New York har sin egen helt unikke duft. Båret gennem luften smyger den sig om turister såvel som lokale mens du slændre gennem gaderne. Falafel, pizza, hotdogs eller tacos… Der er noget til at tilfredsstille enhver her!

New York er altid et højdepunkt for en hver tur til USA. Om det er Frihedsgudinden, Broadway eller Central Park – så er der helt utroligt meget at se, gøre og spise i New York. Selvfølgelig handler det ikke kun om sightseeing og de mange højhuse, som tager pusten fra turisterne, det handler også om maden og de mange muligheder man har. Om det er en lille foodtruck med hotdogs eller smarte restauranter med Michelin Stjerner, så synes udvalget af mad i byen, som aldrig sover, uendeligt. På hvert gadehjørne er der en restaurant for hver smag og pengepung.

Se også: Mine tilbud på ferier i New York

Spis som de lokale i New York

Men med så mange muligheder, kan det faktisk være svært at vælge, hvad der skal på tallerkenen. For at hjælpe dig, har jeg samlet nogle tips: hver sommer og vinter afholdes der den såkaldte “Restaurantuge” med de 170 bedste restauranter i New York, I år er det frem til 18. august 2017. I løbet af denne uge tilbyder lokale restauranter en fast pris på $20 for frokost og $30 for aftensmad. Men fordi der er så stort et udvalg af lækre specialiteter at prøve i New York, har jeg samlet en oversigt over de måske bedste og mest lækre specialiteter byen har at byde på. Og selvfølgelig afslører jeg også hvor du kan smage dem. Men vær forsigtig, efter du har læst dette indlæg garanterer jeg for, at du får lyst til at hoppe på det næste fly til New York!

New York pizza – Så fantastisk

Hvor mange af jer kunne godt lige klare en pizza? Hvis du automatisk tænker på Italien når du tænker på pizza, så har du ikke spist en ægte newyorkerpizza endnu!
Dette er en lækker godbid fra metropolen. Der findes mange variationer, men den ægte newyorkerpizza har en tynd bund og mozzarella og tomatsauce på toppen.

Selvfølgelig er der pizzariaer over alt i New York, men Lombardi’s, Roberta’s og John’s of Bleeker Street er klart de bedste. Lombardi’s er faktisk det ældste pizzaria i New York og her bliver pizzaerne stadig bagt i en kulovn. Men spiser du på Roberta’s kan du måske spotte berømtheder så som Beyonce og Jay Z, som begge er glade for pizzaerne her. Sidst men ikke mindst, er det John’s Pizzaria på Bleeker Street som bruger nogle af de lækreste ingredienser og er klart en af de bedste.

Time Square, New York City

Velsmagende hotdogs på hvert gadehjørne i New York

En lige så højtelsket ret for indbyggerne i New York som pizzaen, må bestemt være den beskedne hotdog. På praktisk talt hvert et gadehjørne finder du en bod som sælger hotdogs, du kan spise, mens du går rundt i byen eller sidder på en bænk i parken. Denne snack er blevet en af de mest højtelskede i New York, og det kan de takke den tyske immigrant Charles Feltman for. Han solgte hotdogs for første gang i 1871 på Coney Island. Han åbnede senere Nathan’s Famous, som nu har hotdogboder i 10 lande. Andre gode hotdogsteder er Gray’s Papaya og Crif Dogs.

Burger – Et must-eat i New York

Lige så eftertragtet er selvfølgelig den klassiske burger, så et besøg på en af New Yorks mange burgerrestauranter er et must når man er i byen. Burgeren skuffer aldrig og der er mange forskellige variationer at vælge imellem. Blandt de populære er Balthazar, Five Napkin Burger, Corner Bistro, Shake Shack og Burger Joint. Alle disse tilbyder turister og lokale lækre burgere og selvfølgelig frisklavede pommes frites, for hvad er en berømt New York burger uden fritter?!

Bagels, Donuts og Cronuts – Søde kreationer i New York

Efter alt det varme mad, er vi nu nået frem til de legendariske bagels, donuts og cronuts. Amerikanerne elsker tilsyneladende at få en bagel til morgenmad, og disse kommer i mange forskellige variationer. Om det er med sesamfrø, løg eller birkes, er den eneste ting som ikke ændre sig hullet i midten. Du finder de bedste bagels hos Murray’s Bagels, Absolute Bagels, Black Seed Bagels og Beygl.

Hvis du har brug for noget sødt efter din bagel, bør du prøve en amerikansk donut. Den er også rund med hul i midten, men denne søde godbid er dækket af glasur og nydes af turister såvel som lokale. Med inspiration fra donuten så en ny specialitet dagens lys for omkring 2 år siden.. lad mig præsentere cronuten! En krydsning mellem en croissant og en donut, udviklet af konditor Dominique Ansel i hans bageri, hvor folk hver dag står i kø helt ud på gaden for at købe en cronut!

New York Food Cart Customer

Advarsel! Afhængighedsfare – New York cheescake og cupcakes

Elsker du cheesecake? Så skal du bestemt prøve den klassiske newyorker cheesecake, jeg kan garantere, at du vil blive afhængig! New Yorkerne elsker deres cheesecake og det er ikke uden grund. Den bedste af dem kan findes hos Junior’s som har produceret denne lækre kreation i over 50 år. Men steder som Two Little Red Hens og Eileen’s Special Cheesecake har også nogle virkelige lækre cheesecakes.

For en anden, men lige så sød, lækkerbisken skal du prøve en cupcake. Selvfølgelig kender mange cupkagen i forvejen, men når du er i New York må du bare prøve et par af de klassiske amerikanske smagskombinationer. Det er ikke kun et bageri eller to i New York som sælger disse – det er næsten alle, men jeg vil især anbefale Magnolia Bakery som besøges af Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda i den legendariske tv-serie “Sex and the City”. Billy’s Bakery og Two Little Red Hens sælger også lækre cupcakes.

Trendy streetfood – De bedste foodtrucks i New York

Sidst men ikke mindst har vi streetfood. Som jeg allerede har nævnt er det utallige farverige boder og foodtrucks over alt i byen som tilbyder hotdogs, men det er ikke den eneste slags streetfood New York har at byde på. Og det er pizza, wraps eller is du er efter, så er der meget at vælge i mellem. New Yorkerne stopper tit hos en foodtruck på vej hjem fra arbejde eller i deres pauser for at få lidt lækkert at spise. Nogle af de bedste foodtrucks er Wafels & Dinges som sælger lækre vafler og Korilla som sælger burritos og wraps.

Så, det var min lille oversigt over nogle af de lækre godbidder og specialiteter som venter på dig i fantastiske New York. Hvis du har en tur til New York i vente, skal du bestemt prøve noget af alt den lækre mad byen tilbyder på de mange restauranter og spiseteder. Fortæl mig om dine personlige madfavoritter i kommentarfeltet!

Er du interesseret i at se tilbud på rejser til USA? Så se mine tilbud her:

Rejser til New York