Der går jo næsten ikke en uge uden at Ryanair trækker overskrifter i diverse medier.

Denne uge er det ikke nogen undtagelse. Det handler om nye bagageregler for lavprisselskabet. Og jeg spår, at det kan blive en tendens, der snart videreføres til andre lavprisselskaber. Så læs med her, hvis du vil være opdateret på de nyeste regler, før du stiger ombord på flyet.

Der går jo næsten ikke en uge uden at Ryanair trækker overskrifter i diverse medier.

Denne uge er det ikke nogen undtagelse. Det handler om nye check-in-regler for lavprisselskabet. Ryanair er ikke first-movers på denne front, tidligere har det faktisk været et af de største pluspunkter ved selskabet.

Nye check-in regler for Ryanairs afgange

Per 23. juni 2018 ændrer Ryanair deres regler for check-in på deres flyafgange. Nu er det kun muligt at checke ind, gratis, på dit fly 48 timer før afgang, hvor det før var muligt at checke ind helt op til 4 dage før afgang.

Ryanairs check-in regler

  • Gratis: Op til 48 timer før afgang, senest 2 timer før afgang
  • Betalt: Op til 60 dage før afgang, senest 2 timer før afgang

Det er ikke første gang, at Ryanair ændrer deres check-in regler. I 2016 ændrede de deres check-in tider fra op til 1 uge før afgang til de 4 dage. Dengang var det med argumentet for, at de havde kunder som var villige til at betale for check-in og sædevalg.

Det er dog stadigt muligt at betale for sædevalg/check-in op til 60 dage før afgang på Ryanars egen hjemmeside eller via deres app.
Bemærk, at seneste check-in er 2 timer før afgang.

Nye bagageregler for håndbagage hos Ryanair

Kort sagt, så skal din taske til håndbagagen fremover være mindre. Til gengæld kan du tjekke flere kilo ind til færre penge.

Faktisk er det ikke den helt store nyhed. Ryanair snakkede om det allerede i november 2017, men reglen træder først i kraft per 15. januar 2018. Den har dog allerede været anvendt i de sidste par måneder. Jeg har i hvert fald måtte opleve, at skulle aflevere min håndbagage-taske, før jeg steg ombord på flyet, da jeg senest fløj til Venedig.

Men frygt nu ikke, at din tidligere håndbagage-taske med målene op til 55 cm x 40 cm x 20 cm (og 10 kg) vil koste dig penge fremover. Den vil nemlig kvit og frit blive lagt i bagagerummet, så du på din ankomstdestination skal hente den på bagagebåndet i ankomsthallen.

Du må stadig gerne have gerne have en lille taske på 35 cm x 20 cm x 20 cm med ind i kabinen.

Den indchecket bagage må maksimalt måle 81 x 119 x 119 cm og veje 20 kg.

Søger du efter et billigt fly?

warming clothes in a suitcase

Også nye regler for indchecket bagage

Men det ikke kun nye regler for håndbagagen der indføres per 15. januar. Også for indchecket bagage vil der være nye regler. Før måtte din taske maksimalt veje 15 kg, og ville koste cirka 300 DKK at tjekke ind.
Fremover må du tjekke op til 20 kg ind til en reduceret pris på nu cirka 210 DKK.

Hvorfor ændrer Ryanair deres bagageregler?

Det er nok det spørgsmål, du sidder tilbage med nu: Hvorfor vil Ryanair til at ændre deres bagageregler?

Ryanairs nye bagageregler

  • Håndbagage på max 55x40x20 cm og max 10 kg kommer gratis i flyets bagagerum
  • Håndbagage på max 35x20x20 cm kan medbringes i kabinen
  • Indchecket bagage må fremover veje 20 kg og reduceres i pris til ca. 210 DKK
  • Indchecket bagagemål: Max 81 x 119 x 119 cm
  • Reglen trådte i kraft 15. januar 2018

Det er ganske enkelt for at speede boarding processen op, og dermed undgå forsinkelser på deres fly. Altså, noget der skal være en win-win situation for os alle sammen.
Har vi ikke allerede prøvet at stå i midtergangen i flyet, enten på vej ind eller ud, og blot vente på at personen foran fik sine 2 tasker, jakke og eventuelt toldfrie gods bakset op i bagageboksen over sæderne?

Det er det, som Ryanair nu vil gøre op med. Og jeg tror også kun det er spørgsmål om tid før andre lavprisselskaber følger trop.

Jeg synes ærligt talt, at det er en god nyhed fra Ryanair. Hvad siger du?

Se også mine mange tilbud på billige flybilletter