Normandiet er smukt som en drøm. De forstummende landskaber veksler i mellem historisk vigtige steder, maleriske strande og smukke landsbyer som inviterer dig til at blive lidt længere. Hvis du godt kan lide Frankrig, kommer du til at elske Normandiet.

Denne historiske region som ligger i den nordlige del af Frankrig er et meget populært rejsemål – fortryllende landsbyer omgivet af forskelligartede landskaber og et bredt udbud af kulturelle, gastronomiske samt sportsaktiviteter giver en uforglemmelig ferie her. Hvis du har interesse for denne regions historie, kan du få denne udvidet –
slotte, klostre og gamle palæer vidner alle om en fornem fortid på denne egn. Den smukke 600 km lange kystlinje inviterer til at stoppe og nyde den smukke udsigt og lidt afslapning på en af de mange strande. Normandiet har meget at byde på. Så læs videre og se hvilke seværdigheder du bare må se på dit besøg her.

Normandie_France_225083296

Normandiet – en fascinerede region med romantisk, kystnær flair

Normandiet

Vidste du, at Normandiet kun ligger ca. 1 1/2 times kørsel fra Paris? Det er derfor nemt at tage en dagstur dertil hvis man er i Paris. Man kan godt tage toget, men jeg anbefaler at man lejer en bil, hvis man evt er fløjet til Paris og derfor ikke har egen bil med. Dette er klar den bedste måde både at komme til og fra Paris til Normandiet, og også at komme rundt i Normandiet.

Det er ikke kun den franske og normannerne, som sætter pris på denne historiske provins – mange turister fra udlandet kommer her hvert år for at nyde deres velfortjente ferie. Det er ikke så overraskende siden Normandiet er så forskelligartet, at turisterne altid vil opleve ting og steder de ikke har oplevet før. Startende med indkvarteringen, der spænder fra typiske ferie huse hele vejen til slotte og træ huse, Normandiets unikke køkken, som du helt sikkert er nødt til at prøve, og selv de forskellige aktiviteter, som venter dig her – mangfoldigheden af Normandiet kender ingen grænser. Om det er en afslappende pause du er ude efter, en aktiv vandreferie i den smukke natur eller en historisk rundvisning med besøg på de historiske seværdigheder i området, så er der noget for en hver smag i Normandiet.

Maleriske kystbyer og idyliske landsbyer

Normandiet er inddelt i to områder: det øvre Normandiet som er nord for Paris og det nedre Normandiet som ligger længere vest på. Hvis du planlægger en tur i området her, og du kommer hertil fra Paris, anbefaler jeg at du starter i den øvre del og Côte d’Albâtre, Frankrigs stejleste kyst. Denne kyst strækker sig 120 kilometer og er især berømt for de spektakulære klippeformationer skabt af vind og bølger. Et godt eksempel på dette, er den berømte kystby Étretat som tiltrækker adskillige turister til denne unikke kyst hver sommer. Klipper på mere end 70 meter høje dominerer landskabet her og de tidligere fiskerlandsbyer indbyder til svømning, vandreture, golf og sightseeing.

France, Normandy
Etretat

Er du en naturelsker og vil du gerne beundre den utrolige farvepragt Normandiet har at tilbyde? Så skal du klart besøge en af de mange haver der er her. En af de mest berømte haver er Claude Monets hus og have i den lille landsby Giverny, hvor Monet flyttetil for at få inspiration. Hans have og huset med mange eksemplarer af hans malerier er åbne for offentligheden i dag, og den grønne bro over åkandedammen er det mest populære foto motiv der.

Claude Monet’s garden and pond in Giverny France_shutterstock_46829728
Claude Monet’s have

Hvis du derimod kommer fra syd bør du helt sikkert besøge den fortryllende landsby Deauville i Nedrenormandiet, som betragtes som den mest populære kystby i Normandiet. Det der gør dette sted så specielt er de smukke strandpromenader, unikke bindingsværkshuse, en lystbådehavn og to berømte hest væddeløbsbaner, blandt andre ting. Det nedre Normandiet er også kendt for den mageløse Côte Fleurie, som i den grad lever op til sit navn. Det ene sted virker smukkere end det næste og mange af ferieområder – deriblandt Deauville, Trouville-sur-Mer og Cabourg – er skabt til afslapning på de gyldne strande, storslåede villaer og fantastiske blomsterpragt. Længere vest på, ved den unikke halvø Contentin, finder du den mest populære turistattraktion i Normandiet – det legendariske kloster Mont Saint-Michel. Halvøen i sig selv er et must-see, det fantastiske landskab er dækket med moser, enge og græsgange, og klipperne forvandle sig til vilde kyster.

shutterstock_107676383 (Exemplaar met conflict van MacBook Air van Gerwin 2016-03-28)
Mont Saint-Michel

Storslåede slotte og gamle herregårde

På turen gennem Normandiet mens man beundrer det smukke landskab og de små, maleriske landsbyer, vil nogle af de historiske ruiner og bygninger, der vidner om Normandiet fortid fange din interesse – især overfloden af storslåede slotte og herregårde, der fungerede som boliger til de vigtigste i samfundet. En af de mest bemærkelsesværdige slotte er Château Gaillard som kan dateres tilbage til 1197 og ligger i Les Andelys. Et andet virkelig smukt slot er Château de Carrouges som ligger i skønne omgivelser i en natur park. Og så er der selvfølgelig Château Ducal de Caen, hvor der mellem slottets bygninger ligger søde små huse.

The castle Gaillard in Normandy, Les Andelys, France_shutterstock_389272855
Château Gaillard

Indkvartering

Der er masser af muligheder når det kommer til indkvartering i Normandiet. I kan finde herregårde og slotsligende ferieboliger som ligger helt alene i det smukke landskab, og i byerne er der alt fra små bed and breakfasts til moderne hotellet fra internationale hotelkæder. Jeg klart anbefale at I overnatter i et hyggeligt feriehus i det smukke landskab. Her ville en gammel herregård nok være det mest oplagte valg, da mange af dem er blevet omdannet til ferieboliger.

Normandiet – altid et besøg værd

Jeg kan ikke sige det nok gange: Normandiet er som taget ud af en drømmeverden. Disse små, maleriske landsbyer omgivet af fantastiske landskaber, smukke strande og det store udbud af aktiviteter er toppen af kransekagen – ja , det er sådan jeg forestiller mig min perfekte feriemål.

Mit personlige tip: Få i et kort og marker alle de steder og seværdigheder, som I gerne vil se. Det gør det klart nemmere at organisere turen.