Der går jo næsten ikke en uge uden at Ryanair trækker overskrifter i diverse medier.

I denne artikel kan du blive opdateret på bagageregler, check-in regler og eventuelle strejker

Der går jo næsten ikke en uge uden, at Ryanair trækker overskrifter i diverse medier.

I denne artikel bliver I løbende blive opdateret på de nyeste regler og nyheder hos det irske lavprisflyselskab Ryanair.

Ryanair nyheder | Ryanair strejker | Check-in regler | Håndbagageregler | RyanAir Medlemsfordele

ryanair-aircraft-(9)

Ryanair nyheder

Bliv opdateret på de seneste nyheder fra det irske luftfartsselskab.

Ryanairs hjemmeside og app er nede

2018 

Fra onsdag den 7. november kl 17:00 til torsdag den 8. november klokken 5:00 vil Ryanairs hjemmeside være nede, da den skal gennemgå en opdatering. Det betyder kort sagt, at I i dette tidsrum ikke vil være i stand til at benytte hjemmesiden funktioner. Herunder check-in, booking af fly eller ændring af flybilletter.

Deres app vil ligeledes være nede i samme tidsrum.

Hvis I skal ud at flyve i nærmeste fremtid og gerne vil checke ind, så skal I tage højde for dette. Hvis I checker ind i lufthavnen vil Ryanair opkræve et gebyr på 55£. Dette gebyr vil også blive opkrævet i dette 12 timers tidsrum, hvor hjemmesiden og app vil være ude af drift.

Ryanair strejker

Tit og ofte sker det, at Ryanairs personale strejker. Det går udover mange passagerer, når flyene står stille på jorden.

Pt er der ikke varslet nogen strejker fra Ryanair.

2018

Den 28. september strejekede personale fra Belgien, Holland, Italien, Spanien og Portugal. Et døgns strejke var varslet. Dermed blev det også den største og mest omfangsrige strejke i luftfartsselskabet historie.

Den 12. september strejkede de tyske Ryanair piloter i protest over, at deres forhandlinger med firmaet ikke kom nogen steder. Ryanair har fortalt, at 150 ud af 400 flyvninger til og fra Tyskland ville blive aflyst. Dette påvirkede også danske flyvninger, og Billund og Københavns lufthavn fortalte, at dette drejede sig om to afgange og to ankomster.

Fredag den 10. august strejkede Ryanair piloter fra Tyskland, Belgien, Sverige og Irland fra klokken 03:00. Strejken varede 24 timer og er således den femte endagsstrejke Ryanair personalet har kørt i 2018.
Op mod 250 afgange til og fra Tyskland, Belgien, Sverige og Irland blev aflyst eller på anden vis påvirket.

Fra 3. august 2018 meddelte de irske piloter, at de ville strejke.
Den 3. august er traditionelt set en af de travleste dage i løbet af året.

Strejken kom blandt andet i kølvandet af, at Ryanair meddelte, at de ville skære ned på besøgningen i Dublin – det kostede 100 piloter deres job.
Denne strejke berørte primært fly fra og til Irland.

Tidligere har Ryanair også strejket den 25. og 26. juli i flere europæiske lande.

Hvis I bliver påvirket af forsinkelser eller aflyste fly, er der hjælp at hente i forhold til kompensation.

Nye check-in regler for Ryanairs afgange

Per 23. juni 2018 ændrede Ryanair deres regler for check-in på deres flyafgange. Nu er det kun muligt at checke ind gratis på dit fly 48 timer før afgang, hvor det før var muligt at checke ind helt op til 4 dage før afgang.

Ryanairs check-in regler

  • Gratis: Op til 48 timer før afgang, senest 2 timer før afgang
  • Betalt: Op til 60 dage før afgang, senest 2 timer før afgang

Det er ikke første gang, at Ryanair ændrer deres check-in regler. I 2016 ændrede de deres check-in tider fra op til 1 uge før afgang til de 4 dage. Dengang var det med argumentet for, at de havde kunder, som var villige til at betale for check-in og sædevalg.

Det er dog stadigt muligt at betale for sædevalg/check-in op til 60 dage før afgang på Ryanars egen hjemmeside eller via deres app.
Bemærk, at seneste check-in er 2 timer før afgang.

Nye bagageregler for håndbagage hos Ryanair

Kort sagt, så skal din taske til håndbagagen fremover være mindre. Ryanair vil ikke længere lade passagererne tage en lille kuffert på sine fly gratis med gebyrer for en 10kg håndbagage, der blev introduceret i november 2018.

Ryanairs nye bagageregler skyldes, at der ikke er plads i flyene til alle de små håndbagagekufferter. Passagerer, som rejser med det irske selskab, har tilpasset deres rejsevaner til ikke at købe indtjekket bagage, men i stedet for simpelthen rejser med en lille kuffert som håndbagage.

Fra november 2018 må I kun tage en taske med, som kan være under sædet, og kun det.

Passagere, som bestiller priority boarding vil stadig kunne tage en lille kuffert med foruden deres lille håndtaske (35x20x29 cm). Denne regel træder i kraft fra 1. november 2018.

Bagage Pris hvis I bestiller med billetten Pris hvis I tilføjer bagage efter booking
Lille håndtaske (40*25*20 cm) Gratis Gratis
Priority (lille håndtaske og lille rullekuffert) 6 -10 € / 45 – 75 DKK 6 -10 € / 45 – 75 DKK
10 kg indchecket bagage (50*40*20 cm) 10 – 12€ / 75 – 90 DKK 10 – 12€ / 75 – 90 DKK
20 kg indchecket bagage 25€ / 190 DKK 40€ / 300 DKK

oliur-743740-unsplash

Ryanair Medlemskab (Frequent flier)

Europas største budgetflyselskab går efter passagerer, som er hyppige flyvere ved at sælge årlige abonnementer til “Ryanair Choice”.

Gebyret på € 199 er rettet mod faste passagerer, siger flyselskabet, som dog stadig skal betale standardprisen for en flybillet, men som så får Priority Boarding og andre fordele med, når de flyver.

I øjeblikket koster Priority Boarding fra € 6 til € 10 pr. fly (hvilket inkluderer en 10 kg kuffert og en mindre personlig håndbagage, som man må tage med ombord på flyet) afhængigt af ruten, med sædevalg fra € 3.

Andre fordele inkludere et såkaldt “Kundeservice Center”, hvor Ryanair lover at deres “Ryanair Choice” kunder vil kunne forvente, at få deres penge returneret fra forsinkede eller aflyste fly inden for “10 dage”.

Tjenesten lover desuden, at kunderne kan ringe 24/7 til kundeservice og blive betjent inden for 2 minutter. Derudover har I nu 48 timer til at rette i din billet, hvis I opdager en fejl el.lign. Pt kan dette koste op til € 115 pr ændring!

Er det noget for jer?

Læs også