn, kan du pakke en tynd regnjakke eller en lille taskeparaply, de fylder ikke så meget. Det er jo umiddelbart logik. Men jeg har taget mig selv i at komme hjem fra ferie med oceaner af tøj, som jeg slet ikke har brugt, fordi det ikke var vejr til den slags tøj.

Et af mine bedste personlige tips er, at lave en pakkeliste over hvad du skal have med. Jeg gør dette cirka 14 dage inden, at jeg skal afsted på ferie. Jeg skriver løbende ting på pakkelisten, når jeg husker dem. Når jeg så skal til at pakke, efter jeg har tjekket vejrudsigten, reviderer jeg listen og koger den ned til de ting, som er absolut nødvendige. Hvis jeg har overskydende plads, kan jeg tage lidt ekstra med, eller bare have ekstra plads til shopping. Det er jo også rart at komme hjem fra en ferie med souvenirs 🙂

Pak til en kort ferie

 • Planlægger du en kort tur henover weekenden? Så burde en lille kuffert være nok. Tæl hvor mange dage du skal være væk og tag kun tøj med til de dage. Hvis der er en lidt finere middag eller andet du skal til, så pak den sikre kjole som går til næsten alle anledninger.
 • Det er også en god ide at planlægge dine outfits efter, hvad du skal lave på din tur. Skal du rundt og se en masse seværdigheder, er det vigtigt med et par behagelige sko og en lille rygsæk eller skuldretaske til en flaske vand, kamera og andre nødvendige ting.
 • Pak tøj som passer sammen. 3 toppe, et par jeans, et par shorts og en nederdel, som alle passer sammen, giver dig faktisk 9 forskellige outfits.
 • Rul eller fold? Det er spørgsmålet. Efter min mening er det er en smagssag. Nogle ting krøller mindre når de rulles, andre ting er nemmere at folde. Det vigtigste er, at gøre brug at alle hjørner og kroge i ens kuffert. For eksempel kan du nemt putte sokker og et tørklæde ned mellem de andre ting, eller put dem ned i skoene.
 • Sko er vigtige når det kommer rejser. Skal du på en turbytur og gå meget, så tag nogle behagelige kondisko eller ballerinaer, som du kan gå hele dagen i, med. Derudover er den eneste du har brug for, et par pæne sko til om aftenen eller et par sandaler. ja, to par sko er nok til en kort tur 🙂
 • Til en kort tur er det også en god ide at tage skønhedsprodukter i rejsestørrelse med, det sparer dig en masse plads i kufferten. Du kan købe produkter i rejsestørrelse i Matas eller i supermarkedet, men du kan også købe tomme beholdere og fylde dem med dine egne produkter.
 • For at undgå en shampoo eksplosion i din kuffert, er et trick at putte vitawrap hen over åbningen af flasken inden du skruer låget på, og derefter putte det i en plastikpose – så undgår du den slags overraskelser.

Pak til en længere rejse

 • Shampoo, bøger, håndklæder – disse er alle ting du kan købe når du når frem, hvis du får brug for det. Så hvis din taske allerede er ret fuld, bør du overveje, hvad du kan efterlade derhjemme. Efterlad bare de 5 par jeans og 10 t-shirts, i næsten alle lande, set fra en danskers øjne, er det billigt at købe tøj.
 • Skal du til et land, hvor du ved du kommer til at shoppe meget, så tænk ekstra meget over, hvad du tager med. Det er rigtig irriterende at betale for overvægt i kufferten på vej hjem.
 • Er I to som rejser sammen, så aftal med hinanden hvem der tager hvad med. I kan sikkert deles om hårtørrer, shampoo, balsam, solcreme og sikkert meget andet.
 • Hvilken type kuffert eller rygsæk, du tager med, handler både om smag og behag og hvad du skal på din rejse. Hvis du skal rejse rundt i Asien, eksempelvis Vietnam, er en stor backpacker rygsæk en fordel. Skal du bo 2-3 uger på det samme hotel, er en kuffert med hjul nok et bedre valg. Det hele afhænger af rejsen og indlogeringen.
 • Hårtørrer, glattejern, 5 par højhælede? På en længere rejse eller en tur til et varmt land, har du nok ikke brug for disse ting. Kig grundigt på hver ting og tænk over, om du virkelig får brug for dem.
 • Pak ting som du nemt kan skille dig af med hvis det er nødvendigt. Hvis du ved, at du kommer til at købe noget nyt tøj på din rejse, eller du skal til et land hvor befolkningen måske ikke har råd til nyt tøj så tit, kan du efterlade noget af det tøj du ikke bruger længere på hotellet, eller donere det væk.
 • Et rigtig godt tip, er at pakke en pose til vasketøj. Meget gerne en ziplock plastikpose eller vakumpose, som kan lukke tæt så din kuffert, og resten af dit tøj, ikke kommer til at lugte. En vakumpose sparrer dig også for en masse plads.
 • Tænk også over om du kan komme til at vaske tøj på din rejse, og om du skal tage vaskemiddel med. I nogle lande kan du få vasket dit tøj for et par kroner, andre steder skal du ud og finde et møntvaskeri. Nogle hoteller har vaskeservice, men det kan være dyrt.

Håndbagage

 • Værdigenstande som bærbar computer, kamera og andre ting som ikke må gå i stykke, skal du pakke i din håndbagage. Hvis din håndbagage bliver for tung, kan du putte bøger og andre tunge ting i din kuffert.
 • Husk underholding! På mange flyture er der ikke noget at underholde sig med i flyveren fordi turen er for kort. Men 5 timer til fx Gran Canaria uden noget at underholde sig med er virkelig kedeligt. Så husk en bog, køb et blad i lufthavnen og hav musikken klar.
 • Det er også en god ide at have en tom vandflaske med, som du kan fylde når du kommer igennem sikkerhedscheck. Så længe flasken er tom, så du gerne have den med. På nogle fly må man også gerne have madpakke med. Så check det inden du skal afsted. Så kan du lave en lækker madpakke og sparrer en del penge.
 • Hvis det er en lang flyvetur, som du skal på, er det en god ide at have en deodorant, tandbørste og tandpasta, ansigtscreme, en ren t-shirt (evt. underbukser) og badetøj. Så kan du skifte til noget rent når du ankommer, eller hvis bagagen bliver væk, har du lidt tøj og badetøj til den første dag.

Har du nogle gode pakketips du vil dele med mig? Så skriv dem i kommentarfeltet. Glæder mig til at høre dem.

Du kan også læse mine andre rejseguides her: