I mandags blev der målt over 50 grader Celcius i Pakistan! Her kan I læse hvilke varmerekorder der ellers er blevet sat i Pakistan.

50,3 °C! I Pakistan satte de i mandags verdensrekord for varmeste temperatur i april. Det var i byen Nawabshah i det sydlige Pakistan at termometeret mandag eftermiddag viste de svimlende tal. Området har i de sidste par dage været ramt af en omfattende hedebølge. Det er første gang man har registreret så høje temperaturer i april – ikke bare i Pakistan, men i hele verden.

Nawabshah i Pakistan

Nawabshah er en af de absolut varmeste byer i Pakistan, og jeg tror roligt vi kan sige verden også! Hvert år kommer temperaturen flere gange op over i de 50 °C, men det sker som regel først fra maj måned og henover sommermånederne. Det er altså første gang dette sker i april måned.

Det er på grund af et højtryk i området blandet med stillestående luft der er årsag til, at temperaturene i Pakistan har nået det rekordhøje niveau.

Varmerekord også sat i marts

Det er anden gang i år, at Pakistan sætter verdensrekord! Allerede i marts slog byen den gamle verdensrekord for varme temperature. Den 30. marts blev målt svimlende 45,5 °C! Men alle tiders varmerekord for Pakistan er 53,5 °C. Rekorden blev sat i Mohenjo-Daro den 26. maj i 2016.

andrew-deslauriers-269459-unsplash (1)

Det varmeste sted overhovedet på kloden er Death Valley i Californien i USA, hvor der den 10. juli 1913 blev målt 56,7 °C.

Nawabshah ligger cirka 200 kilometer nordøst for Pakistans største by Karachi, som ligger ved kysten ud til Det Arabiske Hav.