Der går jo næsten ikke en uge uden at Ryanair trækker overskrifter i diverse medier.

Denne uge er det ikke nogen undtagelse. Det handler om nye bagageregler for lavprisselskabet. Og jeg spår, at det kan blive en tendens, der snart videreføres til andre lavprisselskaber. Så læs med her, hvis du vil være opdateret på de nyeste regler, før du stiger ombord på flyet.

Der går jo næsten ikke en uge uden at Ryanair trækker overskrifter i diverse medier.

Denne uge er det ikke nogen undtagelse. Det handler om nye check-in-regler for lavprisselskabet. Ryanair er ikke first-movers på denne front, tidligere har det faktisk været et af de største pluspunkter ved selskabet.

I denne artikel kan du løbende blive opdateret på de nyeste regler hos det irske lavprisflyselskab Ryanair.

Ryanair strejker | Check-in regler | Håndbagageregler | Indchecket bagage

ryanair-aircraft-(9)

Ryanair strejker

Tit og ofte sker det, at Ryanairs personale strejker. Det går udover mange passagerer, når flyene står stille på jorden.

Ryanairs næste strejke vil ske den 28. september 2018. Personale fra Belgien, Holland, Italien, Spanien og Portugal annoncerede et døgns strejke, som fagforeningerne siger, vil være den største strejke i det irske luftfartsselskabs historie.

Ifølge Ryanair er alle påvirkede passagerer blevet informeret om strejken, og er blevet tilbudt alternative afgangstidspunkter eller tilbagebetaling af billetprisen.

Kilder fortæller desuden at lign aktioner fra piloter kan være på vej i Belgien, Holland, Portugal, Spanien og Italien. Så hold øje med vores side, som vi løbende vil opdatere.

Tidligere i 2018

Den 12. september strejkede de tyske Ryanair piloter, i protest over at deres forhandlinger med firmaet ikke kommer nogen steder. Ryanair har fortalt at 150 ud af 400 flyvninger til og fra tyskland vil blive aflyst. Dette påvirkede også danske flyvninger, og Billund og Københavns lufthavn fortalte at dette drejede sig om to afgange og to ankomster.

Fredag den 10. august har Ryanair piloter fra Tyskland, Belgien, Sverige og Irland strejket fra klokken 03:00. Strejken vil varede 24 timer, og er således den femte endagsstrejke Ryanair personalet har kørt i 2018.
Op mod 250 afgange til og fra Tyskland, Belgien, Sverige og Irland blev aflyst eller på anden vis påvirket.

Fra 3. august 2018 har de irske piloter meddelt, at de vil strejke.
Den 3. august er traditionelt set en af de travleste dage i løbet af året.

Strejken kommer, blandt andet, i kølvandet af, at Ryanair har meddelt, at de vil skære ned på besøgningen i Dublin – det koster 100 piloter deres job.
Denne strejke vil primært berøre fly fra og til Irland. Estimeret set vil 20 ud af 290 flyvninger denne dag blive påvirket.

Tidligere har Ryanair også strejket den 25. og 26. juli i flere europæiske lande.

Hvis du bliver påvirket af forsinkelser eller aflyste fly, er der hjælp at hente i forhold til kompensation.

Nye check-in regler for Ryanairs afgange

Per 23. juni 2018 ændrer Ryanair deres regler for check-in på deres flyafgange. Nu er det kun muligt at checke ind, gratis, på dit fly 48 timer før afgang, hvor det før var muligt at checke ind helt op til 4 dage før afgang.

Ryanairs check-in regler

  • Gratis: Op til 48 timer før afgang, senest 2 timer før afgang
  • Betalt: Op til 60 dage før afgang, senest 2 timer før afgang

Det er ikke første gang, at Ryanair ændrer deres check-in regler. I 2016 ændrede de deres check-in tider fra op til 1 uge før afgang til de 4 dage. Dengang var det med argumentet for, at de havde kunder som var villige til at betale for check-in og sædevalg.

Det er dog stadigt muligt at betale for sædevalg/check-in op til 60 dage før afgang på Ryanars egen hjemmeside eller via deres app.
Bemærk, at seneste check-in er 2 timer før afgang.

Nye bagageregler for håndbagage hos Ryanair

Kort sagt, så skal din taske til håndbagagen fremover være mindre. Ryanair vil ikke længere lade passagererne tage en lille kuffert på sine fly gratis med gebyrer for en 10kg håndbaggage, der skal introduceres i november.

Ryanairs nye baggageregler skyldes, at der ikke er plads i flyene til alle de små håndbaggagekufferter. Passagerer som rejser med det irske selskab har tilpasset deres rejsevaner til ikke at købe indtjekket baggage, men i stedet for simpelthen rejser med en lille kuffert som håndbaggage.

Derfor har Ryanair lavet nye regler for håndbaggage. Fra november må du kun tage en taske med, som kan være under sædet, og kun det. Til gengæld har Ryanair sænket priserne for indtjekket baggage – og du kan nu tjekke en lille kuffert (max 10 kg) ind for omkring 8€.

Passagere, som bestiller priority boarding vil stadig kunne tage en lille kuffert med foruden deres lille håndtaske.

oliur-743740-unsplash

Også nye regler for indchecket bagage

Men det ikke kun nye regler for håndbagagen der indføres per 15. januar. Også for indchecket bagage vil der være nye regler. Før måtte din taske maksimalt veje 15 kg, og ville koste cirka 300 DKK at tjekke ind.
Fremover må du tjekke op til 20 kg ind til en reduceret pris på nu cirka 210 DKK.

Hvorfor ændrer Ryanair deres bagageregler?

Det er nok det spørgsmål, du sidder tilbage med nu: Hvorfor vil Ryanair til at ændre deres bagageregler?

Ryanairs nye bagageregler

  • Håndbagage på max 55x40x20 cm og max 10 kg kommer gratis i flyets bagagerum
  • Håndbagage på max 35x20x20 cm kan medbringes i kabinen
  • Indchecket bagage må fremover veje 20 kg og reduceres i pris til ca. 210 DKK
  • Indchecket bagagemål: Max 81 x 119 x 119 cm
  • Reglen trådte i kraft 15. januar 2018

Det er ganske enkelt for at speede boarding processen op, og dermed undgå forsinkelser på deres fly. Altså, noget der skal være en win-win situation for os alle sammen.
Har vi ikke allerede prøvet at stå i midtergangen i flyet, enten på vej ind eller ud, og blot vente på at personen foran fik sine 2 tasker, jakke og eventuelt toldfrie gods bakset op i bagageboksen over sæderne?

Det er det, som Ryanair nu vil gøre op med. Og jeg tror også kun det er spørgsmål om tid før andre lavprisselskaber følger trop.

Jeg synes ærligt talt, at det er en god nyhed fra Ryanair. Hvad siger du?

Se også mine mange tilbud på billige flybilletter

Læs også