Nu går turen til Normandiet! Den franske region, som navnet fortæller, ligger mod nord og er smukt som en drøm. De forstummende landskaber veksler i mellem historiske steder, maleriske strande og smukke landsbyer, som inviterer dig til at blive lidt længere. Hvis du godt kan lide at rejse til Frankrig, kommer du til at elske Normandiet. Normandiets seværdigheder er nemlig mange og spændende- hvilket jeg nu vil fortælle dig mere om.

Denne historiske region, som ligger i den nordlige del af Frankrig er et meget populært rejsemål! De fortryllende landsbyer med et bredt udbud af kulturelle og gastronomiske seværdigheder samt muligheden for at udøve diverse sportsaktiviteter giver en uforglemmelig ferie i Normandiet. Hvis du har interesse for denne regions historie, kan du her få den udvidet – slotte, klostre og gamle palæer vidner alle om en fornem fortid på denne egn, hvor vi ikke kommer uden om Normandiets betydning under 2. verdenskrig med den historiske D-Dag.

Den smukke 600 km lange kystlinje inviterer til at stoppe op og nyde den smukke udsigt og slappe af på en af de mange strande. Normandiet har meget at byde på. Så læs videre og se hvilke seværdigheder du bare må se på dit besøg her.

Normandie_France_225083296

Normandiet – en fascinerende region med romantisk, kystnær flair

Turen går til Normandiet

Vidste du, at Normandiet kun ligger cirka 1 1/2 times kørsel fra Paris? Det er derfor nemt at tage en tur til Normandiet, hvis man er på storbyferie i Paris. Man kan tage toget, men jeg anbefaler, at man lejer en bil, hvis man er fløjet til Paris og derfor ikke har egen bil med. Dette er klar den bedste måde både at komme til og fra Paris til Normandiet, og også at komme rundt i Normandiet. Og så er der jo en ubetinget frihed ved at have sin egen bil. Man kan stoppe op og tage en pause, når man vil. Har du mod på det, kan du også sagtens tage på en kør selv ferie til NormandietKøretiden til Normandiet fra Danmark er cirka 13 timer – beregnet fra den dansk-tyske grænse ved Padborg.

Det er ikke kun franskmændene og normannerne, som sætter pris på denne historiske provins. Mange turister fra udlandet kommer her hvert år for at nyde deres velfortjente ferie. Det er ikke så overraskende, siden Normandiet er så forskelligartet, at turisterne altid vil opleve ting og steder, som de ikke har oplevet før. Vi kan eksempelvis starte med indkvarteringerne. Der findes masser af typiske ferielejligheder i Normandiet, men du kan også sagtens bo på hotel i Normandiet eller overnatte på et slot eller i et træhus.

Du er helt sikkert  nødt til at prøve Normandiets unikke køkken på din rejse til Normandiet. Østers er en udbredt delikatesse her. Naturligvis serveret med kold hvidvin eller champagne! Men også osten camembert og æblebrændevinen calvados kommer fra Normandiet.

Om det er en afslappende pause, du er ude efter, en aktiv vandreferie i den smukke natur eller en historisk rundvisning med udflugt til Nordmandiets historiske seværdigheder, så er der noget for en hver smag i her i det nordlige Frankrig.

Normandiets krigshistorie

Normandiet er spækket med minder fra de to verdenskrige. Alene den krigshistoriske baggrund lokker hvert år mange turister til regionen. Eksempelvis strandene fra D-Dag Omaha Beach, Sword Beach, Juno Beach, Gold Beach og Utah Beach, hvor du stadig kan finde spor og museer, som minder om hændelserne den 6. juni 1944, hvor de allieret gik i land i deres kamp mod de tyske tropper.

Du finder også store kirkegårde med hvide kors linet op på lange rækker, som minder om de faldne under 1. og 2. verdenskrig.

Men allerede mere end 1.000 år før de allieret styrker gik i land ved Normandiets kyster, der gik nogle andre kriger i land her. Nemlig vikingerne, også kendt under navnet normannerne. Dengang var den franske region i vikingernes hænder, bl.a. under ledelse af vikingehøvdingen Rollo, som blev hertug af Normandiet i 911.

Siden hen har også England været herre over området, inden det endeligt lykkedes for franskmændene at erobre det tilbage omkring år 1450.

Maleriske kystbyer og idyliske landsbyer

Kigger du på et kort over Normandiet, vil se, at Normandiet er inddelt i to områder. Det øvre Normandiet, som er nord for Paris og det nedre Normandiet, som ligger længere vest på. Hvis du planlægger en tur i området her, og du kommer hertil fra Paris, anbefaler jeg, at du starter i den øvre del og Côte d’Albâtre, Frankrigs stejleste kyst. Denne kyst strækker sig 120 kilometer og er især berømt for de spektakulære klippeformationer, der er skabt af vind og bølger. Et godt eksempel på dette, er den berømte kystby Étretat som tiltrækker adskillige turister til denne unikke kyst hver sommer. Klipper på mere end 70 meters højde dominerer landskabet her, og de tidligere fiskerlandsbyer indbyder til svømning, vandreture, golf og sightseeing.

France, Normandy, beach and rock formation in Etretat
Etretat

Er du en naturelsker, og vil du gerne beundre den utrolige farvepragt, Normandiet har at tilbyde? Så skal du klart besøge en af de mange haver, der er her. En af de mest berømte haver er Claude Monets hus og have i den lille landsby Giverny, hvor Monet flyttede til for at få inspiration. Hans have og huset med mange eksemplarer af hans malerier er åbent for offentligheden i dag. Du finder også den berømte grønne bro over åkandedammen her.

Claude Monet's have
Claude Monet’s have

Mont Saint-Michel vadehavsklosteret i Normandiet

Hvis du derimod kommer fra syd, bør du helt sikkert besøge den fortryllende landsby Deauville i Nedrenormandiet, som betragtes som den mest populære kystby i Normandiet. Det, der gør dette sted så specielt, er de smukke strandpromenader, unikke bindingsværkshuse, en lystbådehavn og to berømte væddeløbsbaner. Det nedre Normandiet er også kendt for den mageløse Côte Fleurie, som i den grad lever op til sit navn. Det ene sted virker smukkere end det næste, og mange af ferieområderne – deriblandt Deauville, Trouville-sur-Mer og Cabourg – er skabt til afslapning på de gyldne strande, i de storslåede villaer med fantastiske blomsterpragt. Længere vest på, ved den unikke halvø Contentin, finder du den mest populære turistattraktion i Normandiet – det legendariske kloster Mont Saint-Michel. Halvøen, i tidevandsområdet, er i sig selv et must-see, det fantastiske landskab er dækket med moser, enge og græsgange, og klipperne forvandle sig til vilde kyster.

shutterstock_107676383 (Exemplaar met conflict van MacBook Air van Gerwin 2016-03-28)
Mont Saint-Michel

Storslåede slotte og gamle herregårde

På rejsen gennem Normandiet, mens man beundrer det smukke landskab og de små, maleriske landsbyer, vil nogle af de historiske ruiner og bygninger, der vidner om Normandiet fortid fange din interesse – især overfloden af storslåede slotte og herregårde, der fungerede som boliger til de vigtigste i samfundet. En af de mest bemærkelsesværdige slotte er Château Gaillard som kan dateres tilbage til 1197 og ligger i Les Andelys. Et andet virkelig smukt slot er Château de Carrouges, som ligger i skønne omgivelser i en naturpark. Og så er der selvfølgelig Château Ducal de Caen, hvor der mellem slottets bygninger ligger søde små huse.

The castle Gaillard in Normandy, Les Andelys, France_shutterstock_389272855
Château Gaillard

Indkvartering

Der er masser af muligheder, når det kommer til indkvartering i Normandiet. I kan finde herregårde og slotsligende ferieboliger, som ligger helt alene i det smukke landskab, og i byerne er der alt fra små bed and breakfasts til moderne hotellet fra internationale hotelkæder. Jeg vil klart anbefale, at I overnatter i et hyggeligt feriehus i Normandiets smukke landskab. Her ville en gammel herregård nok være det mest oplagte valg, da mange af dem er blevet omdannet til ferieboliger. Tag eventuelt et kig på AirBnB og find en unik feriebolig i Normandiet.

Du kan også tage et kig på min tilbudsside med rejser til Normandiet.

Normandiet – altid et besøg værd

Jeg kan ikke sige det nok gange: Normandiet er som taget ud af en drømmeverden. Disse små, maleriske landsbyer omgivet af fantastiske landskaber, smukke strande og det store udbud af aktiviteter er toppen af kransekagen – ja , det er sådan jeg forestiller mig min perfekte sommerferie.

Mit personlige tip: Få et kort over Normandiet og marker alle de steder og seværdigheder, som I gerne vil se. Det gør det klart nemmere at organisere turen.

Nu er du vist ved at klar til at planlægge din næste tur til Normandiet.

 

Læs også